X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro idziemy na kwalifikacje do szczepienia ale niewiem czy bedziemy szczepic nie majac wyniku posiewu,zadecyduje lekarz.
    Weronika a Pola ślini sie i pcha rece do buzi?Może to od tego,skoro nic nie zmieniałas....

Czym myjecie ręce dzieciom?Jakieś specjalne preparaty?Nie nadążam Frankowi wycierać rak i buzi...jakaś masakra...

weronikabp lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:29

weronikabp, MonikaS, Agusia2312, NataliaK, Niesforna, Limerikowo, alexast, Mucha, Nalka, Edyta84, eta, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia do rąk mam organiczną piankę antybakteryjną do rąk
    http://www.organicalulu.pl/pieluchy-wielorazowe-/373-bentley-organic-antybakteryjna-pianka-do-rak-dla-dzieci.html

do buzi mam chusteczki:
    http://www.blizejciebie.pl/mustela-bebe-chusteczki-do-twarzy-dla-niemowlat-i-dzieci-70-szt-,445_456,5566,1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 19:59

Galanea, NataliaK, eta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny,zakupie te rzeczy.
    Oeeezuuu.. Franek dzis tak rozjuszony po rehabilitacji ze juz nie moge wytrzymac z nim dzis :< taka maruda ze szok ;(

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Karola ja ostatno chodze po 3-4 h w domu idzie dostac kota,nakarmie go po drodze jak zgłodnieje i dalej rece i wózek na zmiane. Nawet całkiem mi to wychodzi,ostatnio nawet byłam 2 razy w kawiarni i Franek na kolanach nieźle sobie siedział ;)
    Weronika dobrze że wszystko ok,.kiedy szczepicie?
    Limerykowo wiesz, niektórzy lekarze nie patrzą na cenę,ważne żeby działało,ale niestety nie każdego na to stac, a jak wszyscy wiemy firma la roche nie nalezy do najtańszych ;)
    sorry moim zd ale chcial Cie naciagnac, chyba ze powiedzialas la roche i inne francuzy to mnie stac i dla dziecka kupie i za 1000zl masc
    jest mnostwo zamiennikow polskich i tez sie dziwie o podobnym i tym samym skladzie, nawet cena w 1ej aptece nie jest rowna cenie w 2ej
    a te same leki z aptek internetowch sa jeszcze tansza nawet jakims cudem o polowe
    np acidolac baby 10sasz w aptece w miescie 3tys 23.40zl, a w gemini 11zl
    colinox krople na kolki 20mlw aptece poz na Piatkowie 40zl w gemini 20zl
    mi jak lekarz mowi ze drogi specyfik to prosze od razu o inny zamiennik tanszy
    ps nie twierdze ze wszystkie leki, masci, kremy maja swoje zamienniki, zeby nie bylo ze ja mądrala

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo,byc moze i tak,w aptece powiedzieli ze nie ma tanszego zamiennika,bo to jedyna taka masc/krem.
    Nieistotne juz,
    Istotne ze przyszly wyniki kupska i niczego nie wyhodowali!!!:D

Martynika, alexast, Agusia2312, weronikabp, Mucha, Galanea, Niesforna, eta lubią tę wiadomość

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki karmiące piersią - mam pytanko: ile razy dziennie wasze pociechy jedzą i jak długo trwa pojedyncza sesja?

relgh371fxfsmrgb.png
  • Amelie Debiutantka

Wysłany: 16 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, od jakiegos czasu was czytam i w koncu sie zebralam, zeby tez cos napisac :-)Moja coreczka urodzial sie 29.06.2014 przez cc, mielismy termin w lipcu no ale zdecydowala sie wczesniej zobaczyc mame :-) Moje pytanie do dziewczyn po cc - jak wyglada wasza blizna? jest w ogole twarda? i do pozostalych dziewczyn - czy wasze maluszki tez nie lubia lerzec na brzuszku? Moja corcia za kazdym razem zaczyna plakac, jak tylko ja poloze.. no i nie chce podnosic glowki - nie wiem co robic, jak jak motywowac. Wydaje mi sie, ze w tym wieku dzieci powinny juz trzymac dluzej glowke... jak jest u was?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 wrote:
    Mamuśki karmiące piersią - mam pytanko: ile razy dziennie wasze pociechy jedzą i jak długo trwa pojedyncza sesja?

Od 7 do 12 razy, zależy od dnia. A trwa to od 5 minut, gdy je bardzo aktywnie, przez 10-15 minut (tyle je średnio), do x minut (tu wstaw dowolną cyferkę ;), nawet 2h), gdy ma silną potrzebę się poprzytulać. Wtedy jest wtulony buzią w gołą pierś, drzemie i co jakiś czas szuka i ciumka. To się zdarza parę razy w tygodniu, a ja korzystam z tego, że inne dzieci nie wołają jeść (bo ich nie ma ;) ), nic nie muszę w gruncie rzeczy i tak się tulimy, "kangurujemy".W tym czasie oglądam coś w tv, sprawdzam komórkę, czytam książkę... dokładnie tak jest teraz :).

onka79, NataliaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze Martynika,ze moj Franek nie jest ewenementem. Tez tak samo,przytula sie,ssa,puszcza,znow ssia,drzemie,za chwile znow szuka,ssa itd. Czasami tak jest od 4-5 rano do 7 ;-))
    Fotel bujany to dobra rzecz, wlasnie uspilam Franka w 15 minut,caly tydzien tak robilam ;-)) fakt,wieczorem z reguly pada jak mucha,dzis to szczegolnie,w dzien spal moze z 2 h ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 19:27

• Martynika Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Artur ma takie zapotrzebowanie po południu :).Czuję, że tego potrzebuje, jeżeli raz na jakiś czas nie zapewnie mu takiej "sesji", to widać, że czegoś mu brak.Jest niespokojny, marudny, a przyklejony na nawet parę godzin do mojej gołej piersi ładuje baterie.
    Nadal tak siedzimy :).Ja już nie czuję ręki, ale on gada przez sen, robi miny, nie mam serca go przełożyć.Jak ja kocham tego mojego królewicza :).
    W ogóle pierwszy raz widzę tak nagły, ogromny skok rozwojowy.Coś niesamowitego, wszystko się wydarzyło na przestrzeni dwóch dni-Artur zaczął chwytać zabawki i wkładać je sobie do buzi-każdą jedną, wszystko, co jest w zasięgu jego dłoni.Już nie tylko własne palce go rajcują.I gada... ale jak! Dziś na spacerze cała chomiczówka go słyszała, gu, mu, bu, i piszczał jak panienka, nadawał na tak wysokich tonach, że aż głowa bolała ;).Nie mogłam w to uwierzyć, co weszłam do pokoiku i widziałam, co on wyrabia, to własnego dziecka nie poznawałam! Trzy dni temu to było zupełnie inne dziecko.

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzis na spacerku Jas opalil buzke eh chyba za bardzo...nie smarowalam kremem bo slonko za chmurami a teraz buzka czerwona...czy powinnam to czyms posmarować?moze mialyscie podobne sytuacje lub doświadczenie...

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek mial taki skok umiejetnosci 2 tygodnie temu, teraz codziennie opowiada nowe historie. Gada i gada,jak bylismy u neurologa to stwierdzila ze mam bardzo kontaktowe dziecko, bardzo rozgadane :D z reszta co tu duzo mowic... chlopak z charakterem rosnie :D

weronikabp lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, Artur gadać gadał, ale to co jest teraz, to coś niesamowitego, te piski doszły i wszystko duuużo głośniej :D.Dziś musiałam pójść do drugiego pokoju, żeby słyszeć co moja mama do mnie przez telefon mówi, bo Artur wykrzykiwał karuzeli, co o niej myśli ;).

NataliaK, Paula222, Nalka, eta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze są intonacje w tym gadaniu :-) rozwalają mnie :-)

NataliaK, eta lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemy z kupka narastaja- nie dalam czopka tak jak radzilyscie. Mala cala noc sie krecila, rano napinala sie do kupki i plakala a tu nic. w koncu dalam jej czopek bo nie moglam patrzec jak sie meczy. Po wielkim wysilku zrobila zielone "kamienie". w zyciu by ich sama nie wycisnela. Te kupy sa jeszcze gorsze niz pi bebilonie. cholera, co sie dzieje

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Problemy z kupka narastaja- nie dalam czopka tak jak radzilyscie. Mala cala noc sie krecila, rano napinala sie do kupki i plakala a tu nic. w koncu dalam jej czopek bo nie moglam patrzec jak sie meczy. Po wielkim wysilku zrobila zielone "kamienie". w zyciu by ich sama nie wycisnela. Te kupy sa jeszcze gorsze niz pi bebilonie. cholera, co sie dzieje
    karolina są mleka z probiotykiem, jak hipp, humana, zapytaj lekarza czy ich nie poleca, może one będą lepsze dla Małej?

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dicoflor to nie probiotyk? bo to z zalecenia lekarki podaje malej. Oliwia nawet zaczela pic wode, herbatke a jest coraj gprzej. zeby az tak reagowala na zmiany?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola rozwadniaj mleko,nie bedzie problemu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    a dicoflor to nie probiotyk? bo to z zalecenia lekarki podaje malej. Oliwia nawet zaczela pic wode, herbatke a jest coraj gprzej. zeby az tak reagowala na zmiany?
    to probiotyk ale inaczej działa mleko zawierające w sobie probiotyk a inaczej krople, ktore dajesz raz dziennie. Ale zapytaj lekarza najlepiej.

‹‹ 1561 1562 1563 1564 1565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ