MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Camilia wrote:Dziewczyny zwracam się do Was z prośbą o radę, być może któraś z Was spotkała się z takim problemem. U nas dzisiaj ciężka noc- Mała miała problemy z brzuszkiem, męczyły ją bolesne gazy, zasnęła dopiero o 1.30 i spała do 7.30 z trzema przerwami
Padam na twarz no ale trzeba wytrzymać. Od dzisiaj restrykcyjnie przestrzegam diety lekkostrawnej i nie jem nabiału bo podejrzewam, że to może być nietolerancja laktozy. Kolka, ból brzucha, gazy, przelewanie w brzuchu, brzydka cera, problemy ze snem, szarpanie przy piersi- takie objawy u nas występują. Jak sądzicie?
w 4 juz lzej dzidzia zna domowe rytualy i nie drze sie przy kazdym pamperku
tak jak ok napisalas wazne co jesz bo to wplywa na pokarm
mozna sprobowac kropelek na kolke i obserwowac czy jest poprawa
ja od poczatku prowadze dziennik godz karmien, drzemek, wyproznien, nastrojow etcWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 14:00
weronikabp, Camilia, Galanea lubią tę wiadomość
-
Nutka niby przy tym antybiotyku można karmić ale się nie zaleca, wiadomo. Ja wolę nie próbować, tak mi podpowiada intuicja i będę za nią podążać. Przeczytałam skutki uboczne.. Anna skończyła trzy miesiące ale wagę ma jeszcze taką jak niejeden noworodek. Nie będę ryzykować, zwłaszcza, że dobrze się czuje po mm. Jak skończę antybiotyk to dostanie znowu moje mleczko.
Weronika ja mam łóżeczko turystyczne i nie będę ukrywać, że jestem nim zachwycona. Podoba mi się nawet bardziej od tego drewnianego.Ma kołyskę, jest lekkie, łatwo się pakuje, ma zabawki (śliczne zielone pluszowe gwiazdki i pieska) a siatka przeciw owadom wspaniale się spisała. Anna bardzo polubiła to łóżeczko, chętnie w nim śpi. W dodatku dostaliśmy śmieszny gratis: głowę pieska, która może być zaczepiona o to łóżeczko z trzema opcjami - muzyczny (nie polecam), świecący nos i imitacja samochodu z lekkimi drganiami. Coś świetnego, jak Anna nie może usnąć bardzo jej to pomaga.
weronikabp, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNalka wrote:Nutka niby przy tym antybiotyku można karmić ale się nie zaleca, wiadomo. Ja wolę nie próbować, tak mi podpowiada intuicja i będę za nią podążać. Przeczytałam skutki uboczne.. Anna skończyła trzy miesiące ale wagę ma jeszcze taką jak niejeden noworodek. Nie będę ryzykować, zwłaszcza, że dobrze się czuje po mm. Jak skończę antybiotyk to dostanie znowu moje mleczko.
Weronika ja mam łóżeczko turystyczne i nie będę ukrywać, że jestem nim zachwycona. Podoba mi się nawet bardziej od tego drewnianego.Ma kołyskę, jest lekkie, łatwo się pakuje, ma zabawki (śliczne zielone pluszowe gwiazdki i pieska) a siatka przeciw owadom wspaniale się spisała. Anna bardzo polubiła to łóżeczko, chętnie w nim śpi. W dodatku dostaliśmy śmieszny gratis: głowę pieska, która może być zaczepiona o to łóżeczko z trzema opcjami - muzyczny (nie polecam), świecący nos i imitacja samochodu z lekkimi drganiami. Coś świetnego, jak Anna nie może usnąć bardzo jej to pomaga.
-
Weronika my mamy to: http://archiwum.allegro.pl/oferta/lozeczko-kojec-kolyska-exclusive-3-kolory-i4235514592.html brązowe.
Tylko osobno dokupiliśmy materac gryka kokos.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 14:33
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
i w lidlu ostatnio widziałam po 36 z groszami
u nas ząbków ani widu ani słychunie martwię się bo Michasiowi pierwszy wyrósł jak skończył roczek
byliśmy na bioderkachwszystko ok, ale jeszcze nie ma punktów kostnienia tzn nie widać
kazał dalej witaminę D podawać
choć to wiadome hehe i kazał się pilnować, żeby małego nie sadzać bo wszystko jeszcze miękkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 20:47
Agusia2312, alexast, Nalka, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość
-
Galanea trzymam kciuki
u nas poprawa w tym sensie, że mały sam zasypia w łóżeczku - bez płaczubył ostatnio taki czas, że nie chciał sam zasypiać i był płacz niekończący się
więc usypiałam go przy cycce
ale to był trudny okres, skok rozwojowy chyba a do tego choroba. Wszystko wróciło juz do normy. Wszystko jak w zegarku. Mały sypia dużo i często, kupa regularnie codziennie o 16:30 z zegarkiem w ręku
i o 22 zasypia na noc
aż dziw mnie bierze
żeby tak zawsze ładnie wszystko było
kupiłam te mleko rossmanowe, ale jeszcze hippa musimy skończyća i kaszkę kupiłam rossmanową - Michaś jutro będzie testować
a to wybredny tester bądź co bądź
Galanea, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
no właśnie ja bym też nie zmieniała, ale mały strasznie ulewa po hippie. Może po rossmanowskim będzie lepiej? jak nie to wrócimy do hippa
sama się boję żeby mu nie narobić biedy tą zmianą bo już tak ładnie wszystko z nim jest oprócz tego ulewania.
ja ostatnio musiałam się przeprosić z laktatorem bo mały obraził się na cyckędzisiaj już ładnie jadł, ale podejrzewam, że to nie koniec buntów
Galanea lubi tę wiadomość
-
Galanea wrote:Mi jest bardzo smutno jak pomysle, ze juz nigdy nie przystawie Zosi do piersi
dzisiaj nawet mi sie snilo, ze ja karmilam. No ale co zrobic?
-
Galanea wrote:Mi jest bardzo smutno jak pomysle, ze juz nigdy nie przystawie Zosi do piersi
dzisiaj nawet mi sie snilo, ze ja karmilam. No ale co zrobic?
trudno ze mleczarnia zamknieta, ja moja szybko zamknelam, sa plusy i minusy przejscia na butle, wiadomo
i tak wiecznie nasze dzieciaczki cyckać nie beda skoro zaczynaja juz kiełki wychodzic im powoli na kąsanie pokarmow stalych ;--)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 23:52