X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez w 4mcu dostalam 1sze zabki, mam nadz ze mojej corci sie tak nie bedzie spieszyc
    no to juz niedlugo przeboj Fasolek:"pasta, szczotka, kubek, ciepla woda .." :--))

NataliaK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż powiedział że będzie sie bał go bo ogólnie Franek lubi przez pieluchę gryźć jego ramie, stwierdził że już mu nie da ramienia :D:D

Limerikowo, weronikabp, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Dziewczyny zwracam się do Was z prośbą o radę, być może któraś z Was spotkała się z takim problemem. U nas dzisiaj ciężka noc- Mała miała problemy z brzuszkiem, męczyły ją bolesne gazy, zasnęła dopiero o 1.30 i spała do 7.30 z trzema przerwami :-( Padam na twarz no ale trzeba wytrzymać. Od dzisiaj restrykcyjnie przestrzegam diety lekkostrawnej i nie jem nabiału bo podejrzewam, że to może być nietolerancja laktozy. Kolka, ból brzucha, gazy, przelewanie w brzuchu, brzydka cera, problemy ze snem, szarpanie przy piersi- takie objawy u nas występują. Jak sądzicie?
    niestety to normalne, trzeba to przejsc, u mnie od 2 tyg szarpala sie mala na butli, czasem teraz tez, z tradzikeim niemowlecym walcze do teraz i jest duzo lepiej, do 3go mca wg mnie jest ciezko
    w 4 juz lzej dzidzia zna domowe rytualy i nie drze sie przy kazdym pamperku
    tak jak ok napisalas wazne co jesz bo to wplywa na pokarm
    mozna sprobowac kropelek na kolke i obserwowac czy jest poprawa
    ja od poczatku prowadze dziennik godz karmien, drzemek, wyproznien, nastrojow etc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 14:00

weronikabp, Camilia, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka niby przy tym antybiotyku można karmić ale się nie zaleca, wiadomo. Ja wolę nie próbować, tak mi podpowiada intuicja i będę za nią podążać. Przeczytałam skutki uboczne.. Anna skończyła trzy miesiące ale wagę ma jeszcze taką jak niejeden noworodek. Nie będę ryzykować, zwłaszcza, że dobrze się czuje po mm. Jak skończę antybiotyk to dostanie znowu moje mleczko. :)

Weronika ja mam łóżeczko turystyczne i nie będę ukrywać, że jestem nim zachwycona. Podoba mi się nawet bardziej od tego drewnianego. ;D Ma kołyskę, jest lekkie, łatwo się pakuje, ma zabawki (śliczne zielone pluszowe gwiazdki i pieska) a siatka przeciw owadom wspaniale się spisała. Anna bardzo polubiła to łóżeczko, chętnie w nim śpi. W dodatku dostaliśmy śmieszny gratis: głowę pieska, która może być zaczepiona o to łóżeczko z trzema opcjami - muzyczny (nie polecam), świecący nos i imitacja samochodu z lekkimi drganiami. Coś świetnego, jak Anna nie może usnąć bardzo jej to pomaga.

weronikabp, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Nutka niby przy tym antybiotyku można karmić ale się nie zaleca, wiadomo. Ja wolę nie próbować, tak mi podpowiada intuicja i będę za nią podążać. Przeczytałam skutki uboczne.. Anna skończyła trzy miesiące ale wagę ma jeszcze taką jak niejeden noworodek. Nie będę ryzykować, zwłaszcza, że dobrze się czuje po mm. Jak skończę antybiotyk to dostanie znowu moje mleczko. :)

Weronika ja mam łóżeczko turystyczne i nie będę ukrywać, że jestem nim zachwycona. Podoba mi się nawet bardziej od tego drewnianego. ;D Ma kołyskę, jest lekkie, łatwo się pakuje, ma zabawki (śliczne zielone pluszowe gwiazdki i pieska) a siatka przeciw owadom wspaniale się spisała. Anna bardzo polubiła to łóżeczko, chętnie w nim śpi. W dodatku dostaliśmy śmieszny gratis: głowę pieska, która może być zaczepiona o to łóżeczko z trzema opcjami - muzyczny (nie polecam), świecący nos i imitacja samochodu z lekkimi drganiami. Coś świetnego, jak Anna nie może usnąć bardzo jej to pomaga.
    Nalka a które to lozeczko?

• Nalka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika my mamy to: http://archiwum.allegro.pl/oferta/lozeczko-kojec-kolyska-exclusive-3-kolory-i4235514592.html brązowe.

Tylko osobno dokupiliśmy materac gryka kokos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 14:33

weronikabp lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie bardzo podobne funkcjami do graco, tylko duzo tańsze, ciekawe skąd ta różnica w cenie.. Musze to sprawdzić, dzieki za link.

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie chwaliłam ale Franek już ma pierwszego ząbka :)

Nalka w tej cenie są też w biedronce i rossmanie te mleka ;)

Limerikowo, Agusia2312, weronikabp, Galanea, alexast, Nalka, eta lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i w lidlu ostatnio widziałam po 36 z groszami :)

u nas ząbków ani widu ani słychu :) nie martwię się bo Michasiowi pierwszy wyrósł jak skończył roczek :)
    byliśmy na bioderkach :) wszystko ok, ale jeszcze nie ma punktów kostnienia tzn nie widać :) kazał dalej witaminę D podawać :) choć to wiadome hehe i kazał się pilnować, żeby małego nie sadzać bo wszystko jeszcze miękkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 20:47

Agusia2312, alexast, Nalka, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ćwiczymy podnoszenie główki:** <3

f6721a842c58731bmed.jpg

MonikaS, weronikabp, Amelie, Galanea, alexast, Nalka, Niesforna, Limerikowo, evas, eta, Edyta84 lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:29

alexast, weronikabp, Limerikowo, Mucha, Edyta84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea trzymam kciuki ;)

u nas poprawa w tym sensie, że mały sam zasypia w łóżeczku - bez płaczu :) był ostatnio taki czas, że nie chciał sam zasypiać i był płacz niekończący się :) więc usypiałam go przy cycce :) ale to był trudny okres, skok rozwojowy chyba a do tego choroba. Wszystko wróciło juz do normy. Wszystko jak w zegarku. Mały sypia dużo i często, kupa regularnie codziennie o 16:30 z zegarkiem w ręku :) i o 22 zasypia na noc :) aż dziw mnie bierze :) żeby tak zawsze ładnie wszystko było :)

kupiłam te mleko rossmanowe, ale jeszcze hippa musimy skończyć :) a i kaszkę kupiłam rossmanową - Michaś jutro będzie testować :) a to wybredny tester bądź co bądź ;)

Galanea, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:29

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja bym też nie zmieniała, ale mały strasznie ulewa po hippie. Może po rossmanowskim będzie lepiej? jak nie to wrócimy do hippa :) sama się boję żeby mu nie narobić biedy tą zmianą bo już tak ładnie wszystko z nim jest oprócz tego ulewania.
    ja ostatnio musiałam się przeprosić z laktatorem bo mały obraził się na cyckę :) dzisiaj już ładnie jadł, ale podejrzewam, że to nie koniec buntów :)

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest bardzo smutno jak pomysle, ze juz nigdy nie przystawie Zosi do piersi :( dzisiaj nawet mi sie snilo, ze ja karmilam. No ale co zrobic?

Limerikowo lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Amelie Debiutantka

Wysłany: 17 września 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka babydream jest marka własna rossmana (produkowana specjalnie dla rossmana) i dlatego jest głownie tam sprzedawana

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobity nie szalejcie z wprowadzaniem innych pokarmow tak szybko... dopiero po 6 miesiacu u dzieci i na piersi i na mm.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Amelie Debiutantka

Wysłany: 17 września 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Mi jest bardzo smutno jak pomysle, ze juz nigdy nie przystawie Zosi do piersi :( dzisiaj nawet mi sie snilo, ze ja karmilam. No ale co zrobic?
    Galanea czytałam twoje wpisy - wspieram, mi pewnie tez by było przykro no ale głowa do góry, przecież się zawsze możecie poprzytulac!

• Galanea Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, to chyba pediatra decyduje. Kazde dziecko ma swoj indywidualny rozwoj i nie powinno sie postepowac wg schematow.

NataliaK, Nalka, eta lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    to zdjac bluzke i cyckonosz i skin to skin - kontakt do cyca jak trza na przytulaka
    trudno ze mleczarnia zamknieta, ja moja szybko zamknelam, sa plusy i minusy przejscia na butle, wiadomo
    i tak wiecznie nasze dzieciaczki cyckać nie beda skoro zaczynaja juz kiełki wychodzic im powoli na kąsanie pokarmow stalych ;--)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 23:52

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 1563 1564 1565 1566 1567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ