MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Poczytałam o tym BLW i podoba mi się takie rozwiązanie. Tylko kiedy to się wprowadza? Po roku? Chyba wcześniej? Z drugiej strony obserwuję mojego chrześniaka i on mając 10 miesięcy w ogóle nie je sam. Zjada sporo ale też pluje na matkę a jedzenie mu skubana robi naprawdę wyśmienite.
Ach, zapomniałam się pochwalić Anna parę razy trzymała sama butlę i piła. Przez kilka sekund ale jednak.Najbardziej jestem zdumiona tym, że ona jak nie chce już jeść albo jak chce chwilę przerwy to wytrąca mi butelkę z ręki. Oczywiście kiedy matka nie ogarnęła, że dziecko chce chwilę spokoju i twardo celuje do tej buziulki.
Galanea, Agusia2312, eta, weronikabp, balonik, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNalka co do blw to od momentu siedzenia,widzialam ze Miriam na kwietniowkach juz uskutecznia od jakiegos czasu bo mala siedzi a ma 5 miesiecy.
My pewnie pozniej tez tak bedziemy robic,a poki co lyzeczka i jazdeczka)
Agusia2312, balonik, Nalka, Miriam lubią tę wiadomość
-
Anna pozdrawia. Właśnie zrobiła kupę.
Tzn. to już po zrobieniu. Nie patrzcie na datę, bo coś nam szwankuje.
View My VideoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 15:34
Galanea, eta, weronikabp, Agusia2312, Amelie, nutka, Edyta84 lubią tę wiadomość
-
zanim Michaś obuddził Piotrusia zdążyłam ogarnąć kuchnię i przebrać ubranka dla Piotrusia bo już z najmniejszych powyrastał. Teraz 62 i trochę 68 zaczyna nosić
Galanea super, że udało się z tym neurologiem
uhh znowu mu się ulało mleko...
jeszcze obiadek zrobić - dziś kotlety schaboweWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 15:35
Galanea, eta, Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Natalia- czy moglabym miec prosbe? wiem, ze qybralas mleko hipp jako najlepsze na rynku. czy moglabys mi przyblizyc czym sie wyroznia sposrod innych mlek? no i jeszze jak smakowo? odbiega duzo smakiem od np bebilonu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 16:14
NataliaK lubi tę wiadomość
-
Edit posta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:29
Paula222, misia_k1, Limerikowo, weronikabp, Paulina1986, MonikaS, alexast, Mucha, Agusia2312, Martynika, madamama, NataliaK, Nalka, Amelie, evas, Tusia84, nutka, Edyta84, eta lubią tę wiadomość
-
Śliczna Zosia
I jak pięknie trzyma główkę!
W ogóle, ładne nam dzieciaki wyszły
U nas postęp - Ignaś zaczyna sięgać po zabawki i oczywiście ładuje je do buzi. Zaczął też podnosić nóżki do góry. Dzisiaj nam rehabilitantka dała niezły wycisk - po ćwiczeniach padł na 2,5 godziny niemal bez marudzenia. Jestem bardzo szczęśliwa, chociaż powiem Wam, że sporo trudnych słów padło. Jestem zbyt wrażliwa i za szybko reaguję na każde kwilenie małego - mam mu pozwolić przeżywać różne emocje, a nie "chronić" przed światem bo sporo jego napięcia nie pochodzi z mięśni tylko ze mnie. Więc mam dać mu więcej płakać, więcej kwilić i w ogóle zluzować. Dla mamy, która przeleżała długie miesiące utrzymując ciążę to bardzo, bardzo trudne.
I przeżywam odstawienie od piersi okrutnie. Dzisiaj przytulałam małego, odwrócił główkę do piersi i rozdziawił pyszczunio. Ech
Dobrej nocy Kochane.
Galanea, Limerikowo, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarola to mleko jestnajbardziej podobne do mleka matki ppd wzgledem wartosci,rowniez pod wzgledem tolerancji. Zawiera w sobie probiotyki i delikatny blonnik pokarmowy. Ma tez sporo lc pufa w porownaniu do innych rodzajow mleka. W smaku jest doslownie identyczne jak kobiece mleko i nie smierdzi jak np. Bebilon,ktory dla mnie po prostu walil glukoza. To mleko ma tez jako jedyne na rynku(procz humany)obnizona wartosc laktozy,ale zarazem nie jest to mleko ha.
Galanea musze Ci powiedziec ze masz sliczna coreczke,malo tego,jak dla mnie jest do Ciebie bardzo podobna. Piekna<3
Wrrrr...uwielbiam swoich tesciow ale przez weekend chcialam byc tylko w trojke z mezem i Frankiem,okazalo sie ze mocno sie za nami stesknili i przyjezdzaja w sobote...to nic ze nie widzialam meza dwa tygodnie,bede musiala sie dzielic nim z tesciamiV:d
Madamama wiem co czujesz z tymi piersiami,Franek wczoraj pozeral je przez bluzke,chociaz ja dalej jeszvze karmie to jednak mm jest przewaga,a wczpraj akurat jak je pozeral to w koncu sciagnelam bluzke j po prostu sobie ssal puste cycki
Paula jak Frankowi sie wyzynal zabek cos mu podawalas na to zeby mniej bolalo?Franek po poludniu plakal prawdziwymi lzami,dziasla ma az gorace. Posmarowalam mu zelem ale to dziala pewnie tylko chwilowo..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:58
Galanea, madamama, Limerikowo, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
hehe a u mnie pojawia się kryzys przywitania hihi bo jak się pojawiam to zaczyna płakać a jak odchoddzę to płacz po chwili ustaje
jak mnie zobaczy to od razu przypomina sobie, że jest coś takiego jak rączki mamusi a jak mamusia odchodzi to zdaje sobie sprawę, że leżeć też jest przyjemnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 21:28
Galanea, weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
Galanea córcia jest superaśna, słodziutka, do schrupania
My mieliśmy dzisiaj bardzo ciężki dzień. Mały kilka razy zaczął nagle płakać. Łzy leciały i ciężko było go uspokoić. Nie mam pojęcia co się dzieje.
Kupiłam poradnik "Mamo tato co ty na to" poleciła mi go fizjoterapeutkado tego jest dvd. Pokazuje tam koleś jak podnosić, nosić przewijać maluchy tak żeby było to dla nich komfortowe.
Madamama cieszę się że Ignaś robi postępypamiętaj że nawet jak mały sobie trochę popłacze to to nie oznacza że jesteś złą matką.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 21:32
madamama, Galanea, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Jak zawsze, dzięki za wsparcie dziewczyny.
Mam pytanie - jakie zabawki kupujecie, co się Wam sprawdza na tym etapie? Jest mnóstwo zabawek oznaczonych 3m+ ale Ignaś je ignoruje, albo mi się wydają "za duże" jeszcze dla niego. Póki co, ma grzechotki na rączki i nóżki i czasem je nawet zauważa, ma też ulubioną grającą małpkę, no ale i one się nudzą po chwili. Czym się bawicie ze swoimi maluchami?
Alexast, może właśnie opanowuje nową umiejętność? Ignaś też czasem miewa takie dni, a potem się okazuje, że czegoś nowego się nauczył, albo coś przetworzył.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 21:40
-
Olek wprawdzie interesuje się grzechotkami ale chwytać ich nie chce. Furorę robi krówka (wstawiłam ostatnio zdjęcie) i misiek z kokardką. Rehabilitantka powiedziała mi ostatnio że dokładnie wie które dzieci bawią się interaktywnymi zabawkami. Mówiła że jak im daje zabawki klasyczne przy których trzeba coś przekręcić itd to jest problem i szukają przycisków żeby zaczęły grać. Mówiła o trochę starszych dzieciach niż nasze, ale dało mi to do myślenia. Mówiła też że dzieci które bawią się smartfonami itp gdzieś po drodze gubią wyobraźnię.
My też ćwiczymy z podwiniętym kocykiem. U nas ma on powstrzymywać Olusia ramiona przed układaniem ich do tyłu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 21:57
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
tez mam Mamo, tato co ty na to? autorstwa Pawla Zawitkowskiego i tak srednio mi sie widzi
a przy dvd to sorry idzie zasnac momentami
a moja to chyba kryzys rozstania to ma od poczatku, wola mnie jak do toalety nawet pojde, wiec raz dwa wszystkie potrzeby lacznie z makijazem na wyjscie ;--))
Madamama ja tez expressowo reaguje na potrzeby malej i nie widze w tym nic dziwnego, moja mama mowi, ze tak jest ok a 4 wychowala, ze dziecko musi czuc milosc, bliskosc
nie rozumiem: pozwolic dziecku kwilic?!, moze minimalnie tak zanim wroce z tej toalety, ale na pewno nie plakac kwadransami
sama nie chcialabym lezec i plakac z bolu lub innej potrzeby milosci/bliskosci/dobrego slowa bo ktos musi "wyluzowac" i nie przyjdzie slyszac ze komus jest zlealexast, Galanea, Bea_tina lubią tę wiadomość