X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo włosów... Moje są wszędzie :( Łazienka jest cała w moich włosach, nie raz nawet u Franka na smoczku znajdę, w łóżeczku , i niego w rączce :/ Łysieje... Kupiłam sobie tabletki na włosy / paznokcie może pomogą...

A co do @, już sama nie wiem co się dzieje... Prędzej tylko dokarmiałam, a teraz prawie 2 mc bez karmienia, bóle okresowe a @ brak... A ja już bym chciała zacząc starac się o ciążę...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ciaze? o dzizas, ja na razie za zadne skarby. poza tym moj lekarz chyba by mnie udusil jakbym zaszla w kolejna ciaze, od polowy tej ciazy mi tlumaczyl ze moj organizm trzeciej w tak krotkim czasie nie wytrzyma

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh zawiozłam siurki Franka,mam nadzieje ze nic nie wyjdzie bo osiwieje.\Co do włosów to mi wypadaja na potege...nie jestem w stanie nad tym zapanować ;/
    Franek dzis spał prawie do 4 bez ani jednej pobudki,przekrecił sie na brzuch i tak sobie spał. Zerwalam sie o 2:30 na rowne nogi a tu Franek spi z otwarta buzia,taki dobry sen ;) pozniej zjadł o 4 i spał dalej do prawie 7.
    Niech ten moj m wraca,dobrze ze bedzie w pt w nocy :)

Galanea, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/mama-po-porodzie/Skad-sie-bierze-wypadanie-wlosow-po-ciazy_35958.html -> na temat wypadania włosów "garściami". Też byłam przerażona, wylatywały ich tysiące przez tydzień! Było ich wszędzie mnóstwo. Teraz jest spokój. Nie mam żadnych ubytków. A trochę żałuj ę, że się nie przerzedziły, bo włosów mam mnóstwo, każdy fryzjer umiera jak ma mi wyprostować włosy i je ułożyć.

Kochane znalazłam przez przypadek sposób, na porządne pobudzenie laktacji. Piersi już nie są takie wrażliwe i ostatnio mąż to wykorzystał, co zaowocowało zwiększoną produkcją mleka. ;) A już mnie dopadał mały kryzysik laktacyjny.

A co u Ivv, Ewelinq, Tusi, Duchess? Już pominę, że imię syna Modelki będzie dlz nas do końca już tajemnicą.;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 09:22

Limerikowo, Galanea, Martynika, weronikabp, eta, Agusia2312, NataliaK lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu tak mi wypadly ze w jedbym miejscu mialam lyse miejsce. ale to bardziej ze stresu- dwa dni po smierci Adasia obudzilam sie z tym lysym plackiem. tez mam mega geste wlosy i troche sie ciesze ze czesc wyleci ale teraz przez te zabiegi zebym nie stracila za duzo

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    wczorajszy grill byl b udany, mimo ze ja z dzieckiem na reku, maz rozpalal, to kazdy cos przyniosl i pomogl bysmy wspolnie siedli i zjedli ;--))
    wlasnie tez bratowa sie skarzyla sie, ze mimo ze corka ma juz 6 mcy to wlosy jej ciagle wypadaja i ze w ciazy nie widziala by cos sie polepszylo z fryzura
    ja mojej swoje jasne pojedyncze staram sie jak tylko zauwaze wyciagac z dloni by nie powedrowaly do buzi,sciaga ona te wlosy z ubrania choc szczotkuje to zawsze sie jeszcze jakis przyplacze
    biore merz special, lecz chyba biologii sie tu nie zatrzyma i co ma wypasc to wypadnie

Galanea, weronikabp, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, dobrze, że napisałyście o tych włosach, dzięki za link, bo ja już byłam mocno przerażona tym, co się u mnie dzieje.Codziennie wyczesuję kępki, jakieś masakryczne ilości, zastanawiam się, jak to możliwe, że ciągle mam je na głowie, ale póki co nie wyglądam na łysą...
    Chyba skrócę porządnie włosy, może będą trochę zdrowsze.
    Paula, idź może na usg, lekarz zobaczy, czy jajniki jeszcze śpią.Ja się ostatnio dowiedziałam, że mam owulację :).Akurat na wizycie.

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wizytę mam jutro. Ale zaczynam się poważnie martwic czy zdążę z ciążą przed powrotem do pracy, bo jak wrócę to musimy odczekac ze 3 lata...:/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, i mnie uspokoiłyście z tymi włosami, bo od jakichś dwóch tygodni garściami mi wypadają.
    Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam ten problem, i że to normalne...

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja od 1.5 miesiąca nie karmię piersią i @ nie mam.
    Co do włosów. Wiecie, że pod koniec ciąży rozbił mi się łysy placek... koleżanka mnie uprzedziła, że po ciąży strasznie wypadają włosy dlatego też od samego początku myję włosy szamponem z loreal taki czarno różowy jest specjalnie dla wypadających włosów i spryskuję płynem seboradin. Większego problemu z wypadaniem nie mam :) a łysy placek ładnie zarasta :)

Co do Olka to mam dzisiaj cofkę. Tak ładnie już trzymał głowę a dzisiaj znowu ją przekręca jak na początku ;( od wczoraj jest wyjątkowo marudny i miałam rano wrażenie, że ma gorączkę. Miał 37,91 stopni. Po 2 godzinkach było już 37,5.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 12:59

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:28

alexast lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym wypadaniem włosów to właśnie taki urok po ciąży, trzeba przetrwać.

ja Was podczytuję regularnie tylko nie zawsze mam czas coś napisać;)

w tym tygodniu co był mieliśmy wycieczki po lekarzach, usg przezciemiączkowe, jest okej, komory boczne trochę asymetryczne, jama przegrody przeźroczystej nie zarosła się ale jakiś tam odsetek ludzi tak ma. po echo: szmery są od struny rzekomej w lewej komorze i nasiliły się przez niedokrwistość. dodam jeszcze że Ignacy ma w gratisie drugą małą śledzionę:) tak jak jego tato :) no i badanie słuchu też okej :)
    generalnie chłopak zdrowy, energiczny, wygadany więc jestem mega szczęśliwa że mam takiego synka :)

ja od miesiąca nie karmię piersią, tylko mm a okresu brak, choć chyba miałam owulację bo był śluz rozciągliwy więc za parę dni powinnam dostać miesiączkę. zobaczymy.

alexast - super że zarasta to łyse miejsce :)

no właśnie ciekawe jak na imię ma syn Modelki :D i co u niej? i u innych dziewczyn które dawno do nas nie zaglądały.

Natalia ślicznie wyglądacie, a Franek to ma taki uśmiech :D widać że to chłopak z charakterem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 14:34

weronikabp, Limerikowo, alexast, NataliaK lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez włosy wychodzą jak cholera, ile to potrwa?

Pola pozdrawia Was poniedziałkowo :-)
    2dvk0f4.jpg

Niesforna, Limerikowo, Nalka, misia_k1, alexast, madamama, azi, Agusia2312, Galanea, MagdaO, Edyta84, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka sorry dopiero teraz przeczytalam o sushi :( grunt to dobrze ugotowany ryż, wg przepisu, dobre ryby (ja robię tylko z pieczonych) fajne dodatki, avocado, sałata, philadelfia, ogórek itp robię też tatar z łososia lub pstrąga i maki z tym tatarem pycha.Mogę coś więcej napisać ale to pewnie na priv zeby tu nie zaśmiecać :)
    Dziś na obiad zrobilam pieczone kacze udka w majeranku do tego placuszki ziemniaczane i galzurowana gruszka ;)) pychaaaaaaa

Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea u mojego Piotrusia to jest wyraźny ślad po szczepionce na ramieniu - strasznie mu brzydko to się zagoiło.
    Mój Michaś biedny męczy się ze strasznym kaszlem. Piotruś już ok, trochę katarek lekki ma, ale gorączki już ani jeden ani drugi nie ma. :) tylko ten przeklęty kaszel... aż żal dziecka

dziewczyny, czy któraś z Was próbowała czy słyszała coś o mleku babydream rossmanowym? tanie bardzo i jestem ciekawa czy dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 22:29

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szczepienia robią na nóżkach, ale ja te 5w1 miałam - nie wiem jak Twoja Zosia :) ale zgrubień żadnych na nóżkach nie ma :)

szukam opinii o tym mleku babydream - skład ma spoko bo już w sklepie porównałam z innymi. Ma mniej cukru, ale to na plus raczej :) chyba się skuszę i je wypróbuję bo cenowo naprawdę super a skład jak wyżej pisałam :) poza tym same dobre opinie znajduję. 600g kosztuje 16zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 22:36

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea mój Jaś tak miał po szczepieniu. Miał w nóżkę i przez jakieś dwa - trzy tygodnie wyczuwałam właśnie takie zgrubienie na jednej nóżce (nie pamiętam czy tam miał żółtaczkę czy 5w1). Ale w końcu to samo znikło, bo już nic nie wyczuwam...

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepiłam tymi na NFZ. Ale to było miesiąc temu. Ciekawe czy to to :/

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1558 1559 1560 1561 1562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ