MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mój miki nie ma wzmożonego napięcia a opóźnienie w rozwoju ma o miesiąc i nie jest to związane z kreczem. Stwierdził to już drugi lekarz. Opóźnienie objawia się u niego tym ze np nie wyciąga rączek po zabawki i nie trzyma ich a włożone w rączki od razu puszcza. Neurolozka pytała czy nie spadł nam czasem z łóżka czy coś
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Marcel miał robiona grupe krwi po urodzeniu. Chyba mu wychodzi ząbek w górnym dziąśle.
co do rozwoju marcel nie potrafi sie jeszcze podniesc do siadu trzymany za raczki ale wiemy ze to przez szelki bo nie miał w nich ruchu całe 6 tygodni , teraz ma troche wieceij ale dopiero za 2 tygodnie bedzie miał sciagniete na zawsze.
Natalia co jest nie tak z wynikami??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 20:05
Limerikowo lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Judi mój też nie trzyma zabawek, próbuje wyciągać rączki po zabawki. Ani pediatra ani rehabilitantka nie mówi o opóźnieniu w rozwoju. U nas spowodowane jest to napięciem w mięśniach szyi i dlatego jest mu ciężko podnosić rączki.
A wy gdzie ten kręcz macie? Też szyi? U nas pediatra stwierdził kręcz a rehabilitantka powiedziała że to tylko napięcie mięśni szyi. A twoja rehabilitantka co powiedziała? Jak u nas puści to napięcie to mały wszystko nadrobi tak powiedziała mi babka. Ostro ćwiczymy i są efekty. U was też będzie dobrze.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Mój Jaś też nie wyciąga rączek po zabawki. Jak wloze mu grzrchotke w rękę to kilka minut potrzyma i też puszcza.
I jeszcze nikt mi nie powiedział że jest opóźniony w rozwoju... Bez przesady, nasze dzieci mają mniej więcej po 3 miesiące. W takim wieku mówienie o opoznieniu w rozwoju to chyba lekka przesada...
A my dziś mieliśmy ciężki dzień, masa rzeczy do załatwienia przed jutrem.
Jutro wielki dzień Jasia. Oby tylko był grzeczny i nie dał czadu w kościele
A mój skarb, skończył dziś 3 miesiące!
weronikabp, Agusia2312, eta, Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Galanea wysłane. Mam nadzieję, że Wam się przyda dziewczyny.
I też niedawno założyłam szpilki. Myślałam, że się przewrócę, bo od razu założyłam 10cm. Masakra, jak ja wrócę na parkiet się pytam?!
Judi trzymam kciuki za Twojego Mikołajka! Poradzicie sobie, wszystko wróci do porządku.
Kurcze.. a u nas w szpitalu nie sprawdzali grupy krwi. Już nie wiem jak to z tym jest. Dlaczego w jednych szpitalach sprawdzają w innych nie? przecież to bardzo ważna informacja, każdy szpital powinien wykonać to badanie.Galanea lubi tę wiadomość
-
Judi - Olek też nie trzyma zabawki ani sekundy ale to przez tą szyję
Galanea - Olek od pierwszego miesiąca robi kupię co 3/4 dni. Wszędzie to zgłaszałam, ale każdy lekarz mówi, że dopóki dziecko nie ma bólu brzucha itp. to wszystko jest ok. Zwłaszcza przy mm może dzidzia robić rzadziej kupki.Galanea, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a jeszcze wracając do sadzania dzieci przed tv to przeczytajcie:
http://natemat.pl/40249,wylacz-dziecku-telewizor-fundujemy-najmlodszym-nadmiar-bodzcow-przed-ktorymi-nie-maja-jak-sie-ochronic
http://babyonline.pl/dziecko-i-telewizja-prawdy-i-mity,problemy-wychowawcze-artykul,7281,r1p1.html
http://dziecko24.pl/news/525/30/Czy-i-kiedy-dziecko-powinno
Wiadomo, każdy robi jak uważa, ale warto przeczytaćLimerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
u nas na mm mala od poczatku wyprozniala sie ok, pozne popoludnie ale zawsze pamperek byl i tak jest chyba najlepiej
natomiast u 5 mczej corki bratowej kupki i 3 dni nie ma,ale corka jest juz na stalych pokarmach
nasza teraz od 1 do 3 pamperkow dziennie i nie placze, nei prezy sie na zaparcia, nie dajemy juz kropel, mleko to samo ciagle od poczatku czyli enfamil
choc spina jak jednak zaboli chyba brzuszek
jak po 1ym zaparciu w 2im tyg i kolce kilkugodzinnej wyladowalismy w szpitalu dzieciecym w Poz pediatra powiedziala, ze fakt wyproznienia moze i 3dni nie byc ,ale wazne jest by w brzuszku/kiszkach cos sie dzialo na odglosy
jesli sie dzieje np bulgotania lub baczki to jest ok, jest zle jak jest ciszaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 00:05
Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Judi2014 wrote:Byłam u neurologa prywatnie z Mikolajkiem bo czekanie do przyszłego roku nie wchodzi dla mnie w grę. Kolejny raz jestem załamana. Mały ma stwierdzone znaczne opóźnienie w rozwoju i kręcz z asymetria znacznego stopnia.
my tam z mala kapiemy sie w wannie raz na tydz by ja, do big wody przywyczaic, ogolnie kapiemy ja, w wanience co 2gi dzien bo upalow mimo przepieknej pogody teraz to w Irl nei ma
u nas lekarz po 2usg bioderek stwierdzil, ze mala ma wg niego przykurcze nog i trzeba cwiczyc wyginac nozki na zabke na boki, mowie do meza: wrzucimy do wanny i potem do basenu i koniec przykurczy bedzie
dzis juz nozkami w wannie kopala wode i miala duuuza radosc, a potem butla i nie bylo dziecka chrrrrrrrrrrrrr -
Nalka wrote:Kurcze.. a u nas w szpitalu nie sprawdzali grupy krwi. Już nie wiem jak to z tym jest. Dlaczego w jednych szpitalach sprawdzają w innych nie? przecież to bardzo ważna informacja, każdy szpital powinien wykonać to badanie.
Nalka u Nas pediatra mowil, ze grupekrwi robi sie ok pierwszego roku zycia dziecka, aby wynik byl w 100% pewny, poniewZ u dziecka krew dlugo sie oczyszcza zanim dojdzie ,, do siebie''.dlatego tez w wiekszosci szpitali nawet jak robia grupe krwi to nie wpisuja ja w książeczkę zdrowia bo np za miesiac dzidzia bedzie miala inna.
Poza tym, nawet jesli juz ta gr jest wpisana, to jadac do szpitala lekarze nie bed na tym wyniku bazowac lecz zrobia swoje badanie...takie info uzyskalam od lekarza,bo sama w srode na szczepieniu o to pytalam.
Aa i powiedzial,ze teraz jak chcę zrobic gr krwi to odplatnie sie robi...nie na nfz...
Przypuszczam,ze co lekarz to moze byc inna teoria a propo gr krwi:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 01:00
Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny