X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • madamama Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszło, dziękuję! :)

Nalka lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mój miki nie ma wzmożonego napięcia a opóźnienie w rozwoju ma o miesiąc i nie jest to związane z kreczem. Stwierdził to już drugi lekarz. Opóźnienie objawia się u niego tym ze np nie wyciąga rączek po zabawki i nie trzyma ich a włożone w rączki od razu puszcza. Neurolozka pytała czy nie spadł nam czasem z łóżka czy coś:-(

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcel miał robiona grupe krwi po urodzeniu. Chyba mu wychodzi ząbek w górnym dziąśle.

co do rozwoju marcel nie potrafi sie jeszcze podniesc do siadu trzymany za raczki ale wiemy ze to przez szelki bo nie miał w nich ruchu całe 6 tygodni , teraz ma troche wieceij ale dopiero za 2 tygodnie bedzie miał sciagniete na zawsze.

Natalia co jest nie tak z wynikami??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 20:05

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • alexast Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi mój też nie trzyma zabawek, próbuje wyciągać rączki po zabawki. Ani pediatra ani rehabilitantka nie mówi o opóźnieniu w rozwoju. U nas spowodowane jest to napięciem w mięśniach szyi i dlatego jest mu ciężko podnosić rączki.
    A wy gdzie ten kręcz macie? Też szyi? U nas pediatra stwierdził kręcz a rehabilitantka powiedziała że to tylko napięcie mięśni szyi. A twoja rehabilitantka co powiedziała? Jak u nas puści to napięcie to mały wszystko nadrobi tak powiedziała mi babka. Ostro ćwiczymy i są efekty. U was też będzie dobrze.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Jaś też nie wyciąga rączek po zabawki. Jak wloze mu grzrchotke w rękę to kilka minut potrzyma i też puszcza.
    I jeszcze nikt mi nie powiedział że jest opóźniony w rozwoju... Bez przesady, nasze dzieci mają mniej więcej po 3 miesiące. W takim wieku mówienie o opoznieniu w rozwoju to chyba lekka przesada...

A my dziś mieliśmy ciężki dzień, masa rzeczy do załatwienia przed jutrem.
    Jutro wielki dzień Jasia. Oby tylko był grzeczny i nie dał czadu w kościele ;-)

A mój skarb, skończył dziś 3 miesiące! <3

weronikabp, Agusia2312, eta, Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna gratuluję trzech miesięcy i trzymam kciuki za jutro.

Niesforna lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz niesforna, Twój ma 3 miesiące i trzyma kilka minut a mój nie trzyma nawet sekundy.

Ale skoro mówicie ze będzie dobrze to nabieram wiary w to, że tak będzie:-)

Martynika, Agusia2312, alexast lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Niesforna gratuluję trzech miesięcy i trzymam kciuki za jutro.
    podpisuję się)

Niesforna lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:32

Agusia2312, Nalka, alexast, Martynika, weronikabp, Edyta84, balonik, Niesforna, eta, Mucha, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie! :) Galanea, czasami dzieją się rzeczy niezależne od nas, ale nikomu krzywda się nie dzieje i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej :).

Muszę zapytać... czemu Ty masz różowego jednorożca w awatarze??? :D

Galanea lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wysłane. Mam nadzieję, że Wam się przyda dziewczyny. :)

I też niedawno założyłam szpilki. Myślałam, że się przewrócę, bo od razu założyłam 10cm. Masakra, jak ja wrócę na parkiet się pytam?! ;D

Judi trzymam kciuki za Twojego Mikołajka! Poradzicie sobie, wszystko wróci do porządku.

Kurcze.. a u nas w szpitalu nie sprawdzali grupy krwi. Już nie wiem jak to z tym jest. Dlaczego w jednych szpitalach sprawdzają w innych nie? przecież to bardzo ważna informacja, każdy szpital powinien wykonać to badanie.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi - Olek też nie trzyma zabawki ani sekundy ale to przez tą szyję

Galanea - Olek od pierwszego miesiąca robi kupię co 3/4 dni. Wszędzie to zgłaszałam, ale każdy lekarz mówi, że dopóki dziecko nie ma bólu brzucha itp. to wszystko jest ok. Zwłaszcza przy mm może dzidzia robić rzadziej kupki.

Galanea, misia_k1 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea Laska, że hej! :))
    A jakie mleko dajesz Zosi?

• alexast Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze wracając do sadzania dzieci przed tv to przeczytajcie:

http://natemat.pl/40249,wylacz-dziecku-telewizor-fundujemy-najmlodszym-nadmiar-bodzcow-przed-ktorymi-nie-maja-jak-sie-ochronic

http://babyonline.pl/dziecko-i-telewizja-prawdy-i-mity,problemy-wychowawcze-artykul,7281,r1p1.html

http://dziecko24.pl/news/525/30/Czy-i-kiedy-dziecko-powinno

Wiadomo, każdy robi jak uważa, ale warto przeczytać :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:28

weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola zjadła pierwszy raz 150 i było mało!!!! oh yeah!!!!!!! :))

Galanea, alexast, Niesforna, Limerikowo, misia_k1, Agusia2312, Judi2014, Mucha, Nalka, Edyta84, eta lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na mm mala od poczatku wyprozniala sie ok, pozne popoludnie ale zawsze pamperek byl i tak jest chyba najlepiej
    natomiast u 5 mczej corki bratowej kupki i 3 dni nie ma,ale corka jest juz na stalych pokarmach
    nasza teraz od 1 do 3 pamperkow dziennie i nie placze, nei prezy sie na zaparcia, nie dajemy juz kropel, mleko to samo ciagle od poczatku czyli enfamil
    choc spina jak jednak zaboli chyba brzuszek
    jak po 1ym zaparciu w 2im tyg i kolce kilkugodzinnej wyladowalismy w szpitalu dzieciecym w Poz pediatra powiedziala, ze fakt wyproznienia moze i 3dni nie byc ,ale wazne jest by w brzuszku/kiszkach cos sie dzialo na odglosy
    jesli sie dzieje np bulgotania lub baczki to jest ok, jest zle jak jest cisza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 00:05

Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Byłam u neurologa prywatnie z Mikolajkiem bo czekanie do przyszłego roku nie wchodzi dla mnie w grę. Kolejny raz jestem załamana. Mały ma stwierdzone znaczne opóźnienie w rozwoju i kręcz z asymetria znacznego stopnia.
    Judi moze wlaczyc rehabilitacje w wodzie i przyniesie ok efekty? plus zrelaksujecie sie oboje
    my tam z mala kapiemy sie w wannie raz na tydz by ja, do big wody przywyczaic, ogolnie kapiemy ja, w wanience co 2gi dzien bo upalow mimo przepieknej pogody teraz to w Irl nei ma
    u nas lekarz po 2usg bioderek stwierdzil, ze mala ma wg niego przykurcze nog i trzeba cwiczyc wyginac nozki na zabke na boki, mowie do meza: wrzucimy do wanny i potem do basenu i koniec przykurczy bedzie
    dzis juz nozkami w wannie kopala wode i miala duuuza radosc, a potem butla i nie bylo dziecka chrrrrrrrrrrrrr

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Kurcze.. a u nas w szpitalu nie sprawdzali grupy krwi. Już nie wiem jak to z tym jest. Dlaczego w jednych szpitalach sprawdzają w innych nie? przecież to bardzo ważna informacja, każdy szpital powinien wykonać to badanie.

Nalka u Nas pediatra mowil, ze grupekrwi robi sie ok pierwszego roku zycia dziecka, aby wynik byl w 100% pewny, poniewZ u dziecka krew dlugo sie oczyszcza zanim dojdzie ,, do siebie''.dlatego tez w wiekszosci szpitali nawet jak robia grupe krwi to nie wpisuja ja w książeczkę zdrowia bo np za miesiac dzidzia bedzie miala inna.
    Poza tym, nawet jesli juz ta gr jest wpisana, to jadac do szpitala lekarze nie bed na tym wyniku bazowac lecz zrobia swoje badanie...takie info uzyskalam od lekarza,bo sama w srode na szczepieniu o to pytalam.
    Aa i powiedzial,ze teraz jak chcę zrobic gr krwi to odplatnie sie robi...nie na nfz...

Przypuszczam,ze co lekarz to moze byc inna teoria a propo gr krwi:;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 01:00

Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia u mnie tez mówili aby grupę po roku, dwóch powtórzyć dla pewności :-)

misia_k1 lubi tę wiadomość

‹‹ 1556 1557 1558 1559 1560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ