X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jestem ciekawa czy Pola fatycznie odrzuciła smak nutramigenu, u nas Marcel ostatnio troche gorzej pije tez Nutra ale obwiniam za to choróbsko, choci8az podliczajac cały dzien to wypija norme która jest przypisana w tabeli na mleku :) A i bardzo bym chciała jak skonczy pół roku wprowadzic normalne mleko zeby nie musiał tego pic!! Ale to musze porozmawiac z pediatra na ten temat.

Przed spaniem nocnym czyli o 18 wypija 180-210 ml mleka, a w dzien to róznie zawsze wypijał 120 a teraz to tak 60-90 ml , rzadziej 120. Mam nadzieje ze to wina choróbska i mu przejdzie bo niby nie jest zle ale kiedys pił z wieksza chęcia a teraz trzeba niekiedy wmuszac w niego albo np pije tylko jak mąż do niego rozmawia heh :D

NataliaK trzymam kciuki za Franusia , żeby mu wszelkie dolegliwości znikneły ;)A jak opisywałas Franka wczeniej o jego wrażliwosci i o tym ze nie mozesz go uspokoic jak ma histerie i sie czegos wystraszy to u nas Marcel ma tak samo, aż niekiedy głupio ze nie moge uspokoic własnego syna..

Jesli chodzi o wage to Marcel był wazony na szczepieniu 9 wrzesnia to miał 6500 i juz wtedy podwoił swoja mase urodzeniowa bo urodził sie 2860 a w szpitalu zjechał do 2600.. Pani alergolog jak u niej bylismy to powiedziała ze jak tak przybiera to mozemy niedługo wprowadzic Nutramigen 2. Bo 1 mu bedzie za mało.

Jutro jedziemy na usg bioderek i juz koniec noszenie szeleczek !!!! <3

Galanea super Zosia, mały króliczek :)
    Nalka te oczy Anny sa superaśne !:)

Mucha, weronikabp, Limerikowo, NataliaK, Galanea, eta, Nalka lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka- sorry, przgapilam ;) moze trzeba spiknac naszych terrorystow, jak tak wozka nie lubia to niech sie wzajemnie noszą :)

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka- wlasnie zerknelam ze mam tez baby ono, zwierzeta safari

Nalka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia super że już koniec szelek!! Jestem już pewna ze ona po prostu nie cierpi smaku tego mleka, żebys widziala jej minę jak teraz je inne, jakie zdziwienie, pewnie sobie mysli"nareszcie dali mi coś zjadliwego :)) kurcze..oby nie wyszla ta alergia..czekam jak na szpilkach i obserwuję.

Agusia2312, evas, eta lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie moge sobie wyobrazic jak Nutramigen musi byc obrzydliwy, dla mnie zwykly nan jest ohydny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 16:15

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jak Franek bedzie duzy to usiadze mu w nocy na kolanach i bede plakac az do rana =D
    Niedawno probowal zjesc moja brode,jak sie wyrywalam to krzyczal,wielka krzywda ze nie moze zjesc brody mamy... ;-))
    Agusia musisz miec anielskie dziecko,te szelki sa okropne,nie moge sobie tego wyobrazic jak sie meczyl biedny i jak wam to zycie utrudnialo,na szczescie to za chwile za wami :)

Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi szelkami to jutro na bank sie okaze ale tak ostatnio mowil Pan doktor ze do 25 wrzesnia, zobaczymy po usg. Trzymajcie kciuki bo nawet nie wiecie jaki jest to zal patrzec na dziecko jak sie ruszac nie moze i mu to przeszkadza.

weronikabp, alexast, eta, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Was wszystkie chętnie czytam i chętnie bym odpisywała na każdy post, ale przy dwójce moich rozbrykanych synków nadążam tylko czytać :)
    Galanea śliczny zajączek - uwielbiam takie ciuszki. mam ich trochę po synku :) niestety dla chłopców ciężej takie ajne dorwać :) dla dziewczynek i kotki są i zajączki itd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 16:40

evas, Agusia2312, Galanea, eta, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o wadze waszych dzieciaczków więc postanowiłam zważyć Bartusia. No i w ubraniu waży 6700, myślę że spokojnie można 300 g odjąć. Urodził się z wagą 3250. Więc chyba dobrze przybiera. Ostatnio zaczął wypijać 150 ml.

Weroniko ja ciągle mam nadzieję że Pola ma królewskie podniebienie i po prostu obrzydliwego Nutra pić nie będzie. Oby tylko alergii nie było po innym mleku.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój pije po 120, rzadko kiedy mniej a więcej w ogóle mu się nie zdarza :) niby powinien pić po 150 i rzadziej. normę wypija w każdym razie dobową :) a teraz po tym mleku rossmanowym to załatwia się więcej niż 1 na dobę i się zastanawima czy to zasługa tego mleka czy jeszcze wirusa ma :) bo tak to zachowuje się zupełnie ok :)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie probowalam uspic Franka bo marudny zaczal byc,lulam,lulam,oczy zamkniete,klade do wozka. A ten co?oczy jak 5 zl i w smiech...taki zarcik mamo,pospalem 2 minuty i sie wyspalem,a co!:D

evas, weronikabp, alexast, Paula222, Mucha, Galanea, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:24

weronikabp, alexast, balonik, Mucha, eta, Agusia2312, Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea fajnie, że już po wszystkim, że Zosia dzielnie zniosła, zazdroszczę..też już bym chciała aby Polę w końcu zaszczepili, jak na razie ładnie je pomieszany nutra z hippem, jak miło patrzeć jak moje dziecko je nie tylko na śpiocha :) krostek na razie nie widzę, no ale okaże się pewnie rano jak to wygląda.

Galanea, Mucha, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika trzymam mocno kciuki, zebys zadnych krostek juz nigdy nie ujrzala :) No i zycze Poli smacznego i dobrego apetytu.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Weronika trzymam mocno kciuki, zebys zadnych krostek juz nigdy nie ujrzala :) No i zycze Poli smacznego i dobrego apetytu.
    Dziękujemy Cioci Galanei :)

Galanea lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ale zarcik ;)

Galanea to ten ostatni przyrost to dobry jest :) a z rota to nie ma co liczyc.
    Fajnie, ze w domu juz byly usmiechy.

Weronika oby tak dalej, trzymam kciuki!

weronikabp, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cioci Muszce też podziękowały :)
    jestem z Natalią na gorącej linii, zaraz Wam sama opowie.........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 21:02

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, co jest??? Weź, pisz, bo nie zasnę, a się przysposabiam.Mam nadzieję, że z Frankiem wszystko ok.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam się dzieje?
    ja właśnie uspałam Piotrusia. płakał bo coś go bolało a że u nas szpital domowy - teraz rozłożyło jeszcze męża - to proilaktycznie podałam mu paracetamol. Śpi. A jak ładnie ten paracetamol z tej rurki pił, jak mleko z butelki :) jestem mega zaskoczona bo Michasiowi jak był w jego wieku cuda wyprawialiśmy żeby wypił :)
    Galanea super, że Zosia sobie ładnie zasnęła i w domu już było ok :) oby już tak zostało :) a co do wagi to 25 dziennie to nie jest mało :)

ja dzisiaj będę miała ciężką noc bo i Piotruś jakiś marudny i Michaś potworny kaszel ma a mąż nieprzytomny prawie śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 21:35

Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Monika, współczuję, tak to jest, że matki się zawsze muszą najlepiej trzymać z całej rodziny.Wytrwałości życzę.Chociaż jak czytam Twoje posty, to, nie wiem, czy słusznie, ale mam wrażenie, że Ty przy tym wszystkim jesteś jakoś tak mega dobrze nastawiona i z niemalże luzem stawiasz czoła wszelkim przeciwnościom, czasem aż się nadziwić nie mogę i Cię podziwiam :).Może masz też taki styl pisania, ale to bardzo fajne!
    Natalia, czekamy, naprawdę mam nadzieję, że to nic takiego...

MonikaS, Nalka lubią tę wiadomość

‹‹ 1582 1583 1584 1585 1586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ