X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balonik wrote:
    Ja teraz będę powtarzać badania czy bakteria jeszcze jest. Za tydzień idę do pediatry sprawdzić jak tam waga. Jeśli będzie dalej kiepsko to powiedziała, że będziemy myśleć. Mam nadzieję że będzie ok. Bo ja od jego urodzenia walczę z jego karmieniem. Już wydawało się że iest lepiej i znowu doły. I chyba też pogadam z pediatrą czy mm nie spróbować. Może to mój pokarm kiepski jest.

Wlasnie ja tez nad moim pokarmem sie zastanawiam, moze mam go za malo, albo malo odzywczy (kto wie).

iv09g7rf258kfw3a.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakteria to klebsiella pneumoniae

x76lklh.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Mucha, nie przejmuj sie, ja tez co jakis czas czuje sie "olewana" :)

Ja to niekoniecznie czuje sie olewana, moze za malo sie udzielam i nie do konca mowie co mi "potrzeba".

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balonik wrote:
    Bakteria to klebsiella pneumoniae

U Majki byla proteus mirabilis, ale na szczescie juz nie ma.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Weronika- to sie chwali :) tak serio to jest tutaj taki natlok klopotow roznego rodzaju ze nic dziwnego ze czasem cos sie zgubi. Wiele problemow rozwiazuje wlasnie dzieki Wam :*. wczoraj pytalam o piszczace ksiazeczki ale bylo to blahe pytanie wobec np klopotow goraczkujacego Franka- ja to rozumiem. a ksiazeczki juz znalazlam i zamowilam :)

weronikabp, Mucha, NataliaK lubią tę wiadomość

• balonik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha a co do trzymania zabawek to też mój synek dopiero teraz zaczął trzymać. A wczoraj zaczął łapać się za stopy:) każde dziecko ma inne tempo. A jak leży na brzuchu to głowa mu lata.

weronikabp, Mucha, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka dopiero teraz ogarnia lapanie zabawek, o przewrotach z plecow na brzuch nie ma mowy ale za ro sztywno trzyma glowke i lapana za raczki prawie sama sie podnosi do siadu. co dziecko to inne umiejetnosci w roznym tempie.

weronikabp, Mucha, NataliaK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baloniku tez mamy klebsiellę, tylko ty masz tę którą się leczy bo moze wywolac zapalanie płuc prawda? A my mamy tę tzw niegroźną, która bytuje normalnie w układzie pokarmowym i dopoki sobie jest tam a nie ma jej w moczu to sie nie leczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 13:37

• Galanea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:24

weronikabp, MonikaS, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Baloniku tez mamy klebsiellę, tylko ty masz tę którą się leczy bo moze wywolac zapalanie płuc prawda? A my mamy tę tzw niegroźną, która bytuje normalnie w układzie pokarmowym i dopoki sobie jest tam a nie ma jej w moczu to sie nie leczy.

Tą bakterię leczy się antybiotykami. Ale na razie jeszcze z tym czekamy. Może uda się jej pozbyć bez tego. Na szczęście nie ma żadnych złych objawów i mam nadzieję, że nie będzie.

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea spokojnie, dacie rade z tym szczepieniem!

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Galanea spokojnie, dacie rade z tym szczepieniem!

Galanea powodzenia, wszystko będzie dobrze! A Zosia jeśli zjadła 200 to nie dziw się kochana ze potem 80 :)) rzeczywiście trzeba patrzeć na to ile dziecię ważyło przy tym podwajaniu wagi :)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ważył 3460 przy wypisie 3240 a teraz 5600 gdzieś - dokładnie nie wiem bo nie ważyłam. Zważę przy okazji przebierania :)

weronikabp, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej Karola a ja?! Mamy dwoch terrorystow i zawsze sie przejmuje losem malej terrorystycznej Olivki co wozek ja gryzie w dupcie jak mojego Frania!;-))
    Galanea,dacie rade,bedzie dobrze ;-)
    Nalka,Anna jak zwykle wymiata,te jej miny mnie powalaja na kolana :D
    Muszko,nie ma chyba czegos takiego jak nieodzywczy pokarm matki... z tego co wiem,mleko matki ponoc jest zawsze najlepsze a przynajmniej tak wszyscy w kolo mi nawijaja jak wsciekli,chociaz po mm teoretycznie soe przybiera najwiecej,ale to tez nie regula,Artur Martyniki karmiony tylko piersia i chłop jak dąb, czy jakos tak sie mowi ;-))
    Dziewczynki podobno zawsze sa drobniejsze,chociaz ja bylam malym tlusciochem(juz wiem dlaczego mi zostalo hehe)

Z Frankiem roznie. Rano plakal,pozniej odwiedzila nas ciocia to chcial spac,pospal 15 minut i wariowal na macie, Weronika miala okazje slyszec jak sie darl hehehe ;-)) akurat denerwowal sie na tygrysa ze nie chcial sie zmiescic caly d8 buzi... mam wrazenie ze jest ciut lepiej,ale nie chce zapeszac. Zjadl tez od rana 3 razy 130 ml,pozniej 150, a przed chwila 190 ml i spi. Zobaczymy,dalej czekam na wyniki.

Galanea, weronikabp, Mucha, Nalka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Hej hej Karola a ja?! Mamy dwoch terrorystow i zawsze sie przejmuje losem malej terrorystycznej Olivki co wozek ja gryzie w dupcie jak mojego Frania!;-))
    Galanea,dacie rade,bedzie dobrze ;-)
    Nalka,Anna jak zwykle wymiata,te jej miny mnie powalaja na kolana :D
    Muszko,nie ma chyba czegos takiego jak nieodzywczy pokarm matki... z tego co wiem,mleko matki ponoc jest zawsze najlepsze a przynajmniej tak wszyscy w kolo mi nawijaja jak wsciekli,chociaz po mm teoretycznie soe przybiera najwiecej,ale to tez nie regula,Artur Martyniki karmiony tylko piersia i chłop jak dąb, czy jakos tak sie mowi ;-))
    Dziewczynki podobno zawsze sa drobniejsze,chociaz ja bylam malym tlusciochem(juz wiem dlaczego mi zostalo hehe)

Z Frankiem roznie. Rano plakal,pozniej odwiedzila nas ciocia to chcial spac,pospal 15 minut i wariowal na macie, Weronika miala okazje slyszec jak sie darl hehehe ;-)) akurat denerwowal sie na tygrysa ze nie chcial sie zmiescic caly d8 buzi... mam wrazenie ze jest ciut lepiej,ale nie chce zapeszac. Zjadl tez od rana 3 razy 130 ml,pozniej 150, a przed chwila 190 ml i spi. Zobaczymy,dalej czekam na wyniki.
    kochana to był bardzo słodki pisk :)
    to co ile jada franek że już tyle porcji poszło?

• Galanea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

weronikabp, Agusia2312, Limerikowo, Mucha, MonikaS, evas, alexast, eta, Nalka, madamama, Edyta84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodziak Zosia, a mina mówi: co się tak gapisz mamo!! hehe znam tą minę od mojej Polci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika on jada mniej wiecej co 3 h,czasami 4,max nie jadl 7 h w nocy,ale to pozniej myslalam ze zje butle w calosci. To jest maly zarloczek.
    Hahahaa galanea rozwalilas mnie z tym zajcem,moja ulubioja bajucha ;-)
    O,wlasnie wstal Franio,ale smieje sie ;-)

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Weronika- to sie chwali :) tak serio to jest tutaj taki natlok klopotow roznego rodzaju ze nic dziwnego ze czasem cos sie zgubi. Wiele problemow rozwiazuje wlasnie dzieki Wam :*. wczoraj pytalam o piszczace ksiazeczki ale bylo to blahe pytanie wobec np klopotow goraczkujacego Franka- ja to rozumiem. a ksiazeczki juz znalazlam i zamowilam :)
    Przecież ja Ci odpisałam na temat książeczki, bo właśnie kupiłam z babyOno i nawet wkleiłam link..

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ