X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Evas, super zdjęcia, fajnie mieć już takich dużych chłopaków :). Mnie też się marzy taki obrazek za jakiś czas - chciałabym mieć dwóch chłopaków rok po roku, a za dłuższy czas trzecie maleństwo :).

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama kupiła mi nowe zwierzątko :D ciekawe czy da się je zjeść? :P
    2zs5fd4.jpg

A tutaj zjadam na deser grzechotkę :P
    28mleuc.jpg

eta, MonikaS, Galanea, Limerikowo, Agusia2312, Mucha, madamama, NataliaK, alexast, Martynika, Nalka lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Wow, Evas, super zdjęcia, fajnie mieć już takich dużych chłopaków :). Mnie też się marzy taki obrazek za jakiś czas - chciałabym mieć dwóch chłopaków rok po roku, a za dłuższy czas trzecie maleństwo :).
    :D
    Starszy ma 180 cm wzrostu, więc już mnie przerósł :P
    Zobaczysz jak ten czas szybko zleci i zanim sie obejrzymy nasze maleństwa będą już większe od nas ;D

Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas super masz gromadkę :) Same przystojniaki. Jeszcze trochę a dziewczyny będą za nimi ganiać ;) a te zdjęcie z żółwiem jest genialne :D żółw świetny :)
    180? wow na zdjęciu nie widać ;)
    hmmm pewnie już ganiają a ja tu takie plotę rzeczy hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 13:37

evas, Martynika lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Jutro wybieram się dopiero do pediatry. Myślisz ze od razu do alergologa lepiej?
    jak jutro idziesz do pediatry to na pewno dalej Cię pokieruje. wiadomo że alergolog ma większe doświadczenie w wysypkach,ale może trafisz na dobrego pediatrę. zobaczymy. do jutra już niedługo więc sprawa się wyjaśni. zdrówka życzę :)

Limerikowo, Karola:) lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Evas super masz gromadkę :) Same przystojniaki. Jeszcze trochę a dziewczyny będą za nimi ganiać ;) a te zdjęcie z żółwiem jest genialne :D żółw świetny :)
    Po żółwia biegnij do Biedronki :D tak mi się spodobał, że musiałam go kupić.

A dziewczyny to już od jakiegoś czasu krążą wokół tego starszego :P, a młodszy w wakacje przeżywał swoją "pierwszą miłość" :P

eta, MonikaS, Martynika lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas - 3 chłopaków plus mąż .... masakra! :D hehehe ;D musisz mieć twardy charakter żeby ogarnąć tyle chłopa! ;D
    a chłopaki super! masz piękną gromadkę! tylko pozazdrościć! :)

Natalia - MOCNO TRZYMAMY KCIUKI WSZYSTKIE TUTAJ ZA WAS!!!!

evas, weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Galanea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, kciuki za Franka. Jestes swietna mama i kozesz byc z siebie dumna! Oby wszystko szybko wrocilo do normy.

Madamama, nie do wiary ile przykrosci Cie spotkalo. Oby juz tylko bylo lepiej, kuruj sie tam!

W ogole kciuki za wszystkie dzieciaki i mamuski. Chcemy tylko zdrowia i spokoju :)

evas, eta, weronikabp, madamama, NataliaK lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    A z naszymi szpitalami... masakra :/
    to zapraszam na "leczenie" do Irl i UK
    niby wydaje sie z Tv ze tu wyzszy poziom, nizsza umieralnosc, fachowcy etc a fige prawda w codziennym zyciu, tez czeka sie np ponad rok w Limerck na konsultacje dermatologa i 1 rok na logopede z dzieckiem
    w szpitalu na przyjecie i pomoc jakas w szpitalu-emergency department z rotawirusem z dzieckiem 9h, a ze zlamana noga tez pare h, glowy nie zszyja tylko na pseudo plastry kleja..

nei ma tak ze wyniki krwi/moczu pojdziecie sobie zrobicie bo nei ma takiego zakladu, a wyniki zleca tylko rodzinny i czeka sie tylko tydzien lub 2 no chyba ze przyspiesza jak jakies emergency to 2/3 dni

poczytajcie horrorek jak macie sily porodowek irl a bardzo roznie sie trafia 50/50
    u nas na watku irl kol Jaszczurka zaliczyla horrorek-40min glowa synka na zew a reszta cialka w srodku,synek na intensywnej wyladowal na 3 dni
    a przed kol Ewelina jeszcze wszystko mozliwe, odsylaja z plamieniem z krwawieniem, az wody odejda jak sa skurcze co 5min itd bo to normalne

wiadomo ze w Pl tez sie rozne historie trafiaja

ja np nie mam tu w ogole pediatry do dziecka, tylko rodzinny leczy niemowle objawowo albo trafi albo nie..
    z biegunka,goraczka, infekcja 6x chodzilam z mala do 3 roznych lekarzy by pomogli, nikt posiewu kupki nie zrobil czy badan krwi jej
    nawet na biegunke i sluz w kupie odmowiono mi posiewu ze niby sluz w kupce cytuje: "inaczej sie leczy"

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    evas - 3 chłopaków plus mąż .... masakra! :D hehehe ;D musisz mieć twardy charakter żeby ogarnąć tyle chłopa! ;D
    a chłopaki super! masz piękną gromadkę! tylko pozazdrościć! :)

Natalia - MOCNO TRZYMAMY KCIUKI WSZYSTKIE TUTAJ ZA WAS!!!!
    Eta, nie jest tak źle :D myślę że gdybym miała 3 dziewczynki to byłoby znacznie trudniej. Chłopcy są spokojni i nie mam z nimi żadnych problemów, bardzo pomagają mi w domu. Gdyby nie oni, to bym chyba nie ogarnęła małego dziecka, domu i własnej firmy :D
    Kto jak kto, ale my mamy musimy mieć siłę ;)

Limerikowo, weronikabp, MonikaS lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo ja właśnie słyszałam że tam dostać się na jakieś badania to mega problem, że u nas w polsce przynajmniej z ulicy możesz pójść za kasę zrobić co chcesz, wiec tak źle nie ma u nas mimo wszystko, choc NFZ tragedia, płacę składki a nie korzystam ani ja ani mój Ignacy bo z terminami to jakąs tragedia, więc mamy prywatne ubezpieczenie zdrowotne.

Limerikowo lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Eta, nie jest tak źle :D myślę że gdybym miała 3 dziewczynki to byłoby znacznie trudniej. Chłopcy są spokojni i nie mam z nimi żadnych problemów, bardzo pomagają mi w domu. Gdyby nie oni, to bym chyba nie ogarnęła małego dziecka, domu i własnej firmy :D
    Kto jak kto, ale my mamy musimy mieć siłę ;)

No Kochana to tylko Twoja zasługa, że wychowałaś ich na tak fajnych chłopaków!! ja zawsze powtarzam że gdyby nie kobiety to ten świat by nie istniał!

evas, weronikabp lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    No Kochana to tylko Twoja zasługa, że wychowałaś ich na tak fajnych chłopaków!! ja zawsze powtarzam że gdyby nie kobiety to ten świat by nie istniał!
    Wychowuję ich na dobrych mężów :P mam nadzieję, że kiedyś synowe mi za to podziękują :D
    Mają już opanowaną pralkę, zmywarkę, z odkurzaczem znają się od dawna :P, gotować też już coś nieco potrafią :D

eta, Limerikowo, weronikabp, MonikaS, alexast lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Wychowuję ich na dobrych mężów :P mam nadzieję, że kiedyś synowe mi za to podziękują :D
    Mają już opanowaną pralkę, zmywarkę, z odkurzaczem znają się od dawna :P, gotować też już coś nieco potrafią :D

hehehe nieźle:D tylko żeby Ci się dobre synowe trafiły, które docenią taki materiał na męża i będą wdzięczne teściowej ;D

evas, MonikaS lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    hehehe nieźle:D tylko żeby Ci się dobre synowe trafiły, które docenią taki materiał na męża i będą wdzięczne teściowej ;D
    sama im żony wybiorę :P :P :P

zawsze im powtarzam, że kandydatka na żonę musi gotować lepiej niż matka :P oj będą miały ciężko sprostać temu zadaniu :p

eta, MonikaS, alexast, Martynika, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:

zawsze im powtarzam, że kandydatka na żonę musi gotować lepiej niż matka :P oj będą miały ciężko sprostać temu zadaniu :p

hahaha no tak, syna oddam tylko w dobre ręce ;D

Limerikowo, evas, alexast lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:

he he ja gotuje slabo ale nie glodujemy
    Tesciowa lepiej gotuje ma duzo czasu i inwencji
    teraz jak przyjezdzaja to na pewno jak zwykle przyleci tez upieczone miesko-bedzie obiad na 2 dni
    ps o miesko pieczone nigdy nie prosilam, mama meza robi sama i przywozi

Evas zobaczysz ze synkowie sami zoneczki wybiora, nei ma innej opcji :--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 15:00

evas lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    he he ja gotuje slabo ale nie glodujemy
    Tesciowa lepiej gotuje ma duzo czasu i inwencji
    teraz jak przyjezdzaja to na pewno jak zwykle przyleci tez upieczone miesko-bedzie obiad na 2 dni
    ps o miesko pieczone nigdy nie prosilam, mama meza robi sama i przywozi

Evas zobaczysz ze synkowie sami zoneczki wybiora, nei ma innej opcji :--))
    Wiem, dlatego od małego im mówię jakie cechy powinna mieć dobra żona :D, może coś z tego zapamiętają :D

eta, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia są już wyniki? Jak tam Franuś się czuje?

NataliaK lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowo, jak zwykle. Nalka, ja się za szydełko boję teraz chwycić - zwykły sznureczek czerwony może być, czy musi koniecznie być robiony przeze mnie? Bo jak musi to jakąś makramę strzelę niż potencjalnie niebezpieczne narzędzie wezmę.

NataliaK - nie bądź gupia! Jesteś najlepszą matką pod słońcem, Terrorysta raz dwa zdrów będzie jak ryba i znowu będzie Cię pokonywał 10 do 0. Teraz jest kijowa końcówa września, z przytupem musi się zakończyć. Zaraz będzie śliczny, złoty październik, przyjedziesz do mnie z Franzem i będą się chłopaki darły unisono. A tymczasem wytrzymajcie w klitce 4x4, chociaż wiem, że łatwo nie jest. Dzisiaj jeszcze dostaniesz lepsze wieści, mówię Ci. Bielański może Ritzem nie jest, ale leczą dobrze.

NataliaK, evas, weronikabp, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
‹‹ 1593 1594 1595 1596 1597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ