X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia u mnie Jaś jakoś w miarę znosi te szczepienia, poza tym, że jest strasznie marudny i płaczliwy. I cały czas muszę go nosić na rękach...
    Dziś od 18 non stop na rękach, co zasnął go odkładałam to zaraz ryk. Dopiero udało mi się go odłożyć do kołyski i śpi. Ale nie wiem jak długo, eh...
    Dlatego jem szybko kolację (dopiero teraz), szybki prysznic i do łóżka.

A co do jedzenia, to Jaś zaczął tak się wiercić przy piersi... Co chwila odrywa się od cycka, potem zaraz sam szybko próbuje znowu złapać, to ciągnie mnie za sutka! (masakra), patrzy się na mnie i się śmieje ;)

A znowu jeśli chodzi o spanie to odkąd nauczył się podnosić główkę podczas leżenia na brzuszku, to już tak nie śpi. Teraz jak tylko go przeloze na brzuch to od razu głowa do góry. A wcześniej bardzo lubił tak spać, ale teraz chyba leżenie na brzuszku z czymś innym mu się kojarzy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 22:41

Limerikowo, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Niesforna, no właśnie zapomniałam dodać, że Zosia też się śmieje podczas tego wiercenia. Kręci się, kręci i co chwilę kopara rozdziawiona w uśmiechu :P

Niesforna, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    My za jakies 3 tygodnie wybieramy się na weekend do hotelu z aqua parkiem, nie wiem czy zdecyduję się na kapiel małego. Dam znać wieczorem, muszę pogadać z S. czy Bartuś będzie pływał.
    A jaka powinna być temperatura wody w basenie dla takiego szkraba?
    tak dla baby do 6mcy co nie ma wlasnej termoregulacji jeszcze temp wody 32
    my do kapania w big wannie malej ze mna temp powietrza mamy 24-24 a wody 37

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 22:12

evas lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj z Gabi na szczepieniu byłyśmy i nie wierzę po prostu ona waży już 6690g i ma ok 65cm szok ma dopiero 3,5miesiąca wygląda jak 5/6miesięcznie dziecko ;)

A urodziła się 3170, jest tylko na piersi i widać, ze lubi sobie zjeść bo w nocy ostatnio budzi się co 2 godziny :D 24, 2, 4, 6 :P o mamo ciekawe jak będzie dzisiaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 22:34

alexast, eta, Limerikowo, Galanea, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet tej kłótni nie komentuję. Szkoda, że tak wyszło jak wyszło.

Przepraszam, że nie skomentuję waszych wpisów, ale dużo tego, a ja (o dziwo) jestem rozchwytywana (odkąd mąż wyjechał) i czytam po łebkach, a że mam sklerozę nie pamiętam co komu miałam napisać. Oczywiście obiecuję poprawę :P

Maść dzisiaj odebrałam, bo wczoraj nie była gotowa, więc od dzisiaj smarujemy siusiaka.
    Tak chwaliłam Hippa, a tu lipa... wczoraj i dzisiaj zero kupy :( widocznie taka natura mojego bobasa, a może się jeszcze poprawi
    Dzisiejsza fizjoterapia była super. Mały trochę się powściekał, a pod koniec zasnął :) iiii śpi do teraz. Pani była z niego zadowolona, powiedziała, że zrobił postępy :)
    Ja jestem zmęczona jak koń po westernie. Miałam jutro odpocząć, ale nici z tego. Jutro kolejny dzień pełen atrakcji...
    Dzisiaj mi już kręgosłup do tyłka wchodzi. Boję się, że lada dzień i mnie przyblokuje i będzie płacz. Jutro muszę trochę przystopować.
    Życzę wam miłej i spokojnej nocki :)

zapomniałam napisać, że Oluś od soboty chwyta zabawki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 22:55

eta, evas, Agusia2312, Mucha lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio i ja po fryzie
    niestety mala dostala histerii po 20min jak pojechalam i byla czerwona goraca linia telefoniczna z mezem, juz mialam rezygnoiwac z fryza i wracac do domku slyszac placze corci w tel
    uratowalo meza i Lole od placzu autko-moj pomysl by ja, przywiozl do fryza i tyle, jednak maz pojechal do Birdhilla miasteczka obok i Lola zrobila chrr, mimo glutkow z nosa i ust dotarlo do niej ze mamki nie tu i tata bawi inaczej
    maz stwierdzil ze te 2h wieczorne bylo jak caly dzien i ze mimo, iz Lola przewinieta i nakarmiona "wyla w nieboglosy"
    no po fryzie mnie poznala i zacieszala

czesto bawimy sie w lustro: pomachaj dziewczynce w lustrze, a co to za dziewczynka tam?
    smdci8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 23:05

Galanea, evas, Agusia2312, alexast, AISAK, Tusia84, Martynika, Mucha, eta, Nalka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo Twoję dziecię ma dziś fajny wiek: 3-3-3 :D

mój Piotruś dzisiaj prawie w ogóle nie spał i teraz też zasnął dopiero niedawno - bo w sumie ze sklepu późno wróciliśmy to temu. W każdym razie czyżby ten cały skok? bo od wczoraj je po 150 a jadł po 120. Dzisiaj maruda i spać mimo, że chciał to nie mógł zasnąć...

a propos tego karmienia - u mnie z butli ładnie je, ale jak cyckę dać to bawi się w a kuku. Bierze cyckę do buzi za chwilę puszcza i bardzo dynamicznie do mnie głowę odwraca z wytrzeszczonymi rozśmianymi oczami i uśmiechem na całej twarzy i tak powtarza kilka razy jakby robił a kuku a bo i chyba robi bo podłapał, że ja mówiłam wtedy a kuku i mu się spodobało. A ja durna się na początku śmiałam i cieszyłam jak głupi do sera a teraz mam problem bo nie mogę nakarmić bo mu się z tym kojarzy zamiast z jedzeniem. W nocy tylko ładnie z cycki zajada bo robi to na śpiocha. W dzień czasami mi się uda z cycki to zje góra 40-50 i dalej to już czeka na butelkę. Leń

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 23:15

Limerikowo, Galanea, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Ja nawet tej kłótni nie komentuję. Szkoda, że tak wyszło jak wyszło.
    ja dorzuce na ostatki, ze mym zd nie bylo zadnej klotni, ale prosta wymiana pogladow o uzyciu lub nie zelazka

a dalej poszlo juz samo, z poprzednich zaleglosci scierania sie pogladow na forum

i od forum czasem trzeba odpoczac jesli sie czlowiek czuje swiatopoglądowo niereprezentowany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 23:12

evas, eta lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wiadomo ile ludzi tylko opinii i poglądów i trzeba troszeczkę na luz brać i pamiętać, że nie można narzucać nikomu swoich poglądów bo każdy ma inne doświadczenia, upodobania, zachowania itd charaktery też mamy różne, wrażliwość. Nie można wszystkiego odbierać tak osobiście bo przecież nie znamy się na tyle dobrze, żeby móc się nawzajem oceniać... ale po to te forum tu mamy żeby dzielić się tymi doświadczeniami, poglądami i pomysłami na wychowywanie swoich pociech, nie wszystko nam musi się tu podobać.
    ja też się zdziwiłam, że z tak błahego tematu wyjdzie taka nie wiadomo czemu dyskusja. Żebym wiedziała to bym nawet o prasowaniu nie wspomniała ;) już wiele razy zresztą na ten temat rozmiawiałyśmy tutaj - o prasowaniu, czy trzeba czy nie trzeba, która lubi a która nie i jakoś obeszło się bez zgrzytów hihi a były przecież i poważniejsze bardziej drażniące tematy i jakoś było ok - stąd te moje zdziwienie obrotem dyskusji :)
    to i ja musiałam swoje 3 grosze wtrącić ;) ale juz nie kontynuujmy tej bezsensownej dyskusji...
    MagdaO jak nas podczytujesz daj znać co tam u Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 23:29

evas, Nalka, Mucha, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się, kiedy można przestać używać wkładki dla noworodka do fotelika samochodowego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 23:44

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dawno cześć wkładki zdemontowalam. Mam fotelik Maxi Cosi CabrioFix i tam wkładka składa się z 2 części. Jedna to ta pod pupę, żeby dziecko nie wpadło za bardzo, a druga to ta wokół głowy i tej właśnie już nie używam. Małemu było już ciasno.

Galanea, eta lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo sweet focia:)

Jejwalcze z Córka, zjadła butle prawie godzinę temu a teraz nie w głowie jej spanie wrr.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was po zmianie na hipp tez byly takie gazy? mala takbpurta ze az sie wygina no i nadal w nocy ulewa

• Martynika Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, oczywiście, zajrzę do badań i wszystko Ci opiszę, tylko trochę się odkuję po nocy... Artur budził się co 45 minut, głównie z krzykiem, te zęby nas wykończą... daj mi chwile :P.Napawam się teraz ciszą, bo wczoraj przyszła karuzela Tiny Love z projektorem w prezencie od mojej siostry i Artur gapi się w nią jak sroka w gnat, zapomniał na chwile o dziąsłach.Wybawienie ta karuzela.

Co do cyrków przy jedzeniu, to Artur często robi to samo przy piersi, więc to chyba taki wiek po prostu, bo przepływ mam dobry, nacisnę lekko i sika :P.

Niesforna, Limerikowo, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Orientujecie się, kiedy można przestać używać wkładki dla noworodka do fotelika samochodowego?

Ja też wyjęłam ale odwrotnie do Evas bo część która znajduje się pod pupą w opisie fotelika było zaznaczone do jakiej wagi i wzrostu stosuje się wkładkę pod pupę i Gabi już przekroczyła więc zabraliśmy ja mam fotelik BeSafe iZi Go

Galanea lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pobudka o 5 i nici ze spania a w nocy byly 4 pobudki ehhh a kiedys bylo tak dobrze i tylko jedna ;-((
    Martynika spoko,daj cos to mozesz na priv jak nie chcesz tu.
    Kirde jak nie urok to...katar!Franek ma katar! Noszzzz...kuuuuurde! Dzwonilam do lekarki i moze to dalsza czesc wirusa albo zlapal katar po prostu,przezroczysty,niewiele go ale jak kicha a dosc czesto kicha to pod nosem ma gluty. Ja sie kiedys wykoncze,serio ;-)

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcza a moja Gabi na na nóżce odczyn czerwony dosyć spory po szczepieniu wczorajszym.. trochę się niepokoję bo wcześniej nie miała po pierwszym szczepieniu czegoś takiego i moje starsze dzieci też nie miały nigdy.
    Jak u Was to wyglądało?? czy może lepiej udać się do lekarza.

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, spoko, napiszę tu, ale teraz z kolei Artur wisi na cycu, co w ostatnich dniach mógłby robić 24h/dobę i to mu chyba najlepiej pomaga... o ile właśnie przy tym cycku nie tańczy.Co do kataru, to lekarka mi powiedziała, że może też towarzyszyć ząbkowaniu.

Tusiu, nie wiem, co Ci poradzić, my w ogóle tych szczepień jeszcze nie mieliśmy, jak dobrze pójdzie, to szczepimy się 8.października.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka miala zgrubienie pod skora, rozmasowywalam altacetem i zeszlo. ponawiam pytanie- czy bolesne bączki i ulewanie moze byc reakcja tymczasowa na zmiane mleka?

• Mucha Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas a jak wyjelas tylko polowe wkladki? U mnie obie te czesci sa polaczone i chyba nie da sie tylko polowy wyciagnac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:36

evas lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 1607 1608 1609 1610 1611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ