SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat nas lekarka w szpitalu nie pocieszyla,zabek Franka ten co sie przebil nie zapowiada sie ze szybko wyrosnie w gore,mowila ze pomeczymy sie troche,a ten drugi jeszcze sie nie wybil :|
    Karola widocznie uklad pokarmowy Oliwki dostal niezle w kosc,musi sie przyzwyczaic do nowego mleka,to ulewanie to moze od przejadania? Franek czesto ulewa,ale nie dziwne jak wciaga 180 ml co 2 h,dzis w nocy jadl co 1,5 h no masakra jakas ;-) mleko teraz bylo od pt do wtorku xD

karolina1990, Limerikowo, Agusia2312, Mucha lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona nie zjada tak duzo, 90 co dwie godziny, a w nocy 120 co 3,5-4 h. ale Oliwka ma refluks wiec to moze akurat tak sie zeszlo ze to te dni kiedy tak ulewa. mysle ze sie przyzwyczai, mam bynajmniej taka nadzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:54

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kurcze dziewczyny nie zazdroszczę tego ząbkowania..Z drugiej strony cieszcie się, bo szybciej to przejdziecie, a u nas pewnie dopiero się zacznie.

Eta, jakby to powiedział Ferdek Kiepski na temat jedzenia Anny:"DUPA, DUPA, DUPA."Moje dziecko je co godzinę 30-40 ml. Mąż śmeje się, że Anna jest jak lodowiec. Non stop schodzi w dół, okręca się.. Cały czas chce się bawić, majta ręką po całej twarzy, wkłada palce do nosa i pięść do buzi. Już nie wspomnę, jak pożera pieluchę tetrową kiedy tylko znajdzie się w zasięgu jej ust. Wszystko lepsze od butli z mlekiem. Widzę, że jest głodna, bo chce jeść ale mam wrażenie, że ona chce sama a jeszcze nie umie. Robi więc to czego się już nauczyła - odpycha butlę, szarpie mnie za włosy i drapie. Kochane dziecko. <3

Limerikowo, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) przepraszam ze wchodze wam w watek bo bede marcowa mamusia 2015 ;)
    ale mam tylko 1 do was pytanie odnosnie wozka: czy potrzebna jest regulacja zaglowka w gondoli?????????
    W niektorych firmach zaczynaja to wycofywac by dziecko tylko lezalo w gondoli a mam jeszcze opcje kupienia wozka z ta regulacja ale musialabym kupic go jak najszybciej bo zaraz wyprzedaja te starsze modele a;e z dugiej strony mam jeszcze duzo czasu na kupno wozka dlatego prosze was o wasze opinie na temat tego zaglowka ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka mozesz spokojnie wejsc na kazdy watek i zadac pyt, od tego jest to forum ;--))

ja mam z regulacja muum jane i jestem zadowolona
    co prawda jest tylko regulacja na 2 poziomy-plasko i wyzej, ale np wczooraj ok mi sie sprawdzilo, mala po 1h po posilku byla a na spacerowke zrobilo sie w Irl za chlodno plus deszcz, wiatr
    dziecko jest ciekawe swiata potem i zawsze nie tylko niebo i chmurki dzieki podwyzszeniu pooglada

chyba Martynika pisala ost w watku o wozkach by spr recznie czy po podniesieniu wyzej gondoli materac z dnem nie chybocze sie na boki

slodka100 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka100 - to ciekawe, bo nowe jedo fyn ma regulację zagłówka. Anna ma w swoim pojeździe taką regulację. Ma podwyższony lekko zagłówek z tego powodu, że bardzo nie lubiła jeździć na płasko, nie mogła zasnąć, budziła się. Głowa jej skakała na naszych polskich chodnikach, po podwyższeniu nie mamy tego problemu. Ja bym kupiła z regulacją. Jak nie trzeba to nie korzystasz a jeśli dziecko będzie ulewało czy lepiej się czuło troszkę wyżej to to się zrobi i już. Osobiście lubię mieć wybór. :)

Acha i ja nie mam tak jak pisze Limerikowo. Mogę podwyższyć na każdym poziomie. Nawet ciut, ciut.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 10:48

20120810580117.png

26ympwo.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje wam za rady dziewczyny ;) no zobacze jeszcze ale mam juz troche wiecej rozjasnione na ten temat ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Oliwka miala zgrubienie pod skora, rozmasowywalam altacetem i zeszlo. ponawiam pytanie- czy bolesne bączki i ulewanie moze byc reakcja tymczasowa na zmiane mleka?

trudno orzec tak jednoznacznie Karolina
    pewnie pediatra powiedzialby ze tak moze byc
    Ty jako mama znasz Oliwke najlepiej

u nas sa baczki i ciut ucieka mleczko z buzi tez podczas karmienia, a mleko od poczatku to same, wiec mysle ze to normalna reakcja przewodu pokarmowego

na mamazone pediatra w 4/5 mcu ok objasnia jak funkcjonuje maly przewod pokarmowy
    http://www.mamazone.pl/kalendarz-rozwoju-niemowlaka/miesiac-5.aspx

a jak ma pamperka b mokrego lub kupke zrobi podczas butli to w ogole nie chce pic i czeka na zmiane-mala czyscioszka

eta, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Kurcza a moja Gabi na na nóżce odczyn czerwony dosyć spory po szczepieniu wczorajszym.. trochę się niepokoję bo wcześniej nie miała po pierwszym szczepieniu czegoś takiego i moje starsze dzieci też nie miały nigdy.
    Jak u Was to wyglądało?? czy może lepiej udać się do lekarza.

zgadza sie Tusiu, jest rumien, u nas byla taka chmurka rozowa/czerwona na 3cm od wklucia dluga a szeroka na 1,5cm i przez 2 dni, powoli potem przybladlo i zniklo
    plus gulka, po 1ym szczepieniu hexa tez niczego takiego nie bylo

Tusia84 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jeżeli dużo pryka to dobrze :) przynajmnie problemy z kolkami odpadną :) mój też duuuuuuużo pryka. A co do ulewania to może to kwestia tego refluksu. Chociaż mój Piotruś mega ulewał po hippie stąd zmiana na rossmanowe mleko. Po tym nie ulewa. U ciebie może być tak, że musi się Oliwia przyzwyczaić po prostu :) może problem zniknie po krótkim czasie :)

Ja mam wózek z podnoszonym zagłówkiem w gondoli i jestem z tego powodu zadowolona bo nieraz idę na spacer zaraz po karmieniu i czasami jeszcze może się odbić - wtedy podnoszę zagłówek i spokojniejsza jestem :) a i mały więcej zerka na boli :)

Tusia ja nie pomogę bo u mojego nie było żadnego śladu po szczepieniu. Może przedzwoń do przychodni i zapytaj? o Limerikowo mnie uprzedziła :)

a my już po krótkim spacerku. teraz Piotruś śpi w wózku w drugim pokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:06

Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast jeść robię to, kochane ciocie:

https://www.youtube.com/watch?v=hgFVryFh7tM&feature=youtu.be

eta, Niesforna, Limerikowo, evas, Martynika, Galanea, Mucha, Tusia84 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo dziękuję Ci za odpowiedź czytałam że taki odczyn jest często spowodowany nieprawidłowym wkłuciem co by się zgadzało bo mimo iż trzymałam Gabi nóżkę to ona tak się przestraszyła i wzdrygnęła się możliwe że dlatego tym razem wyszedł odczyn

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka nie można odtworzyć bo film jest prywatny :)

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka nie mogę wyświetlić bo napisane, że to prywatny ilm
    "Jeśli właściciel tego filmu dał Ci dostęp, zaloguj się."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:25

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już zmienione dziewczyny. :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahhaha Nalka Anna to bojowo nastawiona dziewczyna, ona trenuje sztuki walki, myślę że koniecznie musicie ją wysłać na karate bo wykazuje wielki talent w tym kierunku ;) wali tą grzechotkę a do tego jeszcze odpowiedni odgłos wydaje, pełen profesjonalizm :D

Limerikowo, evas, Nalka lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu wlasnie tez myslalam, ze zle moje dziecko uklute , bo w Poz elegancko nawet nie zajeknela a w udko
    konsultowalam tu z bratem i tak kurcze kluja w Irl dzieci, ani wiedzy ani umiejetnosci...
    mowie, ze slonia tak moga kluc a nie dziecko a i slon by kopnal za takie szczepienie ehhh

Tusia84 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu u nas właśnie tez pojawił się taki rumień i do tego taka twarda kulka po wczorajszym szczepieniu, a po pierwszym też nic nie było.
    Rozmasowałam właśnie to trochę Jasiowi i te twarde trochę się "rozeszło" i znowu zrobiłam okład z sody.
    Noc mieliśmy bardzo spokojną jak na Jasia :) - jak zasnął po 22 to później obudził się o 1, zjadł i od razu spać, następnie pobudka o 6 dopiero! :D
    Miał lekko podwyższoną temperaturę to dałam Pedicetamol.
    Zjadł i leżał sobie spokojnie w kołysce z godzinkę i gadał z misiami, po czym zasnął i obudził się o 10. I ja się w końcu wyspałam!

W sumie wczoraj w nocy też tylko raz się obudził o 3 (zasnął po 22) i obudził przed 8. Może tak już będzie cały czas, że tylko jedna pobudka w nocy? :)

Limerikowo, evas, eta, Tusia84 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Evas a jak wyjelas tylko polowe wkladki? U mnie obie te czesci sa polaczone i chyba nie da sie tylko polowy wyciagnac.
    U mnie były na rzep przyczepione, tez najpierw myślałam że to całość i Bartek się męczył, bo mu było ciasno, teraz bez tej górnej części leży wyżej i znacznie wygodniej.

Mucha lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia odpisałam Ci na BAZARKU ;)

9bsp388.png
‹‹ 1608 1609 1610 1611 1612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ