X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat nas lekarka w szpitalu nie pocieszyla,zabek Franka ten co sie przebil nie zapowiada sie ze szybko wyrosnie w gore,mowila ze pomeczymy sie troche,a ten drugi jeszcze sie nie wybil :|
    Karola widocznie uklad pokarmowy Oliwki dostal niezle w kosc,musi sie przyzwyczaic do nowego mleka,to ulewanie to moze od przejadania? Franek czesto ulewa,ale nie dziwne jak wciaga 180 ml co 2 h,dzis w nocy jadl co 1,5 h no masakra jakas ;-) mleko teraz bylo od pt do wtorku xD

karolina1990, Limerikowo, Agusia2312, Mucha lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona nie zjada tak duzo, 90 co dwie godziny, a w nocy 120 co 3,5-4 h. ale Oliwka ma refluks wiec to moze akurat tak sie zeszlo ze to te dni kiedy tak ulewa. mysle ze sie przyzwyczai, mam bynajmniej taka nadzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:54

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kurcze dziewczyny nie zazdroszczę tego ząbkowania..Z drugiej strony cieszcie się, bo szybciej to przejdziecie, a u nas pewnie dopiero się zacznie.

Eta, jakby to powiedział Ferdek Kiepski na temat jedzenia Anny:"DUPA, DUPA, DUPA."Moje dziecko je co godzinę 30-40 ml. Mąż śmeje się, że Anna jest jak lodowiec. Non stop schodzi w dół, okręca się.. Cały czas chce się bawić, majta ręką po całej twarzy, wkłada palce do nosa i pięść do buzi. Już nie wspomnę, jak pożera pieluchę tetrową kiedy tylko znajdzie się w zasięgu jej ust. Wszystko lepsze od butli z mlekiem. Widzę, że jest głodna, bo chce jeść ale mam wrażenie, że ona chce sama a jeszcze nie umie. Robi więc to czego się już nauczyła - odpycha butlę, szarpie mnie za włosy i drapie. Kochane dziecko. <3

Limerikowo, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) przepraszam ze wchodze wam w watek bo bede marcowa mamusia 2015 ;)
    ale mam tylko 1 do was pytanie odnosnie wozka: czy potrzebna jest regulacja zaglowka w gondoli?????????
    W niektorych firmach zaczynaja to wycofywac by dziecko tylko lezalo w gondoli a mam jeszcze opcje kupienia wozka z ta regulacja ale musialabym kupic go jak najszybciej bo zaraz wyprzedaja te starsze modele a;e z dugiej strony mam jeszcze duzo czasu na kupno wozka dlatego prosze was o wasze opinie na temat tego zaglowka ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka mozesz spokojnie wejsc na kazdy watek i zadac pyt, od tego jest to forum ;--))

ja mam z regulacja muum jane i jestem zadowolona
    co prawda jest tylko regulacja na 2 poziomy-plasko i wyzej, ale np wczooraj ok mi sie sprawdzilo, mala po 1h po posilku byla a na spacerowke zrobilo sie w Irl za chlodno plus deszcz, wiatr
    dziecko jest ciekawe swiata potem i zawsze nie tylko niebo i chmurki dzieki podwyzszeniu pooglada

chyba Martynika pisala ost w watku o wozkach by spr recznie czy po podniesieniu wyzej gondoli materac z dnem nie chybocze sie na boki

slodka100 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka100 - to ciekawe, bo nowe jedo fyn ma regulację zagłówka. Anna ma w swoim pojeździe taką regulację. Ma podwyższony lekko zagłówek z tego powodu, że bardzo nie lubiła jeździć na płasko, nie mogła zasnąć, budziła się. Głowa jej skakała na naszych polskich chodnikach, po podwyższeniu nie mamy tego problemu. Ja bym kupiła z regulacją. Jak nie trzeba to nie korzystasz a jeśli dziecko będzie ulewało czy lepiej się czuło troszkę wyżej to to się zrobi i już. Osobiście lubię mieć wybór. :)

Acha i ja nie mam tak jak pisze Limerikowo. Mogę podwyższyć na każdym poziomie. Nawet ciut, ciut.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 10:48

20120810580117.png

26ympwo.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje wam za rady dziewczyny ;) no zobacze jeszcze ale mam juz troche wiecej rozjasnione na ten temat ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Oliwka miala zgrubienie pod skora, rozmasowywalam altacetem i zeszlo. ponawiam pytanie- czy bolesne bączki i ulewanie moze byc reakcja tymczasowa na zmiane mleka?

trudno orzec tak jednoznacznie Karolina
    pewnie pediatra powiedzialby ze tak moze byc
    Ty jako mama znasz Oliwke najlepiej

u nas sa baczki i ciut ucieka mleczko z buzi tez podczas karmienia, a mleko od poczatku to same, wiec mysle ze to normalna reakcja przewodu pokarmowego

na mamazone pediatra w 4/5 mcu ok objasnia jak funkcjonuje maly przewod pokarmowy
    http://www.mamazone.pl/kalendarz-rozwoju-niemowlaka/miesiac-5.aspx

a jak ma pamperka b mokrego lub kupke zrobi podczas butli to w ogole nie chce pic i czeka na zmiane-mala czyscioszka

eta, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Kurcza a moja Gabi na na nóżce odczyn czerwony dosyć spory po szczepieniu wczorajszym.. trochę się niepokoję bo wcześniej nie miała po pierwszym szczepieniu czegoś takiego i moje starsze dzieci też nie miały nigdy.
    Jak u Was to wyglądało?? czy może lepiej udać się do lekarza.

zgadza sie Tusiu, jest rumien, u nas byla taka chmurka rozowa/czerwona na 3cm od wklucia dluga a szeroka na 1,5cm i przez 2 dni, powoli potem przybladlo i zniklo
    plus gulka, po 1ym szczepieniu hexa tez niczego takiego nie bylo

Tusia84 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jeżeli dużo pryka to dobrze :) przynajmnie problemy z kolkami odpadną :) mój też duuuuuuużo pryka. A co do ulewania to może to kwestia tego refluksu. Chociaż mój Piotruś mega ulewał po hippie stąd zmiana na rossmanowe mleko. Po tym nie ulewa. U ciebie może być tak, że musi się Oliwia przyzwyczaić po prostu :) może problem zniknie po krótkim czasie :)

Ja mam wózek z podnoszonym zagłówkiem w gondoli i jestem z tego powodu zadowolona bo nieraz idę na spacer zaraz po karmieniu i czasami jeszcze może się odbić - wtedy podnoszę zagłówek i spokojniejsza jestem :) a i mały więcej zerka na boli :)

Tusia ja nie pomogę bo u mojego nie było żadnego śladu po szczepieniu. Może przedzwoń do przychodni i zapytaj? o Limerikowo mnie uprzedziła :)

a my już po krótkim spacerku. teraz Piotruś śpi w wózku w drugim pokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:06

Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast jeść robię to, kochane ciocie:

https://www.youtube.com/watch?v=hgFVryFh7tM&feature=youtu.be

eta, Niesforna, Limerikowo, evas, Martynika, Galanea, Mucha, Tusia84 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo dziękuję Ci za odpowiedź czytałam że taki odczyn jest często spowodowany nieprawidłowym wkłuciem co by się zgadzało bo mimo iż trzymałam Gabi nóżkę to ona tak się przestraszyła i wzdrygnęła się możliwe że dlatego tym razem wyszedł odczyn

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka nie można odtworzyć bo film jest prywatny :)

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka nie mogę wyświetlić bo napisane, że to prywatny ilm
    "Jeśli właściciel tego filmu dał Ci dostęp, zaloguj się."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:25

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już zmienione dziewczyny. :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahhaha Nalka Anna to bojowo nastawiona dziewczyna, ona trenuje sztuki walki, myślę że koniecznie musicie ją wysłać na karate bo wykazuje wielki talent w tym kierunku ;) wali tą grzechotkę a do tego jeszcze odpowiedni odgłos wydaje, pełen profesjonalizm :D

Limerikowo, evas, Nalka lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu wlasnie tez myslalam, ze zle moje dziecko uklute , bo w Poz elegancko nawet nie zajeknela a w udko
    konsultowalam tu z bratem i tak kurcze kluja w Irl dzieci, ani wiedzy ani umiejetnosci...
    mowie, ze slonia tak moga kluc a nie dziecko a i slon by kopnal za takie szczepienie ehhh

Tusia84 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu u nas właśnie tez pojawił się taki rumień i do tego taka twarda kulka po wczorajszym szczepieniu, a po pierwszym też nic nie było.
    Rozmasowałam właśnie to trochę Jasiowi i te twarde trochę się "rozeszło" i znowu zrobiłam okład z sody.
    Noc mieliśmy bardzo spokojną jak na Jasia :) - jak zasnął po 22 to później obudził się o 1, zjadł i od razu spać, następnie pobudka o 6 dopiero! :D
    Miał lekko podwyższoną temperaturę to dałam Pedicetamol.
    Zjadł i leżał sobie spokojnie w kołysce z godzinkę i gadał z misiami, po czym zasnął i obudził się o 10. I ja się w końcu wyspałam!

W sumie wczoraj w nocy też tylko raz się obudził o 3 (zasnął po 22) i obudził przed 8. Może tak już będzie cały czas, że tylko jedna pobudka w nocy? :)

Limerikowo, evas, eta, Tusia84 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Evas a jak wyjelas tylko polowe wkladki? U mnie obie te czesci sa polaczone i chyba nie da sie tylko polowy wyciagnac.
    U mnie były na rzep przyczepione, tez najpierw myślałam że to całość i Bartek się męczył, bo mu było ciasno, teraz bez tej górnej części leży wyżej i znacznie wygodniej.

Mucha lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia odpisałam Ci na BAZARKU ;)

9bsp388.png
‹‹ 1608 1609 1610 1611 1612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ