X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia, jak karmisz piersia to odciagasz nieco pokarmu, zageszzasz i podajesz taka papke przed karmieniem. mozesz tez to rozrobic w wodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 06:53

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Tusia fajny filmik, Franek też już się śmieje na głos :) Coś pięknego, a najbardziej w śmiech umie wprowadzac go mój mąż ;)

A ja się ostatnio wyspac nie mogę :P

16.10 mamy kolejne szczepienie...trochę za często one są :/ Ja już się stresuję, że Franka będzie bolec :(

Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    sorki - polubiłam a chciałam zacytować :)
    a co na to Twój lekarz? sama starasz się zadziałać? bo jak tak to spróbuj z lekarzem pogadać. Zapytaj czy wypisałby Ci debridat - ponoć dobry...
    Nie byliśmy jeszcze u lekarza bo zawsze się jej ulewalo ale teraz mocniej. Zjadlam w środę dwa jajka i pomyślałam że to być może alergia na nie więc poobserwuje Małą parę dni a jak nie przejdzie to w przyszłym tygodniu pójdziemy do lekarza. W międzyczasie chciałam wypróbować ten syrop.
    Karolina również dziękuję za rady :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 08:53

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna
    To nadzieja jest i dla nas :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 11:00

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka - jezu jak ja tu dawno nie zaglądałam - czas strasznie mi leci :-)
    Mam do Was pytanko - potrzebuje kupić fotelik samochodowy dla Boryska i kurcze za bardzo nie wiem jaki wybrać - czy kupić taki od 9-18 kg czy większy ?
    Byliśmy u lekarza i mały waży już 8 kg nosidełko zaczyna być małe :-) rozmiar 68 ciśnie he he he - rośnie jak na drożdżach. My dostaliśmy od Pani doktor pozwolenie na dawanie pomału marcheweczki, kaszki itp. a pod koniec miesiąca możemy próbować zupek :-) Jak na razie daję mu tak na czubeczku łyżeczki do spróbowania marchewki, banana, kaszki - nic mu nie jest :-) Mały cały czas jest na piersi i mogę się pochwalić że przesypia juz całą noc np. dziś zasnął o 21 a wstał 8:30 rano ! Od jakiś 2 tyg tak ma i w końcu jestem wyspana :-)
    Pozdrawiam Was serdecznie i widzę że dzieciaki rosną :-)
    Franio jest the best :-) Wow już ząbki ma -super :-)

Limerikowo, Martynika, Agusia2312, eta, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i zapomniałam jesteśmy już po chrzcinach impreza na 50 osób wypaliła - goście siedzieli aż do 24 :-) A zapomniałabym to nasze zdjęcia :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ac293db19cb.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/980e1507db1a.jpg

Paula222, Limerikowo, Mucha, Martynika, Agusia2312, Tusia84, AISAK, Galanea, eta, evas, Nalka, alexast lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa rzeczywiście rośnie jak na drożdżach ! Szybko dostaliście pozwolenie na dokarmianie :) Ale duży chłopak :) No i chrzciny jakie huczne :)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, ktore karmia mm mam pyt, moze dziwne ale...
    Zawsze zapisujd ile Jas je mm w butli i tak sie ocknelam czy aby nie robie bledu,pomozcie;)
    Np pisalam 120ml, ale tyle daje wody plus 4 miarki to 135ml wiec powinnam zapisywac 135ml co nie?czy defacto powinno sie operowac ilością wody...90ml...120...itd?

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, właśnie rozkminialiśmy parę stron temu temat fotelików, bo ja mam to samo z Arturem - ponad 8kg i nogi zaczęły mu wystawać. Z rozmów z dziewczynami dowiedziałam się, że:

1. Do tego kolejnego fotelika od 9kg bobas musi już dobrze siedzieć, więc u nas odpada (Artur do siedzenia ma jeszcze daleko).
    2. Wyjściem jest fotelik 0-18. Ewa widziała promocje na takie foteliki w Tesco, a Monika zwróciła uwagę, że są też w dobrych cenach na stronie Smyka.
    3. Fotelik jest na pewno za mały dla dziecka, gdy zaczyna wystawać głowa - nie może wystawać, natomiast nogi mogą.

Wsadziłam Artura do naszego maxi cosi i stwierdziłam, że głowa ma jeszcze zapas, a ten fotelik jest teoretycznie do 13kg, więc na razie wstrzymujemy się z kupnem kolejnego.

Borys fajny, duży chłopak, a jak ja Ci zazdroszczę tych nocy! U nas pobudki już nawet nie co 4, czy 3 godziny, jak bywało wcześniej, ale co 2, z zegarkiem w ręku... stwierdziłam, że po prostu muszę to zaakceptować i nie czekać na zmiany. Tak chyba będzie mi łatwiej. Cudowałam z wietrzeniem pokoju, nawilżaniem powietrza, pilnowaniem, by nos był zawsze czysty, klinem, męczeniem go cyckiem na parę tur przed zaśnięciem, żeby zatankował do pełna, przetrzymywaniem go wieczorem - na nic. W ogóle nie widzę zależności. Śpi lub nie śpi jak mu się chce, nie ważne, jakie zabiegi wcześniej uskuteczniam. Więc po prostu to zostawiam, wrzucam na luz i cieszę się, że mąż pomaga mi rano - niezależnie od tego, o której idzie do pracy, ok. 4-5 zabiera Artura, który wtedy już zaczyna być aktywny, ja wkładam w drugim pokoju w uszy stopery i mam go dopiero na następne karmienie podstawionego pod cycek :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 10:59

Agusia2312, Limerikowo, eta, evas lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pani doktor nam pozwoliła więc po troszku próbujemy :-) Idziemy według 90 centyla z wagą.
    Co do siadania to mój się ostro garnie :-) Trzymam go za rączki to podnosi się do półprzysiadu :-) i ma mega uśmiech wtedy :-)
    Co do fotelika to u nas w nosidełku wystają już nogi - głowa jeszcze nie. Jeszcze się zastanawiam bo w tym nosidełku nadal mam założoną tą wkładkę do noworodka - może ją wyciągnąć ? Wtedy nosidełko robi się głębsze? Ale czy to nie będzie obciążać kręgosłupa?
    Martynika dzięki za streszczenie :-) nie miałam czasu przeczytać tylu stron :-) Na razie rozglądam się za fotelikami i sama nie wiem który kupić :-(
    Co do nocy to jestem mega wyspana i zadowolona aż chce się następnego dziecka hi hi hi :-). Wcześniej do małego wstawałam co 2- 3 godziny więc Martynika wierzę, że u Ciebie też zacznie spać całą noc :-) U mnie przed spaniem mały zjada 2 cycki i śpi :-)

Misia niestety nie pomogę bo karmie piersią i nie wiem jak to zapisywać- a tak naprawdę po co to robisz?

Ja tylko w dniu chrzcin ściągnęłam 2 butelki swojego mleka tak żeby móc go spokojnie nakarmić z butli. Nigdy nie jadł z butelki a normalnie chwycił i wypił 120 ml później za 5 godzin kolejne 120 ml :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 11:17

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, kochana, jak Ty jeszcze masz wkładki w foteliku, to nie dziwne, że Ci się ten klocuszek nie mieści :).My już jakiś czas temu wyjęliśmy.Wydaje mi się, że kręgosłup na tym nie ucierpi, Artur pomimo wyciągniętej wkładki nadal ma taką pozycję kubełkową, a po to ta wkładka jest, że jak maluch rośnie i wyrasta, to się ją wyjmuje :).Spróbujcie, sama zobaczysz jak Ci się to widzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 11:28

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te wkadki w fotelikach wg można wyciągac? Bo kiedyś z mężem patrzeliśmy, że pod tą wkładką jest bardzo twardy materiał ( mam fotelik od kompl wózka Camerelo Sevilla)... Frankowi też nóżki wystają, ale na razie czekamy jeszcze z miesiąc by zobaczyc czy wg w kombinezonie zimowym się zmieści...

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    No, kochana, jak Ty jeszcze masz wkładki w foteliku, to nie dziwne, że Ci się ten klocuszek nie mieści :).My już jakiś czas temu wyjęliśmy.Wydaje mi się, że kręgosłup na tym nie ucierpi, Artur pomimo wyciągniętej wkładki nadal ma taką pozycję kubełkową, a po to ta wkładka jest, że jak maluch rośnie i wyrasta, to się ją wyjmuje :).Spróbujcie, sama zobaczysz jak Ci się to widzi.
    No dziś muszę wypróbować jak to będzie wyglądać :-) No klokuś się nie mieści więc trzeba coś pomyśleć :-) Dzięki

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    A te wkadki w fotelikach wg można wyciągac? Bo kiedyś z mężem patrzeliśmy, że pod tą wkładką jest bardzo twardy materiał ( mam fotelik od kompl wózka Camerelo Sevilla)... Frankowi też nóżki wystają, ale na razie czekamy jeszcze z miesiąc by zobaczyc czy wg w kombinezonie zimowym się zmieści...

Paula, ja mówię tylko "w imieniu" swojego fotelika :P. Tj. maxi cois cabrio fix. Zalecenie od producenta (w instrukcji użytkowania) jest takie, aby najpierw wyjąć wkładkę spod pupy (u nas taka gąbka), a w następnej kolejności wkładkę znad głowy, tj. ten wałek. Myśmy wyjmowali po kolei, gdy Arturowi robiło się ciasno. Ostatnio poleciał wałek, bo wyżej już się go nie dało wziąć, a Artur się pod nim nie mieścił mimo braku tej gąbki pod pupą, no i został fotelik bez wkładek. Rozumiem, że kolejnym etapem "wyrastania" z fotelika będzie ten, gdy głowa zacznie się zbliżać do górnej krawędzi.

Limerikowo, eta, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka się coś nie odzywa? I MagdaO. Ciekawa jestem co tam u Zuzy i Staszka. No i Sunset i Monalisa. Ktoś wspominał, że napisze do Sunset? Mam nadzieję, że Asia dobrze sobie radzi z jedzeniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 12:20

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tesciowie rozpoczeli wizyte, mala dostala mnostwo prezentow, takze dziadki dbaja, my tez do ubrania plus slodkosci
    po 2 sniadaniu maz zabral rodzicow do city bo jutro ma padac wiec crescent tylko bedzie wchodzil w gre
    ja lulam Lole, po 9 zjadla 210ml bez wysilku, spala elegancko cala nocke
    po obiedzie planuje spacerek by tez ze slonka skorzystac i ok aury

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no u mnie pewnie się nie wyjmuje, bo fotelik jest do 10 kg... A Franek już waży 7600... Ehh

No sporo dziewczyn się nie odzywa ...
    My zaraz idziemy na spacerek :)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam ktore juz miesiaczkuja - czy kolejny okrees pojawil sie regularnie czy po pierwszym dlugo czekalyscie na kolejny? u mnie drugi cos nie nadchodzi ...

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Pytanie do mam ktore juz miesiaczkuja - czy kolejny okrees pojawil sie regularnie czy po pierwszym dlugo czekalyscie na kolejny? u mnie drugi cos nie nadchodzi ...
    u mnie drugi po 29dniach wiec nawet szybciej niz cykle przed ciaza 33/35 dni
    ale to wszystko dopiero sie normuje, trzeba ciepliwie czekac

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pytanie do mam tych które karmią wyłącznie piersią czy dostałyście już miesiączkę??? nie było mnie trochę i nie wiem czy już pisałyście ale jestem ciekawa nie pamiętam jak to było po poprzednich dzieciach...

ggfxf7q.png
‹‹ 1620 1621 1622 1623 1624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ