MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Tusia fajny filmik, Franek też już się śmieje na głos Coś pięknego, a najbardziej w śmiech umie wprowadzac go mój mąż
A ja się ostatnio wyspac nie mogę
16.10 mamy kolejne szczepienie...trochę za często one są Ja już się stresuję, że Franka będzie bolecLimerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
MonikaS wrote:sorki - polubiłam a chciałam zacytować
a co na to Twój lekarz? sama starasz się zadziałać? bo jak tak to spróbuj z lekarzem pogadać. Zapytaj czy wypisałby Ci debridat - ponoć dobry...
Karolina również dziękuję za radyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 08:53
-
Hejka - jezu jak ja tu dawno nie zaglądałam - czas strasznie mi leci
Mam do Was pytanko - potrzebuje kupić fotelik samochodowy dla Boryska i kurcze za bardzo nie wiem jaki wybrać - czy kupić taki od 9-18 kg czy większy ?
Byliśmy u lekarza i mały waży już 8 kg nosidełko zaczyna być małe rozmiar 68 ciśnie he he he - rośnie jak na drożdżach. My dostaliśmy od Pani doktor pozwolenie na dawanie pomału marcheweczki, kaszki itp. a pod koniec miesiąca możemy próbować zupek Jak na razie daję mu tak na czubeczku łyżeczki do spróbowania marchewki, banana, kaszki - nic mu nie jest Mały cały czas jest na piersi i mogę się pochwalić że przesypia juz całą noc np. dziś zasnął o 21 a wstał 8:30 rano ! Od jakiś 2 tyg tak ma i w końcu jestem wyspana
Pozdrawiam Was serdecznie i widzę że dzieciaki rosną
Franio jest the best Wow już ząbki ma -superLimerikowo, Martynika, Agusia2312, eta, evas lubią tę wiadomość
-
A no i zapomniałam jesteśmy już po chrzcinach impreza na 50 osób wypaliła - goście siedzieli aż do 24 A zapomniałabym to nasze zdjęcia
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ac293db19cb.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/980e1507db1a.jpgPaula222, Limerikowo, Mucha, Martynika, Agusia2312, Tusia84, AISAK, Galanea, eta, evas, Nalka, alexast lubią tę wiadomość
-
Mamusie, ktore karmia mm mam pyt, moze dziwne ale...
Zawsze zapisujd ile Jas je mm w butli i tak sie ocknelam czy aby nie robie bledu,pomozcie;)
Np pisalam 120ml, ale tyle daje wody plus 4 miarki to 135ml wiec powinnam zapisywac 135ml co nie?czy defacto powinno sie operowac ilością wody...90ml...120...itd? -
Topa, właśnie rozkminialiśmy parę stron temu temat fotelików, bo ja mam to samo z Arturem - ponad 8kg i nogi zaczęły mu wystawać. Z rozmów z dziewczynami dowiedziałam się, że:
1. Do tego kolejnego fotelika od 9kg bobas musi już dobrze siedzieć, więc u nas odpada (Artur do siedzenia ma jeszcze daleko).
2. Wyjściem jest fotelik 0-18. Ewa widziała promocje na takie foteliki w Tesco, a Monika zwróciła uwagę, że są też w dobrych cenach na stronie Smyka.
3. Fotelik jest na pewno za mały dla dziecka, gdy zaczyna wystawać głowa - nie może wystawać, natomiast nogi mogą.
Wsadziłam Artura do naszego maxi cosi i stwierdziłam, że głowa ma jeszcze zapas, a ten fotelik jest teoretycznie do 13kg, więc na razie wstrzymujemy się z kupnem kolejnego.
Borys fajny, duży chłopak, a jak ja Ci zazdroszczę tych nocy! U nas pobudki już nawet nie co 4, czy 3 godziny, jak bywało wcześniej, ale co 2, z zegarkiem w ręku... stwierdziłam, że po prostu muszę to zaakceptować i nie czekać na zmiany. Tak chyba będzie mi łatwiej. Cudowałam z wietrzeniem pokoju, nawilżaniem powietrza, pilnowaniem, by nos był zawsze czysty, klinem, męczeniem go cyckiem na parę tur przed zaśnięciem, żeby zatankował do pełna, przetrzymywaniem go wieczorem - na nic. W ogóle nie widzę zależności. Śpi lub nie śpi jak mu się chce, nie ważne, jakie zabiegi wcześniej uskuteczniam. Więc po prostu to zostawiam, wrzucam na luz i cieszę się, że mąż pomaga mi rano - niezależnie od tego, o której idzie do pracy, ok. 4-5 zabiera Artura, który wtedy już zaczyna być aktywny, ja wkładam w drugim pokoju w uszy stopery i mam go dopiero na następne karmienie podstawionego pod cycek .Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 10:59
Agusia2312, Limerikowo, eta, evas lubią tę wiadomość
-
Paula pani doktor nam pozwoliła więc po troszku próbujemy Idziemy według 90 centyla z wagą.
Co do siadania to mój się ostro garnie Trzymam go za rączki to podnosi się do półprzysiadu i ma mega uśmiech wtedy
Co do fotelika to u nas w nosidełku wystają już nogi - głowa jeszcze nie. Jeszcze się zastanawiam bo w tym nosidełku nadal mam założoną tą wkładkę do noworodka - może ją wyciągnąć ? Wtedy nosidełko robi się głębsze? Ale czy to nie będzie obciążać kręgosłupa?
Martynika dzięki za streszczenie nie miałam czasu przeczytać tylu stron Na razie rozglądam się za fotelikami i sama nie wiem który kupić
Co do nocy to jestem mega wyspana i zadowolona aż chce się następnego dziecka hi hi hi . Wcześniej do małego wstawałam co 2- 3 godziny więc Martynika wierzę, że u Ciebie też zacznie spać całą noc U mnie przed spaniem mały zjada 2 cycki i śpi
Misia niestety nie pomogę bo karmie piersią i nie wiem jak to zapisywać- a tak naprawdę po co to robisz?
Ja tylko w dniu chrzcin ściągnęłam 2 butelki swojego mleka tak żeby móc go spokojnie nakarmić z butli. Nigdy nie jadł z butelki a normalnie chwycił i wypił 120 ml później za 5 godzin kolejne 120 mlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 11:17
Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
No, kochana, jak Ty jeszcze masz wkładki w foteliku, to nie dziwne, że Ci się ten klocuszek nie mieści .My już jakiś czas temu wyjęliśmy.Wydaje mi się, że kręgosłup na tym nie ucierpi, Artur pomimo wyciągniętej wkładki nadal ma taką pozycję kubełkową, a po to ta wkładka jest, że jak maluch rośnie i wyrasta, to się ją wyjmuje .Spróbujcie, sama zobaczysz jak Ci się to widzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 11:28
-
A te wkadki w fotelikach wg można wyciągac? Bo kiedyś z mężem patrzeliśmy, że pod tą wkładką jest bardzo twardy materiał ( mam fotelik od kompl wózka Camerelo Sevilla)... Frankowi też nóżki wystają, ale na razie czekamy jeszcze z miesiąc by zobaczyc czy wg w kombinezonie zimowym się zmieści...
-
Martynika wrote:No, kochana, jak Ty jeszcze masz wkładki w foteliku, to nie dziwne, że Ci się ten klocuszek nie mieści .My już jakiś czas temu wyjęliśmy.Wydaje mi się, że kręgosłup na tym nie ucierpi, Artur pomimo wyciągniętej wkładki nadal ma taką pozycję kubełkową, a po to ta wkładka jest, że jak maluch rośnie i wyrasta, to się ją wyjmuje .Spróbujcie, sama zobaczysz jak Ci się to widzi.
-
Paula222 wrote:A te wkadki w fotelikach wg można wyciągac? Bo kiedyś z mężem patrzeliśmy, że pod tą wkładką jest bardzo twardy materiał ( mam fotelik od kompl wózka Camerelo Sevilla)... Frankowi też nóżki wystają, ale na razie czekamy jeszcze z miesiąc by zobaczyc czy wg w kombinezonie zimowym się zmieści...
Paula, ja mówię tylko "w imieniu" swojego fotelika . Tj. maxi cois cabrio fix. Zalecenie od producenta (w instrukcji użytkowania) jest takie, aby najpierw wyjąć wkładkę spod pupy (u nas taka gąbka), a w następnej kolejności wkładkę znad głowy, tj. ten wałek. Myśmy wyjmowali po kolei, gdy Arturowi robiło się ciasno. Ostatnio poleciał wałek, bo wyżej już się go nie dało wziąć, a Artur się pod nim nie mieścił mimo braku tej gąbki pod pupą, no i został fotelik bez wkładek. Rozumiem, że kolejnym etapem "wyrastania" z fotelika będzie ten, gdy głowa zacznie się zbliżać do górnej krawędzi.Limerikowo, eta, evas lubią tę wiadomość
-
Nalka się coś nie odzywa? I MagdaO. Ciekawa jestem co tam u Zuzy i Staszka. No i Sunset i Monalisa. Ktoś wspominał, że napisze do Sunset? Mam nadzieję, że Asia dobrze sobie radzi z jedzeniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 12:20
-
u nas tesciowie rozpoczeli wizyte, mala dostala mnostwo prezentow, takze dziadki dbaja, my tez do ubrania plus slodkosci
po 2 sniadaniu maz zabral rodzicow do city bo jutro ma padac wiec crescent tylko bedzie wchodzil w gre
ja lulam Lole, po 9 zjadla 210ml bez wysilku, spala elegancko cala nocke
po obiedzie planuje spacerek by tez ze slonka skorzystac i ok aury -
karolina1990 wrote:Pytanie do mam ktore juz miesiaczkuja - czy kolejny okrees pojawil sie regularnie czy po pierwszym dlugo czekalyscie na kolejny? u mnie drugi cos nie nadchodzi ...
ale to wszystko dopiero sie normuje, trzeba ciepliwie czekac