X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie dostałam okresu ale już pewnie niebawem dostanę bo przeczucie jakieś takie mam hehe zobaczymy :) ale ja nie karmię wyłącznie piersią...

Aisak teraz właśnie na śpiocha mu cyckę na siłę wcisnęłam to se ciumkał przez sen ale jak się obudził - oczy jak 5 zł ze znakiem zapytania co ty mi matka do giemby wsadziłaś? i płacz o butlę hehe także cienko widzę te jedzenie z cycki. Tylko nocą wchodzi niestety - dobre i tyle i oby jak najdłużej.

Ja tam notatek nie sporządzam ile kiedy wypija. Wypija non stop tyle samo czyli po 150ml wody a po zrobieniu to nie wiem ile to. Równo co 3h. Teraz po tym ciumkaniu nie dojadł pełnej butli... a bo ciumkał z 1-1,5h. Już się poświęciłam i siedziałam grzecznie aż skończy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 15:38

Tusia84, misia_k1, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ja też mam pytanie do mam tych które karmią wyłącznie piersią czy dostałyście już miesiączkę??? nie było mnie trochę i nie wiem czy już pisałyście ale jestem ciekawa nie pamiętam jak to było po poprzednich dzieciach...

Tusia, dostałam równo cztery miesiące po porodzie.

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pamietacie strone z posciela dla dziecka w sowy ktoras mamuska polecala ale juz sie chyba nie udziela :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam, ale adresu nie pamiętam ;) nie pomogę więc. W każdym razie mam pościel w sowy ale ja na allegro znalazłam a tamta chyba w sklepie jakimś była

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pościel w sowy z allegro :).

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dajcie linka jak juz macie wypróbowana nie gniecie sie??

A jeszcze mamy taki problem. Marcel po zmianie smoczka w butelce na wiekszy zaczał raz dziennie chlustac mlekiem, pzewaznie wieczorem jak wypije wieksza ilosc ok 210 ml mleka. I sie zastanawiamy czy to przez ten smoczek jak myślicie? My podejrzewamy ze za szybko pije , i zaczał więcej z niego pic niekiedy to moze tez za duzo dla organizmu jest mleka??;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 18:33

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam z tej oferty:

http://allegro.pl/posciel-dziecieca-do-lozeczka-2el-120x90-promocja-i4408552525.html

Jestem zadowolona, nie gniecie się, dobrze wszyty suwak z "zaszywką", dzięki której nie wystaje, ta bawełenka mogła by być odrobinkę bardziej miękka, jest taka trochę sztywna, ale ogólnie ok. My mamy sówki 081 i 084.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 18:32

• AISAK Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiatka Chrztu kupiona. Mam nadzieje ,ze obraz z Aniołem Stróżem będzie czuwać nad nasza córeczka.
    Ubranko do chrztu też kupione, sala na chrzest zamowiona= zadowoleni rodzice.

Borysek był mega śliczny na chrzcie. A Mamusia jaka śliczna.

Tusia ubolewam,ze nie moge obejrzeć filmiku, bo z telefonu ja nie umieć.

Ktoras z mam była obcykana w ciastach hmmm moze Topa? Szukam inspiracji na torta na chrzest, ma być przepyszny torcik! Proszę o sprawdzone przepisiki.

Aaaa mam wyniki badan. Super są. Anemii brak, tylko cholesterol 220wrr. Miała/ma moze jakas mamusia podobnie? Ja lidze na to, ze po ciąży jeszcze mi się normuje wszystko, bo fizjologicznie ciąża zwiększa cholesterol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 20:42

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • madamama Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnę się pochwalić. Moje cudowne dziecko dzisiaj pierwszy raz nurkowało. Z Tatą! Ma coraz większą frajdę z tego basenu, a przy okazji w wieczornej kąpieli zachlapuje mi teraz całą łazienkę, odważniak.

Ja prowadzę dziennik bardzo sumiennie i między innymi dlatego mam teraz uregulowane (póki co;)) dziecko - wiem, kiedy śpi, kiedy je, kiedy się bawić. Jak wczoraj poszliśmy do lekarza o niewłaściwej porze i mały mi się zdrzemnął w czasie, gdy go normalnie zabawiamy to zamiast zasnąć o 21 walczyliśmy do 22.30. W końcu padł trzymając mnie za rękę (co było super przeżyciem swoją drogą).

I zapisuję, że mały jadł 150 ml, bo tyle wody daję do mieszanki.

Dziewczyny, w poniedziałek idę na kontrolę rany i mam nadzieję, że dostanę pozwolenie na normalne funkcjonowanie. Trzymajcie proszę kciuki, żeby wszystko było ok pod tym opatrunkiem, ładnie proszę.

Martynika, Limerikowo, Agusia2312, evas, alexast lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama kciukasy&& a lepiej juz się czujesz? Czy dalej pobolewa?

Brawo dla Ignasia:) a moze małe foto z basenu?:)

Nasza mala usnela o 19 a wierci i przebudza się co chwile, aż do teraz.

madamama lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak, z tego, co pamiętam, Nutka piekła namiętnie :).

AISAK lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisiak u mnie na chrzcinach był tort tiramisu pyszny, zamawiałam w cukierni bo ważył aż 5 kg :D Jutro jak będę siedzieć na kompie to wstawie zdjęcie. madamama ale super że chodzicie na basen :)może wstaw jakas fotkę
    sorki za byki ale pisze z tel.

AISAK, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak ja też mam wysoki cholesterol ale lekarz powiedział, żeby na razie się tym nie martwić bo jeszcze wszystko się nie unormowalo.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja karmie tylko piersia i okresu nadal nie dostalam.

Tusia84 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Aisak ja też mam wysoki cholesterol ale lekarz powiedział, żeby na razie się tym nie martwić bo jeszcze wszystko się nie unormowalo.

A kiedy trzeba będzie zacząć się martwic, mówił coś? Ah, co ta ciąża robi z organizmem. Szok. NataliaK bierz przykład z Frania. Walcz z anemia! Buraczki i inne feerarytaski są Twoje:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja spytam inaczej, ja od 3tyg karmie mm. Po jakim czasie od odstawienia chcą zostały mamusie okres?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okres mam już co 29 dni niestety już dostałam 2 razy i za parę dni dostane ponownie :( mnie to nawet pojawił się śluz płodny. Zazdroszczę wam ze nie macie okresu

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała juz miec, wiedzialabym ze po porodzie wszystko oki, i mogłabym zacząć prowadzić obserwacje. Przed ta ciąża, w pierwszym miesiącu obserwacji udało się zajść , temp wskazała dokładny dzień ovu. Teraz przez rok prowadzenia będzie bardziej zetelne, i moze uda się potem po Bożemu zagrać w ruletke:)

A propo był tu juz kiedyś zaczęty temat antykoncepcji po cc a kościół. Jaki finał miały rozmowy z waszym księdzem?

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • madamama Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak, dziękuję :D

Zdjęć nie ma, chłopaki same chodzą teraz, ja jestem uziemiona jeszcze. Mój mąż jest pod względem opieki nad małym po prostu świetny - z relacji niani wiem, że zdarzają się panowie, dla których zajmowanie się niemowlakiem ogranicza się do kąpieli, o ile w ogóle.

Boli niestety ta rana wciąż, nie dotykam, bo ciągnie. W szpitalu dostałam receptę na naprawdę mocny lek przeciwbólowy, ale staram się nie truć opioidami. Mam obawy, że się nadal nie zrosło porządnie. Dzisiaj poprosiłam męża, żeby mi podał małego do przytulenia jak siedziałam, bo już się stęskniłam za nim. No ale grzecznie nie noszę, nie podnoszę, tulę tylko na przewijaku i na podłodze. Nawet na łóżku nie leżymy razem po tym, jak mnie wprost w opatrunek kopnął, mały źrebak.

Okresu brak nadal, w piersiach nadal mleko, chociaż już dużo mniej. Odstawiłam Bromergan, co za okropny lek - byłam nieprzytomna cały dzień po przyjęciu połówki tabletki.

Limerikowo lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dla odmiany staramy się o kolejne maleństwo. :) W końcu dostałam okresu więc droga wolna :)

Martynika, Agusia2312, Mucha, evas, eta lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 1621 1622 1623 1624 1625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ