X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Camilia- ja stosowalam i moim zdaniem jest do niczego
    A coś innego pomogło Małej na ulewanie?

alexast lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, wiem, toteż piszę, że i Tobie by się taka wizyta przydała :).
    My w tym tygodniu nie mieliśmy wcale, a w następnym we wtorek o 10 i czwartek o 12, a wy???
    Chyba, że po środowym szczepieniu będzie coś nie halo, to wtedy czwartek przesiedzimy w domu, ale to się okaże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 18:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Natalia, wiem, toteż piszę, że i Tobie by się taka wizyta przydała :).
    My w tym tygodniu nie mieliśmy wcale, a w następnym we wtorek o 10 i czwartek o 12, a wy???
    Chyba, że po środowym szczepieniu będzie coś nie halo, to wtedy czwartek przesiedzimy w domu, ale to się okaże.
    W czwartek na 9:30 mamy :)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was stosowała na ulewanie u Maluszka syrop Gastrotuss Baby? Szukam opini na jego temat.
    ja stosowałam, moja doktorka powiedziała, ze ten syrop jedyne na co pomaga to na pieczenie w przełyku po ulewaniu, samo w sobie na ulewanie nie pomaga
    podobno tej debridat dobry, ale nie stosowałam - to tylko sugestia mojej lekarki, że w razie jak będzie dalej ulewać to debridat - więc podejrzewam, że skuteczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 19:07

Camilia, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 3 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo miałabym do Ciebie kilka pytań Pozdrawiam :)

Nalka lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia gratuluję wyników :D

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz z polecenia lekarza mamy bio gaie- jest jakby lepiej dzisiaj. No i mozesz zageszczac mleko nutritonem

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padam na nos i jest mi mega smutno
    kurcze no - Piotruś w dzień odmawia jedzenia z cycka i przy tym jak próbuję mu dać to jest mega histeria. Tylko w nocy je :( jak tak dalej pójdzie to i w nocy nie będzie chciał :( czemu on tak histeryzuje przy cycku?

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie wiem, co Ci powiedzieć, Artur je tylko z piersi, a i tak się czasem przy niej wścieka.Nie mam pojęcia czemu.Wtedy podnoszę go, bo może mu się odbije, albo odkładam lub zabawiam, żeby się uspokoił i próbujemy znowu za jakiś czas.Często pomaga też klepanie w pupę lub potrząsanie nią w trakcie jedzenia.Serio, nie wiem, na czym ten mechanizm polega, ale on się wtedy często uspokaja.Generalnie działamy trochę na ślepo, bo ja jeszcze nie odkryłam z czego wynika to rzucanie się, ale to, co opisałam często pomaga.
    Ale czy to to samo, co u Piotrusia... nie wiem.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrycha śmieszka

śmieje się do siostry, a brat kręci :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:24

Limerikowo, alexast, eta, Mucha, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika on nawet nie da się przystawić bo jak tylko układam do pozycji karmienia to histerii dostaje. Już różnych pozycji próbowałam. Ja nie wiem to jakaś masakra. W nocy jest normalnie, przystawiam łapie i pije a w dzień komedie. Jeszcze wcześniej to tak było, że jadł na zmianę cycka butla cycka butla a teraz to już cycka mu nie pasi. ehhhh ja żałuję, że zaczęłam dokarmiać, ale z drugiej strony to musiałam bo faktycznie mało przybierał... bądź tu człowieku mądry. Taka wygoda była, wszędzie mleko pod ręką. Teraz też mleko pod ręką, ale dziecko nie chce w takim opakowaniu i koniec ;) ehhh

Tusia śliczne masz córcie :) po mamusi :) a propos zabawiania i śmiechu. Mój Piotruś jak tylko Michasia zobaczy to od razu do śmiechu hehe a jak już Misiek do niego podejdzie i zaczepi to już śmiech na całego :) nawet my go tak nie rozbawiamy :) jednak dzieci zawzse znajdą wspólny język ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 22:11

Tusia84, Limerikowo, Mucha, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biogaie już mieliśmy i bez rezultatu. Żeby zagescic mleko to musiałabym je za każdym razem odciagac? Karmię tylko piersią.

MonikaS lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dziękuję :)

dokładnie mi Gabrysie udało się rozbawić pierwszy raz jak zaczęła się śmiać w głos całusami w szyję.. a teraz wybredna ciężko mi ją w głośny śmiech doprowadzić, a jak brat czy siostra wygłuptasy robią to się cieszy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 22:24

MonikaS, Mucha, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Biogaie już mieliśmy i bez rezultatu. Żeby zagescic mleko to musiałabym je za każdym razem odciagac? Karmię tylko piersią.
    sorki - polubiłam a chciałam zacytować :)
    a co na to Twój lekarz? sama starasz się zadziałać? bo jak tak to spróbuj z lekarzem pogadać. Zapytaj czy wypisałby Ci debridat - ponoć dobry...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was stosowała na ulewanie u Maluszka syrop Gastrotuss Baby? Szukam opini na jego temat.
    Ja używałam. Przez kilka pierwszych dni widać było poprawę. A później to już różnie. Czasem jak zapomniałam podać syrop to nie ulewal, a czasem nawet po syropie to chlustal na odległość...
    W końcu przestałam stosować, i z czasem to ulewanie samo przeszło.
    NataliaK wrote:
    Martynika,Niesforna?jak macie teraz ustalona rehabilitacje?ja mam teraz po 2 tyg przerwie w czwartek :)
    My w tym tygodniu mieliśmy przerwę bo Jaś po szczepieniu miał przez dwa dni podwyższona temperaturę.
    Teraz mamy w poniedziałek, a później to nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 22:48

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia bardzo się cieszę że wyniki Frania dobre, teraz zadbaj o siebie, bo pamiętaj że zdrowie ma się jedno, więc się ogarnij i zadbaj o siebie!

Tusia super filmik :D

moj Ignacy też już od jakiegoś czasu śmieje się w głos :)

acha dzisiaj świętujemy 4 miesiące! jak ten czas leci!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 23:12

Tusia84, evas, Nalka lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4miesiace piękny wiek.

Powiedzcie mamy, bo u nas za 2 tyg chrzest, co kupowaliscie dla swoich dzieci na pamiątkę?

eta lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK głupio się przyznać, ale ja to nic :) od chrzestnych ma pamiątki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 23:23

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wcale nie głupio. Ja to właściwie dziś na to wpadłam i pomyślałam o obrazie do przyszłego pokioiku Hani, by Bozia / anioł stróż mieli ja w opiece.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS z moja Hania też były takie cyrki przy piersi, ze niestety laktator nie był w stanie utzrymac dostatecznie duzo mleka. Naprawdę miałam go potem malo jak jej się przestał cyc podobać. I tak przez miesiąc jedna piersią karmiłam bo jak druga brała do buzi to prawie wymiotowala. I taki był powód zaprzestania karmienia piersią. Mam nadzieje, że u Ciebie skończy się tak jakbys chciała.

MonikaS lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ