X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Martynika to jeszcze zajrzyj na stronę smyka tam też foteliki chyba w całkiem niezłych cenach :) chyba, że już się zmieniło :)
    Tylko niestety te na stronie mają inne ceny niż w sklepie stacjonarnym. Chcieliśmy kupić leżaczek, upatrzyliśmy na stronie smyka, S. pojechał do Janek by go kupić i tu klops :/ cena w sklepie prawie o 100 zł większa. Niższa cena tylko przy zakupie przez internet.

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Martynika to jeszcze zajrzyj na stronę smyka tam też foteliki chyba w całkiem niezłych cenach :) chyba, że już się zmieniło :)

Teraz poczytałam o naszym foteliku i jest do wagi 13kg. Więc teoretycznie mamy jeszcze spory "zapas". Więc te nogi mają tak wystawać? Tzn. jeszcze nie ma masakry, na razie wystają tylko trochę poza fotelik, ale potem maluch ma je podkurczać? Chyba do nich przedzwonię na jakąś infolinię, czy coś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! po neutropenii nie ma sladu!!! wyniki jeszcze lepsze niż przed szczepieniem!! a co Franek na to?
    5da3219826457113med.jpg mam w nosie wirusy,pokaze im język a co :D

A teraz w nagrode mama,dawaj jeść xD
    f5747a52d1171554med.jpg

Martynika, Limerikowo, evas, Mucha, eta, MonikaS, Agusia2312, Galanea, Bea_tina, Tusia84, Niesforna, maggda, madamama lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Tylko niestety te na stronie mają inne ceny niż w sklepie stacjonarnym. Chcieliśmy kupić leżaczek, upatrzyliśmy na stronie smyka, S. pojechał do Janek by go kupić i tu klops :/ cena w sklepie prawie o 100 zł większa. Niższa cena tylko przy zakupie przez internet.

Zgadza się, ale wysyłkę chyba mają za darmo (przynajmniej mieli jak kupowałam nasz leżaczek).

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nogi moga wystawac ale nie glowa
    powinna byc na foteliku naklejka info o pozycji glowy

Martynika, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, super!!! :) Tylko teraz pytanie - czy to była reakcja na szczepienie? A jeśli tak, to co z kolejnymi szczepieniami?

NataliaK lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Natalia super wiesci, trzymaj teraz cieplo Franka z dala od przychodni
    my po W klopotach i Moniki odwlekamy dalej basen :--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 16:52

NataliaK lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nozki potem z fotelika swobodnie zwisaja i jest ok

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Teraz poczytałam o naszym foteliku i jest do wagi 13kg. Więc teoretycznie mamy jeszcze spory "zapas". Więc te nogi mają tak wystawać? Tzn. jeszcze nie ma masakry, na razie wystają tylko trochę poza fotelik, ale potem maluch ma je podkurczać? Chyba do nich przedzwonię na jakąś infolinię, czy coś.
    Niby do 13 kg, ale jeszcze nie spotkałam się by ktoś do tej wagi trzymał w nim dziecko. Podobno najważniejsze aby głowa nie wystawała, nogi mogą wystawać, tylko że dziecko to je chyba na oparciu tylnej kanapy ma trzymać. A teraz jeszcze okres zimowy przed nami i dojdą kombinezony, to wtedy będzie masakra z włożeniem do fotelika. Ja mam zamiar zaopatrzyć się w śpiworek do fotelika, wtedy nie będę musiała grubego kombinezonu zakładać no i może Bartuś jakoś przez zimę przejeździ.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jakie macie krzeselko do karmienia bo tak widze po fotkach
    my chicco polly z pieniazkow po chrzcie od babci sie uzbieralo
    ale na razie stoi niezmontowane, jest napisane na pudle 6mcy+ wiec czekamy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika Franek tez tak jezdzi haha inaczej nienda rady. Swoja droga dobre miny robi ;) i faktycznie,duuuuuzy chlopaczek. Co do neutropenii to jestem swiecie przekonana ze to po szczepieniu,pojde do lekarza ktorego polecila mi eta przed szczepieniem,napewno nie zaszczepie bez doglebnej wiedzy. Jestem za szczepieniami,ale jesli moje dziecko tak zle znosi sczepionki to albo odwleke albo wiecej nie zaszczepie,bede sie bala co dale,pierwszy raz plamy,pozniej neutropenia,a teraz co bedzie? Strach sie bac.
    Limerykowo niewiem jakiej firmy to krzeselko,maz zamowil po chrzcie,on sie spevjalizuje w takich rarytasach,jest z wkladka jak dziecko nie siedzi jeszcze dobrze,mniej wiecej jak fotelik,narazie rozlozylismy,bo jednak wygodniej bede mi dawac po troszeczku w foteliku plamoszczelnym niz gdzie indziej,bo wszystko bedzie poplamione. Narazie jescze nic nie dajemy,jak przyjdzie czas,bedziemy dawac ;) lekarz kolejny czyli juz 4 kazal Franiowi dawac po skonczeniu 4 miesiaca,czyli jaj wystartujemy z 5 to na spokojnie troche marfefki co by koloru nabral ;-)))
    Odebralam tez wyniki swoich badan i powiem wam ze mam taka anemie ze ja nie moge, ciaza to byl pikus.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to Franiowi chyba włoski wysypały, co? :)

Oj, to przydałoby się Ciebie do hematologa zabrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 17:28

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nasze tez jest z wkladka krzeselko
    no mamo Natalio teraz Ty zdrowotnie bierz sie ostro galopu z ta anemia, nie ma zartow

evas lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika a i owszem,na uszach robia mu sie tzw hobbity :D nachodza mu wlosy i wyglada jak maly hobbit ;-) niektore wlosy ma mega dlugie,narazie jasny blond ;D po kapieli robie mu irokeza,smieszne wyglada ;-))
    Limerykowo taaaa wiem,teraz musze sie zabrac sama za siebie,jak juz wiem zd z malym jest w porzadku to kolej na mnie,tarczyca,anemia i te sprawy,od kolejnego tyg moze wezme sie za siebie ;-)) chyba ze znow cos wypadnie haha

Martynika hematologa to ja mam umowionego,ale dla Frania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 17:31

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Limerykowo taaaa wiem,teraz musze sie zabrac sama za siebie,jak juz wiem zd z malym jest w porzadku to kolej na mnie,tarczyca,anemia i te sprawy,od kolejnego tyg moze wezme sie za siebie ;-)) chyba ze znow cos wypadnie haha

Martynika hematologa to ja mam umowionego,ale dla Frania :D

prosze bez sciemki tu
    dziecko MUSI miec zdrowa mamke

evas, NataliaK lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie drogie jutro wybieram się badania zrobić. Powiedzcie co polecacie aby zrobic

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Mamusie drogie jutro wybieram się badania zrobić. Powiedzcie co polecacie aby zrobic
    tak wstepnie morfologia, mocz, tarczycowe, watrobowe, ob, profil lipidowy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was stosowała na ulewanie u Maluszka syrop Gastrotuss Baby? Szukam opini na jego temat.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika,Niesforna?jak macie teraz ustalona rehabilitacje?ja mam teraz po 2 tyg przerwie w czwartek :)

Limerykowo dobrze mamuska,juz nie krzycz,poslucham sie cioci :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 18:10

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia- ja stosowalam i moim zdaniem jest do niczego

Camilia lubi tę wiadomość

‹‹ 1618 1619 1620 1621 1622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ