X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12:00 Franio używa swoich uroków, aby zbłamucić komisję i pomóc Mamusi.

&&&&&&&& Natalia pamiętaj napisz najszybciej jak bedziesz mogla jak ci poszło:)

evas, eta lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia czekamy niecierpliwie ;)

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia- wysłałam Ci zaproszenie na priv. Potrzebuje mega mocno pomocy w sprawie kadrowej.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś ciężka noc, znowu pobudki co dwie godziny :/
    Tylko że zawsze jak smoczek nie pomagał dawałam cycka, i zaraz spał, a dziś niestety nie chciał cyca. Jestem nieprzytomna...
    Na szczęście teraz odsypia, śpi już godzinę, co mu się nigdy w dzień nie zdarzało.

Natalia czekamy na wieści jak poszło - ale na pewno dobrze :)
    Martynika jak badanie? Arturek spał?

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie się udało, słuch dobry!!! Jezu,ale jestem umordowana,potem Wam opiszę,wracamy właśnie do domu,stoimy w korku.
    Natalia,jak u Ciebie???

evas, alexast, Mucha, Niesforna, eta, Bea_tina lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika- no to fajnie, jak zawsze szkoda tylko nerwów. Czekamy na relacje. Buziaki dla Arturka:*

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika super !! :)

ugotowałam sobie w parowarze kurczaka no iiiiiiii nawet nie spróbowałam - Michał zjadł :) Piotruś śpi. Dzisiaj taki słabo chętny na słoiczkowe jedzenie. Dzisiaj dostawa warzyw z wioski :) będziemy sami gotować :)

całkiem ładna pogoda dzisiaj :) byliśmy na godzinnym spacerku :) Piotruś spał nawet po powrocie do domu jeszcze z pół godzinki. Teraz też śpi :) niedawno zasnął :)

Natalia czekamy na wieści :)

eta lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że badanie u Artura się uda ;)

Natalia, odezwij się :D, wiemy że już świętujesz sukces, ale wypadałoby nas o tym poinformować, razem byśmy wznieśli toast :D

Zapisałam małego na jutro do lekarza, zastanawiamy się nad kupnem inhalatora. Ma może któraś z Was? Proszę o opinie.

Martynika, eta lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanieśliśmy siuśki do analizy i zrobiliśmy sobie długi spacer. Jak wróciliśmy Olinek poszedł spać a ja wymyłam szafki.
    Niestety nie skończyłam bo Oluś się obudził. Dałam mu dzisiaj dynie. Ale mu smakowało. Teraz się bawimy.

Dołączam się do pytania evas. Też się zastanawiam nad kupnem inhalatora.

Natalia czekamy na wieści

Martynika cieszę się że badanie dobrze wyszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 15:31

evas, Agusia2312, Martynika lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam czasu nadrobić napisze tylko tyle że 2x magister inzynier mam w kieszeniiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... obroniłam się na 5!!!!!

alexast, evas, Agusia2312, Mucha, MonikaS, Niesforna, Martynika, Galanea, misia_k1, eta, madamama, kambel, Bea_tina, Nalka lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdolna z ciebie kobietka. Pochwal się później jakie kierunki studiów. Gratuluję. Miłego świętowania :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Bartoszek wzniósł toast flaszką mleka :D

Natalia, serdeczne gratulacje ;)

Franio pomagał? :D

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia tego jeszcze nie grali- aby 10 z obrony przynieść:) super. Gratki.
    Oblewaj, odpoczywaj i chilout :)

eta lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia gratulacje. Matko jak jestem chora, glowa mi peka, mam 38 temperature. dzis maz zostal w domu ale jutro zostaje sama, masakra.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, gratulacje! Wiedziałam! Czekam na relację :).

A tak to było u nas...

Artur wstał przed 7, koło 7 go nakarmiłam i plan był taki, żeby już do tego badania o 11 nie karmić. Mieliśmy wyjść po 9, już zaczynał płakać o jedzenie, przystawiał się do piersi, marudził (rano je co dwie godziny). Stwierdziłam - trudno. I tak będą jazdy z trzymaniem go, aby nie zasnął w aucie, jeżeli jeszcze do tego będzie głodny, ja tego nie wytrzymam. Nakarmiłam go (chociaż mówili, żeby jak najdłużej przetrzymać go bez snu i bez jedzenia), nie mogłam patrzeć na głodne dziecko. I to była dobra decyzja, bo w sumie to, że nie był głodny jakoś bardzo potem nie utrudniało sprawy, grunt, żeby się nie wyspał w drodze. Do samochodu zabraliśmy wszelkie grająco-szeleszczące głośne zabawki.

Powiem tak: pierwsze 10 minut było w miarę, potem czułam się jak najgorsza matka na świecie, bo Artur zasypiał, a ja musiałam mu w tym przeszkodzić wszelkimi możliwymi sposobami. Miał minę pt. "Mamo, czemu się tak zachowujesz?! Czemu nie dajesz mi spać, przecież ja zawsze śpię w aucie!".
    W pewnym momencie był tak padnięty, że pomagało tylko, gdy wydawałam z siebie nagłe krzyki na bardzo wysokich tonach. Jezu, wiem, to brzmi strasznie, ale nie mogłam już inaczej, a nie wyobrażałam sobie, żeby robić to badanie znów za dwa miesiące, bo dziś się nie uda.

Pod koniec jazdy płakał mocno. W Centrum Zdrowia Dziecka się uspokoił, bo mąż go nosił i mógł obserwować nowe otoczenie. Zaliczyliśmy jeszcze rutynowe badanie laryngologiczne i czyszczenie uszu.

Po tym zabrano nas na oddział do specjalnego pokoju. Pani technik powiedziała, żebym uśpiła małego i zadzwoniła z telefonu stacjonarnego na podany numer, że dziecko już śpi. Wyszła. Artur był tak padnięty, że zasnął w minutę. Myślę sobie "dobra, dzwonię, szkoda czasu". Odłożyłam go na kozetkę - nawet nie drgnął. Spał jak zabity, moje biedne, zmęczone dzieciątko.

Przyszła ta kobiecina, jak szła, to słyszałam ją już z połowy korytarza. Weszła i nie próbując nawet szeptać mówi, że musi teraz podłączyć elektrody. Zaczęła mu je przyklejać do głowy, przyklepując każdą (!) i majtając mu głową na lewo i prawo, bo musiały być z obu stron. Trochę się kręcił przy tym, ale spał dalej (choć jak dla mnie każdy już by się obudził - ja na pewno). Natomiast wpychanie kabelków do uszu, to już było to, co ostatecznie rozbudziło mi dziecko. Na co pani technik stwierdziła, że niepotrzebnie zadzwoniłam tak wcześnie, bo on wcale mocno nie zasnął (!!!). Że mam go wziąć na ręce, uśpić jeszcze raz, nie kłaść, odczekać aż mocno zaśnie i dopiero zadzwonić (!@#$%^&).

O tyle dobrze, że miał już ponaklejane te pieprzone elektrody. A więc znowu zaczęłam go usypiać, śpiewałam, całowałam po buzi, w międzyczasie płakał (zdążyła już mnie złapać rezygnacja), jęczał, mruczał, aż wreszcie zasnął. Odczekałam jeszcze 15 minut i znowu zadzwoniłam. Zostało wpychanie tych kabelków... do jednego i drugiego ucha, więc musiałam go przełożyć na drugą rękę, na szczęście się nie obudził. No i tak siedzieliśmy. Ja na niewygodnym, drewnianym krześle z Arturem na rękach od godziny i kolejna godzina przede mną na badanie.

JAKA KURWICA MNIE ZA PRZEPROSZENIEM STRZELIŁA, gdy siedziałam tak nieruchoma, bałam się wziąć głębszy oddech, żeby to cholerne badanie się udało, modliłam się, żeby jeszcze 10, jeszcze 15, jeszcze 20 minut pospał, a tej PIEPRZONEJ PANI TECHNIK zachciało się rozmawiać przez telefon, a potem przychodziły do niej SMSy o najbardziej wkurzającym dzwonku EVER. Już prawie wybuchłam, że ma wyłączyć dźwięk w telefonie (powstrzymywało mnie to, ze bałam się, że słysząc mój głos Artur się obudzi), ale powiedziała, że właśnie kończymy, potrzebuje jeszcze krótki zapis i koniec badania.

W skrócie - zapis wzorowy, pani dr powiedziała, że jest raptem parę procent szans, że będzie miał niedosłuch spowodowany "działalnością" wirusa, ale u dzieci, które nie miały żadnych objawów od narodzin w związku z cytomegalią wrodzoną to niezwykle rzadkie. Problem w tym, że gdyby się jednak przytrafiło, to jest nieodwracalne... ale nie chcę nawet o tym myśleć, ma być dobrze i już.

Następna kontrola w lutym (ale już nie to badanie, tylko zwykłe, do tego wracamy tylko jeśli zwykłe wychodziłyby źle). Potem następna w maju. Między 1 a 3 rokiem życia kontrole już rzadziej - raz na pół roku, a między 3 a 6 - raz na rok. Jeżeli do 6 roku życia nie pojawi się problem ze słuchem, tak już powinno pozostać. NA WIEKI WIEKÓW AMEN GŁUPI WIRUSIE IĆ STONT.

Mucha, evas, alexast, eta lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super!!! :)

Martynika mowilam, ze sie uda :) ale jakas dziwna ta lekarka i jej zachowanie!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie była lekarka właśnie,tylko technik.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj michas wlasnie zazygal caly materac. zwrocil chyba wszystko z calego dnia. nie wiem czy sie przytrul - chociaz nie mial czym, czy wirus?
    nie wiem czy uda mi sie materac odratowac bo nie byl zakryty cerata... pralam cale poszycie z gorczyca wlacznie i mata kokosowa sama gabka akurat nie ucierpiala :]

Martynika ja bym chyba ta kobiete zabila... grunt ze badanie sie udalo :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:56

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia,jak się pierze gorczycę i kokos...?pytam z ciekawości,może też kiedyś będę musiała,a nie ogarniam jak trzeba by się do tego zabrać?swoją drogą biedny Michaś i biedna Ty.

Galanea,a próbowałaś te czopki Viburcol?słyszałam dużo dobrych opinii na ich temat,jeśli chodzi o pomoc przy ząbkowaniu.

MonikaS lubi tę wiadomość

‹‹ 1691 1692 1693 1694 1695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ