X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) Uspokoiłaś mnie trochę :) Faktycznie, jeśli będę pewna, że Zosia dobrze przybiera na wadze, to zejdzie ze mnie powietrze i przestanę się tak przejmować.

eta lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Bartuś też czasem rzuca się przy jedzeniu, ale to wynika z tego że bardzo jest ciekawski, w nocy je spokojnie. Butelkę podaję mu wtedy kiedy się domaga, nie patrzę na zegarek. No i podaję mu mniejsze porcje po 150 ml. wolę mniej a częściej, wtedy mu się nie ulewa. Do tego zjada już 200 ml warzywek (gotuję mu ziemniaka, marchewkę i pietruszkę), robię mu też kleik ryżowy na mm z 60 ml wody i dodaję do tego pół małego słoiczka owoców, no i jeszcze 100 ml soku wypija.

Galanea lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Niesforna - pytałam wczesniej ale nie wiem czy widzialaś, a bylas z tymi kupami u alergologa lub gastrologa może?
    Jeszcze nie. Poczekam jeszcze kilka dni z tym enterolem, i jak nie będzie poprawy to pójdę.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój mały pływak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 22:28

evas, Galanea, Mucha, Martynika, AISAK, excella, eta, alexast, Agusia2312, Nalka lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Jaś pięknie pływa :D też przymierzamy się do kupienia tego koła, jaki rozmiar macie?

Niesforna lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ależ Jaś pięknie pływa :D też przymierzamy się do kupienia tego koła, jaki rozmiar macie?
    ten większy 6 - 36 kg

evas lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super super super Jas wyglada :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas normalnie jak syrenka:)

A u nas dziś noc z serii nie przesłanych.... Poszła spać o 20 w huśtawce inaczej opcji nie było, przenieśliśmy ja po 21 do łóżeczka , o 23 zjadła, a od 1-4 latalam w ta i spowrotem do niej bo ciagle się wiercila i rzucała nogami, smoka podawałam a za 5 min to samo. O 5 położyłam przy nas , ale znowu to samo o 5.30 włożyłam do huśtawki i spala do 7.30...
    Ratunkuuuu

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK współczuję. Już ja nie wiem co Ci poradzić. Może poświęć dzień i staraj się ją jak najmniej kłaść spać. Może jak będzie zmęczona to prześpi normalnie noc. Nie wiem.

Niesforna Jaś super wygląda w tym kołnierzyku :) aż normalnie sama kupię mojemu bo do tej pory odkładałam. Jutro z zusu kasa wejdzie na konto to kupię :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgozej ze w dzień ona śpi 2 razu 1-2h. A potem na noc koło 20 czasam wstanie po godz i po 22 juz śpi. Nie da się jej przytrzymać jest taki ryk ze zero szans na uspokojenie tak się zanosi.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Bartka zaczął się wczoraj kaszel :( do taj pory omijały go wszelkie wirusy. No i nie wiem czy iść z nim do lekarza, czy czekać. Na razie jest pogodny, nie ma gorączki, ale słychać że chrypi mu w środku :(

Może podjedziemy wieczorem na nocną pomoc do Medicoveru. U nas w przychodni to tylko może jeszcze coś gorszego złapać. Mnóstwo chorych dzieci i wieczne opóźnienia w przyjmowaniu.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Natalia, czy noc miała przespaną? Zaciskam kciuki &&&

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Najgozej ze w dzień ona śpi 2 razu 1-2h. A potem na noc koło 20 czasam wstanie po godz i po 22 juz śpi. Nie da się jej przytrzymać jest taki ryk ze zero szans na uspokojenie tak się zanosi.
    to w sumie w dzień też za dużo nie śpi. chociaż w sumie to chyba tyle co Piotruś z tym, że on rozbija ten czas na więcej krótszych drzemek :) mój śpi po każdym karmieniu po ok godzinie Czasami zdarzy mu się jakąś drzemkę opuścić :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas może tylko na tym się skończy - na kaszlu :) ale do lekarza warto podjechać :)
    Natalia ja również trzymam kciuki :)

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna -Jasio przeeeecudowny!! :)

Aisak - myślę że to chwilowe.. może zęby idą i dlatego się tak wybudza.. nie mam pomysłu :/

a mój Ignacy już przestawił się na nowy czas i dalej wstaje o 5 na butle i potem śpi do 7. czyli to co było.

evas ja bym podjechała na tą nocną pomoc do medicoveru, bo rzeczywiscie siedziec w kolejce w przychodni to spore ryzyko złapania jeszcze czegoś..:/ bo wiadomo że dzieciaki nie zamykają buzi jak kaszlą, a nawet ja się spotkałam z tym że do mojego Ignacego obce dzieciaki chcialy się pchać z łapami a ich rodzice nic, nie lubię czegoś takiego.

takie zimno że wybrać się z dzieckiem gdziekolwiek to tak mi się nie chce, a to dlatego że ubieranie w ten pajac-kombinezon to masakra prawie. a na 11.15 idziemy na rehabilitację, wiec ubierać/ rozbierać i potem 16.15 pediatra kontrola i tez ubierac rozbierac i tak cały czas. w lecie to był luz :)

ja też trzymam kciuki za Natalii obronę i za badanie słuchu Artura!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:24

evas, Niesforna lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jesteśmy z Tobą.

Arturek badanko bedzie okii nawet sie nie zorientuje:)

zimno na dworze- szkoda tych dzieciaczków meczyc ubirajac... ah. dobre jest to ze chociaz nie pada.

Moze któraś mamusi ma fajna str na NIEDROGIE ubranka- SZUKAM czegoś na święta dla mojej Córci.

Dzis znowu dalam kleik- porażka. wcale buzi nie chciala otwierac. 5-ty miesiac dzis zaczela a ona nic poaz mlekiem nie toleruje...

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • excella Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    U Bartka zaczął się wczoraj kaszel :( do taj pory omijały go wszelkie wirusy. No i nie wiem czy iść z nim do lekarza, czy czekać. Na razie jest pogodny, nie ma gorączki, ale słychać że chrypi mu w środku :(

Może podjedziemy wieczorem na nocną pomoc do Medicoveru. U nas w przychodni to tylko może jeszcze coś gorszego złapać. Mnóstwo chorych dzieci i wieczne opóźnienia w przyjmowaniu.

Ja już dmucham na zimne, i jak mlody kaszle to jade. Bo wiem ze szybko u dziecka kaszel moze przerodzic sie w cos gorszego. Wiec ja na Twoim miejscu bym pojechala. U nas szybko kaszel zamienil sie w zapalenie.oskrzeli, i teraz co.xhwila z czyms walczymy:(

Zdrowka dla malego.

evas lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:56

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Zosieńce rośnie ząbek, dlatego tak kaprysi przy jedzeniu.

Bartuś też wyczyniał dziś cyrki z butelką. Ale u niego zębów jeszcze nie widać.

Galanea lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna Jaś super pływa:P My niestety nie mamy wanny w domu.

U nas jesli chodzi o rozszrzanie diety to musimy powolutku, narazie smakowała mu marchew i jabłko po którym bardziej go wysypało na ciele i musimy odłożyc na jakis miesiac, a kalafiora i dynie nie chciał jesc, ziemniaka troszke skubnął. I tak w kółko.

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ