X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) Uspokoiłaś mnie trochę :) Faktycznie, jeśli będę pewna, że Zosia dobrze przybiera na wadze, to zejdzie ze mnie powietrze i przestanę się tak przejmować.

eta lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Bartuś też czasem rzuca się przy jedzeniu, ale to wynika z tego że bardzo jest ciekawski, w nocy je spokojnie. Butelkę podaję mu wtedy kiedy się domaga, nie patrzę na zegarek. No i podaję mu mniejsze porcje po 150 ml. wolę mniej a częściej, wtedy mu się nie ulewa. Do tego zjada już 200 ml warzywek (gotuję mu ziemniaka, marchewkę i pietruszkę), robię mu też kleik ryżowy na mm z 60 ml wody i dodaję do tego pół małego słoiczka owoców, no i jeszcze 100 ml soku wypija.

Galanea lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Niesforna - pytałam wczesniej ale nie wiem czy widzialaś, a bylas z tymi kupami u alergologa lub gastrologa może?
    Jeszcze nie. Poczekam jeszcze kilka dni z tym enterolem, i jak nie będzie poprawy to pójdę.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój mały pływak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 22:28

evas, Galanea, Mucha, Martynika, AISAK, excella, eta, alexast, Agusia2312, Nalka lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Jaś pięknie pływa :D też przymierzamy się do kupienia tego koła, jaki rozmiar macie?

Niesforna lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ależ Jaś pięknie pływa :D też przymierzamy się do kupienia tego koła, jaki rozmiar macie?
    ten większy 6 - 36 kg

evas lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super super super Jas wyglada :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas normalnie jak syrenka:)

A u nas dziś noc z serii nie przesłanych.... Poszła spać o 20 w huśtawce inaczej opcji nie było, przenieśliśmy ja po 21 do łóżeczka , o 23 zjadła, a od 1-4 latalam w ta i spowrotem do niej bo ciagle się wiercila i rzucała nogami, smoka podawałam a za 5 min to samo. O 5 położyłam przy nas , ale znowu to samo o 5.30 włożyłam do huśtawki i spala do 7.30...
    Ratunkuuuu

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK współczuję. Już ja nie wiem co Ci poradzić. Może poświęć dzień i staraj się ją jak najmniej kłaść spać. Może jak będzie zmęczona to prześpi normalnie noc. Nie wiem.

Niesforna Jaś super wygląda w tym kołnierzyku :) aż normalnie sama kupię mojemu bo do tej pory odkładałam. Jutro z zusu kasa wejdzie na konto to kupię :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgozej ze w dzień ona śpi 2 razu 1-2h. A potem na noc koło 20 czasam wstanie po godz i po 22 juz śpi. Nie da się jej przytrzymać jest taki ryk ze zero szans na uspokojenie tak się zanosi.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Bartka zaczął się wczoraj kaszel :( do taj pory omijały go wszelkie wirusy. No i nie wiem czy iść z nim do lekarza, czy czekać. Na razie jest pogodny, nie ma gorączki, ale słychać że chrypi mu w środku :(

Może podjedziemy wieczorem na nocną pomoc do Medicoveru. U nas w przychodni to tylko może jeszcze coś gorszego złapać. Mnóstwo chorych dzieci i wieczne opóźnienia w przyjmowaniu.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Natalia, czy noc miała przespaną? Zaciskam kciuki &&&

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Najgozej ze w dzień ona śpi 2 razu 1-2h. A potem na noc koło 20 czasam wstanie po godz i po 22 juz śpi. Nie da się jej przytrzymać jest taki ryk ze zero szans na uspokojenie tak się zanosi.
    to w sumie w dzień też za dużo nie śpi. chociaż w sumie to chyba tyle co Piotruś z tym, że on rozbija ten czas na więcej krótszych drzemek :) mój śpi po każdym karmieniu po ok godzinie Czasami zdarzy mu się jakąś drzemkę opuścić :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas może tylko na tym się skończy - na kaszlu :) ale do lekarza warto podjechać :)
    Natalia ja również trzymam kciuki :)

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna -Jasio przeeeecudowny!! :)

Aisak - myślę że to chwilowe.. może zęby idą i dlatego się tak wybudza.. nie mam pomysłu :/

a mój Ignacy już przestawił się na nowy czas i dalej wstaje o 5 na butle i potem śpi do 7. czyli to co było.

evas ja bym podjechała na tą nocną pomoc do medicoveru, bo rzeczywiscie siedziec w kolejce w przychodni to spore ryzyko złapania jeszcze czegoś..:/ bo wiadomo że dzieciaki nie zamykają buzi jak kaszlą, a nawet ja się spotkałam z tym że do mojego Ignacego obce dzieciaki chcialy się pchać z łapami a ich rodzice nic, nie lubię czegoś takiego.

takie zimno że wybrać się z dzieckiem gdziekolwiek to tak mi się nie chce, a to dlatego że ubieranie w ten pajac-kombinezon to masakra prawie. a na 11.15 idziemy na rehabilitację, wiec ubierać/ rozbierać i potem 16.15 pediatra kontrola i tez ubierac rozbierac i tak cały czas. w lecie to był luz :)

ja też trzymam kciuki za Natalii obronę i za badanie słuchu Artura!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:24

evas, Niesforna lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jesteśmy z Tobą.

Arturek badanko bedzie okii nawet sie nie zorientuje:)

zimno na dworze- szkoda tych dzieciaczków meczyc ubirajac... ah. dobre jest to ze chociaz nie pada.

Moze któraś mamusi ma fajna str na NIEDROGIE ubranka- SZUKAM czegoś na święta dla mojej Córci.

Dzis znowu dalam kleik- porażka. wcale buzi nie chciala otwierac. 5-ty miesiac dzis zaczela a ona nic poaz mlekiem nie toleruje...

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • excella Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    U Bartka zaczął się wczoraj kaszel :( do taj pory omijały go wszelkie wirusy. No i nie wiem czy iść z nim do lekarza, czy czekać. Na razie jest pogodny, nie ma gorączki, ale słychać że chrypi mu w środku :(

Może podjedziemy wieczorem na nocną pomoc do Medicoveru. U nas w przychodni to tylko może jeszcze coś gorszego złapać. Mnóstwo chorych dzieci i wieczne opóźnienia w przyjmowaniu.

Ja już dmucham na zimne, i jak mlody kaszle to jade. Bo wiem ze szybko u dziecka kaszel moze przerodzic sie w cos gorszego. Wiec ja na Twoim miejscu bym pojechala. U nas szybko kaszel zamienil sie w zapalenie.oskrzeli, i teraz co.xhwila z czyms walczymy:(

Zdrowka dla malego.

evas lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:56

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Zosieńce rośnie ząbek, dlatego tak kaprysi przy jedzeniu.

Bartuś też wyczyniał dziś cyrki z butelką. Ale u niego zębów jeszcze nie widać.

Galanea lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna Jaś super pływa:P My niestety nie mamy wanny w domu.

U nas jesli chodzi o rozszrzanie diety to musimy powolutku, narazie smakowała mu marchew i jabłko po którym bardziej go wysypało na ciele i musimy odłożyc na jakis miesiac, a kalafiora i dynie nie chciał jesc, ziemniaka troszke skubnął. I tak w kółko.

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ