X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ktorym tygodniu Olek byl szczepiony?
    Jesli chodzi o szczepienia to jest to mozliwe ze mogl sie chwilowo"cofnac" nie mniej jednak to sa naprawde rzaaaaaadkie przypadki,rzadsze niz standardowe "nopy" . Zerknij czy Olek nie byl przypadkiem w jakims skoku,przy skoku czesto jest tak ze dziecko zapomina to co umialo wczesniej zeby nabyc jakiejs nowej umiejetnosci.Moje dziecko zle reaguje na szczepionki i mimo ze jestem za szczepieniem szczepionkami obowiazowymi to teraz wizyta u hematologa we wtorek i pobranie krwi w poniedzialek bedzie decydujace. Nawet jesli bedzie ok,poprosze hematologa o odroczenie,taka sytuacja jaka nam sie przydarzyla dla mnie to juz za duzo,sa dzieci ktorw naprawde maja wrazliwe uklady neurologiczne a szczepienia dzialaja na zasadzie destrukcji.. alexast,to jest taka troche loteria,szkoda ze jak zauwazylas te cofniecia u Olka to nie przeszlas sie od razu do neurologa. Przypomnij mi jaka szczepionka szczepisz?niewiem czy wiesz,ale dla dzieci z problemami napiecia sa polecane acelularne. Nie bez powodu bo sa " zdechle"- czylo jednak te zywe dzialaja zle na uklad nerwowy. Artykul jak artykul...duzo w nim prawdy,duzo w nim sciemy,duzo w nim przeobrazowania.

A no dobre a wiec taka jestem teraz Natalka ;-)
    2cefzw7.jpg

Aisak,zdaje sie mialas do mnie pytania,przyjelam zaproszenie.

eta, Mucha, MonikaS, Niesforna, Agusia2312, Galanea, evas, Bea_tina, Martynika, Limerikowo, madamama lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia fryzura REWELACYJNA!! EXTRA WYGLADASZ! BARDZO CI PASUJE!!!!!
    myślę że ta fryzura pasuje Ci też do charakteru (choć spotkałyśmy się tylko raz, ale znamy się z forum ;) więc tak myślę że takie zdecydowane cięcie do konkretnej jak Ty babki idealne! :D
    Franio poznał mamę?? :D

NataliaK lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już ja ie wiem co mam robić,
    dzisiaj wcisnęłam po 9 kaszę i a tym koniec. oprócz smecty nic nie pije i nic nie je, nawet owoców. Boję się żeby się nie odwodnił a przecież smectą go poić ie będę
    A I skończył dziś 5 miesięcy w związku z czym postannowił w końcu pochwalić się mamie, że jednak umie obracać się na brzuch :) tylko ręki nie potrai wydostać więc spowrotem na boczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 14:27

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wlosy super, ja chyba tak radykalnie sie boje ciachnac.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jesteś leworęczna? :) włosy super :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta wlasnie kazdy mi tak mowi, ze do charakteru mi pasuja haha ;-)
    Muszka ja to jestem taka ze jak zmieniac to po calosci,mialam jeszcze z tylu wygolic,ale fryzjerka powiedziala zebym sie najpierw przyzwyczaila do takich ;-)

Monia niet,praworeczna. Co do Piotrusia to jadl tylko o 9? Kurde wiesz takie maluchy ekspresowo sie odwadniaja...nie lepiej przejsc sie do lekarza?bo nie fajnie by bylo jakbys wyladowala z nim w szpitalu przez odwodnienie :-/

eta lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia sto lat dla Piotrusia! i jeszcze obrócił się na brzuch! super!
    dalej nic więcej nie zjadł??

Ignacy piąty dzień je marchewkę z ziemniakiem, szału nie ma.je bardzo niewiele. mleko jest ciągle hitem smakowym dla niego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 15:44

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wyglądasz super!
    Ja już od dawna myślę o podobnym ścięciu, tylko mi odwagi brakuje :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tez tak macie ze Wasze maluchy zaczynaja wymuszac?
    Przyklad z dzis.
    Robie obiad,Franek szaleje na kocu. Katem oka go obserwuje,widze ze sie bawi. I tak patrze na niego a on spoglada na mnie,na zabawke ktora lezy daleko i nagle uzalanko i patrzy sie na mnie,mina w podkowke,podchodze,daje zabawke,radosc trwa. Pozniej juz mu sie znudzilo i znow patrzy sie na mnie i uzala. Hm. No terror. :D

eta lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ściełąś włosy podobnie jak ja(w sensie długości), ale ja to jeszcze zrobiłam w ciąży, bo wiedziałam co mnie czeka po porodzie, więc wolałam się oswoić z nimi:) Pięknie wyglądasz :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mój Bartek robi podobnie. Potrafi się sam bawić, ale jak ktoś zwróci na niego uwagę albo zagada, to potem wymusza żeby się z nim bawić lub na ręce wziąć. Potrafi nawet łzami się zalewać, a jak weźmiesz na ręce to od razu śmiech.

eta lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaak mój Jaś robi identycznie :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie śmieszą mnie te głupie panny, każda chce mieć swój wątek, choćby na tak błahy temat jak ślinotok w ciąży :P aż mnie palce świerzbią by im jeszcze coś napisać :P Zmykam chyba na dzisiaj z forum, bo złośliwa się robię i jeszcze komuś coś przykrego napiszę :/

Przepraszam, że tu się wyżaliłam, ale nie będę osobnego wątku zakładać :P :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 17:11

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas az weszlam na tamten watek, poprostu porazka... jak sobie przypomne ile my mialysmy roznyh objawow to forum pekloby w szwach :)

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super fryz:) co do sprawy chyba się juz rozwiązała, oby :|

A ja mam zachciewajke na sernik, m zrobił zakupy, zaraz się biorę do roboty:) juz mi pachnie:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki, już jestem :)
    byłam u lekarza bo się bałam tego odwodnienia. Na szczęście jest wszystko ok :) co prawda przez cały dzień Piotruś zjadł tylko może w sumie 150 kaszy rozbite na 2x i do tego popił smectą, 20ml elektrolitó udało mi się na siłę wcisnąć, ale ile z tego za kołnierz poszło to nei wiem - może połowę :) no to się zmartwiłam już na poważne i do lekarza na wieczór :) mały nie jest odwodniony, śmiał się i dowodził, że w żaden sposób nic mu nie dolega :) lekarka mogła pomyśleć, że panikuję bo nawe w pieluchę pupą nie nasikał hehe :) ale jak d odomu wróciłam to już nadrobił ;) a teraz mu 90ml mleka wcisnęłam - wieczorem apetyt trochę się poprawia :) najważniejsze, że uspokoiłam swoje nerwy :) bo się poważnie martwiłam. Wiecie zawsze co 3h jadł to mleko to kaszę to słoiczek warzyw i owoców podwójny a tu nawet owoców wcisnąć nie mogłam nic a nic. Wodą pluje dalej jak ja stoję hehe herbatką to samo i weź się nie martw :) ale jest ok ufffffff ;) no to skończyłam swój wywód :)

Eta podziękowania od Piotrusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 18:34

eta lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to dobrze, że Piotrusia lekarz zbadał. Taki nagły spadek apetytu nie jest normalny. Oj coś na te 5 miesięcy Pietrek chciał mamę postraszyć.

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie to że tylko brak apetytu, to jakiś wirus bo za przeproszeniem sika tyłkiem. Jego kupy to śmierdząca żółta woda. Michaś z rana też miał biegunkę i ja też. Michasiowi brzuch boli cały dzień i mi też pobolewa. Michaś nie jadł cały dzień też tylko na śniadanie kaszę i teraz monte zjadł bo tylko na to ochotę miał. Mnie szlak nie trafi bo oczywiście obiad wtrybiłam... :] ale też tak nijak w tym brzuchu... ale Michasiowi łatwo wytłumaczyć, że musi wodę wypić, leki itd a Piotruś tylko się uśmiecha a na sam widok łyżki czy butelki usta zaciska :)

a właśnie michaś zasnął to chociaż nie będzie już mi marudził bo biedny przez ten ból brzucha dał mi troszkę do wiwatu bo chciał cały czas na ręce się przytulić a ja nie zawsze miałam jak bo piotruś... nie to że płakał ale chodził i mi marudził...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 19:00

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A soczku też mały nie chce pić? Mój wodą pluje, a soczek uwielbia :D

Zresztą przy wirusie to na nic nie ma się ochoty, taki maluch nie powie ze go brzuszek boli.

Zdrówka dla całej rodzinki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 19:23

MonikaS lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no to ulga że jakoś lepiej, na pewno jutro będzie dużo lepiej, a po jutrze już normalnie z jedzeniem :) tego życzę! :)

Ignacy już śpi, a ja szykuję nas na 2 tygodnie.. oczywiscie masakra takie dziecko spakować, tyyyyyle rzeczy!!!!

aaa i mój Ignacy też tak wymusza jak Bartuś evas :) a myślałam że tylko z niego taki dziad ;) najbardziej wymusza jak tylko wieczorem zobaczy tatę, bo wie że on go na pewno będzie nosił na rękach;)już jak w progu widzi tatę to już woła do niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 19:41

evas, MonikaS lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 1697 1698 1699 1700 1701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ