MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia ostatnio jak tak spal to był efekt po szczepieniu? Ta neutropenia? Teraz może ma taki dzień, ostatnio Majeczka tez miała takie spanie, mój kiedyś tez tak miał, wiec taki dzień może ma. Tylko spokój może nas uratować
Topa przy zabkowaniu może tak się zachowywać. Ja bym dala paracetamol albo nurofen, to na ból pomoże przy zabkowaniu. Jakby to nie pomogło To wtedy bym myślała co to się dzieje.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMierze Frankowi co godzine temperature ale jest ok. Wstal pogodny i usmiechniety,terqz go wykapalismy i sobie spi.
A tak z innej beczki. Zapomnialam ze dzis halloween,co chwile pukaja dzieciaki przebrane a ja nie przygotowalam sie w cukierki. Mowie do meza:
co mam dac tym dzieciakom?
m: w szafce w pudelku po m&m sa cukierki z swiat Bozego Narodzenia
Ja: ale jak to z Bozego Narodzenia?juz kupiles na swieta?
m: kochanie, z zeszlego roku sa TE CUKIERKI
Ok...nie mam pytan co do zeszlorocznych cukierkow..... napewno byly pyszne xDeta, Mucha, Limerikowo, Agusia2312, Nalka lubią tę wiadomość
-
U nas w bloku tez dzieci chodziły w tamtym roku, ja nic nie miałam bo pierwszy raz się z takim łazeniem spotkalam, nic im nie dalam, to potem jak wychodzilam z mieszkania zobaczylam ze mam papier toaletowy na klamce.. W tym roku mowie do Maćka zostawmy rolkę na klamce to przynajmniej do podtarcia tylka wykorzystamy ten papier..
Natalia cieszę się że z Franko okej
Galanea jeśli prolaktyna jest jeszcze wysoka (masz mleko) to rzeczywiście może to wstrzymywać ciągle owulację i miesiaczke. Hormony muszą się unormować. Nie wiem do kiedy można czekać na miesiaczke, a kiedy juz lepiej skonsultować się z lekarzem. Ale myślę ze jeszcze u Ciebie jest czas, w sumie to dopiero 4 miesiące po porodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 21:32
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Eta dzięki za radę mały po kąpieli normalnie zasnął, ale nadal nie chciał piesi. Tak siedziałam i myślałam czy coś ostatnio innego nie zjadłam i okazało się ze od jakiś 4 dni pije herbatę z cytryną i odtąd maly jest marudny i nie chce jeść piersi czy ma to jakiś związek ? Jak myślicie ? Czy cytryna może zmienić smak mleka ?
-
Galanea , nie tesknij za okresem:) u mnie zamiast po porodzie było lepiej to jest gorzej boli, krzyżowy jak nigdy wcześniej. Zobaczymy kiedy znowu będzie, u mnie cykl był zawze długi, ok 36dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 06:53
-
Czesc dziewczyny!
Mam pytanie do mam posiadajacych baby swimmer. Wczoraj pierwszy raz Majka miala przyjemnosc (chyba) pierwszej kapieli w wannie, ogolnie wszystko fajnie, ale wydawalo mi sie ze jak sie przekrecala do plywania na brzuszku to szyjka wyginala sie nienaturalnie dla kregoslupa (moze to tylko moje odczucie). Co o tym myslicie?
Cisza tu dzisiaj...milego weekendu -
ja też mam jeszcze mleko w piersiach tzn jak naciskam leci ale myślę, że też nic bym nie ściągnęła, mały może trochę... okres hmmmm nie wiem czy to był okres bo miałam tak, że w nocy dostałam krwawienia, założyłąm podpaskę a rano wstałam a tam nic tylko mała plamka i tyle okresu było. po dwóch dniach to samo. i do teraz nic a to tydzień temu było. nawet nic nie bolało bo zawzse mi jajniki bolały
-
Mucha mi też się tak wydawało, ale mój mąż stwierdził, że wszystko jest ok.
Poza tym Jaś się śmiał, podobało mu się więc chyba nic mu tam nie przeszkadzało
Ja karmię tylko piersią, i też okresu jeszcze nie mam, i w sumie jakoś mi do niego nie spiesznoMucha lubi tę wiadomość
-
Galanea - tak, myślę, że tu tkwi przyczyna braku okresu. Nie stresuj się. Mnie pobolewał brzuch jak na okres przez dwa tygodnie zanim go w ogóle dostałam. Gratuluję Zosi pierwszej kaszki. Jaki smaczek?
Próbowała któraś waniliową kaszkę?
Topa42- może to skok rozwojowy?
Eta dzięki. Już sprawdzam... Mieszają mi strasznie. Każdy twierdzi co innego.
NataliaK u mnie na święta się już kupuje słodycze od października. Moja matka już zachomikowała marcepany z Lidla..
Sinlac Annie tfu,tfu, tfu odpukać, posmakował. Daję z wodą. Mówisz NataliaK, że można z mlekiem? Bo bym wolała z mlekiem jej dawać ale jest napisane, że z wodą. A dlaczego dajesz Frankowi Sinlac? Z powodu jakiejś alergii pokarmowej?
Eta, miałam napisać: jak Ignacy nie chce warzywek to daj mu do nich odrobinkę masełka. Zawsze dodaję trochę masła Annie i o wiele lepiej wcina. No i koperek. Dzisiaj robiłam jej sama ziemniaka z marchewką, koperkiem i masełkiem. Zaraz będę jej to wciskać.
Jezuuu dziewczyny ale się nażłopałam wińska! Polecam Grzańca Zbójnickiego Malinowego. Wchodzi jak soczek. Tylko tak coś mnie suszyło w nocy. Trzy babeczki = trzy butelki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 14:35
evas, Galanea, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Muszko pogratulować udanego spotkania:)
Jezu co ja dziś przeszłam mala tak ryczala u dziadków ze musieliśmy się do domu odrazy pakować. Normalnie swinskich spazmow dostala. Az glos jej odbieralo. I w domu za szybko się nie uspokoiła. Czyzbym nie mogła wyjść z nią do ludzi? Zalamie się. Moje dziecko nie płacze w domu, a wszędzie indziej jest ryk:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 15:53
-
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!
Anna zjadła 140ml!!!
40g warzyw i 100ml mm z sinlac!misia_k1, evas, excella, Galanea, karolina1990, eta, NataliaK, Agusia2312, Martynika lubią tę wiadomość