X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa nie mam pojecia. W szpitalu jak bylismy to wykluczyli bialaczke bo wyniki na to wskazywaly(morfologia),ale specjalistyczne juz nie. Teraz znow te specjalostyczne biochemiczne sa do dupy,morfologia troche lepsza. Juz sama niewiem. Lekarz w rozmowie telefonicznej sugerowal pobranie szpiku zeby zobaczyc czy szpik jest wydolny. Nie chce nic wymyslac,pprpstu juz chce isc dzis do tego hematologa i miec swoety spokoj...

Evas,przed szczepieniem morfologia ogolna byla ok tylko neutrocyty nie byly zadowalajace. A reszta w normie.

• excella Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Natalia, mam nadzieje ze z malym Frankiem bedzie wszystko ok. No pewno jest zdrowy!
    Trzymam kciuki za wizyte u lekarza!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 10:34

Galanea, evas, eta, NataliaK, alexast lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wierze, ze wszystko bedzie dobrze, przeciez Franek to taki dzielny facet. Rozwiniety ponad przecietna :)

Zosia non stop przewracala sie na brzuch a od wczoraj prawie w ogole. Czyzby sie znudzilo albo skok rozwojowy?

NataliaK lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kto jak kto ale Franek z jego bujankami to na chorego absolutnie nie wyglada

Natalia oby wreszcie jego wyniki sie unormowaly i byscie sie mogli soba cieszyc bez klopotow

Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Natalia mam nadzieje, ze hematolog Cie uspokoi!!!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0933b29853d.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be2c1ae8e974.jpg

Ale ostrzegalam, ze slabo wygladam.

excella, Galanea, Martynika, eta, evas, Limerikowo, NataliaK, Niesforna, alexast lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja chyba pominęłam albo już nie pamiętam, keidy tego hematologa macie i o której? czekam na wieści i trzymam kciuki za zdrówko Franka :)

u mnie mały uporał się ze sraczką to teraz kaszel i katar okropny. Nie wiem skąd bo siedzieliśmy w domu praktycznie. Michaś też kaszel i katar. A siostry synek dziś do szpitala przyjęty z zapaleniem płuc. Oby szybko wyzdrowiał...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usuwam zdjęcia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:55

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha! Jak każda baba taka krytyczna wobec siebie :P wygladasz super, bardzo stylowo, tak elegancko ale z charakterem! :)

Natalia pisz jak tylko będziesz mogła.. Buziaki pełne zdrowia dla Franka ode mnie i kolegi Ignacego ;)

Excella super fota :D

Monia widzę ze przy dwójce dzieci to te chorobska się mnożą :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 20:46

evas, Mucha, NataliaK lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko, super ;)

To ja ostatnio ściełam na taką długość, teraz chcę jeszcze bardziej skrócić.

Nie uwierzycie, ale Bartek od 15 minut leży i ogląda na TVP info, program "Minęła 20" :D nawet bajki go tak nie interesują. O matko, tylko żeby on nie zechciał politykiem zostać :P

Mucha, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas to jest ta dluzsza strona, druga jest jeszcze krotsza. Dziekuje za komplementy musze sie moze faktycznie przyzwyczaic.

evas, eta lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was musiała podawać dziecku Bactrim w syropie na bakterie dróg moczowych i słyszała, że przy stosowaniu tego leku przy wyłącznym karmieniu piersią trzeba wprowadzić mm by nie uszkodzić wątoby?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia ja miałam ten syrop i chyba dalej stoi w szaFce, ale ja już wtedy nie karmiłam piersią, więc nie wiem...

Camilia lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno wieklkie uhhh,dobrze ze dzien sie juz konczy. Zwariowana morfologia wynikiem duzych podzialow w organizmie,rozrostow itd.cos sie psuje to cos sie naprawia,tak powoedziala babeczka. Hematolog nie widzi w tym nic podejrzanego,biochemia jest podniesiona w kilku czynnikach ale pojedynczo a nie zwiazane z jakas choroba wg niej. Lekarka na podstawie usg stwoerdzila ze procz tych podwojnych moczowodow ma tez podwojna miedniczke (wtf....?!) No i teraz jedynie pozostaje nam kluc Franka co miesiac-dwa i robic do tego usg brzuszka,zeby sprawdzac czy nie dzieje sie cos niepokojacego...jesli bedzie cos nie tak,od razu robimy biopsje szpiku. Ale widzac Franka i jego bujanki pani powiedziala ze "predzej ja zostane ksiedzem niz to dziecko zachoruje na cos xD "

No,woec Franko bierze wszystkich na bujanki...tym razem na kozetce u Pani hematolog xD

Muszka wygladasz super! Naprawde super Ci w tych wlosach! Uwazam skromnie ze pasuje Ci bardziej :-)) musisz sie przyzwyczaic :-)

Monia zdrowka dla chlopakow...

MonikaS, Limerikowo, Galanea, Mucha, eta, Martynika, Niesforna, evas, Agusia2312, alexast lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia ja bym lekarza zapytała czy nie ma możliwości innego syropu żeby nie trzeba było odstawiać od piersi... skoro przy tym syropie trzeba...

Dzięki Natalia :)
    Cieszę się, że z Franiem ok :) tak też myślałam, ale wiadomo co specjalista to specjalista, wie wszystko lepiej :) a Frania to już chyba nikt nie dogoni w podbojach ruchowych nowych umiejętności ;)

a tak poza tematem :D pierwszy raz w życiu ułożyłam kostkę rubika :D teraz podejście nr 2 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 22:04

NataliaK, Limerikowo, eta, Martynika, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i poza tym hematolog nie odroczyl szczepienia bopowiedzial ze zdrowy chlopak...i teraz moja decyzja czy szczepic czy nie szczepic...ustalone szczepienie mam na 12 listopada :|

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia cieszę się bardzo, że wszystko jest ok.
    Tak w ogóle to do dzisiaj się śmieję na wspomnienie bujanek Franka :P

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to dobre wiadomosci!!! :)

Dzieki za komplementy ;)

Natalia a mialam zapytac, a jak tam Twoje postepy w leczeniu???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 22:23

Martynika, NataliaK lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff Natalia strachu sie najadłaś ale można już odetchnąć z ulgą!
    no po prostu organizm Franka nie nadąża za Frankiem ;D mama nie nadąża, koledzy i koleżanki z forum nie nadążają to i jego organizm nie nadąża ;)

Martynika, Niesforna, NataliaK lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Ty to masz nerwy ze stali z Frankiem i tymi badaniami

mnie na wspomnienie leczenia niby prostej infekcji gardla tu u malej jeszcze trzepie i mysle sobie tylko zasada 3xC moze mnie i Lole uratowac jeszcze, czyli: Czysto
    Cieplo
    Cicho-z dala od innych dzieci na kaszlace zarazki

moze totalne przesadzam z ta sterylnoscia, ale wole chuchac na zimne
    wiem niektorzy tu lokalni patrza na mnie jak na crazy bo chodze juz od 2 tyg z budka foliowa na cala gondole, ale jak mam walczyc z uchem, okiem lub gardlem to nie dla mnie te stresy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja Oliwka konczy dzis 5 miesiecy :)

Agusia2312, Mucha, NataliaK, Paula222, Camilia, Galanea, excella, eta, evas lubią tę wiadomość

‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ