X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa nie mam pojecia. W szpitalu jak bylismy to wykluczyli bialaczke bo wyniki na to wskazywaly(morfologia),ale specjalistyczne juz nie. Teraz znow te specjalostyczne biochemiczne sa do dupy,morfologia troche lepsza. Juz sama niewiem. Lekarz w rozmowie telefonicznej sugerowal pobranie szpiku zeby zobaczyc czy szpik jest wydolny. Nie chce nic wymyslac,pprpstu juz chce isc dzis do tego hematologa i miec swoety spokoj...

Evas,przed szczepieniem morfologia ogolna byla ok tylko neutrocyty nie byly zadowalajace. A reszta w normie.

• excella Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Natalia, mam nadzieje ze z malym Frankiem bedzie wszystko ok. No pewno jest zdrowy!
    Trzymam kciuki za wizyte u lekarza!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 10:34

Galanea, evas, eta, NataliaK, alexast lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wierze, ze wszystko bedzie dobrze, przeciez Franek to taki dzielny facet. Rozwiniety ponad przecietna :)

Zosia non stop przewracala sie na brzuch a od wczoraj prawie w ogole. Czyzby sie znudzilo albo skok rozwojowy?

NataliaK lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kto jak kto ale Franek z jego bujankami to na chorego absolutnie nie wyglada

Natalia oby wreszcie jego wyniki sie unormowaly i byscie sie mogli soba cieszyc bez klopotow

Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Natalia mam nadzieje, ze hematolog Cie uspokoi!!!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0933b29853d.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be2c1ae8e974.jpg

Ale ostrzegalam, ze slabo wygladam.

excella, Galanea, Martynika, eta, evas, Limerikowo, NataliaK, Niesforna, alexast lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja chyba pominęłam albo już nie pamiętam, keidy tego hematologa macie i o której? czekam na wieści i trzymam kciuki za zdrówko Franka :)

u mnie mały uporał się ze sraczką to teraz kaszel i katar okropny. Nie wiem skąd bo siedzieliśmy w domu praktycznie. Michaś też kaszel i katar. A siostry synek dziś do szpitala przyjęty z zapaleniem płuc. Oby szybko wyzdrowiał...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usuwam zdjęcia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:55

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha! Jak każda baba taka krytyczna wobec siebie :P wygladasz super, bardzo stylowo, tak elegancko ale z charakterem! :)

Natalia pisz jak tylko będziesz mogła.. Buziaki pełne zdrowia dla Franka ode mnie i kolegi Ignacego ;)

Excella super fota :D

Monia widzę ze przy dwójce dzieci to te chorobska się mnożą :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 20:46

evas, Mucha, NataliaK lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko, super ;)

To ja ostatnio ściełam na taką długość, teraz chcę jeszcze bardziej skrócić.

Nie uwierzycie, ale Bartek od 15 minut leży i ogląda na TVP info, program "Minęła 20" :D nawet bajki go tak nie interesują. O matko, tylko żeby on nie zechciał politykiem zostać :P

Mucha, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas to jest ta dluzsza strona, druga jest jeszcze krotsza. Dziekuje za komplementy musze sie moze faktycznie przyzwyczaic.

evas, eta lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was musiała podawać dziecku Bactrim w syropie na bakterie dróg moczowych i słyszała, że przy stosowaniu tego leku przy wyłącznym karmieniu piersią trzeba wprowadzić mm by nie uszkodzić wątoby?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia ja miałam ten syrop i chyba dalej stoi w szaFce, ale ja już wtedy nie karmiłam piersią, więc nie wiem...

Camilia lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno wieklkie uhhh,dobrze ze dzien sie juz konczy. Zwariowana morfologia wynikiem duzych podzialow w organizmie,rozrostow itd.cos sie psuje to cos sie naprawia,tak powoedziala babeczka. Hematolog nie widzi w tym nic podejrzanego,biochemia jest podniesiona w kilku czynnikach ale pojedynczo a nie zwiazane z jakas choroba wg niej. Lekarka na podstawie usg stwoerdzila ze procz tych podwojnych moczowodow ma tez podwojna miedniczke (wtf....?!) No i teraz jedynie pozostaje nam kluc Franka co miesiac-dwa i robic do tego usg brzuszka,zeby sprawdzac czy nie dzieje sie cos niepokojacego...jesli bedzie cos nie tak,od razu robimy biopsje szpiku. Ale widzac Franka i jego bujanki pani powiedziala ze "predzej ja zostane ksiedzem niz to dziecko zachoruje na cos xD "

No,woec Franko bierze wszystkich na bujanki...tym razem na kozetce u Pani hematolog xD

Muszka wygladasz super! Naprawde super Ci w tych wlosach! Uwazam skromnie ze pasuje Ci bardziej :-)) musisz sie przyzwyczaic :-)

Monia zdrowka dla chlopakow...

MonikaS, Limerikowo, Galanea, Mucha, eta, Martynika, Niesforna, evas, Agusia2312, alexast lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia ja bym lekarza zapytała czy nie ma możliwości innego syropu żeby nie trzeba było odstawiać od piersi... skoro przy tym syropie trzeba...

Dzięki Natalia :)
    Cieszę się, że z Franiem ok :) tak też myślałam, ale wiadomo co specjalista to specjalista, wie wszystko lepiej :) a Frania to już chyba nikt nie dogoni w podbojach ruchowych nowych umiejętności ;)

a tak poza tematem :D pierwszy raz w życiu ułożyłam kostkę rubika :D teraz podejście nr 2 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 22:04

NataliaK, Limerikowo, eta, Martynika, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i poza tym hematolog nie odroczyl szczepienia bopowiedzial ze zdrowy chlopak...i teraz moja decyzja czy szczepic czy nie szczepic...ustalone szczepienie mam na 12 listopada :|

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia cieszę się bardzo, że wszystko jest ok.
    Tak w ogóle to do dzisiaj się śmieję na wspomnienie bujanek Franka :P

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to dobre wiadomosci!!! :)

Dzieki za komplementy ;)

Natalia a mialam zapytac, a jak tam Twoje postepy w leczeniu???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 22:23

Martynika, NataliaK lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff Natalia strachu sie najadłaś ale można już odetchnąć z ulgą!
    no po prostu organizm Franka nie nadąża za Frankiem ;D mama nie nadąża, koledzy i koleżanki z forum nie nadążają to i jego organizm nie nadąża ;)

Martynika, Niesforna, NataliaK lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Ty to masz nerwy ze stali z Frankiem i tymi badaniami

mnie na wspomnienie leczenia niby prostej infekcji gardla tu u malej jeszcze trzepie i mysle sobie tylko zasada 3xC moze mnie i Lole uratowac jeszcze, czyli: Czysto
    Cieplo
    Cicho-z dala od innych dzieci na kaszlace zarazki

moze totalne przesadzam z ta sterylnoscia, ale wole chuchac na zimne
    wiem niektorzy tu lokalni patrza na mnie jak na crazy bo chodze juz od 2 tyg z budka foliowa na cala gondole, ale jak mam walczyc z uchem, okiem lub gardlem to nie dla mnie te stresy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja Oliwka konczy dzis 5 miesiecy :)

Agusia2312, Mucha, NataliaK, Paula222, Camilia, Galanea, excella, eta, evas lubią tę wiadomość

‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ