X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratulacje dla Oliwki:)

Natalia super ze wszystko jest dobrze , Franio to dzielny chłopak:)

Marcel w nocy obudził się na mleko o 24 i wypił 230 , następnie o 5 i zjadł 210. Pierwszy raz miał mleko 2 w smaku jest lepsze niż 1 . Ale i tak musiałam częściej wstawać bo się wiercil jakoś w nocy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 07:50

NataliaK, eta lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Oliwkj :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Oliwii 5-teczki:)

Excella życzę zdrówka dla Ciebie i dzieciątka.

Muszka króciutko =szybciutko:) odważna jesteś ja się waham nad ścięgien krócej z jednej str. Boje się bo mi się moje klaki pusza strasznie.

Franio okaz zdrowia:) i do tego ile gratisów ma:)
    Super się rozwija.

Paula, moze nie az takie zle wieści. Przecież musi być dobrze. Zdrówka n
    Dla Frania życzę.

Monia a jak Piotruś?

Limerkowo kazda mama postępuje inaczej, ja z foliowym opakowaniem bym nie szalała, ale ja to ja.

Edyta a co tam u Twojej Hani?

Tusiu rozumiem ze nie chcesz się udzielać, szkoda, pochwal się chociaż swoimi dzieciaczkami.
    Weronika jak nas podczytujesz, my chcieć fotorelacje z życia Poli:D

Boziu dziewczynki chyba żadnej nie pominelam co? Jak mi się coś przypomni to napisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 08:26

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo dzielnie nie dzielnie,to co we mnie siedzi w sensie strachu to moje...a teraz przed szczepieniem to juz w ogole w glowie mam sajgon.

Kurde dzwonilam do mojejlekarki tej zaufanej bardzo i powiedziala ze w ciagu ostatniego miesiaca wyszly publikacje zeby nie spieszyc sie z glutenem :| i zeby spokojnie poczekac z nim do skonczenia 6 miesoecy....tak samo z miesem i zoltkiem. Hm,osiwiec idzie.

Aisak ale sie wstrzelilas! Weronika konto skasowala,ale pisalam z nia wczoraj i wyslala mi zdjecia Poli ktore wrzuce pozniej bo mam na drugim telefonie bez internetu,najpoerw musze je sciagnac na kompa. Ale jaka duza i sliczna z niej dziewczynka juz! Pisala mi ze wcina kaszke i po 200 ml mleka! A taki byl niejadek. Swoja droga moze napiszcie zeby wrocila bo uparta cholera jak niewiem,a po vo sie klocic,przeciez tak fajnie jest na naszym forum :D

eta lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:

Limerkowo kazda mama postępuje inaczej, ja z foliowym opakowaniem bym nie szalała, ale ja to ja.

jakie foliowe opakowanie?
    sorry nie pamietam bym cos takiego pisala

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

a juz wiem chodzi o budke antydeszczowa i wiatrowa
    ok ja szaleje bo wiatr i deszcz w Irl sa stalym elementem klimatu, tu powietrze nie stoi stabilnie jak w Pl i wilgotnosc jest duzo wieksza
    pogoda od Atlantyku co 2h potrafi sie zmieniac jak w kalejdoskopie doslownie
    na slonce i ulewe
    podobna pogode ma Bretania we Fr
    a nie bede z infekcja oka walczyc od wiatru a jak moje 2 kol z watku szkockiego bo teraz sezon wiatrowy i deszczowy tak w ogole ;--))

eta lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    jakie foliowe opakowanie?
    sorry nie pamietam bym cos takiego pisala

Napisałaś"budka foliowa na cala gondole,,.

Oki to wyjaśniona sytuacja. Dlatego też kazda mama chce i wie co dla swojego bejbe lepszejsze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 09:37

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale i tak wentylacja jest, mala sie nie dusi badz co badz ;--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj wyjechałam na wieś i Wam nie odpisałam :)

Wiecie, normalnie jestem rozczarowana naszą służbą zdrowia, a raczej ZAWIEDZIONA. Bo zrobili mi laparoskopię, wycięli jajowód NA DARMO! :/ Jestem taka zła ! Po badaniu zawartości jajowodu,okazało się że tam ciąży nie było :( Że była gdzie indziej i nie wiadomo gdzie. I teraz sama nie wiem gdzie to jest :( I czy nic mi nie grozi, bo z tego co mi wiadomo ciąża mogła zagnieździc się gdziekolwiek ale obumarła, a jak stwierdzili to nie będą przecież mnie kroic i przeglądac mi brzucha gdzie ona jest - no w sumie racja, tego bym nie chciała. Ale jestem zła, że mnie zoperowali i wycięli ten jajowód. eh :( No i najgorsze jest to że nie wiem gdzie jest tamta ciąża. Wolę już o tym nie myślec :(

Franek już przekręca się ,, z zamiarem'' więc jest ok ;) Ale musi się trochę nawysilac przy tym. Więc chociaż tu ok :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Camilia ja bym lekarza zapytała czy nie ma możliwości innego syropu żeby nie trzeba było odstawiać od piersi... skoro przy tym syropie trzeba...

Nie kazała zupełnie odstawić od piersi tylko karmić pół na pół ale problem jest taki, że Jula w ogóle nie chce pić Bebilonu Pepti (chyba smak jej nie odpowiada) a jest alergikiem więc zwykłe mleko odpada :-/

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Karolina gratulacje dla Oliwki:)

Natalia super ze wszystko jest dobrze , Franio to dzielny chłopak:)

Marcel w nocy obudził się na mleko o 24 i wypił 230 , następnie o 5 i zjadł 210. Pierwszy raz miał mleko 2 w smaku jest lepsze niż 1 . Ale i tak musiałam częściej wstawać bo się wiercil jakoś w nocy :P

A jakie mleko podajesz? Dla alergików?

Agusia2312 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to straszne co piszesz
    pozostaje chyba zrobic jakies przeswietlenie i sprawdzac czy nie masz goraczki
    nie rozumiem po co wycinali ten jajowod skoro nie bylo tam ciazy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 09:45

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wiedziałam ze z Frankiem bedzie wszystko ok :). Wszystkiego najlepszego dla Oliwki z okazji 5 miesięcy :) . Paula bardzo Ci wspolczuje :( bardzo bolesny temat - i co teraz ? Będą robić Ci jakieś badania ?

zem3i09keg891u11.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo, podejrzewam że to było rzutem na taśmę, skoro już miałam pozamaciczną to od razu wg nich znów ją miałam :/
    Topa zrobili usg i na jajnikach nic nie widzą. Tylko mnie boli podbrzusze cały czas w sumie od jakiś 5-6 tygodni. Ale jak to mówię to jakby nie słyszeli ...
    Umówiłam się do gina, ale dopiero na 18 mam termin :/
    A wiecie ja się czesem boję czy mi się nic nie stanie przez to :/ Tym bardziej że brzuch mi wywala ostatnio codziennie. Pozostaje mi czekac do tego 18

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula aż nie wierze w to co piszesz , naprawdę... Brak słów. Szkoda najbardziej Ciebie/Was. Oszalalabym na Twoim miejscu. Dobrze ze mamy pociechy, one dają nadzieje. Trzymaj się. Moze pójdź prywatnie do gin, aż trudno uwierzyć ze nie da się zlokalizować ciąży.

a miałam Wam napisać,ze dziś pobudka u mojej Hani co 0,5-1h. Nom stop wiercila się przez sen a ja ja ciagle przewracalam na boki. I sprawdziłam dzisiejszej nocy pełnią będzie. To samo się dzieje jak miesiąc temu.3 noce beda z życia wyjęte, a potem znowu spokoj:) Agusia moze i Marcel ma podobnie.

Paula222, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bardzo współczuję brak słów, też bym się martwiła.

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, Paula, to się w głowie nie mieści... wyciąć zdrowy jajowód, bez potrzeby... i tak mam wrażenie, że mimo wszystko podchodzisz do tego jakoś z optymizmem, chociaż to może tylko takie wrażenie, bo nie rozmawiamy twarzą w twarz... trzymaj się,dziewczyno, oby kolejne zdarzenia były już tylko dobre i ze szczęśliwym zakończeniem.

A za Franiem, co tu dużo mówić, jego własne ciało nie nadąża :).Pozytywny mały-duży wariat :).

Oliwko, sto lat na Twoich pięć miesięcy! :) a swoją drogą-Karola, próbowałaś tego sposobu z odkładaniem do łóżeczka?

U nas znowu ciężkie noce, bardzo ciężkie... podaliśmy Arturowi na wieczór Paracetamol, żeby zobaczyć, czy to zęby, ale i tak obudził się po godzinie, a potem było już tylko gorzej.Miałam mega kryzys, wiem, że to nie wina dziecka, ale miałam ochotę zapakować go w wiklinowy kosz i podrzucić sąsiadom.
    O 4.20 poszłam do męża i powiedziałam w nerwach, żeby nie wracał z Arturem za wcześnie, bo ucieknę z domu! :P i poszłam spać do drugiego pokoju.

Jak wielkie było moje zdziwienie, gdy mąż na karmienie obudził mnie o 9.30... czyli po pięciu godzinach! Na dodatek dziecko nie rzucało się w spazmach z głodu, tylko było pogodne.Nie wiem, jak on to zrobił, ale myślałam, że go ozłocę.Wreszcie trochę pospałam.Jestem mu mega wdzięczna.

Dziś na noc Artur dostanie kaszkę.Nie mam nic do stracenia, i tak jest źle i tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 11:22

Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie wasze dzieciątka ukończyły 5 mc-y, leci magiczny 6 miesiąc- podajecie już mleczko 2?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika szczerze mowiac zwatpilam. Oliwia byla sina z placzu za kazdym razem jak ja odkladalam, jeszcze chwila a sasiedzie chyba wezwali by opieke spoleczna :) teraz mam wozek w domu. i tak Oliwia nie chce wychodzic na dwor. Nie dziwie Ci sie ze mialas ochote go komusbpodrzucic, czasem mam takie zwatpienie przy Oliwii ze mam ochote ja zostawic i wyjsc z domu

• Mucha Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Maja niestety caly czas wymiotuje po jedzeniu :( ide jutro do prof. Ktora polecala Weronika. Mam nadzieje ze skoro jedt specjalistka od tego typu rzeczy w centrum zdrowia dziecka to sie zajmie mala tak jak trzeba od poczatku do konca :( mega sie denerwuje bo to wszystko juz za dlugo trwa. Jak nie kupki to wymioty...chwilowo sie wstrzyman z podawaniem innych rzeczy niz piers (problem w tym ze po jedzonku nie zwraca, a po moim mlrku tak)!!!! Czy nie moze byc normalnie???

A tak z pozytywnych rzeczy to Majka ciagle sie przekreca na brzuch i nauczyla sie wyciagac reke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 11:36

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ