MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Moim zdaniem mleko 2 podaje sie po skonczonym 6 m-cu. Na mleku hipp jest napisane ze 2 jest po 6 m-cu. Mucha, ja mysle ze Majka potrzebuje poprostu juz cos wiecej, stale pokarny sie nie cofaja a mleko jako plyn tak. Bynajmniej Oliwia tak miala, od kiedy dostaje co innego niz mleko juz tak nie ulewa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 11:38
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
AISIAK ja również czekam do skończenia 6 miesiąca
Potem podam Frankowi 2.
Martynika jedyne czego się boję to to czy nic mi się nie stanie. Bo ciało obce przyklejone ,,gdzieś'' może na prawdę złego narobicA nie chciałabym w razie czego Franka z mężem samych zostawic... Ale wolę o tym nie myślec. Zrobię dziś betę i poczekam na wizytę u ginka.
A wiecie, przed wczoraj Franek zwymiotował mi 5 razy pod rząd, i nie lekko czy coś . 4 razy aż wyrzut miał, a ostatni raz już nie miał czym i tylko odruch wymiotny tylko troszkę poleciało. W nocy zjadł i było ok, ale rano też zwymiotował. Od następnych karmień do dziś jest ok, ale cały czas się zastanawiam dla czego tak było...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 11:44
-
Camilia Marcel pije Nutramigen:)
Doczytałam ze twoja mała nie chce pic Bebilonu Pepti u nas Nutramigen pije od 3 miesiaca i jakos poszło , pierwszy raz dostała na noc a ze w nocy na śpiku to pił rano troche wymyslała ale juz było ok
JA podaje juz od wczoraj mleko 2 i takie miałam zalecenie od pani alergolog bo mały mało je narazie pokarmów stałych a to przez alergie, wogóle jak nowy pokarm to musze wprowadzac po troszku dosłownie po łyzeczce i obserowoac czy nie wychodzi alergia , a ze Marcel juz wazy 7600 prawei to stwierdziła ze 1 mu nie bedzie wystarczała.
Natalia pytałam sie lekarza o kaszke Sinlac i twierdzi ze najpierw powinno sie ja rozpuścic w wodzie a zas dodac do mleka:) Jak juz sie chce dac do mleka;)
Paula to co opisujesz to az mnie ciarki przechodza... Kurde co za lekarze.. A nie ma blizszego terminu do lekarza jak cie brzuch boli;/ ??
U nas w małym szpitalu mojej kolezance o mało nie usuneli zdrowego jajnika ale przez torbiel, bo nie maja sprzetu do laparoskopi to zaraz chcieli ja ciąć, wyipisała sie na własne żądanie i pojechała do większego miasta i tam jej torbiel usuneli laparoskopowo ..
A oto mój 5 miesięczny przystojniak
P.S Przed spaniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 12:02
Martynika, Paula222, Limerikowo, Galanea, MonikaS, Niesforna, NataliaK, alexast, evas lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Martynika , Paula , Aisiak dziękujemy:)
Będzie dziewczeta czarował
No nie ciekawa sprawa z tym twoim lekarzem;/ kurde mam nadzieje ze wszytsko jest tam w środku ok:) Trzymam mocno kciukasy i bede myślami z tobąWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 12:25
[/url]
[/url]
-
he he Martynika cos mezowie maja jednak w sobie, ze dzieci spokojne sie robia
ja po pracujacym weekendzie bylam b zadowolona z meza jako taty i niunia tez slala mu full usmiechow
maz stwierdzil ze nie bylo zle i sobie poradzili bez mamy te pare h
gdzies czytalam ze dziecko zalapuje ze tata to nie mama i nada mu swoje ewentualne potrzeby jasniej pokazywac bo on nie czyta z twarzy po grymasach jak mama
badz co badz ja liste zrobilam punkt po punkcie z toaleta poranna, wit d etc rozpiske jedzonka i bylo odkreslone ze zrobione :--)))))))))))))) i wszyscy szczesliwi
tata juz tylko nie mial sily po poludniu bo 2x sikawke musial przebierac a 3 sikawka byla
od poczatku mowi: Lola ty to jednak jestes sikawkowa i do strazakow zapiszemy potem hi hi hiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:02
Martynika lubi tę wiadomość
-
AISIAK niestety nie znam żadnych dobrych lekarzy prócz tego. Bo inni u których byłam albo za komuny podejście albo mają gdzieś pacjenta - tak jak w szpitalu...
Zobaczę jakie wyniki b-hcg mi dziś wyjdą
Limerkowo dobrze że mąż sobie radziLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Limerkowo dobrze że mąż sobie radzi
jak cos to do auta i do mnie do hotelu
w biurze w sob i niedz mam wzgledny spokoj zalezy jakie bizi by wziac przerwe i uspokoic mala marude -
Dziewczyny poczytam dokładnie zaraz co pisalyscie, ale Paula po przeczytaniu Twojego postu jestem w szoku i aż się gotuje we mnie, nie zlokalizowali ciąży, to w ciemno wycięli Ci jajowód??!! I wypuścili Cie do domu ot tak? Prawdopodobnie z obumarla ciąża? Przecież to jest niebezpieczne, czy Ci lekarze to idioci? Nie znam szczegółów, ale uważam że ta sprawa powinna trafić do sądu, przysługuje Ci odszkodowanie, ja z całą pewnością poszlabym do adwokata i nie zostawilabym tak tego.
Ponadto jeśli nie potrafią zlokalizować ciąży, powinni przekazać Cie do lepszego szpitala, a nie wypuszczać do domu, bo jak dostaniesz gorączki to co wtedy zrobią?? Nagle będą wiedzieć co robić? Niech wypisza Ci papier że ich zdaniem jesteś zdrowa i nie ma zagrożenia zdrowia i życia.
Idź do adwokata.
I jedź do jakiegoś innego szpitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:21
MonikaS, Limerikowo, Agusia2312, NataliaK, evas, Galanea lubią tę wiadomość
-
Paula współczuję, to jest straszne. a moze nie powinnaś tej sprawy tak zostawiać?
Piotruś kaszle i ma duży katar. Biegunka odpuściła to nowy wirus się przypałętał... już mam dosyć. Ja dzisiaj od rana walczę z bólem brzucha. Biegunkowy wirus odpuścił Piotrusiowi, ale przerzucił się na mnie. Ciężka noc była bo Piotruś przez katar nie mógł spokojnie spać. Pobudka za pobudką... a teraz ten brzuch... ehhh mąż wyjechał znowu w delegację i tak się męczę sama bo mamie nie bardzo chcę podrzucać kolejne kukułcze jajo - tam ma domowe przedszkole...i to w dodatku też zawirusione hehe nie będę dawała okazji do mutacji wirusówMichaś też osłabiony - śpi właśnie a Piotruś Fika na leżaczku, trochę marudzi, senny a spać nie chce...
Agusia Twój synek jest prześlicznyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:27
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
ah zapomniałam. Jak już wcześniej pisałam - nie karmię już piersią a od 2 dni porobiły mi się jakieś zastoje bolesne, które zaczęłam lekko rozmasowywać i teraz samo mleko z cycki kapie co jakiś czas. Czysta komedia? a ja myślałam, że w cyckach mam resztki mleka... bo chyba mam? ja już nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:33
-
Oliwka buziaki od cioci z forum z okazji 5 miesięcy!
Martynika zatankuj Artura po uszy kasza i jeśli będzie się budził to musi być to przyzwyczajenie a nie głód.. A może jak się obudzi to daj smoczek, pociumka i zasnie dalej, w końcu jak naje się tej kaszy to nie ma mowy żeby był głodny.
Mucha Majka może ma refluks, a pewnie wpust żołądka jest mocno nie domknięty jeszcze, bardziej niż u innych dzieciaczkow, mleko bardziej się cofa, pokarmy stale nie. Oby ta profesor zaradzila mądrze.
Natalia a Pola w końcu je nutramigen, czy alergii juz nie ma i ma zwykle mleko?
Agusia Marcel to cala Ty!! Twoja kopia! Pamiętam ciągle Wasze wspólne zdjęcie, identyczni! Szokno i na prawdę sliczni:)
Mleko 2 jest po skończonym 6 miesiącu, chyba że lekarz każe inaczej, wiadomo.
Paula te wymioty to tez miedzy innymi może być objaw alergii jak wprowadzalas cos nowego do diety.
Monia zdrowia dla chłopaków, ciągną się te infekcje za Wami kurczeAgusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Nie wiem, wiecie ja nie jestem konfliktową osobą więc muszę to przemyślec. Ale raczej na ciąganie się po sądach nie mam siły ani głowy...
Aaa skoro u Franka to mógł byc objaw alergii, to chyba wiem od czego... Dałam mu taki soczek dla dzieci po 4 mc, widocznie lepiej mu go nie dawac...
-
Paula to zupełnie nie chodzi o to czy jesteś konfliktowa czy nie, przecież nie szukasz sporu, a sprawiedliwosci, godnego potraktowania jako czlowieka i pacjenta, lekarze podejmujac swoje decyzje ponosza za nie odpowiedzialnosc, a w Twoim przypadku wydaje sie że popelnili błąd, nierzetelnie wywiązali sie ze swoich obowiązków, w związku z tym, nie ulega wątpliwości że za wyrządzona krzywdę należy Ci się zadośćuczynienie. Tak działa prawo.
Jakby nie patrzeć, okaleczyli Cię, to na prawdę wielka krzywda..
Ja bym walczyła o sprawiedliwość, oczywiście decyzja należy do Ciebie, tylko przemyśl ją dobrze żebyś kiedyś nie żałowała, może doradz się kogoś zaufanego.
Mam nadzieje ze nie napisalam zbyt dosadnie i nie urazilam Cie czymkolwiek, po prostu strasznie żal mi Ciebie i chciałabym Ci pomóc!Limerikowo, MonikaS, NataliaK, Martynika, evas lubią tę wiadomość
-
Dzięki babeczki za info.
Weronika myślę, że powinna już dawno wrócic. Resztki ciązowych hormonów raczej już wszystkim opadła.
AAA zapomniałam będziemy mieli w rodzinie Dziewczynkę- jajców nie ma:) M siostra wczoraj miala usg 5 mc w lutym/marcu będziemy bawić maleństwo:)
Swoja droga troszku nam popusli male plany- bo dziadkowie mielisie nasza niunia zajac, a tu w domu beda mieli 2 bobasa. No iniestety wiadomo....
Limerikowo, Agusia2312, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:Aisak czytam, ze bedzie domowe przedszkole w domku ;--))))
Moj M ma 3 siostry, 1 panna bezdzietna, 2- ma córkę 11 lat, 3 ma syna 5 latka ,a teraz dziewczynkę mieć będzie:) Teście wychowali każdego wnuka, dziewczyny po 6 mc-ch wracały do pracy, a ich mezowie tylko w weekendy byli.
A my sami chowamy 30 km dalej. w weekndy czasami ich przywozimy w sumie to dla ich relaksu i swojego by sprawy pozałatwiac czy wesele/ur czyjes.
Ogólnie bardzo sie ciesze. Tylko wiadomo ja rodziców nie mam. Wiec moglibysmy tylko liczyc na nich. I tak na 1/2 etatu chcialam wrocic zanim zajde w druga ciaze na te 3-4 miesiace, by ich nie przemęczać.Ale nic - kto da rade jak nie my:) , najwyzej dietkę bedziemy trzymać