X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella współczuję przeżyć a pobytu w szpitalu nie zazdroszczę... w takim razie będę trzymać kciuki za szybki powrót do zdrowia no i oczywiście do domu :) u nas też biegunkę teraz mały miał przez ponad tydzień. Bałam się, że się odwodni, ale jakoś udało się. Jak dzisiaj wrócił apetyt i sraczka praktycznie przeszła to poszło teraz na górę, znaczy się ma kaszel i katar okropny. Mam nadzieję, że mu szybko przejdzie bo już mam tak samo dosyć. Szczepienie miało być po 9 październiku a tu o jak się odwleka. Chcę teraz go dobrze doleczyć bo boję się żeby jeszcze po szczepieniu nie było komedii.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excela tak jak mówisz każdy daje wtedy kiedy uważa. I tak jak Natalia pisze tak twierdze . Ale u nas tak kazała juz dawać pani alergolog i pediatra bo od 6 miesiąca czyli po skończonym 5:) I pisałam wczesniej że u bas dajemy juz bo Marcel nie je praktycznie pokarmów stałych, po pierwsze to nie chce jeść z łyżeczki , po drugie ze względu na AZS musimy mi podawać po jednym nowym pokarmie np przez 5 dni i to w małych ilościach po łyżeczce i codzien odrobine wiecej:) zrezta jak pisala Karolina na jej mleku pisze ze po skończonym 6 miesiącu wiec też zależy od mleka :)
    No i zdrówka Excela żeby juz było wszystko ku dobremu:)

Alexaat mam nadzieje za nie bedzie potrzeby dostania w szpitalu :) I zdrówka życzę Wam:)

Co do gorączki to też min pediatra twierdzi że dopiero od 38 jest. A jak się zachowuje mały? Marudzi ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 18:41

alexast, excella, Martynika, weronikaipola, NataliaK lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usuwam zdjęcia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:55

weronikaipola, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea - dawaj focie i ocenimy twój wygląd :P co do puszenia się to polecam jedwab.

Galanea lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    so, here I am..
    Alexast, Eta, Aisak, Natalia, MonikaS i inne dziewczyny które pamiętałyście o nas i pytałyście - dziękuję. To było bardzo miłe.
    Zżyłam się z Wami i nie umiałam zapomnieć o Waszych Szkrabach, więc oczywiście czytałam ile mogłam co u Was.
    Nie napiszę teraz do wszystkich ale wszystkim chorym życze zdrówka! Alexast, Paula, Muszka - głowy do góry, musi być dobrze! Jak widać wszyscy ostatecznie jakoś sobie radzimy, jednak jest jakaś siła we wzajemnym wspieraniu się..
    Pamiętam jak kilka z Was pisało, że zachowałam się jak dziecko i jak już się żegnam to mam odejść raz a porządnie, także z góry te osoby przepraszam. ;)
    Tak jestem mega wrażliwa, tak emocje wzięły górę..więcej tłumaczyć nie muszę.

Polunia lepiej je, zespół z CZD ustawił mi dziecko pod względem jedzenia, okazało się, że nie jest alergiczką, je normalne mleko, uwielbia warzywa i kaszki z holle :)) jest mega długa i chuda od tej strony nic się nie zmienia :) Jest bardzo gadatliwa i radosna i gdyby nie bardzo bolesne ząbkowanie to byłoby całkiem fajnie.
    To tyle na początek, nie będę zbyt często pisać, ale czytam Was i wiem o Waszych wszystkich problemach..
    Alexast dzięki Twojemu wpisowi jestem tu teraz.

A co u Madamamy i Niesfornej? troszkę już nie pisały..
    Muszko jutro też mam wizytę u Pani prof, więc może się spotkamy.. :)

Galanea, alexast, Agusia2312, Limerikowo, NataliaK, excella, Mucha, eta, evas, Niesforna, karolina1990, Paula222, madamama lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika! Dobrze, że postanowiłaś wrócić. Tylko już nie uciekaj nigdzie. Czekamy na zdjęcie Poli, choć już w avatarze widzę, jak bardzo urosła i się zmieniła.

Alexast, ja używam jedwabiu, olejku arganowego, odżywek itp. Po prostu takie mam włosy od zawsze i poza prostownicą chyba nic nie jest w stanie tego zmienić.
    Jeśli chodzi o zdjęcie, to chyba nie koniecznie chcę je pokazać, no ale niech będzie. Sorki za błysk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 23:19

weronikaipola, Limerikowo, NataliaK, Agusia2312, Mucha, eta, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika fajnie, że jesteś. Aż się zarumieniłam... :P
    Dawno nie widziałyśmy Poli i ja osobiście czekam na zdjęcie :) Super, że córcia się dobrze rozwija :) aaa i muszę się pochwalić, że kupiłam thermomixa i jestem mega zadowolona :) Mam tm 31, ponoć ten nowszy jest jeszcze fajniejszy, ale mi wystarczy ten.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 20:54

weronikaipola, NataliaK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia
    ab59w7.jpg
    6srqc2.jpg
    2cdael0.jpg

Galanea, alexast, Limerikowo, NataliaK, Agusia2312, Mucha, eta, evas, Niesforna, monaaa, MonikaS, madamama lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea spróbuj tego http://allegro.pl/schwarzkopf-osis-twin-curl-krem-125-ml-loki-i4729395168.html

to wprawdzie na loki (mi się włosy falują) poleciła mi to fryzjerka, jest to odżywka i żel. Jeśli go wgnieciesz to robią się fajne loki/fale (ty chyba też masz loki??) a jak przeczeszesz włosy i wysuszysz (żeby powietrze leciało z góry) to się fajnie prostują i się tak nie puszą :) Jak Kopernik nie wyglądasz, wcale a wcale, ale podejrzewam, że nawet w krótszych byś rewelacyjnie wyglądała. Mi się podoba. Obojętnie jakbyś je ścięła to i tak byś ślicznie wyglądała. Nic tylko pozazdrościć ci urody :)

Weronika jaki rozmiar nosi Pola? Widzę, że jedzonko smakuje, ale nic nie przebije grzechotki. Ślicznotka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:03

Galanea, weronikaipola, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f232dbf6a4de24damed.jpg
    3cfa0ec7b3795e55med.jpg

A oto Pola =)) kurde,meczylam sie z zgraniem zdjec chyba z godzine xD

Galanea, alexast, weronikaipola, Limerikowo, Agusia2312, Mucha, eta, evas, Niesforna, monaaa, madamama lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, milo Cie czytac:-) i jak miloogladac Polcie:-) tylko juz nie uciekaj!

weronikaipola lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usuwam zdjęcia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:55

weronikaipola, NataliaK, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jesteś wielka!!!!!! dziękuję :)) sorry ze Cię wyprzedziłam :))

Alexast - 68 już za krótkie powoli, więc ma już sporo na 74 ale niestety to tylko na długość bo wszystko za szerokie :))

Galanea, też mam puszyste włosy, mi bardzo pomagają szampony i odżywki z firmy Himalaya, to taka eko firma, tanie a dobre, seria wygładzająca.
    Agusiu Twój Mały ma takie oczy, że dziś mnie zaczarował!
    Wszystkie Brzdące są cudne i tak szybko rosną!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:16

Galanea, NataliaK, evas lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea b ladnie wygladasz ja tam bym chciala by mi sie puszyly na objetosc
    no ale trzeba sie cieszyc z tego co sie ma i juz, tym bardziej, ze pokrzywa i skrzyp z wit dziala i juz nei ma wypadanska takiego strasznego

Weronika widze, ze Pola i moja Lola maja taka sama zabawke-miekkiego pingwina rozbieranego na glowe i krążki, moja lapie za glowe glownie i za pomaranczowy ogon
    2u43aro.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:10

weronikaipola, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Ciągle mało czasu miałam na siebie i trochę zaniedbałam włosy, muszę się nimi zająć.

Weronika, widzę w podpisie, że masz jakieś swoje zdjęcie. Może wrzucisz nam duże? :)

Ech, jutro szczepienia Zosi, trzymajcie proszę kciuki. Szczepię od początku obowiązkowymi i te trzy zastrzyki to dla mnie trauma. Jutro chyba samego Krzyśka puszczę do gabinetu, a ja poczekam, bo zawsze płaczę razem z Zosią :/

weronikaipola lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak miec refleks... hahaha dpbra jestem ;-) tp wszystko przez to ze taka dzis zakrecona jestem. Yhh,no ale dobra,jak wkleilam to niechaj juz beda a co :D
    najbardziej zauwazylam Weronika,zeeeee Pola strasznie dluga jest,naprawde mega!jaki rozmiar ubranek nosi?az w szoku jestem! No i mega rozkoszna dziewczynka,co raz bardziej chyba podobna do meza ;-)

Galanea jaki Kopernik?przecie wygladasz super! Oj laski wy chyba macie jakas zaburzona samoocene czy jak?;D najpeirw muszka,teraz Ty. Oj oj! ;-)

Monia i Excella zdrowka dla pociech i dla was samych dzielne mamuski!

Agusia swoeta racja z tym co napisalas, przy alergikach to zupelnie juz inna sprawa :-)

Dpppbra doczytalam juz jaki rozmiar ma Pola :D

Martyna dawalas Arturowi zwykla kaszke manna czy jakas skomplikowana chociazby w nazwie ?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:38

weronikaipola, Galanea, Agusia2312, eta, MonikaS lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea kciuki za jutro! Ja tez nie powiem co robię po nogach jak pomyśle o kolejnym szczepieniu.. Wrr za 2 tyg niecałe.
    Kiedyś wrzuce te fotę, to zdjęcie z ciazy i po z Polunia w tym samym miejscu i ubraniu :-) a i ktos pytał o gluten, wiec wg Pani prof i szkoły CZD nie należy sie z nim spieszyć, ja daje wszystkie warzywa na razie, kaszki bezglutenowe, owoce bedą szły po przetestowaniu wszystkich warzyw, potem mięsko i na koniec gluten w postaci albo kaszy manny albo biszkopcikow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:41

Galanea lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego wszystkiego przydałyby się drobne przeprosiny za epitety, którymi zostałam potraktowana na "do widzenia", ale ja nie jestem pamiętliwa i w sumie mogę udać, że się nic nie stało, rozumiem emocje i wrażliwość, więc witamy z powrotem na pokładzie :) (choć ja akurat nie miałam najmniejszej wątpliwości, że wrócisz ;) ).

Artur na noc zapchany kaszką, zobaczymy, czy to cokolwiek zmieni.

Natalia, dawałam zwykłą najzwyklejszą, bez żadnych udziwnień, z marketu :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:41

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea na zdjęciu nie widać żeby ci się mocno puszyly:) a długość też nie jest mocno krótka :) ładnie wyglądasz ale moze faktycznie będziesz musiała więcej czasu je pielęgnować. To tak samo jak ja zarobiłam sobie grzywkę znowu na bok i wiadomo bez prostniecia się nie wyjdzie, chociaż narazie jak mylam i wysuszylam na świeżo to nawet nie musiałabym prostować grzywki ale jak reszta rozpuszczone to juz trzeba:)

Trzymam Kciuki za szczepienie Zosi, my następne dopiero mamy jak Marcel bedzie miał rok :) Ale fajnie!! :)

Weronika dobrze ze wrocilas:) fajnie ze Pola moze pic normalne mleko , zazdroszczę my nadal na Nutramigenie ale wiesz 2 Lgg jest o o niebo lepsza w smaku od 1, jakby słodsza i Marcel pije aż mu się uszy trzęsą:) Teraz też pije kaszkę Sinlac:)

Pola jest cudowna , juz duza z niej laska:) ;* Widać za jedzonko jej smakuje i to najwazniejsze:)

A co do jedzenia łyżeczka dziś sir przekonałam ze Marcel nie chce poprstu jesv z łyżeczki bo wczesniej myślałam ze może my cis nie smakuje tym bardziej ze marchew jadł z łyżeczki na samym początku. DZIWNE :/ Nie wiem co o tym myśleć:P a wyszło to tak ze zrobiłam mu kaszkę sinlac do podania na łyżeczkę i nie chciał, pluł i zaczął grymasić prawie by się rozpłakał. A po chwili przelalam do butelki i wszystko zjadł tak mu smakowała. Co za agent.

A imieniu Marcelka dziękuję za wszystkie przemiłe komentarze odnośnie ocząt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:49

weronikaipola, eta lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze tak odnośnie długich dzieci...

Mój pająk :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 23:19

Martynika, Mucha, NataliaK, weronikaipola, Agusia2312, eta, Limerikowo, alexast, evas, Niesforna lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1712 1713 1714 1715 1716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ