X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella współczuję przeżyć a pobytu w szpitalu nie zazdroszczę... w takim razie będę trzymać kciuki za szybki powrót do zdrowia no i oczywiście do domu :) u nas też biegunkę teraz mały miał przez ponad tydzień. Bałam się, że się odwodni, ale jakoś udało się. Jak dzisiaj wrócił apetyt i sraczka praktycznie przeszła to poszło teraz na górę, znaczy się ma kaszel i katar okropny. Mam nadzieję, że mu szybko przejdzie bo już mam tak samo dosyć. Szczepienie miało być po 9 październiku a tu o jak się odwleka. Chcę teraz go dobrze doleczyć bo boję się żeby jeszcze po szczepieniu nie było komedii.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excela tak jak mówisz każdy daje wtedy kiedy uważa. I tak jak Natalia pisze tak twierdze . Ale u nas tak kazała juz dawać pani alergolog i pediatra bo od 6 miesiąca czyli po skończonym 5:) I pisałam wczesniej że u bas dajemy juz bo Marcel nie je praktycznie pokarmów stałych, po pierwsze to nie chce jeść z łyżeczki , po drugie ze względu na AZS musimy mi podawać po jednym nowym pokarmie np przez 5 dni i to w małych ilościach po łyżeczce i codzien odrobine wiecej:) zrezta jak pisala Karolina na jej mleku pisze ze po skończonym 6 miesiącu wiec też zależy od mleka :)
    No i zdrówka Excela żeby juz było wszystko ku dobremu:)

Alexaat mam nadzieje za nie bedzie potrzeby dostania w szpitalu :) I zdrówka życzę Wam:)

Co do gorączki to też min pediatra twierdzi że dopiero od 38 jest. A jak się zachowuje mały? Marudzi ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 18:41

alexast, excella, Martynika, weronikaipola, NataliaK lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usuwam zdjęcia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:55

weronikaipola, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea - dawaj focie i ocenimy twój wygląd :P co do puszenia się to polecam jedwab.

Galanea lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    so, here I am..
    Alexast, Eta, Aisak, Natalia, MonikaS i inne dziewczyny które pamiętałyście o nas i pytałyście - dziękuję. To było bardzo miłe.
    Zżyłam się z Wami i nie umiałam zapomnieć o Waszych Szkrabach, więc oczywiście czytałam ile mogłam co u Was.
    Nie napiszę teraz do wszystkich ale wszystkim chorym życze zdrówka! Alexast, Paula, Muszka - głowy do góry, musi być dobrze! Jak widać wszyscy ostatecznie jakoś sobie radzimy, jednak jest jakaś siła we wzajemnym wspieraniu się..
    Pamiętam jak kilka z Was pisało, że zachowałam się jak dziecko i jak już się żegnam to mam odejść raz a porządnie, także z góry te osoby przepraszam. ;)
    Tak jestem mega wrażliwa, tak emocje wzięły górę..więcej tłumaczyć nie muszę.

Polunia lepiej je, zespół z CZD ustawił mi dziecko pod względem jedzenia, okazało się, że nie jest alergiczką, je normalne mleko, uwielbia warzywa i kaszki z holle :)) jest mega długa i chuda od tej strony nic się nie zmienia :) Jest bardzo gadatliwa i radosna i gdyby nie bardzo bolesne ząbkowanie to byłoby całkiem fajnie.
    To tyle na początek, nie będę zbyt często pisać, ale czytam Was i wiem o Waszych wszystkich problemach..
    Alexast dzięki Twojemu wpisowi jestem tu teraz.

A co u Madamamy i Niesfornej? troszkę już nie pisały..
    Muszko jutro też mam wizytę u Pani prof, więc może się spotkamy.. :)

Galanea, alexast, Agusia2312, Limerikowo, NataliaK, excella, Mucha, eta, evas, Niesforna, karolina1990, Paula222, madamama lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika! Dobrze, że postanowiłaś wrócić. Tylko już nie uciekaj nigdzie. Czekamy na zdjęcie Poli, choć już w avatarze widzę, jak bardzo urosła i się zmieniła.

Alexast, ja używam jedwabiu, olejku arganowego, odżywek itp. Po prostu takie mam włosy od zawsze i poza prostownicą chyba nic nie jest w stanie tego zmienić.
    Jeśli chodzi o zdjęcie, to chyba nie koniecznie chcę je pokazać, no ale niech będzie. Sorki za błysk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 23:19

weronikaipola, Limerikowo, NataliaK, Agusia2312, Mucha, eta, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika fajnie, że jesteś. Aż się zarumieniłam... :P
    Dawno nie widziałyśmy Poli i ja osobiście czekam na zdjęcie :) Super, że córcia się dobrze rozwija :) aaa i muszę się pochwalić, że kupiłam thermomixa i jestem mega zadowolona :) Mam tm 31, ponoć ten nowszy jest jeszcze fajniejszy, ale mi wystarczy ten.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 20:54

weronikaipola, NataliaK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia
    ab59w7.jpg
    6srqc2.jpg
    2cdael0.jpg

Galanea, alexast, Limerikowo, NataliaK, Agusia2312, Mucha, eta, evas, Niesforna, monaaa, MonikaS, madamama lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea spróbuj tego http://allegro.pl/schwarzkopf-osis-twin-curl-krem-125-ml-loki-i4729395168.html

to wprawdzie na loki (mi się włosy falują) poleciła mi to fryzjerka, jest to odżywka i żel. Jeśli go wgnieciesz to robią się fajne loki/fale (ty chyba też masz loki??) a jak przeczeszesz włosy i wysuszysz (żeby powietrze leciało z góry) to się fajnie prostują i się tak nie puszą :) Jak Kopernik nie wyglądasz, wcale a wcale, ale podejrzewam, że nawet w krótszych byś rewelacyjnie wyglądała. Mi się podoba. Obojętnie jakbyś je ścięła to i tak byś ślicznie wyglądała. Nic tylko pozazdrościć ci urody :)

Weronika jaki rozmiar nosi Pola? Widzę, że jedzonko smakuje, ale nic nie przebije grzechotki. Ślicznotka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:03

Galanea, weronikaipola, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f232dbf6a4de24damed.jpg
    3cfa0ec7b3795e55med.jpg

A oto Pola =)) kurde,meczylam sie z zgraniem zdjec chyba z godzine xD

Galanea, alexast, weronikaipola, Limerikowo, Agusia2312, Mucha, eta, evas, Niesforna, monaaa, madamama lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, milo Cie czytac:-) i jak miloogladac Polcie:-) tylko juz nie uciekaj!

weronikaipola lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usuwam zdjęcia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:55

weronikaipola, NataliaK, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jesteś wielka!!!!!! dziękuję :)) sorry ze Cię wyprzedziłam :))

Alexast - 68 już za krótkie powoli, więc ma już sporo na 74 ale niestety to tylko na długość bo wszystko za szerokie :))

Galanea, też mam puszyste włosy, mi bardzo pomagają szampony i odżywki z firmy Himalaya, to taka eko firma, tanie a dobre, seria wygładzająca.
    Agusiu Twój Mały ma takie oczy, że dziś mnie zaczarował!
    Wszystkie Brzdące są cudne i tak szybko rosną!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:16

Galanea, NataliaK, evas lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea b ladnie wygladasz ja tam bym chciala by mi sie puszyly na objetosc
    no ale trzeba sie cieszyc z tego co sie ma i juz, tym bardziej, ze pokrzywa i skrzyp z wit dziala i juz nei ma wypadanska takiego strasznego

Weronika widze, ze Pola i moja Lola maja taka sama zabawke-miekkiego pingwina rozbieranego na glowe i krążki, moja lapie za glowe glownie i za pomaranczowy ogon
    2u43aro.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:10

weronikaipola, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Ciągle mało czasu miałam na siebie i trochę zaniedbałam włosy, muszę się nimi zająć.

Weronika, widzę w podpisie, że masz jakieś swoje zdjęcie. Może wrzucisz nam duże? :)

Ech, jutro szczepienia Zosi, trzymajcie proszę kciuki. Szczepię od początku obowiązkowymi i te trzy zastrzyki to dla mnie trauma. Jutro chyba samego Krzyśka puszczę do gabinetu, a ja poczekam, bo zawsze płaczę razem z Zosią :/

weronikaipola lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak miec refleks... hahaha dpbra jestem ;-) tp wszystko przez to ze taka dzis zakrecona jestem. Yhh,no ale dobra,jak wkleilam to niechaj juz beda a co :D
    najbardziej zauwazylam Weronika,zeeeee Pola strasznie dluga jest,naprawde mega!jaki rozmiar ubranek nosi?az w szoku jestem! No i mega rozkoszna dziewczynka,co raz bardziej chyba podobna do meza ;-)

Galanea jaki Kopernik?przecie wygladasz super! Oj laski wy chyba macie jakas zaburzona samoocene czy jak?;D najpeirw muszka,teraz Ty. Oj oj! ;-)

Monia i Excella zdrowka dla pociech i dla was samych dzielne mamuski!

Agusia swoeta racja z tym co napisalas, przy alergikach to zupelnie juz inna sprawa :-)

Dpppbra doczytalam juz jaki rozmiar ma Pola :D

Martyna dawalas Arturowi zwykla kaszke manna czy jakas skomplikowana chociazby w nazwie ?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:38

weronikaipola, Galanea, Agusia2312, eta, MonikaS lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea kciuki za jutro! Ja tez nie powiem co robię po nogach jak pomyśle o kolejnym szczepieniu.. Wrr za 2 tyg niecałe.
    Kiedyś wrzuce te fotę, to zdjęcie z ciazy i po z Polunia w tym samym miejscu i ubraniu :-) a i ktos pytał o gluten, wiec wg Pani prof i szkoły CZD nie należy sie z nim spieszyć, ja daje wszystkie warzywa na razie, kaszki bezglutenowe, owoce bedą szły po przetestowaniu wszystkich warzyw, potem mięsko i na koniec gluten w postaci albo kaszy manny albo biszkopcikow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:41

Galanea lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego wszystkiego przydałyby się drobne przeprosiny za epitety, którymi zostałam potraktowana na "do widzenia", ale ja nie jestem pamiętliwa i w sumie mogę udać, że się nic nie stało, rozumiem emocje i wrażliwość, więc witamy z powrotem na pokładzie :) (choć ja akurat nie miałam najmniejszej wątpliwości, że wrócisz ;) ).

Artur na noc zapchany kaszką, zobaczymy, czy to cokolwiek zmieni.

Natalia, dawałam zwykłą najzwyklejszą, bez żadnych udziwnień, z marketu :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:41

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea na zdjęciu nie widać żeby ci się mocno puszyly:) a długość też nie jest mocno krótka :) ładnie wyglądasz ale moze faktycznie będziesz musiała więcej czasu je pielęgnować. To tak samo jak ja zarobiłam sobie grzywkę znowu na bok i wiadomo bez prostniecia się nie wyjdzie, chociaż narazie jak mylam i wysuszylam na świeżo to nawet nie musiałabym prostować grzywki ale jak reszta rozpuszczone to juz trzeba:)

Trzymam Kciuki za szczepienie Zosi, my następne dopiero mamy jak Marcel bedzie miał rok :) Ale fajnie!! :)

Weronika dobrze ze wrocilas:) fajnie ze Pola moze pic normalne mleko , zazdroszczę my nadal na Nutramigenie ale wiesz 2 Lgg jest o o niebo lepsza w smaku od 1, jakby słodsza i Marcel pije aż mu się uszy trzęsą:) Teraz też pije kaszkę Sinlac:)

Pola jest cudowna , juz duza z niej laska:) ;* Widać za jedzonko jej smakuje i to najwazniejsze:)

A co do jedzenia łyżeczka dziś sir przekonałam ze Marcel nie chce poprstu jesv z łyżeczki bo wczesniej myślałam ze może my cis nie smakuje tym bardziej ze marchew jadł z łyżeczki na samym początku. DZIWNE :/ Nie wiem co o tym myśleć:P a wyszło to tak ze zrobiłam mu kaszkę sinlac do podania na łyżeczkę i nie chciał, pluł i zaczął grymasić prawie by się rozpłakał. A po chwili przelalam do butelki i wszystko zjadł tak mu smakowała. Co za agent.

A imieniu Marcelka dziękuję za wszystkie przemiłe komentarze odnośnie ocząt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:49

weronikaipola, eta lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze tak odnośnie długich dzieci...

Mój pająk :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 23:19

Martynika, Mucha, NataliaK, weronikaipola, Agusia2312, eta, Limerikowo, alexast, evas, Niesforna lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1712 1713 1714 1715 1716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ