MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGalanea nie obraz sie,bo to nie ma nic do obrazania ale mam wrazenie ze mpj Franko to taka mala Zosia i na odwrot w sensie nawet z opisow jak piszesz o niej,tez jej wygibasy,teraz jak patrze na nia na tym przewijaku to normalnie Franko
Martyna tak myslalam. Tez tak zrobie,ale ciagle rozkminiam kiedy w koncu dac chociaz Franek juz przeciez zjadl kawalek coasta ktorym sie przecie sam poczestowal z talerza...Galanea, Martynika, eta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartynika jeśli w ogóle mowa o przeprosinach to na pewno powinno to zadziałać w dwie strony, ale tez nie chce juz wracać do tego co pisalas o mnie.. Nie wracałam po to aby dać sie znowu zdenerwować itd.
Zycze wszystkim dobrej nocy. Ja padam.
Ps. Galanea u mnie nogi wiszą tak samo hehe ile cm ma Zosia teraz?
Agusiu to super ze 2 jest lepsza w smaku, a macie zamiar robić prowokacje aby sprawdzić czy alergia nadal jest? U nas sobie poszła i warto było zrobic prowokacje moze u Was tez tak sie skonczy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:53
Galanea lubi tę wiadomość
-
A propo łapania za stopy , u nas niedługo Marcel powinien się złapać bo z dnia na dzień coraz bardziej podnosi nóżki i kieruje w stronę główki . Rączkami juz kolana dotyka. Pomoc dziecko na początku nie wie ze ma takie coś jak nóżki dopiero jak zaczai że ma to wtedy zaczyna łapać i się nimi interesować . Na początku cały czas raczki są obiektem zainteresowan:)
U nas narazie lekarze nie są za prowokacja , najpierw wprowadzać produkty mleczne typu jakiś jogurt ale wiadomo ze jeszcze za wcześnie. Nie wiem czy doczytalas borykamy siw prawdopodobnie z AZS ale do 2 lat to jeszcze nic pewnego , moze też być poprostu alergia zwykła. Narazie marchew i jabłko go uczulilo ale za 2 tygodnie znowu mamy sprawdzić od nowa te pokarmy bo to moze być chwilowe uczulenie. Tylko żeby nabral ochoty na jedzenie z łyżeczki.. Najpierw mamy podawać warzywa, owoce dopiero potem produkty mleczne.
Ja też padam, milej nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:02
weronikaipola lubi tę wiadomość
[/url]
[/url] -
Weronika milo, ze jestes Polunia super i takie ma madre oczka, fajnie ze wyszlyscie na prosta. Na ktora jutro idziesz?
Galanea fajne te wlosy...ja to mam takie mega proste i sypkie.
Excella powodzenia i sily zycze.
Agusia faktycznie oczeta godne wielu pochwal!!!
Monika tak to juz chyba jest ze jak dwoje dzieci to jak sie zacznie cos ze zdrowkiem u jednego to ciezko sie tego pozniej z domu pozbyc, oby szpital nie byl konieczny.
Eta refluksu to Majka raczej nie ma bo juz USG miala i wszystko tam ok, podomykane i nie widac zeby cos tam moglo powodowac to ulewanie, wymiotowanie.
Alexast trzymam kciuki mocno.
Paula faktycznie to jakas paranoja, ja bym tego tak nie zostawila!
Galanea przewijak Ci sie konczy
Mam nadzieje, ze nic nie pominelam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:58
weronikaipola, Galanea, eta, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hm.Wskaż mi jedno obraźliwe słowo użyte w stosunku do Ciebie, a uderzę się w pierś i przeproszę.Ja dla odmiany miałam dla siebie zadedykowaną niemałą tyradę upstrzoną niewybrednymi epitetami, którą mimo wszystko odebrałam łagodnie i ze spokojem. Popełnione w emocjach, czy też nie, z reguły takie zachowanie odbiera się jako raczej mało eleganckie, żeby nie powiedzieć nieuprzejme, a ja tu wciąż jestem (i będę) i wypadałoby się zreflektować .
No nic, zostawmy to w takim razie .Również dobrej nocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:08
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Weronika my na 16:30 idziemy. Moze sie miniemy, a moze jest szansa na spotkanie jak wczesniej Ci sie uda pojawic. Tak z ciekawosci to gdzie tam stawiasz samochod?
Mucha lubi tę wiadomość
-
Excella mega wspolczuje naprawdę. Czary mary kysz chorobsko z twego domu!!!
Weronika witaj. Pola super, jestem zdumiona ze tak dziecko moze ładnie jeść, moja to antylyzeczkowa.
Zosia fajowa, a tekst do zdj mnie rozbroił.. Pająk hahaha.
Duże te wasze dzieci, moja niby rośnie i 74 ubranka niektóre są na styk a w innych pływa. Dziś przymierzylam pampersy4 i są oki. Jest szansa ze poranna kupa nie wyjdzie plecami:)
Paula jak wyniki bety?
Dziś pełnia= noc z zapałkami w oczach.
Swoja droga wróciłam na ovufr, i zaczynam obserwacje.
Gorączka wg mego lekarza to u dziecka od 38.
weronikaipola, Galanea, alexast, Agusia2312, excella lubią tę wiadomość
-
Excella zdrowia dla Was, bo same stresy masz:/
alexast całe szczescie że tak szybko masz terminy na badania, a nie czekanie w jakichs chorych kolejkach, na pewno wszelkie badania wyjdą pomyślnie!
Martynika jak Artur zatankowany po pachy kaszą to ma spać i tyle! zakaz budzenia matki! mam nadzieję że to dziś jest ta pierwsza cudowna noc kiedy Artur prześpi ją całą i Ty razem z nim z niecierpliwością będę czekać rano na info ile dżentelmen spał
topa tak jak dziewczyny piszą od 38 podajemy paracetamol, może być też nurofen, bo on dodatkowo działa przeciwzapalnie.
Galanea włosy piękne, a poza tym ładnemu we wszystkim ładnie a Zosia bez kitu wielka tzn. tak jak Pola długa i zgrabniutka!
Weronika - witaaaaamy Pola długaśna! i te czarne oczęta!! takie hipnotajzing aaaa no i wypatrzylam ze macie fotelik do karmienia peg perego! ja jestem na niego zdecydowana, tylko nie moge sie zdecydowac jaki model czy zero czy siesta. prosze jakbys jutro badz pojutrze miala czas napisz jaki masz model, no i jak Wam sie uzytkuje,czy widzisz jakies wady,niedociagniecia, a z jakich funkcji korzystacie bede wdzieczna
w ogóle mamy sporo takich wyrośniętych dzieciaczkow. dzis zauwazylam ze Ignacego w kroku juz ciagna body i pajace. teraz ma rozmiar 68, ale patrze na 74 i to takie wielkie! to jeszcze nie na niego, ho ho ho zanim on tak urosnie to jeszcze troche - po czym mysle przymierze mu... taaaaa i oczywiscie dobry, dokladnie na teraz, w sam raz... masakra kiedy on urosl!?
a dzis probowalismy zupe jarzynowa - no i biedak tak sie krzywil az sie trzas, a na koniec odruch wymiotny, czy u Was dzieciaki mialy odruch wymiotny a potem im smakowalo i jadly? juto mu podam jeszcze raz ta zupe, ale jak ma miec odruch wymiotny to szkoda mi strasznie zeby sie meczyl wiec moze dam mu dynie z ziemniakiem czy cos innego. dodam ze jak dostal marchewke z ziemniakiem to na poczatku krzywil sie ale po paru dniach mu posmakowalo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:34
Limerikowo, Martynika, Galanea, evas, alexast, Agusia2312, weronikaipola, excella lubią tę wiadomość
-
Tyle napisalyscie ze na razie Was nie nadrobie
Przeczytałam tylko po lebkach...
Paula współczuję Ci bardzo i ja bym zrobiła tak jak dziewczyny radzą. Nie zistawilabym tego. Ktoś powinien ponieść odpowiedzialność za złą diagnozę.
Trzymaj się!
Weronika miło Cię widzieć i Polę
U nas ostatnio ciężkie dni. Wszystko przez zęby... Byliśmy wczoraj u pediatry i potwierdziła - idą jednocześnie dwie dolne i dwie górne jedynki. Wiec mój Jasiol strasznie cierpi, a ja razem z nim
Na szczęście przez ten tydzień przybrał juz dobrze na wadze i w miesiąc wyszło mu 480 gram, wiec jest ok. 7 kg waży juz mój szkrab
Kupki też pojawiają się już gestsze więc mam nadzieję że już wszystko będzie dobrze.
Oby tylko przetrwać jakoś to ząbkowanie...eta, evas, alexast, Agusia2312, weronikaipola lubią tę wiadomość
-
eta wrote:a dzis probowalismy zupe jarzynowa - no i biedak tak sie krzywil az sie trzas, a na koniec odruch wymiotny, czy u Was dzieciaki mialy odruch wymiotny a potem im smakowalo i jadly?
moja jak cos nei pasuje np kalafior mimo iz z ziemniakiem to pluje gdzie popadnie, mala plujka i tyle, wiec nei probuje juz kalafiora bo byla cala do czyszczenia i przebrania, bujaczek-lezaczek plus moja bluzka extra mialam jak trzaeta lubi tę wiadomość
-
Eta, na razie śpi .Zobaczymy jak będzie dalej, mam taką kaszkę "na dobranoc" z Holle z bananem, ale nie wiem, czym się różni "na dobranoc" od "nie na dobranoc zwykłej kaszki", w każdym razie jeszcze w razie czego w niej pokładam nadzieję, tylko ona od 6.miesiąca .No i w ogóle nie wiem, czy to w tym akurat jest problem, zobaczymy.Mam nadzieję, że jutro rano napiszę podniecona, że Artur spał do 6 i cycki mi wybuchły, a nie zmarnowana, że wstawałam w nocy 38 razy.
eta, Niesforna, evas, monaaa, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za podpowiedź trochę się martwilam bo strasznie marudził i był rozpalony. Zresztą po podaniu czopka od razu zrobił kupę wiec chyba nie wiele mógł zdziałać. Witaj Weronika Pola ma śliczne oczka . Paula jak beta ? Eta mój czasem też ma odruch wymiotny i wiem ze juz jest po jedzeniu nie wciskam mu na siłę - tym bardziej ze kawał chłopa z niego później próbuje podać jeszcze raz
eta lubi tę wiadomość
-
Galanea super wloski- ciamajda zapomniałam wspomnieć wczesniej:)
Alexsast dobrze ze lekarz tak postanowił, co 2 głowy to nie jedna. Tak samo Pauli lekarz w szpitalu powinien zrobić swoja droga. 3 mam kciuki za dobre wieści.
Eta to samo ja miałam z ubrankami, jakbym jeszcze czekała to i te wieksze przymale większe byly:)
U mnie Hania je??!!max 3 łyżeczki i koniec. Więcej nie wcisne. Odruch wymiotny ma na owoce. Poprostu juz jej ich nie daje.Galanea, eta lubią tę wiadomość