X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta dzięki :) Muszę wszystko przemyślec.

Dziewczyny, Franek wyrasta z wanienki ( a ma tą większą) jeszcze nie siada, prysznic ma płytki brodzik... W czym go kąpac?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale ten Twój chłopiec rośnie:) ojma sis kompala w takim brodziku. kładła podkładkę, małego kładła i mu prysznic robiła:)

Paula ja też bym nie darowała- to tak jakby zamiast watroby wycieli żoładek np.
    Bez diagnozy - taką decyzję podjeli. Ktoś musi być winny.
    Uważaj na siebie i się obserwuj. Ale naprawde martwią mnie te Twoje bóle brzucha. Mając taką informację - do 10 lekarzy bym poszła aby rozwiać wątpliwości.

Paula222 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam dluga wanienke Tega 102cm ze skladanym stelazem i super nam sie sprawdza, koszt 94zl z przesylka z Allegro

2lb2ky0.jpg

ehdtv7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 15:50

eta lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam taka wanienke, kupilam w sklepie bez stalazu za ok 30 zl, nie pamietam dokladnie bo poltora roku temu kupowalam. ale. 102 cm sa od gornych krawedzi wiec samo "siedzisko" nie jest jakos okropnie dlugie.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta, ale ja już Arturowi nie podaję tak często piersi w nocy.Dostaje za każdym razem smoczek, przytulam go i się uspokaja.Tylko czemu co godzinę, albo i częściej...?

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia ma nieraz taka noc ze kreci sie, wierci i budzi a wystarczy ze przytule jej twarz do mojej, albo dotykam ja tylko nosem i mala spi pare godzin. widac dzieci maja dziwne wymysly :) ale jakby sie budzila co godzine to bym chyba wybuchla :) jest terrorystka w dzien ale w nocy na szczescie budzi sie tylko dwa razy

• evas Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Mamusie wasze dzieciątka ukończyły 5 mc-y, leci magiczny 6 miesiąc- podajecie już mleczko 2?
    Na opakowaniu mleka z 2 jest informacja, że powyżej 6 miesiąca. Ja to rozumiem tak, że jak dziecko skończy już 6 miesięcy, tak też podawałam swoim starszym synom.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Na opakowaniu mleka z 2 jest informacja, że powyżej 6 miesiąca. Ja to rozumiem tak, że jak dziecko skończy już 6 miesięcy, tak też podawałam swoim starszym synom.
    u nas na nutramigenie pisze ze od 6 miesiaca:) wiec na kazdym widocznie jest inaczej :P

evas lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie ;) Nie wiem, wiecie ja nie jestem konfliktową osobą więc muszę to przemyślec. Ale raczej na ciąganie się po sądach nie mam siły ani głowy...

Aaa skoro u Franka to mógł byc objaw alergii, to chyba wiem od czego... Dałam mu taki soczek dla dzieci po 4 mc, widocznie lepiej mu go nie dawac...
    Paula, walcz kobietko, nie można tak tego zostawić. To Twoje zdrowie i ktoś popełnił błąd. A jakby Ci odcięli przez złą diagnozę rękę lub nogę, to też byś nic nie zrobiła? Przemyślcie to na spokojnie razem z mężem, poszukajcie instytucji która zajmuje się tego typu sprawami. Na pewno znajdzie się ktoś kto Wam pomoże. Nie może to lekarzom ujść na sucho. A przede wszystkim zażądaj od szpitala dokumentacji medycznej, nie tylko wypisu. W razie czego będzie to jakiś dowód w sprawie.
    Trzymaj się dzielnie, kciuki zaciskam za Twoje zdrówko &&&

Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam z góry ale ja tylko po łebkach przeczytałam co się u was dzieje.
    Paula współczuję ci przeżyć i mam nadzieję, że wszystko będzie ok
    Natalia dobrze że z Frankiem wszystko ok
    Muszko super wyglądasz
    Agusia - maluszek jest przeuroczy
    Monia dużo zdrówka życzę Tobie i chłopakom

U nas urwanie głowy. Dużo by pisać. Zdam wam relację z dzisiejszej wizyty u nefrologa. Przychodnia nie przystosowana do przyjmowania maluszków. Korytarz wąski a dzieci było bardzo dużo. Pani Nefrolog małego pooglądała, coś tam osłuchała, przeczytała opis usg i dokładnie obejrzała zdjęcia. Bardzo ją zaniepokoił ten powiększony moczowód, nawet ten powiększony kielich nie zrobił na niej aż takiego wrażenia. Dała nam skierowanie w trybie BARDZO PILNYM do chirurga dziecięcego do szpitala w Opolu. Kazała nam tam jechać od razu po wizycie. Pojechaliśmy i dostaliśmy termin na jutro na 8. Powiedziała, że chirurg zdecyduje co dalej, ale pewnie zaleci dodatkową diagnostykę. Jestem trochę przerażona. Zastanawiam się jak to wszystko będzie wyglądało. Czy chirurg zleci badania na które przyjedziemy w innym dniu czy przyjmie małego do szpitala. Dobrze, że wizyta już jutro, bo jestem mocno zaniepokojona. Wyniki moczu są ok. Myślałam, że każe nam robić badania moczu (co też uczyniła, mamy robić co 2 tygodnie i przyjść za miesiąc) i przyjść na kontrolę. W życiu się nie spodziewałam, że wylądujemy u chirurga, bo przecież mówili mi że "wyrośnie z tego" a tu takie coś. Pewnie panikuje.... i wszystko będzie dobrze :) Dobrze, że dała to skierowanie, bynajmniej go przebadają i nic nie zostanie olane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 16:46

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 6 miesiąca czy od skończonego 6 miesiąca? ja to zawsze rozumiałam w ten sposób, że od skończonego 6 miesiąca :) mój na 1ce jedzie :)
    wirus żołądkowy Piotrusiowi odpuścił i dzisiaj już pierwszy dzień zjadł normalnie zupkę jarzynową z cielęcinką i owocki :) a ja się martwiłam, że mu nic nie smakuje :)

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

właśnie Piotruś próbuje usnąć, ale Michaś jest tak pobudzony, że strasznie głośno się zachowuje... dobrze, że już bliżej wieczora niż dalej bo nie wiem jak bym dłużej wytrzymała tak bardzo chce mi się spać :)

alexast lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Paula wstrzasnela mna ta wiadomosc. Mozna byc bezproblemowym czlowiekiem,ale zrobili ci po prpstu krzywde... niewiem czy wiesz,ale ta ciaza "gdzies"jest i sie rozklada...od tego mozna dostac nawet sepsy. Nie musze przeciez pisac co to jest...

No urwanie glowy mam z tym swoim Frankiem,moze wieczprwm jak znajde 5minut to wrzuce foty Poli.

Dzis Franko jadl buraka ale niestety nie smakuje. Z reszta pytanie co mu smakuje procz ziemniaka,groszku i cukinii... ;d

Monia,wiesz,mysle ze to coag dalszywirusa a nie nowy. Czasami tak jest ze najpkerw biegunka,rzyganko a pozniej takie objawy przeziebienia. Nie zazdroszcze ekscesow chorobowych.

Kupilam dzis Frankowi puzzle piankowe i po nich smiga jak nic,maly czolgista. Jeny,niech juz bedzie piatek,za tydzien. Maly daje mi od wczoraj do wiwatu a tu jeszcze 9 dni zanim maz wroci. Maaaamooooooooo!!!!

Alexast daj znac co i jak,wierze ze sprawa bedzie rozwiazana bezproblemu. U nas narazie nic nie robia bo jest po prostu ppdwojne i nie mial maly jeszcze infekcji drog moczowych woec noe jest to dla niego narazie zadnym problemem. Jedynie co 2 miesiace usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 17:25

alexast, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    u nas na nutramigenie pisze ze od 6 miesiaca:) wiec na kazdym widocznie jest inaczej :P

Każda mama zrobi jak uważa. Ale jak dla mnie Twoj syn nie ma jeszcze 6 miesiecy, dopiero 5 miesiecy i 4 dni to nie jest jeszcze pełne 6 miesiecy. Uważam ze nie ma co sie spieszyc z wprowadzaniem wszystkiego. Ale to w koncu Twoj syn, wiec Ty wiesZ co dla niego najlepsze.

Alexast, trzymam kciuki, wierze ze bedzie wszystko dobrze !

Monika, wspolczuje chorob. Wiem co przezywasz. Byliscie u lekarza ? U nas tez zczelo sie wymiotami. U mnie starszy syn byl teraz na.kontroli u lekarza po zapaleniu migdałkow i co, i mial byc zdrowy, a ma zapalenie oskrzeli:( serio te choroby sa straszne.
    My z maluchem dalej w szpitalu, i nie zapowiada sie aby nas wypisali. Płakac mi sie chce !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 17:41

alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - Twój Franek to też ciekawy przypadek :) podwójny moczowód. Bardzo ciekawe.
    Dam jutro znać jak się czegoś dowiemy. Olinek śpi. Jak się obudzi idziemy kąpukąpu i spakuję małą torbę tak na wszelki wypadek. Zostanie w aucie. My mieszkamy ponad 50km od Opola i bez sensu będzie jak mąż będzie musiał kursować drugi raz po ubrania. Niech go porządnie zbadają i powiedzą co i jak.

Monia jeszcze raz dużo zdrowia i siły życzę.

Weronika - kiedyś uwielbiałam pewną piosenkę a w niej śpiewano "moje serce jest pełne miłości, moje serce nie chowa urazy..." Proszę cię nie chowaj urazy i wracaj do nas. Będzie weselej.

Excella - Wam też życzę dużo zdrówka i szybkiego powrotu do zdrowia i domku!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 17:47

NataliaK, weronikaipola, eta lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella ale co właściwie jest Twojemu małemu, że aż w szpitalu musicie siedzieć? przepraszam, być może nie doczytałam...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki ale nie miałam czasu Was przeczytać :( wiec tylko szybko napisze że Boeys dziś ma temp tak od 37,1 do 37,5 podać mu coś na zbicie gorączki ? Teraz ma 37,1 chyba to od zębów bo nie ma kataru ani nie kaszle.

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast i podwojna jedna miedniczke :P :/ no istny mutant ten moj syn ;-) fajnie to okreslilas co do Weroniki,tez tak mysle.

Cp do tego mleka jak i innych rzeczy dla dzieci to co jestod 6 miesiaca to mozna dawac od skonczonego 5 miesiaca bo to juz 6 miesiac,tak mi tlumaczyl lekarz. Ale ja sie nie spiesze ze zmiana na mleko 2. Poczekam do ok 7 miesiaca.

alexast, weronikaipola, eta lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Excella ale co właściwie jest Twojemu małemu, że aż w szpitalu musicie siedzieć? przepraszam, być może nie doczytałam...

Bo pewnie nie pisalam, dwa tygodnie temu Mlody nam cała noc wymiotował, na drugi dzien pojechalismy do lekarza. Osluchowo bylo czysto, stwierdzila.lekarz ze ro jakis wirus, aby go teraz nawadniac bo zaraz pewnie zacznie sie sranie. I tak bylo, pojawila sie rzadka kupa, dzien pozniej zaczal sie kaszel, po dwoch dniach kaszel byl tak silny ze maly nie.mogl złapac tchu. Wiec szybko do lekarza. Zlecila inhalacje i jakies syropy. Byl jeden dzien poprawy, pozniej kaszel sie utrzymywal ale nie taki silny. No i po tygodniu ,teraz z soboty na niedziele, budzil sie.co godzine z kaszlem, wiec rano w niedziele pojechalismy do szpitala, lekarz powiedziala ze jest mocno obturowany, ma zwęzon drogi oddechowe, i trzeba go zostawic na.badania i tak sobie lezymy. Dostaje antybiotyk i inhalacje. Na razie jest lepeij bo juz tak nie kaszle i moze oddychac.

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, wtrącę się, ale pediatra kazał podawać paracetamol jak będzie dopiero ok 38 stopni gorączki.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
‹‹ 1711 1712 1713 1714 1715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ