X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jakie to wiesci?? Jezu, trzymam kciuki, zeby bylo dobrze! Zdrowka dla Ciebie i Frania.

U nas znow dobra noc. Zosia spala od 19 do 6, zjadla i drzemala do 9. Nie chce cos jesc kaszek, nawet probowalam tych slodszych i wypycha jezykiem. Wlasciwie to mam wrazenie, ze caly posilem laduje na sliniaczku. Z zupkami jest lepiej. Kiedy Wasze dzieciaki nauczyly sie jesc? Ze nalezy "wciagac" a nie wypychac?

Dzisiaj idziemy na usg przeciemieniowe. Prosze o kciuki, bo bardzo sie denerwuje :(

Agusia2312, evas, Mucha lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia wlasciwie od razu zalapala, czasem tylko cos wyleci bokiem, przewaznie pierwsze lyzeczki. az bylam zaskoczona ze tak je. USG napewno wyjdzie w porzadku, nie martw sie

Galanea, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i zdrówka dla Frania:)

Galanea trzymam kciuki za usg , napewno bedzie wszystko ok:)

Marcel nie potrafi zjeść jednej konkretnej porcji w dzien mleka , zresztą ma tak od samego urodzenia .. Np 2 godz temu wypił po obudzeniu 120 i więcej nie i po dwóch godzinach dopil 90 przed spaniem czyli w sumie 210 tylko powinien to wypić na raz to bym mu nie dawała na kilka razy . Ehh co za lobuz. Aby przed spaniem nocnym wypije 250 na strzał .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:59

Galanea lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;)

Bartek dziś całą noc "tańczył", nie dawał się przykryć nawet na minutę, nieskończoną ilość razy go przekładałam, bo ciągle w poprzek się kładł. A przed 6 rano stwierdził, że się wyspał :P
    No i dziś rano odkrył że może piszczeć i ciągle słychać jego pisk, widać że mu się to podoba, ciekawe ile czasu ja wytrzymam? :D

Paula trzymaj się ;)

Galanea kciuki za badanie Zosieńki &&&

Jeśli chodzi o jedzenie łyżeczką, to Bartek ma jakiś dziwny sposób, niby otwiera buźkę, ale jak zbliżam się z łyżeczką, to robi dziubek i wciąga zawartość :P nie ma szans że włożę mu łyżeczkę do buzi. Na początku ładnie jadł a teraz tak cuduje.

Agusia2312, Galanea, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas u nas takie piszczenie potrwalo parę dni, teraz ma więcej śliny w buzi i przestał tak piszczeć cały czas tylko teraz się bawi to slina i wydaje inne dźwięki:P

evas, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula biedaku co to za wiesci?

Maja jak je lyzeczka to na poczatku tez wciaga (wsysa) z lyzeczki, a pozniej otwiera ladnie buzie i sie niecierpliwi, ze tak dlugo musi czekac.

Galanea bedzie super zobaczysz ;)

Wlasnie obcielam wlosy...ale szkoda mi bylo tych moich dlugich!!!

Galanea, evas, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha, prosimy o zdjecie :)

evas lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko prosimy o fotkę ;)

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu osiwieje... wyniki morfologii Franka i biochemia wywalone w kosmos,dobrze ze wieczorem mam hematologa bo z nerwow juz paznokcie stracilam... ja pierdziele kiedy to sie skonczy!!!!!!

• Mucha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Natalia nie denerwuj sie, poczekaj do konsulacji.

Fotki nie bedzie bo mi sie nie podoba jak wygladam :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 16:42

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, robiłaś kiedyś nocny przegląd termometrów, albo Natalia?? Przypomnicie mi jaki był najwiarygodniejszy?? Swój zalałam octem i muszę coś zakupić w zamian :D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Martynika, robiłaś kiedyś nocny przegląd termometrów, albo Natalia?? Przypomnicie mi jaki był najwiarygodniejszy?? Swój zalałam octem i muszę coś zakupić w zamian :D
    do ucha Brown, ma duzy zapas kapturkow-nasadek w pojemniku

Bea_tina lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mam nadzieje ze nie jest tak źle!

Galanea Zosia rozwija się tak super że nie ma opcji żeby miałoby cos być nie tak.

U nas Ignacy dobrze załapał łyżeczkę, myslalam nawet że jakoś dłużej zejdzie mu żeby zczaic jak to się je.a on otwiera buzie, czasem sam łapie łyżeczkę wpycha do buzi i jakoś tam dziamdzia i zjada. Dziś znowu zjadł sloiczek hippa cały 125g, wiadomo ze trochę było do okola, ręce, noc, broda... Ale zjadł sporo, popil 50 ml wody i teraz śpi. Taki słoik zjadł dziś jak patrzylam w 15 minut, jak za wolno podaje mu łyżeczkę to krzyczy na mnie żebym zatężała ruchy ;)

Natalia kurcze no nie mogę uwierzyć zeby cos było Frankowi, poczekaj na konsultacje, niemowlaki maja rożne odstępstwa od ogólnie przyjętych norm, może po interpretacji lekarza okaże się że nie jest tak źle! Trzymam kciuki za Franko i Twój spokój..

Muszko na pewno wygladasz super, tylko każda radykalna zmiana powoduje taki szok, musisz się przyzwyczaić do nowego wyglądu i wtedy ocenisz jak oswoisz się ze swoja fryzurą. Tymczasem my chętnie popodziwiamy ;)

Evas mój tez miał fazę piskow, a teraz ma tyle śliny w gebie ze tak gulgocze jakby zęby płukał :D

Excella cos mi się zdjęcie nie wyświetla, ale może to przez to że z tel pisze, potem luknę na kompa. :)

Galanea, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Natalia, daj znac pozniej jak bedziesz wiedziala cos wiecej. Juz mi zal Ciebie i Frania, ciagle cos.

My po usg przeciemiaczkowym - WSZYSTKO W PORZADECZKU!!! :)

evas, Martynika, eta, Agusia2312, Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella, zdjęcie się nie wyświetla, prosimy o powtórkę ;)

Natalia, nie denerwuj się, dobrze że macie tak szybko wizytę. Te normy to są często dla dorosłych, pewnie u dzieci jest inaczej. Trzymam kciuki za Franka, on na chorego nie wygląda :D

Galanea, wiedziałam że badanie wyjdzie dobrze, innej opcji po prostu nie było ;)

Muszka, dawaj fotę, na pewno fajnie wyglądasz ;) ja też się przymierzam do ścięcia włosów.

Galanea lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle ze do mnie dzwonil pediatra z zapytaniem kiedy mam hematologa bo wyniki sa zle i zeby jak najszybciej sie do niego udac. Po nim nie widac zeby cos mu bylo a znow cos nie tak. Wsciekne sie chyba....

Muszka dawaj fote napewno wygladasz dobrze :-)

• evas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że hematolog Wam coś sensownego doradzi. Zdrówka Franiowi życzymy ;)

I cały czas się zastanawiam, czy to po szczepieniu się tak zrobiło. A Franek miał robione wcześniej badania, przed szczepieniem?

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a co Frankowi może być ? Nie denerwuj się. Kurcze ja się zastanawiam bo mały tylko w szpitalu miał robione badania a teraz nie miał pobieranej krwi. Jak myślicie mam zwrócić na to uwagę lekarce ?
    Excella fajne zdjęcie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 15:55

zem3i09keg891u11.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie czy któraś używa butelki Medela i smoczka M lub innej firmy???
    Mamy butelki po Calmie i chciałabym dokupić do niej smoczek odpowiedni dla wieku:)
    Dziękuję

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
‹‹ 1707 1708 1709 1710 1711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ