X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy napewno Artur jest czerwcowym dzieckiem z 2014r? Mega chłopak a jaki sympatyczny:)

a Zosia smakowita:D dobry myk z karmieniem na golasa:) odpada pranie:D rozumiem ,ze Zplosia jeszcze nie bardzo umie jeść i się ubrudzila, ale Tatuś...?:)

Galanea, evas, Martynika, eta lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK, Zosia znów marudziła przy jedzeniu i Tatuś został zmuszony do potrzymania. W takiej pozycji zjadła cały słoik :D Dobrze, że dwa golasy, bo już mam dość prania marchewki :P

evas lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie na szybko-dodajecie kleik do mleka mm? chyba MonikaS? w jakich proporcjach, aby mleko nie było za gęste/za rzadkie, takie do picia. na opakowaniu mam proporcje takie na gęsto, dziś dodawałam na oko. dzięki!

81clk9i.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie na szybko-dodajecie kleik do mleka mm? chyba MonikaS? w jakich proporcjach, aby mleko nie było za gęste/za rzadkie, takie do picia. na opakowaniu mam proporcje takie na gęsto, dziś dodawałam na oko. dzięki!

Ja na noc dodaję jedną miarkę taką od mleka do butelki 210 ml wody + 7 miarek mleka. Mam smoczek od 2 miesiąca, dwie małe dziurki.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa ja dodaje na 150ml -1 miarkę narazie. Smoczek 1 i jest oki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 21:04

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dodaję zdecydowanie więcej :) a w smoczku mam dziurkę hmm dziurę konkretną :) nie powiem ile dodaję bo na oko sypię, ale więcej niż jedna miarka od mleka :)

weronikaipola lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu tak się rozpisałyście, że już nie pamiętam co czytałam i co chciałam napisać... ;-)

Mam nadzieje ze u wszystkich dzieciaczków jest wszystko dobrze!
    Zwłaszcza z Franiem po szczepieniu.

Martynika kaszki bezmleczne można robić na samej wodzie. Tylko one wtedy są dużo gorsze w smaku, i czasem dzieci nie chcą ich jeść. Skoro nie chcesz korzystać z mm, to może rób z taką ilością swojego mleka jaką dasz rade ściągnąć plus reszta wody.

Mój Jaś z okazji skończenia 5 m-cy dostał dziś kaszkę manne. Od razu załapał jak jeść z łyżeczki i jak się cieszył :-)
    A jak się skończyło to był płacz...
    Po rozmowie z 3 pediatrami zaczęłam od glutenu. Jeden stwierdził żeby się nie spieszyć, a dwóch powiedziało tak samo - ze jak się karmi piersią to między 5-6 m-cem gluten, a później warzywa i owoce. Tak więc robimy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 21:34

Galanea, Mucha, weronikaipola, Martynika lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale sie umordowalismy z mezem...dwie gdziny usypiania i jeszcze niedo konca sie udalo, ja nie wiem co sie stalo ostatnio ale ciagle jest mniejszy badz wiekszy klopot z usypianiem. Dzisiaj to juz wybitna histeria w lozku!!! :( chyba ja nie mam nerwow do tego :( czuje siejak wyrodna matka jak ona tak placze, ale tez nie chce jej znow przyzwyczaic do rak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 21:46

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    O matko ale sie umordowalismy z mezem...dwie gdziny usypiania i jeszcze niedo konca sie udalo, ja nie wiem co sie stalo ostatnio ale ciagle jest mniejszy badz wiekszy klopot z usypianiem. Dzisiaj to juz wybitna histeria w lozku!!! :( chyba ja nie mam nerwow do tego :( czuje siejak wyrodna matka jak ona ryczy, ale tez nie chce jej znow przyzwyczaic do rak.

Mucha ja robię tak, że usypiam lulam, a jak widzę, że nic z tego nie będzie to biorę Łukasza na matę i się normalnie bawimy. On się domęczy i sam sygnalizuje że jest śpiący, bo męczyłam się tak jak Ty. A teraz na spokojnie idzie po prostu później spać i tyle :) ale ja nie jestem tak zdenerwowana no i Łukasz raczej też nie narzeka a usypia póxniej na "spokojnie" :)
    Dzis akurat tak miałam:P usypialiśmy się 19:30, 19:45 wylądował na macie 21:02 śpi księciunio :P

Mucha, weronikaipola, MonikaS lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas co wieczór jest ten sam rytuał - 18:30 kąpanie, 18:45 karmienie przy zgaszonym świetle (czy zaśnie przy karmieniu czy nie - odkładam do łóżka), 19:00 Zosia śpi. Jak jeszcze nie może zasnąć i coś się odzywa, to smoczek i karuzela, max 15 minut i śpi. No ale może to mi się trafił taki egzemplarz, bo wiem, że bywa różnie. Ja od początku kładłam ją do łóżeczka, bez bujania, śpiewania, usypiania. W dzień jest gorzej z uśpieniem. Czasem sama pada, a czasem muszę utulić.

Za to teraz przy zębach jeśli nie dam Nurofenu to połakuje przez sen i muszę co jakiś czas podać smoczek :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 22:06

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna jeśli kleik to jedna miarka do mm, używam wtedy smoka 3 lub smoka trójprzepływowego z lovi i ustawiam na 3 krople, jeśli kaszka to jedna lub dwie miarki i to samo albo smoczek 3 z mam baby albo lovi 3-przepływowy.

Muszko super, że wyniki dobre, oby tak dalej, dziś trochę pogadałam z panią psor, kazała odstawić probiotyk, powiedziała, że najwyższy czas aby organizm sam zaczał działać bez wspomagania ;)

Galanea Zosia to zywe srebro! :) A co do logo w aplikacji to zmienia się w ustawieniach kochana, wciśnij, że nie życzysz sobie i juz :)

Eta współczuję tych podróży, również nie cierpię pakowania itd ale generalnie podróżowac uwielbiam :) właśnie się zastanawiamy czy na święta nie jechać do Naszych Przyjaciół do Zakopanego.

Weszłam do domu o 21:30, dziecko nakarmione szczęsliwe śpi, a Tato taaaaaaaaki dumny, że sam ogarnął Małą wieczorem, to była ich premiera :))

Mucha, Galanea, eta, evas, Agusia2312, Martynika, misia_k1 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    U nas co wieczór jest ten sam rytuał - 18:30 kąpanie, 18:45 karmienie przy zgaszonym świetle (czy zaśnie przy karmieniu czy nie - odkładam do łóżka), 19:00 Zosia śpi. Jak jeszcze nie może zasnąć i coś się odzywa, to smoczek i karuzela, max 15 minut i śpi. No ale może to mi się trafił taki egzemplarz, bo wiem, że bywa różnie. Ja od początku kładłam ją do łóżeczka, bez bujania, śpiewania, usypiania. W dzień jest gorzej z uśpieniem. Czasem sama pada, a czasem muszę utulić.

Za to teraz przy zębach jeśli nie dam Nurofenu to połakuje przez sen i muszę co jakiś czas podać smoczek :(

Galanea u nos bylo tak samo, ale jakies dwa tygodnie temu sie cos popsulo :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha, może u Was też ząbki?

Zosia właśnie popłakuje przez sen. Czuję, że czeka nas ciężka noc :( Nie chcę jej codziennie faszerować Nurofenem.

Weronika - u Was lepiej jak już wyszedł ząbek??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 22:31

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Mucha, może u Was też ząbki?

Zosia właśnie popłakuje przez sen. Czuję, że czeka nas ciężka noc :( Nie chcę jej codziennie faszerować Nurofenem.

Weronika - u Was lepiej jak już wyszedł ząbek??
    Lepiej kochana, bo wiecej je i lepiej spi, ale idą następne wiec kto wie jaka noc przed nami ;-)

Galanea lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie zabkow na horyzoncie nie widac jeszcze.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadnych objawów? U nas też nie widać, ale objawy wszystkie ząbkowe. Idę zaraz karmić i spać. Ciekawe czy będę wędrować do Niej w nocy :(

Dobrej i przespanej nocy Wam życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 23:18

evas, weronikaipola lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Dziewczyny! Oby dzisiaj każda z nas się wyspala.. :) tego życzę :*

Galanea, evas, weronikaipola lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea zadnych zabkowych objawow nie widze. Cos sobie poprzestawiala i sama pewnie nie wie dlaczego :/

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia miala wczoraj taki apetyt ze dorabialam jej trzy razy mleka przed snem i pewnie dzieki temu obudzila sie tylko raz w nocy. kupilam jej pajacyk, wzielam 80 z mysla ze bedzie wiekszy i dluzej posluzy, ubieram a tu szok- pasuje na juz ! nie nadążam z wymiana ciuchow

eta, weronikaipola, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, noc nie najgorsza. Jedna pobudka o 5 na karmienie i spala do 7:20. Zaczela mowic: aj, ej, aja (jak maly ninja :P )

eta, weronikaipola, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1742 1743 1744 1745 1746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ