X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka rodzila niecaly miesiac przede mna, 18 godzin skurczy, bez postepu porodu, parla ponad godzine a dziecko zaklinowalo sie w kanale rodnym. gdy w koncu urodzila okazalo sie ze z powodu przedluzajacego sie porodu dziecko mialo wylewy, utworzy sie krwiak w glowie a reka byla cala sina. Coz z tego ze medycyna poszla do przody skoro lekarze nadal "nie sa ludzmi"

alexast, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja z porodem, lekarze potrafią na prawdę nie dośc że zepsuc magię narodzin to i matka rodząca musi się męczyc i dziecko ma uszczerbki na zdrowiu :( Na szczęście ja mój poród wspominam cudownie, miałam super położną, był mąż, było bardzo intymnie i pięknie. Światło było przygaszone, na prawdę piękne wspomnienia...

A tu macie mojego wielkoludka ;) :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e9d2a6164f4.jpg

alexast, weronikaipola, Martynika, NataliaK, Limerikowo, eta, Galanea, Mucha, Nalka, evas lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moj porod tez wspominam dobrze mimo ze rodzilam bez meza i na ogolnej porodowce. Polozna swietna, byl moj lekarz, zadbali o badania dziecka, polozna postarala sie zebym nie musiala byc nacinana. jak teraz o tym mysle to az lza sie w oku kreci na wspomnienie pierwszego kontaktu z Oliwia...

Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co kaman ?! :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/716c628a5463.jpg

NataliaK, alexast, weronikaipola, Paula222, Martynika, Limerikowo, eta, Galanea, Mucha, Nalka, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ale nie rozumiem tego twojego postu do mnie?pytalas o mate czy izoluje cieplo wiec napisalam ze izoluje xD hm,jakies dzis nieporozumienia :D

Uuuuu co ta ciaza ze mnie zrobila,fizyczna pokraka,po godzine bylam na twarzy jak piwonia wiec zeszlam a raczej sie sturlalam z biezni bo mialam juz ciarki na twarzy hahaaaha omfg... trener pocieszyl mnie ze po 2 tygodniach wroce do formy xd

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika dzieki za cynk, Pola ma śliczne ubranko na święta :-)
    Fajne bo taki jakby na szydełku robione
    m7vx44.jpg
    Oliwia i Franek słodziaki!
    A Oliwia to ma takie oczy, że już nimi czaruje, piękne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 14:06

NataliaK, alexast, Martynika, karolina1990, Limerikowo, eta, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D no Natalia faktycznie nieporozumienie:P heh sorki, fajnie ze izoluje bo my też za ciepło od podłogi nie mamy :) Jesrem dziś zakręcona .

My też chcemy kupić krzesełko używane , jesteśmy na etapie szukania , mój maz uparł ssie na firmę Caretro , chyba dobrze napisałam :P :D

Ja poród wspominam bez emocji , moje CC bylo takie jakies normalne heh

NataliaK, eta lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • alexast Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina niechcący polubiłam post opisu porodu koleżanki. Piszę z telefonu i niechcący trafiłam w lubię. Oliwcia jest słodka

Paula Franio taki duży ładniutki

Weronika ubranko śliczne aż żałuję że nie mam córki. Może następnym razem :)

Paula222, weronikaipola, karolina1990 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia spoko,tak myslalam ze zle sie zrozumialy my ;-))

Weronika no nie nooooo...fajnie jest miec coreczke,mozna ja tak super stroic :D

Wiecie co ostatnio gdzies tu na forum czytalam posty dziewczyny o nicku Anielka...przypomniala mi zaraz ta "nasza" Anielka,ciekawe co u niej i jak sie pozbierala po tym wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 14:36

weronikaipola, eta, Paula222 lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja caly czas mowie ze na te oczy to kazdego zlapie :) ja jeszcze troche i bede mogla zapiac spineczke do kompletu z sukieneczka, tez musze cos jej kupic na swieta

weronikaipola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a przypomnijcie mi nick dziewczyny ktora sie stara o adopcje? Ciekawe co u Niej..

• eta Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Franek śliczny chłopak!

Oliwia ma pieeekne oczy !

Oj dla dziewczynek takie piękne sa sukieneczki! Heh można się rozplynac :)

Ja tez praktycznie zawsze z tel pisze i wiecznie klikam tam gdzie nie chce, albo w suwaczki, albo zgłoś albo polityka.. Tak mnie to wkurza ;)

Wrocilismy z spaceru, ale zimno!!! W Lublinie u teściów jesteśmy, dobrze ze jutro wracamy bo chce juz być u siebie.
    Jeszcze mąż mnie wkurza,masakra :/

Weronika myślę nad jej nickiem, myślę myśle, jak sobie przypomne to dam znać, a to nie była tez Weronika? Kurcze niech ktoś powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 15:18

Paula222, weronikaipola lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie Marcelina, albo tak miała na imie?

weronikaipola, eta lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    A nie Marcelina, albo tak miała na imie?
    Albo Marcysia chyba? :-)
    Marcysiu napisz...

• eta Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) beatina masz racje :)
    Weronika to inna mama :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Tak :) beatina masz racje :)
    Weronika to inna mama :)
    hmm a mi się wydaje, że jednak Marcysia :)
    Dziewczyny pomożcie, mi się wydaje że Marcysia, poszukałam w nikach i pasuje Marcysia86, to chyba ona?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 15:29

• excella Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikaipola wrote:
    EeetAm nie bedzie :-)

Ciuszki superowe a te świąteczne genialne!

Właśnie szukam czegoś dla Poli na święta jak ktos cos fajnego wyhaczyl to dajcie znac :-)
    Muszko a taki teść to Skarb :-)

Ładna mikołajową sukienke widziałam dziś w ttesco F&F, jeśli bywasz ;) akurat kupowalam kombinezon dla mojego i rzucila mi sie w oczy. Ja.za miesiac pojade kupi tez jakis stroj mikołaja.

Fajnie tak.stroić corke, u nas też miala.byc, a trafil sie.koljeny siusiak;)
    Widze nie raz zdjecia mamy i corki ubrane w takie same kiecki, to az chce mi sie jeszcze dzidzi ;) ale przy moim.szczesciu, trafia sie blizniaki-siusiaki, wiec pozostaje mi podziwiac Wasze ślicznotki :)

A z gorszych rzeczy dzis, dostalam okres. Buu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 16:18

weronikaipola, Limerikowo, alexast, Martynika lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikaipola wrote:
    hmm a mi się wydaje, że jednak Marcysia :)
    Dziewczyny pomożcie, mi się wydaje że Marcysia, poszukałam w nikach i pasuje Marcysia86, to chyba ona?

Tak to Marcysia :)
    Ja wczesniej zastanawialam się czy nie miała na imię Weronika, ale potem skojarzylam że Weronika to inna mama. A tu chodzi o Marcysie. :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna pytam Ciebie bo wiem ze dajezz manna. Napisz mi prosze łopatologicznie ile dajesz manny i ile wody zeby to ogarnac. To z tego co mi sie wydaje sladowe ilosci do gotowania dlatego nie moge ogarnac tdgo w glowie xD tylko nie pisz mi prosze 2,3 gramy bo ja niewiem ile to jest,pisz mnie tu kobieto,obrazowo jak dziecku :D no bo jutro chce wystartowac z tym glutem :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 19:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja tez startuje rano z glutem ;/) ja daje jedna miarkę kaszki orkiszowej przez pare dni potem mam zwiekszyć do dwóch miarek itd.

Słuchajcie przebily sie dwie dwójki na dole, to dobra wiadomość ale zła jest taka ze mała bardzo cierpi nawet nurofen średnio pomógł :-(

Limerikowo, balonik, Galanea lubią tę wiadomość

‹‹ 1747 1748 1749 1750 1751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ