X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko to jaki kolor, gadaj no ze :-))

Zgadzam sie troche wiecej taktu, niech każdy kupuje to co chce, nie powinnismy tego komentować, bo każdemu robi sie przykro w takim momencie ;-)

Ide robić naleśniki :-)

alexast, Mucha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho cicho bo zaraz bedzie jakis fajt fajt fajt :D

Mucha, eta lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie cicho, cicho :)

Weronika odpowiedzialam pod wiadomoscia do Martyniki :)

weronikaipola lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Cicho cicho bo zaraz bedzie jakis fajt fajt fajt :D
    EeetAm nie bedzie :-)

Ciuszki superowe a te świąteczne genialne!

Właśnie szukam czegoś dla Poli na święta jak ktos cos fajnego wyhaczyl to dajcie znac :-)
    Muszko a taki teść to Skarb :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 09:20

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec przepraszam za NIETAKTOWNA wypowiedz, jestem mega zazdrosna i skomentowalam to ze zlosci, milego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wyluzuj cztery literki :-)

Dobraide robic bicki na silowni hahaha ;-) milego dnia mamuski!

weronikaipola, Nalka lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to prawda :)

Karolina spokojnie.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Vikus z Zuzą Was ciepło pozdrawiają :)

Galanea, eta, Nalka lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy i pozdrawiamy :)

Karolina ja nie pisałam że ty jesteś zazdrosna tylko że moje koleżanki były/nadal są. To się ciebie nie tyczyło. Do ciebie była pierwsza część. Zrobiłam odstęp i zaczęłam od "mnie wkurzają takie wypowiedzi..." i opisałam swoja historię. Więc po co ten sarkazm? Ty wyraziłaś swoją opinię ja swoją i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 10:05

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle ze ja swoja na nikogo nie naskoczylam. a Ty wyraznie powiedzialas ze krytykuje kogos a tak nie jest. co zlego jest w zdaniu ze ja bym tyle nie dala? jesli moja wypowiedz byla nietaktowna to Twoja w stosunku do mnie rowniez

• Martynika Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, w H&M są śliczne eleganckie bodziaki i sweterki, patrzyłam dla chłopców-z muchami, krawatami, ale dziewczęce też na pewno są, takie nienachalne :).

Artur zasypia na piersi.Jeżeli zaśnie na dłużej, uwinę się ze sprzątaniem i będę miała jeszcze czas usiąść do komputera, to pokażę Wam, w jakim krzesełku ja jestem zakochana :).
    A tego Blooma widziałam na stronie Smyka w jakichś całkiem normalnych cenach-one są zależne wyłącznie od koloru, czy od czegoś jeszcze? pytam z ciekawości :).

weronikaipola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika na stronie smyka za rozsądna cenę jest tylko wkładka :-) mozesz sobie kupic tyle wkładek ile chcesz, a krzesełko kosztuje niestety tyle samo gdzie indziej :-)
    Zaraz skoczę do hm i zobaczę co tam mają :-)

Martynika lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Karolina ja Cię rozumiem. Też bym chciała dla mojego dziecka jak najlepiej i móc kupowac nowe rzeczy i co tam mis się spodoba ;) Np spodobała mi się mata co Natalia kupiła Frankowi... chciałabym taką ale mnie na nią nie stac :/ Ale cóż... Ja póki co kupiłam używane krzesełko przez tablicę za 100 zł ;) Chociaż nie powiem bo wolałabym takie z bobasa nie dośc że nowe to i w stolik można przerobic... ale cóż :P I proszę mi się tu nie złościc i nie kłócic ;)

Franek znów dał pospac prawie do 9 ;)

weronikaipola, Galanea, NataliaK, eta lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • alexast Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina zaczęłaś od tego "matko za ile kasy Wy kupujecie te krzeselka..." dla mnie ton wypowiedzi był wyśmiewający i kpiący. Dlatego napisałam, że wypowiedź jest niestosowna i nie powinnaś komentować kto za ile kupuje. Może źle zinterpretowałam ton wypowiedzi i miało to zabrzmieć inaczej, w takim przypadku przepraszam, choć nie uważam, że naskoczyłam na Ciebie, a jedynie zwróciłam uwagę.

Paula ja Olusiowi też kupiłam używane krzesełko z allegro za 140zł. Jestem mega zadowolona i uważam, że mu nic nie brakuje. Mnie też nie stać w obecnej sytuacji na wiele, rzeczy.

Raz na czas uzbieram kasy na droższą rzecz i ją kupuję i nie chciałabym usłyszeć "matko ile kasy na to wydajesz, ja bym tyle nie dała" bo to moja sprawa za ile co kupuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 10:41

NataliaK, Mucha, eta lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast a powiedz dobre te kółko do pływania? Bo pewnie w poniedziałek takie będę miała :) I chcę z Frankiem na basen skoczyc, ale zastanawiam się jak Oluś się zachowuje? Nie boli go szyjka czy coś? Bo nie powiem pokusiło mnie :) No i chyba dziecko ma szeroki zakres ruchów w takim :D

Ja tam się nie wtrącam, tylko po co takie spory na forum :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 10:46

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ton nie mial byc wysmiewajacy tylko bardziej wyrazajacy zdziwienie ze tyle kasy moze kosztowac krzeselko. Moze zle to napisalam. nikogo nie chcialam urazic
    . Krzeselko jest fajne i byc moze warte swojej ceny, nie mowie ze nie. My fostalismy na chrzest krzeselko

Martynika, NataliaK, Mucha, eta lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia w dzien 15 stopni w pokoju to ciepło?? No raczej nie;/ a jak jeszcze z 2 tygodnie nie bedzoe ogrzewania to sie wychłodzi totalnie. Mieszkamy w domu jednorodzinnym (które juz swoje lata ma), duze pokoje i pomieszczenia dopiero zimno..

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • alexast Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ja źle to odebrałam. Sprawa wyjaśniona. Jeśli poczułaś się urażona moją wypowiedzią to przepraszam.

Paula nie zauważyłam żeby Olusia bolała szyja. Miał prawie pełną swobodę ruchu. Ja kupiłam ten mniejszy rozmiar, kupię większy jak otworzą basen po remoncie. Będzie miał ozonową wodę. Specjalnie dla maluchów. Będą też zajęcia. Otwierają go w przyszłym roku. Na pewno skorzystam bo basen mam pod nosem :)

Martynika, Paula222, Mucha, eta lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozamiatane, na forum znow panuje spokoj :) nasze krzeselko ma jedna wade- nie ma regulacji ani wysokosci ani oparcia wiec poki co Oliwia nie moze w nim siedziec. ale skoro takie dostalismy to innego nie kupuje bo na potem jest super.

alexast lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikaipola wrote:
    Martynika na stronie smyka za rozsądna cenę jest tylko wkładka :-) mozesz sobie kupic tyle wkładek ile chcesz, a krzesełko kosztuje niestety tyle samo gdzie indziej :-)
    Zaraz skoczę do hm i zobaczę co tam mają :-)

Buhahahahaha, ACHA :D.

Z tymi nocami, to nie ogarniam totalnie... Artur jest jak dr Jakyll i Mr Hyde. W nocy totalna masakra, jakby ktoś tylko wtedy go obserwował, to normalnie nieszczęśliwe dziecko, które albo jest chore, albo je coś okropnie boli, albo wyrodni rodzice mu w dzień dostarczają takich przeżyć, że mały w nocy wariuje.

A w dzień... same zobaczcie:

Roześmiany, bawiący się, gadający bobas, który miewa humory nie częściej, niż każde inne zwyczajne dziecko, ale absolutnie nie wygląda, jakby mu coś dolegało... o co chodzi? Nie wiem... nie odnajduję żadnych zależności, ani czegokolwiek, co by działało, daję mu w nocy po prostu jeszcze więcej czułości, głaszczę go, całuję, przytulam. Wiem, że to nie przyzwyczajenie do cyca, bo cyca dostaje na całą noc tylko dwa razy. Zęby? Po Nurofenie nie było różnicy. Wrażenia? Jest tak samo niezależnie od tego, czy siedzimy cały dzień we dwoje, czy podbijamy świat. Muszę zajrzeć pod jego łóżko, czy nie ma tam potworów... Jakby był starszy, to byśmy wzięli magiczną różdżkę i je wygonili ;). Albo... oswoili z filmem "Potwory i spółka" :).

A to moje ukochane krzesełko, albo może typ krzesełka, bo jeszcze nie wiem, czy na to konkretnie się zdecyduję. Podoba mi się, bo widziałam je w "akcji". Ma je moja kuzynka (tzn. ona ma firmy Stokke, ale te są takiej samej konstrukcji, a tańsze). Niezwykle podoba mi się to, że krzesełko rośnie razem z dzieckiem, a ja lubię rzeczy, które są funkcjonalne przez długi czas. Jej siedmioletnia córka nadal go używa, dzięki temu przy stole ma plecy proste i oparcie dla nóg. Pojawił się też młodszy, już roczny synek i krzesełko przeżywa swoją drugą młodość :). Poza tym zajmuje mało miejsca i wygląda jak zwykły mebel.

krzeselko_timba_opis1.jpg

Będę celować w białe :).

Co do Waszych wcześniejszych wypowiedzi... Płakać mi się chce, jak czytam niektóre opisy porodów. Cholernie przykre jest to, że osoby trzecie mogą tak łatwo spieprzyć te magiczne chwile. Moja mama wielokrotnie mi opowiadała jak rodziła mnie przez trzy dni i do samego końca nie pojawiły się bóle parte. Musiała mnie wypchnąć bez jakiejkolwiek pomocy organizmu (a mała nie byłam-3800), nie wspominając o personelu medycznym. Nie chcieli zrobić cesarki, nie użyli próżnociągu, czy kleszczy. Wspomina, że gdy w końcu przyszłam na świat, zobaczyła moje fioletowe plecy i przez dłuższy czas nie słyszała płaczu to była najgorsza chwila w całym jej życiu. Dostałam 5 punktów, byłam niedotleniona.

Nikt mnie potem nie kierował na żadne kontrole, mama w strachu obserwowała mój rozwój przez kolejny rok, ale... było ok :). Jakiś Anioł Stróż nade mną czuwał.

Mama po porodzie była wyczerpana, powiedziała, że nie było widać białka oka, tak popękały jej naczynia, ale musiała w tym stanie pójść na inne piętro, gdzie leżałam, bo nikt jej nie chciał mnie przynieść, ani udzielić informacji... koszmar, nie mieści mi się to w głowie. Ale to było 25 lat temu! A nadal dzieją się straszne rzeczy na porodówkach :(.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 15:24

eta, alexast, weronikaipola, Paula222, NataliaK, Limerikowo, Nalka, evas lubią tę wiadomość

‹‹ 1746 1747 1748 1749 1750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ