X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wyrywaniu ósemek wyglądałam przez trzy dni jak chomik, nic mi nie pomagało, a jeszcze krwiak wyszedł na żuchwę... także tego, może ktoś, kto miał sukces w tej materii się wypowie :D. Ja poległam, a jeszcze poszłam do przedszkola pracować, dzieci na szczęście nie uciekały :).Ale w czasie zabaw tylko udawałam, że śpiewam :P.

Natalia, dzięki, to bardzo miłe, co napisałaś :).W ogóle dziękuję wszystkim w imieniu Artura za życzenia!

Mucha, wal co się stało :).

Natalia, fota!

No i gratuluję zęboli, wreszcie! Mam nadzieję, że pierwszy najgorszy, a potem już wszystkie wyjdą niezauważone ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 12:51

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Niesforna Franko wczoraj to byl aniol haha ;-) nawet sie nie chcial usmiechnac do cioci Agaty :-(
    No siedział w tej spacerówce taki spokojniutki jak aniołek, tylko bez humorku trochę ;) Na mnie też się tak dziwnie spojrzał z wyrzutem, "co to za baba mnie zaczepia" :D

Mucha co się stało? Pisz! :)

U nas dziś wręcz cudowna noc! Jaś zasnął po 21. Zwykle po godzinie budzi się na cyca, a wczoraj śpi, śpi, i śpi... Więc koło 23 wzięłam go na śpiocha i nakarmiłam. Obudził się po 2, cyc i dalej spanie; następna pobudka po 6, cyc i dalej spał do 8:30! A ja oczywiście razem z nim :) więc się wyspałam, w końcu!

A jutro szczepienie, więc mnie już brzuch boli z nerwów :(

A co zębów to u nas chyba niedługo będzie lewa dolna jedynka! Widać już taki biały punkcik, i jak dotykam to czuć ostre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 13:08

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham autokorektę i niemożność zrobienia Lipska :D.

A propos-kiedy podajecie dzieciakom deserki? po śniadaniu, po obiedzie? po jakim czasie od posiłku? nie wprowadziłam jeszcze owoców, na razie jedziemy z warzywami, ale moglibyśmy już opitolić jakiegoś banana.

• excella Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, my mamy x lander x run, nie narzekam na.niego, sprawdził sie nad morzem, w lesie, w metrowym śniegu i śmigając na rolkach. To moj wozek na trudne warunki, po sklepe jezdzd quinny zapp xtra.
    Daleko mi do Wisły, ale nigdy nie wiadomo. Moze kiedyś pojezdzimy razem na.rolkach:)

weronikaipola lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dajemy deserek po ostatniej drzemce przed spaniem nocnym.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamiast posiłku czy między karmieniami?

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje jako posilek a potem popija troszku mlekiem.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy mamy karmić Annę mamy trzy butelki plus owoce i soki. Ogólnie laboratorium. Jedyne co u niej stałe to obiad. Niestety czasami zje go za mało i dostaje coś jeszcze.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Ty lepiej te boki wygolone pokaż ;))
    dobrze ze kręgosłup odpoczął, a wózek hmm rzeczywiście wygląda na mały ale może to fota tak wyszła ;)

Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiście jakiś taki ciasny ten wózek. U mnie spacerówka jest duża, jeszcze Michaś mógłby spokojnie w niej pojeździć :) też jedo tylko bartatina

pokaż pokaż nowy fryz :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kiepsko po tym antybiotyku boli Marcela brzuszek, odlozylismy go i jutro znów wizyta u pediatry. Musiałam podać czopek przeciwbólowy.

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    U nas kiepsko po tym antybiotyku boli Marcela brzuszek, odlozylismy go i jutro znów wizyta u pediatry. Musiałam podać czopek przeciwbólowy.
    Agusiu przykro mi .. A dawałas jakaś osłonę ? Słyszałam ze najlepszy przy antybiotykach jest enterol

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probiotyki i debridat ma. No już kiedyś miał antybiotyk ale inny i nic mu nie było a po tym go brzuch boli. Ale juz jest poprawa z gardłem z tego co słychać i mam nadzieję ze juz nie bedzie potrzebny antybiotyk . A jakby był potrzebny to napewno da inny.

Wiem ze moje dziecko musi się tak leczyć za pomocą antybiotyku bo ropa na migdalkach to nie przelewki , krotka droga do anginy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 19:48

weronikaipola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Probiotyki i debridat ma. No już kiedyś miał antybiotyk ale inny i nic mu nie było a po tym go brzuch boli. Ale juz jest poprawa z gardłem z tego co słychać i mam nadzieję ze juz nie bedzie potrzebny antybiotyk . A jakby był potrzebny to napewno da inny.

Wiem ze moje dziecko musi się tak leczyć za pomocą antybiotyku bo ropa na migdalkach to nie przelewki , krotka droga do anginy.
    A moze to reakcja na inny lek np debridat? Czasem antybiotyki zle reagują z innymi lekami. W każdym razie zdrówka, u nas prof poleca enterol podczas i po braniu antybiotyku. To tez probiotyk ale grzyby, drożdżaki odbudowuje florę.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika dziękuję za radę :) Mam nadzieje ze juz go brzuszek nie bedzie bolał , bo strasznie mi go było żal , dobrze ze czopek szybko zadziałał i ulżyło Marcelkowi. Jeszcze tak nigdy go nie bolało tak stękał z bólu...

• Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, jak jest ropa to jasna sprawa, też bym w takim przypadku nie ryzykowała. U nas opis tego, co się dzieje w gardle był taki, że jest lekko czerwone i wydzielina zalega, dlatego się wstrzymałam. Lekko czerwone gardło do końca zimy pewnie będzie miał jeszcze parę razy (choć oczywiście lepiej, żeby jednak nie ;) ).

Dzisiejszy dzień był lepszy, cały czas był w zaskakująco dobrym nastroju, byliśmy u moich rodziców i ani trochę nie marudził. Moja mama porządnie go oklepała, solidnie się inhalowaliśmy, sporo spał dzisiaj w ciągu dnia (w sumie 4,5 godziny!), jadł normalnie, temperatura nie urosła, nie ma nawet stanu podgorączkowego. Wieczorem trochę więcej rzęził, ale generalnie dzień był dobry, odkasłuje, ale nie tak, żeby się dusił, czy ciężko oddychał. Na noc go jeszcze nasmarowałam (super ta maść, bardzo długo trzyma), dostał syrop.
    Jutro o 7.30 dzwonie i umawiam wizytę u naszej pediatry w rejonie, idę trochę z duszą na ramieniu, ale mam nadzieję, że te wszystkie zabiegi weekendowe przyniosły poprawę.

Agusia, przykro, że tak zareagował na ten antybiotyk, wiadomo na przyszłość, którego unikać, bo widać, że Marcelek ma wrażliwy brzuszek, oby już nie miał takich reakcji! Trzymam kciuki za Was :).

MonikaS, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śpią urwisy :)

Martynika myślę, że może uda się Arturkowi ominąć ten antybiotyk ;)
    Agusia i Martynika dajcie znać jutro co tam lekarze powiedzieli.
    Ja jutro dzwonię umawiam szczepienie.

Mąż jutro znowu wyjeżdża - tym razem do Piaseczna. A my znowu tydzień cały sami. Tak może być do lutego. Od poniedziałku do piątku sama z dziećmi a w weekendy mąż w dom...Wiecie co? idzie się przyzwyczaić hihi ostatnio tak jestem zabiegana, że nie wiadomo kiedy tydzień zlatuje. Jutro umawiam na szczepienie na wtorek - bo u nas we wtorki szczepią i z mamą do sklepu muszę jechać. Pojutrze z siostrą do sklepu i na szczepienie. Na środę jeszcze planów nie mam, ale zapewne coś się samo zaplanuje ;) w piątek na bioderka. Na razie środa i czwartek bez planów.

Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się sprawdzić co u Jasia, bo znowu śpi i nie obudził się na cyca. A on cały rozpalony, 38 stopni temperatura :-(
    Nie wiem od czego, żadnych innych objawów nie ma. Czasem pokasłuje, ale wg mnie to dlatego że się krztusi od nadmiaru sliny.
    Dałam paracetamol, zrobiłam zimne okłady i mam nadzieję że spadnie ta temperatura :-(
    Dobrze ze dziś ta wizyta w związku ze szczepieniem...
    No a ja już nie zasnę.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna współczuje.. U nas tez ciężka noc kupa nie chce isc. :-(
    To juz na pewno nie bedzie szczepienia skoro było 38, także chociaż tym juz sie nie stresuj. Zdrówka dlaJasia!
    Mnie tez boli gardło i nadal chce mnie wziąć jakis wirus.. Ech..
    Alexast a jak Ty?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13.15 mamy wizytę, z rana nos zapchany, kaszel umiarkowany, stan ogólny dobry.
    Oj, coś łapie te nasze dzieciaki, ale racja-gdyby przyszły mrozy temperatura wszystko by wytłukła i byłoby lepiej, a taka utrzymująca się temperatura 3-4 stopnie to zawsze wylęgarnia choróbsk.
    I jeszcze to grzanie w autobusach, już bym wolała, żeby było zimno.Wczoraj skróciłam drogę do rodziców o dwa przystanki i szliśmy, bo, chociaż zdjęłam Arturowi czapkę, to już czułam, że zaczyna mi się zgrzewać.
    Mam nadzieję, że u Jasia to taki jednorazowy wyskok temperatury, organizm przez noc się z czymś zmagał, ale już się uporał :).

Natalia, kurde, to korzystaj, zanim kolejne ruszą :D! Chociaż, może z następnymi już nie będzie tak źle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 08:20

‹‹ 1775 1776 1777 1778 1779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ