X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha ja myślę, że to tak się może wydawać, że się jest ignorowanym a pewnie tak nie jest :) nie wiem - tak myślę :) ja też czasami piszę i post ginie bez echa :) o np o głosowaniu na moich chłopców :P heehe
    ja ze swojej strony na usprawiedliwienie to napiszę, że moja pamięć chyba jeszcze nie wróciła do normy i np czytam czytam i chcę napisać to tamto a jak dojdę do końca czytania to zapominam co chciałam napisać i odpisać dziewczynom :) stąd często nie komentuję postów bo najzwyczajniej w świecie zapominam... a jak tak na bieżąco to wtedy piszę i to czasami chyba niepotrzebnie, za dużo hehe :)
    właśnie forum ma to do siebie, że się nie odczuwa emocji i czasami źle się interpretuje wypowiedzi stąd takie niedomówienia :)
    a jak Maja? ulewa dalej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 11:16

Mucha lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Bartuś - teraz sobie przypomniałam :)
    Excella to super. U mnie podobnie. Michaś mówi, że kocha Piotrusia, podrzuca mu zabawki, przytula się, rozśmiesza. Woła mnie jak coś Piotruś popiskuje lub gdzieś się zaturla gdzie nie trzeba :) a czasami np podejdzie i go klepnie, albo krzyczy, żeby się Piotruś na niego nie patrzył hehe no i oczywiście więcej chce czasu ze mną spędzać przy zabawie. Jak mówię, że muszę Piotrusia potrzymać bo płakać będzie to mówi, żebym z nim usiadła obok i się bawiła :) także ogólnie jest ok :) złych emocji nie ma :) oprócz tego poklepywania :) a najlepsze jest to, że jak Michaś go tak klepie to zamiast płakać to ten się śmieje haha widać mocno nie klepie i nie boli ;)

excella lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to dobrze ze zle zrozumialam...wlasnie o to mi chodzi, na pismie zawsze moga wyniknac nieporozumienia. Dziekuje :)

Monika wlasanie dlatego chcialam to przemyslec na sokojnie, bo pewnie mi sie wydawalo. Ulewania przeszly :) ogolnie od wczoraj Majka robi bardzo duze postepy. Zaczela sie dzwigac na raczkach na brzuszku, podnosi pupe i zgina kolanka na brzuszku, no i przekrec sie na brzuch i plecki :) i stala sie komunikatywna duzo bardziej.

weronikaipola, MonikaS, Martynika, NataliaK, eta lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to super, że przestała ulewać - widać ten syrop chyba pomógł :) super, że tak zaczęła robić postępy :) a tak w ogóle to daj jej zdjęciu nam tu na forum :) dawno Twojej córci nie widziałam :)
    co do postępów to mój się tylko turla, obraca się przez jeden bok, przez drugi coś nie wychodzi. Denerwuje się, że nie potrai chodzić :) co się doturla do zabawki to Michaś cap i zabiera bo z reguły to są samochody a ja kazałam mu zabierać bo one takie kanciaki, jeszcze się skaleczy... super byłoby żeby już sam siedział. Człowiek by narzucał mu tych grzechotek, zabawek i by siedział a tu na leżąco wszystkiego nie dam bo się w oko np dziobnie :) dupkę leżąc na brzusiu wypina, ale nie idzie na kolana klęknąć :) bo się rozjeżdżają na boki hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 11:42

Martynika, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    No to tak...widze, ze moj pomysl na zlapanoe oddechu nie wszystkim sie spodobal...szkoda. Jak juz pisalam jestem osoba ktora woli rozmawiac niz pisac, bo nie widze i nie czuje emocji. Sama tez ich jakos w pisaniu nie umiem okazywac i dlatego nie zawsze wszystkim odpisuje. Czasem mam wrazenie ze jestem przez niektore ignorowana...Martynika jakos odczulam ze niebardzo masz ochote do mnie pisac, chcialam na to na chlodno popatrzec i nie rozgrzebywac tematu. Weronika mam nadzieje, ze tylko zle zrozumialam Twoj wpis...zabrzmialo to tak jakbys mowila ze dobrze ze przestalam pisac.

PS. Nawet teraz nie umiem sie do konca wyslowic :)

Mucha, nie to, że pomysł się nie spodobał, ale szmat czasu już siedzimy ze sobą na tym forum (kurcze, ponad rok!), dajesz nagle do zrozumienia, że ktoś Cię ignoruje, albo na Ciebie "warczy", lista udzielających się osób ostatnio się zawęziła, no i każdy, z tej węższej już grupy, zaczyna się zastanawiać, czy to o niego chodzi, a jeśli tak, to w którym momencie Cię uraził. No i ja też się zaczęłam zastanawiać, doszłam do wniosku, że na serio nie wiem i jeżeli coś się wydarzyło to na pewno nie celowo i voila, dobrze, że Cię "przycisnęłam", bo okazuje się, że to m.in. o mnie chodzi! Nigdy kompletnie nie miałam takich emocji, żebym nie bardzo chciała do Ciebie pisać :). Zazwyczaj piszę z telefonu, co jest trochę upierdliwe i istotnie, nie zawsze odpisuję na wszystkie posty (właściwie to nawet nie wiem, czy o to konkretnie chodzi?), ale to nie jest związane z niechęcią.

No i coś, na co sama zwróciłaś uwagę i niejednokrotnie ja o tym pisałam, m.in. po nieporozumieniu z Weroniką - niestety, to, w jaki sposób się porozumiewamy jest odarte z gestów, mimiki, emotikony nie zawsze oddają to, co mamy na myśli, a co mamy, to tylko my najlepiej wiemy i może to zostać źle odebrane - choć nigdy byśmy na to nie wpadli. Trzeba o tym pamiętać i na bieżąco rozwiązywać zgrzyty.

Ogólnie samą potrzebę odpoczynku od forum rozumiem, ale nie kiedy kryje się za tym zagadka :D.

No, właśnie, pokaż nam Majkę! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 11:42

Mucha, NataliaK, eta lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 09:07

weronikaipola, Martynika, Mucha, evas, MonikaS, Tusia84, Galanea, Limerikowo, Agusia2312, NataliaK, eta lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wiesz ja nie chcialam jakis niepotrebnych negatywnych emocji wywolywac i dlatego chcialam przemyslec na spokojnie.

Zdjecie wstawie jak bede miala chwile, bo na telefonie to troche czasu zabiera

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Martynika wiesz ja nie chcialam jakis niepotrebnych negatywnych emocji wywolywac i dlatego chcialam przemyslec na spokojnie.

Zdjecie wstawie jak bede miala chwile, bo na telefonie to troche czasu zabiera

No, ale zobacz, nie ma żadnych negatywnych emocji :). Pół strony zajęło nam wyjaśnienie tematu i jest ok :).

Monia, hehehehe, Artur tak samo "babował"! :D Ale mu przeszło, nie wiem czemu, miał fazę, że przez tydzień tak robił i z mężem sikaliśmy po gaciach ze śmiechu, a teraz już do tego nie wraca. Miał też zajawkę na takie mokre, zaślinione "giiiiiiiii", na bąbelkowanie śliną (to całkiem ostatnio), a teraz na, niestety wkurzające, gardłowe AAAAAAA. Już wolałam to urocze ba-ba-ba-ba-ba :D.

Paula, kiedy się kończycie przeprowadzać? Franiu jak król sobie siedzi :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 11:55

Paula222, Mucha, MonikaS lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się Galaneą raczej nie zdarzało się tak, że nie pisała kilka dni..
    Alexast miewa przerwy ale tez moglaby napisac ;)

Galanea lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mucha, weronikaipola, Galanea lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Nutka jak podczytujesz to odezwij się co tam u Twojego synka.
    Monalisa też napisz jak tam u Was zdrówko?
    Tusia jak tam Twoja rodzinka? wszyscy zdrowi? :)
    A dziękuję za pamięć :)

Tak my się jakoś trzymamy i zdrowi jesteśmy :)
    Muszę z Gabi iść na szczepienie zaległe bo miała taki jakby katar tylko dziwne to było bo z nosa nie leciało a jakby zapchany był i tak się ciągnęło to ponad 2 tyg nie wiem czy to nie wina ogrzewania.

MonikaS, weronikaipola, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o super, że się odezwałaś :) cieszę się, że wszyscy zdrowi :) napisałabym coś więcej, ale Michaś mi tu płacze :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam straszny problem z Gabrysią bo ona nie chce nic nowego jeść masakra jakaś nie miałam takiego dziecka :D ona tylko cycuś i cycuś..

Jabłka uparowane NIE! marchewka NIE! zupka NIE! po prostu dwie łyżeczki i robi odruch wymiotny i koniec jedzenia.. ostatnio musiałam wyjść i mama moja dzwoni wracaj szybko bo ona nie chce butelki wypycha językiem pluje..

od dziś postanowiłam codziennie coś jej dawać nawet po te dwie łyżeczki bo po prostu nie wiem jak to będzie.. :)

ggfxf7q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Galanea, weronikaipola lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usuwam zdjęcia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:50

Limerikowo, Paula222, Tusia84, weronikaipola, Agusia2312, Mucha, evas, eta, Nalka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia może jeszcze dla Gabi za wcześnie :) może jeszcze poczekaj te 2 tygodnie :)
    mój też nie chciał długo, ale w sumie wtedy chorował. Teraz się otworzył na obiadki. Wczoraj nawet wcinał to co sama zrobiłam :) bo wcześniej nie chciał

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejuuuuuuuuu jak mnie przed chwilą Michaś wkurzył. Teraz siedzi w swoim pokoju za karę. Normalnie aż do tej pory mam podniesione ciśnienie...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 09:08

Galanea, MonikaS lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co tam Michas zmalowal?

Mucha super ze zostajesz jednak, nie ma co sie boczyc a nie daly Ci Dziewczyny przerwy zrobic ;--))
    sama widzisz, glos kazdej liczy sie na watku

Tusia fajnie ze jestes i dalej czytasz Czerwcowki

u nas postep na podnoszenie pupy do startu i jemy od wczoraj w krzeselku oszczedzajac lezaczek na czyszczenie

10x8045.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 13:04

Galanea, Mucha, Agusia2312, Paula222, MonikaS, weronikaipola, excella, evas, Tusia84, eta, Nalka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Po anginie nie nie ma śladu :-) Antybiotyk bardzo dobrze zadziałał. Nie musi juz innego dostawać cale szczescie. Dostalismy jeszcze wapno na wzmocnienie gardła . Apetyt juz wrócił .

A jak u was Zdrówko? Niesforna, Martynika ,Alexast.

Paula ale Franio ladnie siedzi. :-)

Co do przewracania to Marcel się przewraca sam od kiedy zainteresowal się stopami to się przestal sie prxekrecać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 13:18

Galanea, Paula222, Limerikowo, MonikaS, weronikaipola, excella, eta lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
‹‹ 1777 1778 1779 1780 1781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ