X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kochany, mądry półroczniak sam się dziś rano podstawiał pod maskę inhalatora <3 i nawet się z nim nie kłócił. Noc taka sobie, ale bardziej przeszkadzał mu katar,niż kaszel. Generalnie mam wrażenie, że jest lepiej, niż wczoraj, a na 100% nie jest gorzej.
    Znowu go nasmarowałam, oklepałam, podałam kropelki, witaminę C i położyłam do drzemki. Nie ma gorączki, więc dziś w nosidle wyjdziemy też na dwór, może jak ze mną "poskacze" w pionie na świeżym powietrzu to to wszystko co zalega w końcu się oderwie.
    Dzięki, dziewczyny :).Ja oczywiście tradycyjnie łapię wszelkie boleści Arturowe i już mi się zaczyna mokry kaszel, ale zazwyczaj taka kolej rzeczy oznaczała, ze Arturowi niedyspozycja właśnie się kończyła.

Weronika, to odpalaj Wasz inhalator i do dzieła, póki się nie rozhulało! :) do tego gorąca herbata, koc. Ja jeszcze wierzę w maści rozgrzewające i bańki chińskie, ale to już jak kto woli :).

• Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapodajcie jeszcze raz link do tego serducha, zrobię takie Arturowi na pół roczku :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika dobrze ze juz lepiej ufff ja mam inhalator Microlife i tak jak nie chwale termometru tej firmy tak inhalator jest bardzo ok. Oczywiście ta jest głośny jak wszystkie ale jest szybki i to jest wazne.
    Na razie lecze sie cytryna miodem i imbirem, mam nadzieje ze zaskutkuje, w nocy sie wygrzalam i tfu tfu jest lepiej.

Jak Marcelek? Jak Alexast? Kto tam jeszcze chory?

Dobrej niedzieli, słonko za oknem trzeba bedzie isc na zimowy spacer :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 09:31

Martynika lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano muszę muszę do ginki, ale przez to że mąż całymi tygodniami w delegacji to ja mam mało czasu dla siebie. Muszę sama z dziećmi sobie radzić. Muszę jednak się umówić a dzieci do mamy zawieźć :) bo jak widać zawsze znajdę wytłumaczenie czemu jeszcze nie byłam ;) w poniedziałek się zapiszę :)

Arturku wszystkiego najlepszego z okazji bycia na tym świecie przez równe 6 miesięcy :) zdrowiej

Mamy czerwcowe nie chorować - a te co już się pochorowały to dużo zdrówka życzę :)

Martynika, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Artur !
    http://tomitobi.pl/personalizowane-serduszko-diy/

Weronika, ja tego wózka nie znam, ale sport z dzieckiem super sprawa. Ja sama biegać nie lubie, ale jak moj starszy syn nie mial jesCze roku, to jezdziłam z nim na rolkach. On oczywiscie w wozku. Tez mam do biegania, ale na.pewno nie tak wypasiony jak Twoj:) czekam na lato i bedziemy znowu śmigać.

Martynika, weronikaipola lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... nie wiem, o co chodzi, ale w moim Paincie nie ma gotowych kształtów takich jak serduszko :P. I myślałam prawdę mówiąc, że to taki gotowy program, gdzie wrzucam teksty jakie chcę i siup mam serduszko.

Może jak będę miała więcej czasu, to się z tym pobawię :). Ale dziękuję za link!

• Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhalacje TAKIE DOBRE.

Lampka nocna świeciła zbyt jasno... raz dwa - powstał abażur :). Jeszcze nie skończony.

fb9c212d7ce2736emed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 14:57

weronikaipola, Niesforna, Mucha, evas, NataliaK, eta, Agusia2312, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Sto lat Artur !
    http://tomitobi.pl/personalizowane-serduszko-diy/

Weronika, ja tego wózka nie znam, ale sport z dzieckiem super sprawa. Ja sama biegać nie lubie, ale jak moj starszy syn nie mial jesCze roku, to jezdziłam z nim na rolkach. On oczywiscie w wozku. Tez mam do biegania, ale na.pewno nie tak wypasiony jak Twoj:) czekam na lato i bedziemy znowu śmigać.
    A jaki masz kochana? Ja wcale nie musze miec wypasu wazne zeby sie nie rozwalił po 1 razie :-) ja tez mysle bardziej o rolkach niz bieganiu, bedziemy jeździć nad Wisła :-) moze razem sie uda? :-) także Likerikowo nie zgadzam sie z Toba w w tej kwestii, zamierzam Pole angażować w wiele zajęć ruchowych, oczywiste jest ze nie bede jej wozić po zadnych wertepach ;-)
    Martynika Artur slodziak !!! Hehe
    A abażur to powiem Ci mistrzostwo swiata ja bym w życiu nie zrobiła czegoś takiego !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 09:52

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 09:09

Martynika, eta, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, dziękuję, robótki ręczne zawsze mnie relaksowały i odrywały od rzeczywistości. W wolnych chwilach, kiedy Artur bawi się, albo śpi, a mieszkanie nie woła "ogarnij mnie", biorę się za szydełko :). Mam ochotę ruszyć z czapkami z uszami, takimi śmiesznymi, które wyglądają np. jak postaci z bajek, ale potrzebuję chwilę, żeby usiąść do schematu, albo tutoriala z youtube, a jestem w trakcie robienia prezentów świątecznych, więc chyba nieprędko mi się uda ;). Abażur to "nagła potrzeba", więc powstał w locie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 09:57

weronikaipola, evas, eta lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika abażur świetny i te bałwanki na oknie :D

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Martynika abażur świetny i te bałwanki na oknie :D

Nie przebiją Waszego mistrzowskiego bałwanka :D.

MonikaS lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super z ta spacerowka...told you ;)

Artur sto lat!!!

Weronika fajny pomysl z tym wozkiem :) my bedziemy pewnie kupowac taki podobny jako przyczepke do wozka na przyszla wiosne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 10:15

NataliaK, weronikaipola, Martynika lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co...chyba czasem kazdy ma potrzebe odciecia sie, mnie jakos denerwuje momentami kilka rzeczy na forum i dlatego chwilowo nie bede sie udzielac. Chyba lepiej mi idzie rozmawianie twarza w twarz niz pisanie, lepiej sie wtedy czuje, widze czy ktos traktuje mnie powaznie, ignoruje celowo, usmiecha sie, czy "warczy". Odetchne i pewnie bede pisac :) - tak daje znac zebyscie sie nie zastanawialy gdzie jestem.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka jakie rzeczy? Może da radę to załagodzić. Wiem, że ostatnio kiepsko mi idzie z odpisywaniem na Wasze problemy, chociaż czytam i naprawdę mi przykro. Czekamy na Ciebie.:)

Sto lat dla Artura! Super chłopak z Ciebie Arturze. :)
    Super abażur. Chciałabym się kiedyś nauczyć robić coś takiego. Szkoda, że z natury niecierpliwa jestem. :(

Weronika dokładnie... Anna poniżej 3centyla z wagą a ze wzrostem też jakoś na 90 chociaż ta babka mówiła, że wzrostem jest też poza.
    Hahaha ale mnie ten wózek rozśmieszył! Już wyobrażam sobie siebie jak tak biegam, cała czerwona i po tych naszych krawężnikach. :D No i Anna w środku, która wścieka się gdy coś się za szybko rusza. :D

Monia a Ty MARSZ do lekarza. Ale już!

A.. i wyników jeszcze nie ma.:( Będę dzwonić jutro.. Wiecie, jakoś się nie denerwuję. Chcę w końcu wiedzieć co jest nie tak.
    Jutro idę do restauracji ustalać menu na chrzest.. nie mam do tego głowy. Co wy miałyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 11:17

weronikaipola lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka napisz o co chodzi,lepsza prawda niz niedomowienia i problemy ;-) jak wiemy z doswiadczenia ;-)

Nalka, weronikaipola, Martynika, Niesforna lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StO lat dla Artura:)

Noc kiepska pobudki średnio co 1-1,5 godziny. I na przemian Marxel raz spal w łóżeczku a raz w wózku bo jak się przebudził s wózku to pokołysałam i spal dalej a w łóżeczku nie chciał uznać a ze smoczka wogole nie używa to jest problem. Od polowy nocy stekal jak się obudził i poplakiwal, nie wiedzieliśmy czy go brzuszek boli i daliśmy mu czopek , okzalo się ze nie mógł zrobić Lipska, banan go zatwardzil i odrazu mu ulżyło :) Wydaje mi się ze jest dziś trochę juz lepiej .

Natalia gratulacje z okazji zabka:)
    Monika a ty idź na wizytę do gina bo twój okres coś nie chce przyjsc:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko o co come on? Napisz, pewnie sie wyjaśni.. A tak bedą domysły niepotrzebne. A mi bedzie brakować info o Majusi i Tobie. Ja tam widziałam Cie juz twarzą w twarz i lubie Cie tak samo jak wcześniej :-) i uwazam za wrażliwa isototę.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka wal prosto z mostu ;) tak jest najlepiej ;) ja nie mam okazji z Tobą oko w oko bo niestety za daleko nam do siebie. Może kiedyś aktycznie zrobimy jakiś zjazd czerwcowych mam :) chociaż mój z 30 maja ostatecznie hehe
    mnie też czasem coś irytuje, ale biorąc pod uwagę ile nas jest a każda z nas inna z innymi poglądami, sposobem bycia i życia, odpuszczam sobie zbędne komentarze :)

Mucha a Ci chodziło o taką przyczepkę do rowera czy ja źle myślę? bo do wózka?
    super sprawa, ale ja np nie miałabym gdzie tego trzymać
    muszę zakupić do rowera fotelik a Michaś na biegowym śmiga, może latem już na zwykłym będzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 11:55

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też bardzo się podobają te przyczepki do wózka, ale tez duzo miejsca zajmują, i nie zawsze maluchy chcą w tym siedzieć. Jak ktoś ma pieniążki, chęci,miejsce i lubi sport-super rodzinę rozwiązanie.

Monia myślę ze Michas śmiało pędzę w waacje.

Arturku duży rosnij mały bądź.

A jak Mai ulewanie? Kropelki pomogły?

Zdrówka dziewczyny.

Ja lezr ze spuchnieta buzia od wczoraj. Wredne są te zęby=/ macie szybko receptę na opuchliznę? Jutro podpisujemy umowę a ja jak kwazimodo jestem.

Martynika, weronikaipola lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1774 1775 1776 1777 1778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ