X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kochany, mądry półroczniak sam się dziś rano podstawiał pod maskę inhalatora <3 i nawet się z nim nie kłócił. Noc taka sobie, ale bardziej przeszkadzał mu katar,niż kaszel. Generalnie mam wrażenie, że jest lepiej, niż wczoraj, a na 100% nie jest gorzej.
    Znowu go nasmarowałam, oklepałam, podałam kropelki, witaminę C i położyłam do drzemki. Nie ma gorączki, więc dziś w nosidle wyjdziemy też na dwór, może jak ze mną "poskacze" w pionie na świeżym powietrzu to to wszystko co zalega w końcu się oderwie.
    Dzięki, dziewczyny :).Ja oczywiście tradycyjnie łapię wszelkie boleści Arturowe i już mi się zaczyna mokry kaszel, ale zazwyczaj taka kolej rzeczy oznaczała, ze Arturowi niedyspozycja właśnie się kończyła.

Weronika, to odpalaj Wasz inhalator i do dzieła, póki się nie rozhulało! :) do tego gorąca herbata, koc. Ja jeszcze wierzę w maści rozgrzewające i bańki chińskie, ale to już jak kto woli :).

• Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapodajcie jeszcze raz link do tego serducha, zrobię takie Arturowi na pół roczku :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika dobrze ze juz lepiej ufff ja mam inhalator Microlife i tak jak nie chwale termometru tej firmy tak inhalator jest bardzo ok. Oczywiście ta jest głośny jak wszystkie ale jest szybki i to jest wazne.
    Na razie lecze sie cytryna miodem i imbirem, mam nadzieje ze zaskutkuje, w nocy sie wygrzalam i tfu tfu jest lepiej.

Jak Marcelek? Jak Alexast? Kto tam jeszcze chory?

Dobrej niedzieli, słonko za oknem trzeba bedzie isc na zimowy spacer :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 09:31

Martynika lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano muszę muszę do ginki, ale przez to że mąż całymi tygodniami w delegacji to ja mam mało czasu dla siebie. Muszę sama z dziećmi sobie radzić. Muszę jednak się umówić a dzieci do mamy zawieźć :) bo jak widać zawsze znajdę wytłumaczenie czemu jeszcze nie byłam ;) w poniedziałek się zapiszę :)

Arturku wszystkiego najlepszego z okazji bycia na tym świecie przez równe 6 miesięcy :) zdrowiej

Mamy czerwcowe nie chorować - a te co już się pochorowały to dużo zdrówka życzę :)

Martynika, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Artur !
    http://tomitobi.pl/personalizowane-serduszko-diy/

Weronika, ja tego wózka nie znam, ale sport z dzieckiem super sprawa. Ja sama biegać nie lubie, ale jak moj starszy syn nie mial jesCze roku, to jezdziłam z nim na rolkach. On oczywiscie w wozku. Tez mam do biegania, ale na.pewno nie tak wypasiony jak Twoj:) czekam na lato i bedziemy znowu śmigać.

Martynika, weronikaipola lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... nie wiem, o co chodzi, ale w moim Paincie nie ma gotowych kształtów takich jak serduszko :P. I myślałam prawdę mówiąc, że to taki gotowy program, gdzie wrzucam teksty jakie chcę i siup mam serduszko.

Może jak będę miała więcej czasu, to się z tym pobawię :). Ale dziękuję za link!

• Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhalacje TAKIE DOBRE.

Lampka nocna świeciła zbyt jasno... raz dwa - powstał abażur :). Jeszcze nie skończony.

fb9c212d7ce2736emed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 14:57

weronikaipola, Niesforna, Mucha, evas, NataliaK, eta, Agusia2312, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Sto lat Artur !
    http://tomitobi.pl/personalizowane-serduszko-diy/

Weronika, ja tego wózka nie znam, ale sport z dzieckiem super sprawa. Ja sama biegać nie lubie, ale jak moj starszy syn nie mial jesCze roku, to jezdziłam z nim na rolkach. On oczywiscie w wozku. Tez mam do biegania, ale na.pewno nie tak wypasiony jak Twoj:) czekam na lato i bedziemy znowu śmigać.
    A jaki masz kochana? Ja wcale nie musze miec wypasu wazne zeby sie nie rozwalił po 1 razie :-) ja tez mysle bardziej o rolkach niz bieganiu, bedziemy jeździć nad Wisła :-) moze razem sie uda? :-) także Likerikowo nie zgadzam sie z Toba w w tej kwestii, zamierzam Pole angażować w wiele zajęć ruchowych, oczywiste jest ze nie bede jej wozić po zadnych wertepach ;-)
    Martynika Artur slodziak !!! Hehe
    A abażur to powiem Ci mistrzostwo swiata ja bym w życiu nie zrobiła czegoś takiego !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 09:52

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 09:09

Martynika, eta, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, dziękuję, robótki ręczne zawsze mnie relaksowały i odrywały od rzeczywistości. W wolnych chwilach, kiedy Artur bawi się, albo śpi, a mieszkanie nie woła "ogarnij mnie", biorę się za szydełko :). Mam ochotę ruszyć z czapkami z uszami, takimi śmiesznymi, które wyglądają np. jak postaci z bajek, ale potrzebuję chwilę, żeby usiąść do schematu, albo tutoriala z youtube, a jestem w trakcie robienia prezentów świątecznych, więc chyba nieprędko mi się uda ;). Abażur to "nagła potrzeba", więc powstał w locie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 09:57

weronikaipola, evas, eta lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika abażur świetny i te bałwanki na oknie :D

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Martynika abażur świetny i te bałwanki na oknie :D

Nie przebiją Waszego mistrzowskiego bałwanka :D.

MonikaS lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super z ta spacerowka...told you ;)

Artur sto lat!!!

Weronika fajny pomysl z tym wozkiem :) my bedziemy pewnie kupowac taki podobny jako przyczepke do wozka na przyszla wiosne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 10:15

NataliaK, weronikaipola, Martynika lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co...chyba czasem kazdy ma potrzebe odciecia sie, mnie jakos denerwuje momentami kilka rzeczy na forum i dlatego chwilowo nie bede sie udzielac. Chyba lepiej mi idzie rozmawianie twarza w twarz niz pisanie, lepiej sie wtedy czuje, widze czy ktos traktuje mnie powaznie, ignoruje celowo, usmiecha sie, czy "warczy". Odetchne i pewnie bede pisac :) - tak daje znac zebyscie sie nie zastanawialy gdzie jestem.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka jakie rzeczy? Może da radę to załagodzić. Wiem, że ostatnio kiepsko mi idzie z odpisywaniem na Wasze problemy, chociaż czytam i naprawdę mi przykro. Czekamy na Ciebie.:)

Sto lat dla Artura! Super chłopak z Ciebie Arturze. :)
    Super abażur. Chciałabym się kiedyś nauczyć robić coś takiego. Szkoda, że z natury niecierpliwa jestem. :(

Weronika dokładnie... Anna poniżej 3centyla z wagą a ze wzrostem też jakoś na 90 chociaż ta babka mówiła, że wzrostem jest też poza.
    Hahaha ale mnie ten wózek rozśmieszył! Już wyobrażam sobie siebie jak tak biegam, cała czerwona i po tych naszych krawężnikach. :D No i Anna w środku, która wścieka się gdy coś się za szybko rusza. :D

Monia a Ty MARSZ do lekarza. Ale już!

A.. i wyników jeszcze nie ma.:( Będę dzwonić jutro.. Wiecie, jakoś się nie denerwuję. Chcę w końcu wiedzieć co jest nie tak.
    Jutro idę do restauracji ustalać menu na chrzest.. nie mam do tego głowy. Co wy miałyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 11:17

weronikaipola lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka napisz o co chodzi,lepsza prawda niz niedomowienia i problemy ;-) jak wiemy z doswiadczenia ;-)

Nalka, weronikaipola, Martynika, Niesforna lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StO lat dla Artura:)

Noc kiepska pobudki średnio co 1-1,5 godziny. I na przemian Marxel raz spal w łóżeczku a raz w wózku bo jak się przebudził s wózku to pokołysałam i spal dalej a w łóżeczku nie chciał uznać a ze smoczka wogole nie używa to jest problem. Od polowy nocy stekal jak się obudził i poplakiwal, nie wiedzieliśmy czy go brzuszek boli i daliśmy mu czopek , okzalo się ze nie mógł zrobić Lipska, banan go zatwardzil i odrazu mu ulżyło :) Wydaje mi się ze jest dziś trochę juz lepiej .

Natalia gratulacje z okazji zabka:)
    Monika a ty idź na wizytę do gina bo twój okres coś nie chce przyjsc:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko o co come on? Napisz, pewnie sie wyjaśni.. A tak bedą domysły niepotrzebne. A mi bedzie brakować info o Majusi i Tobie. Ja tam widziałam Cie juz twarzą w twarz i lubie Cie tak samo jak wcześniej :-) i uwazam za wrażliwa isototę.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka wal prosto z mostu ;) tak jest najlepiej ;) ja nie mam okazji z Tobą oko w oko bo niestety za daleko nam do siebie. Może kiedyś aktycznie zrobimy jakiś zjazd czerwcowych mam :) chociaż mój z 30 maja ostatecznie hehe
    mnie też czasem coś irytuje, ale biorąc pod uwagę ile nas jest a każda z nas inna z innymi poglądami, sposobem bycia i życia, odpuszczam sobie zbędne komentarze :)

Mucha a Ci chodziło o taką przyczepkę do rowera czy ja źle myślę? bo do wózka?
    super sprawa, ale ja np nie miałabym gdzie tego trzymać
    muszę zakupić do rowera fotelik a Michaś na biegowym śmiga, może latem już na zwykłym będzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 11:55

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też bardzo się podobają te przyczepki do wózka, ale tez duzo miejsca zajmują, i nie zawsze maluchy chcą w tym siedzieć. Jak ktoś ma pieniążki, chęci,miejsce i lubi sport-super rodzinę rozwiązanie.

Monia myślę ze Michas śmiało pędzę w waacje.

Arturku duży rosnij mały bądź.

A jak Mai ulewanie? Kropelki pomogły?

Zdrówka dziewczyny.

Ja lezr ze spuchnieta buzia od wczoraj. Wredne są te zęby=/ macie szybko receptę na opuchliznę? Jutro podpisujemy umowę a ja jak kwazimodo jestem.

Martynika, weronikaipola lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1774 1775 1776 1777 1778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ