MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
My jeszcze mamy czas na fotelik samochodowy, ale chetnie czytam wasze opinie, bo bedzie mi latwiej wybrac
Jezeli chodzi o mate to wlasnie zamowilam http://www.tinylove.com.pl/index.php?p1555,mata-interaktywna-gigant. Do tej pory Majka bawila sie na macie ktora kiedys kupilismy w lidlu, ale jest miekka i sliska.
Film wczorajszy wydal mi sie troche ciezki, ale chyba bede musiala go jeszcze raz zobaczyc na spokojnie. Za tydzien nie idziemy, ale za dwa mam nadzieje, ze sie uda.weronikaipola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fajny ten fotelik, Beatina kupilas go przez internet? bardzo mi sie podoba ze ma tyle regulacji pozycji, w sumie potrzebuje na juz cos nowego bo Oliwia sie slabo miesci w ten co mamt, zapiera nogami w fotel a jeszcze nie siedzi zeby moc ja wsadzic w cos typowo dla wiekszych dzieci.
Muszko, mata extra. Wyglada na solidnie wykonana, fajna kolorystyka. Moze kupilabym cos podobnego Oliwce na swieta...? w sumie im bedzie starsza tym wiecej czasu bedzie bawic sie sama na podlodzeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 08:58
-
karolina1990 wrote:Fajny ten fotelik, Beatina kupilas go przez internet? bardzo mi sie podoba ze ma tyle regulacji pozycji, w sumie potrzebuje na juz cos nowego bo Oliwia sie slabo miesci w ten co mamt, zapiera nogami w fotel a jeszcze nie siedzi zeby moc ja wsadzic w cos typowo dla wiekszych dzieci.
Muszko, mata extra. Wyglada na solidnie wykonana, fajna kolorystyka. Moze kupilabym cos podobnego Oliwce na swieta...? w sumie im bedzie starsza tym wiecej czasu bedzie bawic sie sama na podlodze
Jeżeli Oliwia jezdzi w foteliku 0-13, głowa jej nie wystaje poza krawedz fotelika, miesci sie dalej w przedziale wagowym to spokojnie może nogami dotykac oparcia, i nie jest to powod do zmiany fotela na wiekszy.
Weronika,.przepraszam, nie podoba mi sie fotelik z osłoną tułowia, wydaje mi sie mało bezpieczny. Przy dachowaniu dziecko może sie z niego wyslizgnąc
http://foteliki-pod-lupa.pl/testy-fotelikow-2/foteliki-z-oslona-tulowia-przegraly-pod-lupa-ece/Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 09:17
weronikaipola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyExcella napisałaś o najważniejszej rzeczy, jak główka wystaje lub waga przekracza trzeba od razu zmieniać fotelik, to prawda.
Dzięki kochana za tą radę odnośnie tułowia, widać, że jesteś obcykana w te klocki, powiedz jakie doradzasz, masz jakiegoś faworyta?
Muszko mozna prac tą matę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 09:30
excella lubi tę wiadomość
-
To niestety nie jest kwestia dotykania stopami tylko ona juz nog nie moze swobodnie wyprostowac. Nie mowie ze juz natychmiast musi miec nowy ale powoli czas sie rozgladac, skoro sa foteliki ktore mozna "polozyc" to bede mogla Oliwke w taki przesadzic. Muszko, nie mam mozkiwosci odbioru w empiku, jeszcze musimy sie zastanowic co kupimy
-
Karolina kupilam na tej stronie co dodalam:-) a chocbym chciala,to nie mam gdzie jechac przymierzac fotelik, bylam w jednum sklepie to mieli dwa modele, wiecszalu nie ma, mam nadzieje ze bedzie ok:-)
A co do nog, to Lukaszowi juz dawno wystaja, i to jest niby ok, gprzej bo on sie w ramionach nie miesci:/ a dobrze ze jest taki przedzial 0-25 bo bedzie na dluzej:-) -
Galanea współczuję. Biedy Twój Krzysztof. Zdrówka dla niego. Może niech poleży na twardym? Mój tata właśnie w poprzednim miesiącu doznał silnego ataku i tydzień leżał na deskach w zasadzie i dostawał zastrzyki.
Wasze dzieci szybko idą spać, a raczej powinnam napisać o NORMALNEJ porze. Anna nigdy tak wcześnie nie idzie. raz jej się zdarzyło. Zapada w sen o 22 - 23 i śpi do 5:00 Wcześniej nie da rady. dlatego ostatnie karmienie mamy zazwyczaj 21:30 - 22:00
Piękna ta mata. Jak tylko Anna zacznie wychodzić na prostą to z podłogi ściągnę ją dopiero do kąpieli. I kupię większą matę, bo na tej co ma to już się nie mieści.
Weronika do którego miesiąca można latać z dzieckiem za free? Zazdroszczę podróży ( w takim pozytywnym sensie)! Ja bym chciała polecieć do Meksyku do mojej ukochanej siostry ciotecznej..
A ja bym się chciała pochwalić jeśli można. Mój mąż dostał kolejną pochwałę od szefa, podwyżkę i premię. Bardzo jestem z niego dumna, bo pracuje w zawodzie dopiero od lipca, w tej firmie od sierpnia. Ogarnia zarówno sprawy kadrowe i księgowe. Wiem, że dla was to pewnie nic takiego, bo Wasi mężowie pracują od dawna na jakichś stanowiskach ale mój mąż jest tu chyba najmłodszy i cieszę się, że tak dobrze sobie radzi.
chociaż jednego się boję... wiem, że pieniądze sa w życiu bardzo ważne.. ale niektóre zachowania mnie martwią, staram się je niwelować, tłumaczyć. Póki co mąż się ogarnia. hm..weronikaipola, Martynika, Bea_tina, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
weronikaipola wrote:Excella napisałaś o najważniejszej rzeczy, jak główka wystaje lub waga przekracza trzeba od razu zmieniać fotelik, to prawda.
Dzięki kochana za tą radę odnośnie tułowia, widać, że jesteś obcykana w te klocki, powiedz jakie doradzasz, masz jakiegoś faworyta?
Muszko mozna prac tą matę?
Obcykana nie jestem, ale mam juz starsze dziecko. Tez mi sie kiedys spodobal fotelik z ochrona tułowia a pozniej trafilam na.film, fotelika sama nie wybieralam. Kupilam ten ktory pasowal do naszego samochodu. Maxi cosi tobi, bylismy w smyku na Targowku, tam mily pan nosil fotelika do naszego auta i sprawdzal, i padlo na ten. Zadna sila go nie ruszy. Polecam pojechac i dobrac fotel. Nawet na to płatne dobieranie.
weronikaipola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNalka w większości linii lotniczych do 2 lat więc planujemy na przyszłe święta lecieć, tam wtedy jest lato. Mam tam najlepszą Przyjaciółkę i to ona nas namawia, sama lata z dwójką brzdąców niemalże od urodzenia. Nie ukrywam, że zawsze marzyłam aby zobaczyć Autralię i Nową Zelandię, tam mnie jeszcze nie było.
excella, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość
-
Ale miałam koszmarną noc. Jaś budził się normalnie chyba z milion razy, z płaczem. Uspokajał się na rękach, a jak go odkładałam to po 15 minutach znowu płacz Ledwo chodzę.
Co do fotelików, to jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to właśnie foteliki z osłoną tułowia zajmują pierwsze miejsca w testach. Weronika fotelik, o który pytasz zajmuje w testach drugie miejsce w przedziale 9-18 kg i ma aż 5 gwiazdek ADAC
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:9-18/ocena/malejaco/index.html
Aczkolwiek ja się na taki fotelik nie zdecyduję, bo mi się wydaje, że jest to bardzo niekomfortowe dla dziecka... Dziecko wydaje mi się w nich takie "uwięzione"...
Ja mam o tyle problem, że chciałabym fotelik, który można montować pasami jak i bazą, bo w męża samochodzie jest isofix, ale w moim, którym jeżdżę sama z Jasiem zdecydowanie więcej nie ma
Excela właśnie ja się bardzo mocno zastanawiam nad MaxiCosi Tobi. Podoba mi się z wyglądu, ma 4 gwiazdki w testach, chyba ma w miarę łatwe prowadzenie pasa, no i regulowane oparcie, na czym tez mi zależy, bo często jeżdżę z jasiem daleko i fajnie byłoby żeby miał wygodnie jak zaśnie. Ostatnio też jak byłam w sklepie i się wstępnie rozglądałam, to sprzedawca polecał ten model jeśli chce fotelik bez isofix.
A Ty Excela jesteś zadowolona? Jakie wady wg Ciebie ma ten fotelik?weronikaipola lubi tę wiadomość
-
Weroniko pocwal sie co to za Twój interes, moze akurat cos komus bedziesz umiała pomóc.
Nalka gratki dla Męzusia. Miło słyszeć,że w tych czasach ktoś jest zadowolony z pracy a inny go docenia. Widać po fachu to moj M przy stanowisku twego M to pchełka.... ale cóż i takbywa, miescina zabita dechami, partie polityczne rządzą, największe bezrobocie, wiec człowiek na czarno pracuje. Dodam,że z mojegom jestem również dumna bo jest wspaniałym facowcem i potrafi cieszyć oko swoimi efektami. 2 lata temu wspólnie robiliśmy nasz pokój- wiem jaka to trudna, mozolna i dokładna praca wykończeniowa.
a u nas mała dalej słabo je , zjadla o 21-150 ml, 23- 100ml, 3- 150 i 10- 150, teraz śpi. Rzęzi jej ewidentnie w nosku tylko w pozycji leżącej czasami. wodę morską używam, inhalacje też, masc majerankowa. dRUGA NOC Z RZEDU A ona robi o 3 pobudkę i nie idzie jej uśpać. Zawsze bylo karmenie na śpioca i super, a teraz zmiana. Dziś Mąż wstawał, dziś moja kolej....
aaa dziękuje za życzonka dla Hani:)
mamusinki a co polecicie do domu z Ikei? chodzi mi o drobne wyposażenie?
Ja fotelik będemiała jakiś wspadku- nie znam modelu wiec sie nie wypowiem babeczki.
Jak tam corowite dzieciaczki- mam nadzieje że o wiele lepiej.
Nutka a co tam u Ciebie?
Która mama zamawiała literki- napis imię dziecka i może polecić? dużo tego na allegro ale chcę by były solidnie wykonane.
Co do kocyków minky-ja jestem mega zadowolona- spersie pierze, prasuje, ni gniecię zbytnio, dziecko sie nie poci, miłe w dotyku i do tego ładnie wygląda:) z tego samego materiału zamówiłam poduszeczkę-gryzaczek sensoryczny z metkami - moja mała ją uwielbia:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 12:34
weronikaipola, Nalka lubią tę wiadomość
-
A ja dalej swoje fotelik moze byc najwyzej oceniany we wszystkich testach, ale i tak nie spełni swojej roli jeśli nie pasuje do kanapy w aucie
Niesforna wrote:A Ty Excela jesteś zadowolona? Jakie wady wg Ciebie ma ten fotelik?
Wady? Dziecko sie bardzo poci. W lato kupimy nakladke, zobaczymy czy bedzie jakas roznica. Moze malo istotne, ale brak uchwytu na butelke. Mozna kupic dodatkowo za 50zl co jest lekka przesada. Używam go juz rok, wiecej wad nie widze. Plusem jest, ze jak zapinasz pasy to widac czy sa dobrze zapiete, bo pod pasami pojawia sie kolor zielony, i oznacza ze jest dobrze. No itak, fotel mozna troche pochylic jak dziecko zasnie, wtedy glowa nie leci do przodu.
Niesforna, weronikaipola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNalka gratulacje dla Męża
Niesforna- dzieki, czytałam właśnie te rankingi ale powiem Ci ze średnio im dowierzam bo przeciez ADAC to firma ubezpieczeniowa której te marki płaca ogromne miliony zeby miec te gwiazdki. Także pewnie trzeba zrobic tak jak mówi excella dobrać fotelik do auta, choć nie ukrywam te testy bezpieczeństwa tez robią na mnie wrażenie, tylko nie wiem na ile im wierzyć..evas lubi tę wiadomość
-
my dzisiaj po urzędach się ciągaliśmy ale wszystko prawie załatwiłam. Jeszcze jutro muszę w jedno miejsce podjechać
wróciłam do domu i chciałam nakarmić Piotrusia bo już pora karmienia jego. Odgrzałam słoik - nie miałam czasu sama zrobić. Jak on na mnie nie zaczął nim pluć - no masakra po prostu. Poszłam po drugą. To samo. Musiałam go całego rozebrać i zrobić kaszę bo nic a nic nie zjadł tylko ja cała opluta, fotelik i wszystko w promieniu pół metra. Zupy nie nagrałam, ale zobaczcie co on przy jedzeniu kaszy wyprawiał. Jestem cała w zupie, kaszy... spodnie świeżo nałożone do prania a samego Piotrusia musiałam pod prysznic wsadzić
http://youtu.be/D4bOJj7NxyA
było mi siedzieć cicho bo na tym filmie to mam straszny głos hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 13:25
NataliaK, weronikaipola lubią tę wiadomość