X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce przynajmniej pol roku przsypiac cale noce i miec troche luzu, wtedy pomysle o nastepnym dziecku :) choc czasem mysle ze nigdy wiecej :) tak sobie mysle Natalia co ten Twoj Franek bedzie robil jak bedzie mial rok, chyba na rekach chodzil :)

NataliaK lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejciu ależ miałam przed chwilą karmienie
    nie zdążyłam w czas i mały się strasznie zdenerwował, wpadł w histerię, tak się spieszył przy jedzeniu, że jakaś masakra, aż się boję by mu brzucho nie rozbolało. normalnie jakbym indyka karmiła - tylko łykał i nie nadążałam podawać a ten przez płacz, łzy lecą gięba rozdziawiona i tak jadł... a teraz się wycisza w łóżku o ile można tu o wyciszaniu mówić bo tak "wali" bąki, że szok :) michę kaszy wsunął chyba w 2 minuty - ekspresowe karmienie... oczywiście po wszystkim musiałam go przebierać bo i ja i on w kaszy.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika nie każde dziecko może leżeć na płaskim podłożu. U nas jest to wykluczone póki co. Anna musi najpierw wypracować prawidłowe odruchy. Rozwija się u nas na kolanach. Mamy takie pozycje, żeby mogła się bawić i poznawać świat. Rehabilitacja daje efekty i jest coraz łatwiej, chociaż swoje i tak robi. Dzisiaj zastałam ją zaklinowaną w poprzek łóżeczka.

AISAK jak Hania? Przez jeden - dwa dni nic jej nie będzie ale fajnie by było gdyby wróciła do jedzonka.

Agusia biedny ten Twój Marcelek! Biedactwo się nameczy... ale wszystko dla jego dobra, na pewno mu to pomoże.

Karolina Oliwka jest przeurocza. Do schrupania. :)

Tak myślałam Weronika czy wrócisz do pracy. Coś wspominałaś, że miałaś propozycję pracy i nie wiedziałaś czy przyjąć. Myślę, że dobrze zrobiłaś zostając z Polą. :) A tak w ogóle Polunia ślicznie gada!
    Cieszę się, bo pod tym względem Anna też daje czadu.

Nie cierpię pić wody. Mało piję ogólnie. Kupiłam sobie zielona kawę. Oczyszcza organizm i pomaga w odchudzaniu.

dziewczyny czy możecie mi napisać co kupiłyście dla swoich bliskich na święta? Dla panów mamy kosmetyczki męskie, nie lubię hurtowych prezentów, wolę zawsze kupić coś każdemu taki wyjątkowy ale w tym roku nie dałam rady myśleć o tym. Dla pań mam bardziej zróżnicowane ale tylko dwa! :(

A i chcę jeszcze dodać, że lubię jak na filmikach mówicie do swoich maluszków. Miło mi słyszeć wasz głos, stajecie mi się wtedy takie bliższe, bardziej znajome. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 17:42

weronikaipola, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, to mój wiercipięt wszędobylski spadł mi z bujaka:/ a byłam 30 cm od niego! No i miał guza :( dziś się obraził, bo poszedł do korytarza i pociągnął moją torebkę spadła, na szczęście nie na niego, ale wzięłam Go to obraza! Nie narzekam bo i tak Go uwielbiam, ale czasami to tylko patrzy na mnie czy na niego czatuje i rusza w te pędy! O i okna firany!! MA SA KRA!!!
    A najlepiej, bo ostatnio mi się godzinowo przestawił i chodzi spać 22:30-24! Dziś eksperyment i trzymajcie kciuki, żeby usnął o ludzkiej godzinie :P

Dziewczyny, kiedyś już pytałam, ale teraz już też bardziej może na czasie :P rozglądałyście się już za fotelikami?? Bo ja oglądam, czytam i nie wiem na co patrzeć, a może coś wiecie więcej niż ja :D

Wasze maleństwa przesłodkie :) w ogóle jak nie kochać takich szkrabów, nawet jeśli nie śpią i tylko płaczą :) hehe uroki maleńkości ;)

Nalka my robimy sobie prezenty "domowe", dzieciom to wiadome, a siostrze kupuję suszarkę na pranie:P a rodzicom czajnik hehe, w sensie takie domowe :P

Nalka, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą wypowiedzią o podłodze to mi chodzi o to, że dzieci z problemami jak Anna niekoniecznie moga się na niej rozwijać. Zdrowe z pewnoscią powinny się tam znaleźć. Anna zanim dowiedziałam się, że u niej lezenie na podłodze pogłębia napięcie, tez leżała. Zreszta wstawiałam zdjęcia. ;)

My też zawsze symboliczne.Tylko każdy co innego zazwyczaj dostawał. Jedyne czego jestem pewna to prezent od mojej babci: rajstopy, dezodorant la rive, bluzka. Chyba się popłaczę jak dostanę coś innego. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 17:57

MonikaS, weronikaipola, NataliaK lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do podłogi to coś w tym jest, bo od kiedy kupiliśmy puzzle na podłogę to Łukasz szaleje, wcześniej leżał na wersalce to nic nie robił :P

A i koleżanka mi ostatnio powiedziała, że teraz dzieci mają gorzej, bo prawie wszędzie śliskie panele i ciężej dzieciom robić wszystko.

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Nalka ja kiedys jeszcze jak bylam mala dostawalam od babci Pania Walewska. Nazbieralam chyba z 5 flakonow tego smierdziela haha :-) nie no ja wiem Nalka ze chodzi tu o dzieci bez problemow,ale moj Franek mimo wzmozonego napiecia i tak na tej podlodze byl xD ale nikt nam nie powoedzial ze tak nie mozna,ogolnie tak naprawde sam sie rehabilitowal plus co tygodniowe wizyty u rehabilitantki.
    Beatka ja mam na dole same ochydne kafelki,daje rade Franek,daje:D

weronikaipola, Nalka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka my postanowilismy ze tylko dzieciom kupujemy, bo dzieci juz bardzo duzo w naszych rodzinach. No ale oczywiście mojemu K kupuje zawsze kilka niespodzianek, w tym roku kupię mu książę o wojnach w Afryce podczas II wojny światowej gdyż bardzo go ten temat interesuje w tym roku. Dostanie Timberlandy nowe, bo jemu jak zwykle szkoda kasy :)a ja lubię jak ma porządne buty na zimę.
    Dostanie kilka fajnych gadżetów z Da wanda, polecam Wam tą stronę, kupiłam tam sporo prezentów, oraz dekoracji do domu.
    Dla K np:
    http://pl.dawanda.com/product/65255835-Printed-necktie---bear
    myślę,że go nawet założy bo fajny, śmieszny jest ale nie kiczowaty :)
    to dla uśmiechu :)
    http://pl.dawanda.com/product/48716186-Im-married-Im-sorry---spinki
    i parę innych drobiazgów
    a dla Poluni np:
    http://pl.dawanda.com/product/69612899--Dekuferek--pudelko-wspomnien-mieta-i-roz
    schowam tam pępek, opaskę ze szpitala itd...:)
    A dla każdej rodziny robię sama słodkie prezenty z blogerką "Kucharnia" to małe cudeńka i własnoręcznie robione :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 18:17

Nalka, Galanea, excella lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, jeżeli dziecko ma jakieś problemy i zalecenia indywidualne, to do nich się trzeba stosować.

Powiem Wam, że dziś już nie wyrabiam, mamy z Arturem chyba dosyć siebie na wzajem. Wiem, że jest w niedyspozycji, że pewnie kiepsko się czuje, ale sądzę, że po prostu nie możemy już na siebie patrzeć. To nie jest takie marudzenie z bólu, czy z gazów, czy z czegokolwiek innego, raczej po prostu z nuuuudóóóóóów.

I jeszcze nie wiem, co mu się stało, ale tak jak zawsze w ciągu dnia przysypiał na cycu i odkładany spał 1,5-2h, tak od wczoraj to jest max 15-20 minut. W chałupie syf, ja już chodzę po ścianach.

Stwierdziłam, że muszę go zostawić na jakiś czas i ochłonąć, bo mam głowę jak globus, owinęłam go w kocyk, wsadziłam do bujaczka, zatkałam smokiem, przygasiłam światło i wyszłam. Siedzę teraz w drugim pokoju i póki co jest cisza... może tego mu było trzeba, żeby mu matka na chwilę zeszła z oczu :P.

MonikaS, NataliaK, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam do pokoju, bo już mnie zmartwiła ta cisza. ZASNĄŁ!!!! AHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA <śmiech szaleńca>

MonikaS, weronikaipola, Nalka, Niesforna, Agusia2312, NataliaK, Galanea, eta lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie drewniana podłoga a na to dywan jest a i tak koc układam bo mój Michaś po prostu taki sajgon na dywanie robi, że szok. Pełno okruchów wszystkiego. Odkurzam a zaraz to samo :) co prawda Piotruś i tak się non stop sturla z koca i muszę go spowrotem :) w ogóle to Michaś ogólnie jak był w wieku Piotrusia to się ruszał zdecydowanie mniej. Ten to non stop się turla jak piłka jakaś. Michasia nie musiałam aż tak pilnować. Chociaż zawsze jak wychodziłam z pokoju i wracałam to musiałam go spod jego krzesła do karmienia wyciągać. Nie wiem czemu, ale zawsze do niego podążał :)
    mógłby zasnąć teraz bo marudzi zmęczony. leży w łóżeczku pod karuzelką i zobaczymy czy pośpi czy tylko odpocznie i na nowo w tany ;)
    mam ochotę na coś szczególnego - sernik np ale nie mam i nie upiekę i nie kupię bo się wzięłam za siebie - muszę schudnąć :) kurde żeby nie ten mandat to bym sobie karnet na basen kupiła. A nie mówiłam? zawsze jak chcę na ten cholerny basen to coś się dzieje, jak nie nibyokres to choroby, jak nie choroby to nibyokres, jak nie nibyokres to mandat :] ehhhh

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika dobre hahahaha :)
    ja też swojego do łóżka wrzuciłam i liczę, że zaśnie bo też marudzi :D

Weronika ten kufer świetny jednak troszkę dla mnie za drogi :) ale śliczny
    postanowiłam, że zrobię takie swoim chłopcom a ja lubię takie męskie roboty ;) muszę tylko męża poprosić żeby mi narzędzia przygotował :) w leroymerlin zakupię co trzeba i zrobię - przyjemne z pożytecznym :) bo mam już tyle pamiątek i tak leżą w szafie bez ładu i składu... muszę kupić w lidlu tą wypalarkę do drewna :) to ładnie przyozdobię skrzyneczki :)

weronikaipola, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahahha, czad, w sam raz dla mojego taty! :D Super ta stronka, Weronika! I to emaliowany, tak jak stare garnki!

http://pl.dawanda.com/product/44468186-Spodlady-Kubek-emaliowany-Dzialkowiec#product_comments

weronikaipola lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo! Chciałam kupić takie same spinki! Właśnie da wandy. :D Pudełko śliczne, lubię kolor miętowy. :) Anna ma taki album i tam jest naprawdę wszystko. Jest też kieszonka na włoski, paznokcie i opaskę ze szpitala. :)
    Dla B. mam prezent: etui na okulary. Jest sknerą strasznym jeśli ma coś kupić dla siebie, więc jak dawali w vision express jakieś badziewia plastikowe to wziął i trzyma w tym okulary twardo...

NataliaK, bo każde dziecko ma inne napięcie mięśniowe, dobrze, że u Franka nie było ono az tak poważne i ograniczające go ruchowo. :) Anna ma rehabilitację codziennie czasami co drugi dzień.

weronikaipola lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika szacun wielki kochana, ja to nie umiem takich rzeczy robić nic a nic.
    Martyna hehe super kubek! tam jest mnóstwo świetnych ręcznie robionych rzeczy.

MonikaS lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata na emeryturce od tego roku, akurat na temat :). Ale działkowicz z niego kiepski, przez przypadek zamiast normalnych dyni posadzili ostatnio DEKORACYJNE i wyrosły takie małe pypcie, niezjadliwe :D. Nadawały się tylko do wycięcia na Halloween.

Artur obudził się po 30 minutach, no, bez szału, ale trudno. Szykuję kaszkę i ogarniam go do spania, posprzątam jak go położę.

MonikaS, weronikaipola lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez tak jest, Oliwia ryczy i piszczy a przyjdzie ktos inny a ona wesola jak skowronek. Masakra jak mnie boli brzuch, miesiac temu tez tak bylo wiec podejrzewam ze po porodzie tak przechodze owulacje...cos strasznego :/

• Galanea Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:06

alexast, MonikaS, NataliaK, weronikaipola, Mucha, Limerikowo, Martynika, excella, Niesforna, eta, Agusia2312, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea Zosia cudna

Przepraszam, ale was dzisiaj nie nadrobię. Miałam zwariowany dzień. Proszę o kciuki.
    Jutro jedziemy na usg nerek, a po usg mamy wizytę u chirurga dziecięcego, żeby porównać wyniki z poprzednim usg nerek. Padnie decyzja co będziemy robić dalej. Odebrałam wyniki siuśków są ok :)
    Jutro wieczorem was nadrobię :) Tymczasem chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia :)
    Proszę jeszcze raz o kciuki :)

NataliaK, Galanea, weronikaipola, Martynika, Mucha, Limerikowo, Bea_tina, excella, eta, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia śliczna jak zawsze :) gratuluję nowej umiejętności ;)

słuchajcie dziewczynki te koce co kiedyś tak kupowałyście na allegro to jak się spisują? i gdzie one czy tam jak się nazywały? zdaje się, że z sówkami były a po drugiej stronie takie wypukłe kropy były

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 20:01

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 1786 1787 1788 1789 1790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ