X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, niestety prawda jest taka ze na podlodze jest malo bo sie zwyczajnie w swiecie drze. Mamy mate a teraz na milolajki kupilam jej zabawke wlasnie do lezenia pod nia lub ba brzuszku przed nia. ma podest do stopek. zaraz poszukam link i Wam pokaze.
    http://allegro.pl/interaktywne-pianinka-cymbalki-94140?ref=side-navigation&order=pd&p=4
    Za 129 zl, interaktywne pianinko.
    Sorki ze nie bezposredni link ale w tel nie moge skopiowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 11:53

Galanea, weronikaipola lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Ja nie znosze jak ktos mowi "a to czy tamto dziecko nie placze tyle" albo "czrmu ona tak marudzi"- no szlag mnie trafia. a moja tesciowa tak wlasnie do czasu robila. Bo jej wnuk ktory jest 3 mce mlodszy od Oliwii jest oaza spokoju- duzo spi, sam sobie cichutko lezy, kompletne przeciwienstwo Oliwkii. No nie ukrywam ze zazdroscilam im troche ze maja tyle luzu, ze nie ma tego ryku calymi dniami. Ale teraz sie pozmienialo- maly teraz im daje popalic a tesciowa od razu zamilkla.

Tez nienawidze takiego gadania, a swojego czasu duzo takich rzeczy slyszalam, jak Zosia miala kolki. A teraz nagle slysze od wszyztkich, ze jest cudownym dzieckiem i nie dadza na nia zlego slowa powiedziec. Wrrrr... Jakie to falszywe.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne te Wasze dzieciaczki :D
    Polunia, przepięknie rozmawia, mam wrażenie ze on naprawdę coś opowiada :D
    Oliwka faktycznie wygląda jak mały chochlik, minkę ma taką jakby chciała coś za chwilkę zbroić, sama słodycz :D
    Zosia to chyba chce Frania przegonić w podłogowych wygibasach :D
    A z Tymka to rośnie przystojniak, w te oczy to będą się panny wpatrywać :D
    Wygląda na to, że Artur to zaraz i ze spacerówki wyrośnie, zdrowiej szybko kolego, to mama zabierze Cię w podróż nową bryką :D

Marcelku, dużo zdrówka, pogoncie juz te choróbska.

Ja oczywiście czytam Was na bieżąco, ale czasu brak by odpisywać. Weronika dziękuję za pamięć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:19

weronikaipola, Galanea, Martynika lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas, ta mina wlasnie przewaznie zwiastuje zbrojenie czegos :)
    Moja tesciowa to wogole "mistrz" takich tekstow i wszystko wie najlepiej. a na wizyte do nas przyjezdza o godz 19-20 kiedy mala jest kąpana i idzie spac- doprawdy swietna pora na wizyty

evas lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już po bioderkach :) wszystko ok, jak to dr powiedział bioderka są dojrzałe hehe i mówi do mnie - widać wesoły chłopak z niego. A Piotruś jak zaklęty wpatrzony w tego lekarza uśmiech od ucha do ucha dziąsła w pełnej okazałości :) zawsze tak ma do obcych :)
    teraz smacznie chrapie w przedpokoju w wózku. Obudzi się to jedzonko i do oszołoma podjedziemy w sensie auchan. Muszę odebrać kasę za tablet, którego mi nie naprawili.
    Karolina właśnie u mnie to główny powód tego, że mam brzuch jak w ciąży zaawansowanej - nie picie wody. Teraz już się pilnuję i naprawdę widać poprawę :) do szczęśćia jeszcze trochę brakuje ale już jest lepiej. Od razu lepiej się czuję.
    Śliczne te nasze dziewczynki :D i Zosia i Oliwka i Polunia i inne księżniczki :) oczywiście chłopaki to przystojniachy ;) Martynika a Twój synek to zaraz i ze spacerówki wyrośnie :D
    zobaczcie jak nasze wszystkie dzieciaczki się do zdjęć uśmiechają :) a jeszcze niedawno walczyłyśmy o uchwycenie uśmiechu na zdjęciu :)

weronikaipola, Galanea, karolina1990, Martynika, Nalka, Bea_tina, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymon czaruje oczętami jak Oliwka :) Ale nunę to on ma, że hej jak mówi Martyna, zazdraszczam takiej nuny! :))

Martyna - spacrówka rzeczywiście wygląda na solidną jak mówiła Natalia, a Artur tak szczęśliwy, że w ogóle choróbska po nim nie widać :)

Głupimi tekstami najlepiej się w ogóle nie przejmować.

Galanea, karolina1990, Martynika, excella lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nas nikt nie odwiedza i jest spokój :) co prawda był czas, że strasznie mi było przykro z tego powodu, że w odwiedziny nikt się nie kwapił...a teraz się tym nie przejmuję :)
    mamy jedną taką ciocię, która oczywiście lubi zawsze coś przypiąć. Np ostatnio mówi - ale on blady jak ściana. A za chwilę dorzuciła - w sumie to Michał też blady... a ja tak aż zbaraniałam bo Michał opalony jeszcze po lecie a Piotruś wcale nie taki blady - przynajmniej tak mi się wydaje. Wszyscy raczej mówili, że Piotruś ma taką śniadą cerę... ale już nic nie powiedziałam :) bo po co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:46

karolina1990 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Natka współczuję!!! Ja już nie raz uciekłam z przed kasy i zakupy zostawały w wózku ;)
    Moja teściowa, też uważa, że Pola jest zawsze głodna i ją nie dokarmiam..ech ma w nosie zalecenia lekarskie, nie rozumie, że dzięki nim Pola w ogóle zaczęła jeść na nowo.
    U mnie w domu total pobojowisko, pasternak z ziemniaczkiem i indyczkiem średnio dziś córci posmakował, więc pluła ile wlezie, dałam jabłuszko z bananem, które bardzo lubi to też pluła choć jadła, tym razem ze szczęscia :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też marnie dziś z jedzeniem Hania jadła 150ml o 3 rano i dopiero teraz 100ml. Chyba coś jej w gardelku zalega czasami odkaszlnie i jest oki. Temp nie ma. Robię inhalacje, witaminki. Zobaczymy jak będzie do jutra.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się z moją prawie w ogóle nie widuję, choć raz jak Artur był malutki i mi się przy niej bardzo rozryczał ze zmęczenia to też oczywiście była opcja, że jest głodny :D.Aż dziw bierze, że nasi mężowie nie pękli w dzieciństwie, skoro przy byle pierdnięciu "byli głodni" :P.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, a Wy ten rezonans będziecie mimo wszystko robić?

Weronika, wspominałaś chyba kiedyś (o ile dobrze pamiętam), że pod Twoją nieobecność gdy wrócisz do pracy Polą będzie się zajmować teściowa.Nie boisz się, że "położy" te wszystkie zalecenia dot.żywienia?

weronikaipola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Galanea, a Wy ten rezonans będziecie mimo wszystko robić?

Weronika, wspominałaś chyba kiedyś (o ile dobrze pamiętam), że pod Twoją nieobecność gdy wrócisz do pracy Polą będzie się zajmować teściowa.Nie boisz się, że "położy" te wszystkie zalecenia dot.żywienia?
    Juz zmieniłam zdanie heheh :-)
    Apropos Madamamo gdzie znalazlas taka super Nianię?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:40

Martynika lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha, tak myślałam :).

weronikaipola lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa jak mala miala ledwo skonczone 4 mce miala ponysl, zeby dac jej biszkoptu od ciasta bo przeciez ona tak dawala (!) jakaz byla obraza gdy powiedzialam co o tym mysle

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    później nadrobię, ale fotę wrzucam a jak :)
    Nowa ulubiona zabawa - wspinanie!

27y7qli.jpg

weronikaipola, evas, Martynika, MonikaS, Nalka, Limerikowo, Agusia2312, Galanea, alexast lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ze z bioderkami super:)

Nati wspolczuje zakupów. A jak staranka o rodzeństwo? Nie minęło??:)

Super radosny i śliczny Lukaszek:) miodzio:)wytarmos go od nas:)

Bea_tina lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak i jak zjadła Hania coś więcej?

Łukaszek miodzio, a powiedz Beatina Ty masz jeszcze materac wysoko?

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, Łukaszko na bieżąco jest tarmoszony hihi :) chyba obcałowywanie nigdy mi się nie znudzi :D

Weronika tak, materac mam wysoko, ale niestety będę musiała obnizyć, bo jakby się dobrze podciągnął to by przeskoczył, a z nim to nigdy nic nie wiadomo :)

Natalia, czyli Franek też idzie tylko tam, gdzie jest potencjalne niebezpieczeństwo?? Makto, z tym to masakra, czasami to mam wrażenie, że on specjalnie tam idzie cwaniak :P ale za to jaki fitness haha

1usapiqvs8bdmaac.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie właśnie Nati ty nie od siłowni chudniesz:D

Hania nie zjadła nic więcej po butli o 14 usnela i śpi do tej pory.

NataliaK lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - niech tak się stanie :))

Aisak u mnie dziś trochę lepiej z jedzeniem, więc na pewno i u Ciebie lada chwila będzie lepiej..trzymam kciuki.

NataliaK lubi tę wiadomość

‹‹ 1785 1786 1787 1788 1789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ