X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to chyba taki okres, że wszyscy łapią chandrę i jestesmy mega przemęczone..do góry głowa, niech doda Ci sił myśl, że tyle nas tu przezywających to samo :)
    Nie porównuj Oliwki do innych, ja też się łapałam na tym, że myślałam ojej Franek już raczkuje a Pola nic itd.. ale wybiłam to sobie z głowy. Każde dziecię jest inne i to nie znaczy, że opóźnione. Pola na pewno pobije Frania w niejednej umiejętności czy to intelektualnej czy sprawnościowej i odwrotnie Franio Polę i tak z każdym innym dzieckiem, zaskakują nas tym jak są indywidualne. :))

NataliaK, MonikaS, evas, Galanea lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część nie mialam ostatnio czasu pisac. U nas masakra...
    Marcel ma nawrot anginy, wczoraj caly dzień byl mega marudny a od po poludmia wyższa temperatura i pojechalismy do pediatry, okazalo się ze nawrot choroby i do stal antybiotyk w zastrzylach. 2 razy dziennie przez 7 dni, juz jesteśmy po dwóch dawkach jak on placze....

Ja tez jestem chora IDE dziś do lekarza bo juz 3 dzień gorączka mi się utrzymuje i nie chce spaść..znaczy się spa da po lekach ale później znów nachodzi..

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    ja dziś super wyspana i mam nową energię na nowy dzień ;)

Piotruś zasnął o 22 i obudził się na mleko po 6, parę minut pogadał sobie - Fajnie było sobie posłuchać - a potem zasnął i spał do 8:30 :) już dzieci ponakarmiane, ja po kawie i śniadaniu :) a na 11:20 jedziemy na bioderka :)

Karolina nie martw się - a może będzie tak, że Oliwia jako pierwsza powie śliczne mama :D świadome oczywiście ;)

ja zaczęłam pilnować się z piciem wody - eFekty już widać - brzucho mniejszy :)
    jeszcze daleko do tego co bym chciała w lustrze zobaczyć, ale to już mnie podnosi na duchu i dodaje sił do walki z wagą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 09:25

weronikaipola, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia Jezu... Tak mi przykro :-(( zastrzyki... :-(( Biedny Marcelek :-((
    Wysyłam duzo dobrej energii! Zdrówka!!!!!

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia przykro ze te zastrzyki biedak dostaje, ale musisz sobie powtarzac ze to dla jego dobra!

Natalia na 12, ja ide jeszcze z kolezanka, moze dwoma...zapraszamy.

Z tym rozwojem dzieciaczkow to faktycznie nie ma co porownywac tym bardziej ze nagle przychodzi dzien kiedy dziecko cos zaczyna robic. Karolina pisalas ze mala jest duza, a takiemu dzieciaczkowi trudniej jest sie zebrac do wygibasow :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja z tym mówieniem to tak w ramach takiego żarciku ;) wiadomo, że każde z naszych dzieci w odpowiednim dla siebie czasie zdobędą takie same umiejętności tzn te podstawowe hihi chodzenie, siedzenie itd ;)
    najważniejsze, że zdrowo się rozwijają :)

Agusia przykro mi, że Marcelek tak musi się męczyć :( ucałuj go od nas :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ja nie porownuje Oliwii do Franka tylko tak ogolbie zauwazylam ze wiele z was pisze o postepach dzieci, ze siadaja, raczkuja, pelzaja a Oliwia ani o tym mysli. Niby jest silna, wystarczy jej jedna reke podac i sie podciagnie do siadu ale jak ja sama posadze to nawet z oparciem nie usiedzi, od razu sie przechyla na przod, zero rownowagi. Juz o raczkowaniu czy chocby probie nie wspomne. Agusiu, tak mi szkoda Marcelka, usciskaj go od wszystkich ciotek z forum!

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moj maly chochlik :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b8b149bcd24.jpg

Mucha, eta, weronikaipola, NataliaK, excella, Agusia2312, Galanea, Martynika, Niesforna, Limerikowo, evas, MonikaS, Nalka, Bea_tina, alexast lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby dla Oliwci tak bardzo włoski pojasnialy?:)

Zdrówka dla Marcelka i to podwójnego. Niech szybko kończy się ta choroba.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka jest sliczna!

Eta miałam jak pytać jak smoczki trójprzepływowe? Dajesz juz kaszkę? :-)

karolina1990 lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wyjasnialy, od czarnych do ciemnego blondu. Ale i ja i maz bylismy jako dzieci blondynami wiec nic dziwnego :) Oliwia od kilku dni ciagle cos opowiada i sie smieje w glos :) mowicie ze jak sie za malo pije to brzuch moze byc taki jak balon? ja tak mam mimo ze malo jem itd, ale faktycznie pije tylko ok pol litra plynow

Mucha, MonikaS lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu macie moją Gadułkę :)
    https://www.youtube.com/watch?v=5F8ULMrQHHY&feature=youtu.be

eta, Mucha, excella, karolina1990, Martynika, Galanea, Niesforna, Limerikowo, evas, NataliaK, monaaa, Nalka, Tusia84 lubią tę wiadomość

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć czy któreś z Waszych dzieci ma stwierdzone AZS i jest na nutramigenie?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • excella Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 15:52

karolina1990, Galanea, Martynika, evas, weronikaipola, MonikaS, NataliaK, Niesforna lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za słowa otuchy:) Niech juz wkoncu Marcelek wyzdrowieje :)

Karolina oliwka jest słodka :)
    Pysia my pijemy Nutramigen i ponoć AZS.

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia możemy o tym pogadać wysyłam Ci zaproszenie

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:05

AISAK, excella, weronikaipola lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzieci, serio nie ma co porównywać, każde dziecko jest cudowne i wyjątkowe i rozwija sie w swoim tempie. Jak ja bym tak zaczela porownywac to juz bym zwariowala, bo moje dziecko glownie leży a inne juz robia tyle rzeczy. Moj starszy syn tez za szybko ani nie raczkował, ani sie nie chciał podnosic, ale szybko zaczął mowic, i teraz buzia mu sie nie zamyka i mozna sie z nim normalnie dogadac.

A najbardziej w swiecie nie lubie takiego gadania jak to:
    Moja bratowa sie mnie pyta czemu moj syn placze, ja mowie ze wychodza mu zeby, akurat 4 na raz. A ona mowi, dopierooooo mojej corce to czwórki wyszly jak byla mlodsza od twojego i nie plakala jak Twoj.

A z gorszych rzeczy, moj starszak ma.katar ta dammm za dlugo byl zdrowy.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, a mała ma jakąś matę, stojaczek, którym mogłaby się pobawić na podłodze? Rehabilitantki z poradni, do której chodzimy, zawsze zwracają rodzicom uwagę, że dziecko rozwija się przede wszystkim poprzez zabawę na podłodze. Na twardym podłożu. Nie na łóżku rodziców, nie w łóżeczku, nie na rękach, tylko właśnie na podłodze powinno spędzać jak najwięcej czasu - ćwiczy wtedy podnoszenie się na rękach, pozycję do raczkowania, obroty, wszystko w czasie zabawy, na rękach nie ma szans się tego nauczyć.

Wiem, że Oliwka najbardziej lubi rączki, ale może jakaś nowa mata i wspólna zabawa "w parterze" by pomogły? :) Albo właśnie zostawienie jej z nową super zabawką, żeby mogła się na niej skupić i trochę na tej podłodze pobyć.

Acha, no i śliczny ten Twój chochlik :).

Tak, to prawda, że chyba wszystkie mamy trochę gorszy czas. Raz, że pogoda nie rozpieszcza. Dwa - nadszedł czas duuużych przemian u naszych bobasów, rozszerzanie diety, nowe umiejętności, nowe przyzwyczajenia, itd., itp., wszystko jest bardzo dynamiczne, trzeba być elastycznym, a to z kolei jest bardzo wyczerpujące. Ale to prawda, że przy tym wszystkim trzeba pamiętać, że każde dziecko ma swój czas, swoje tempo, trzeba słuchać się w tej kwestii specjalistów i mieć dobre nastawienie :). Ja na przykład ostatnio zaczęłam się martwić, że Artur mówił już ładnie sylaby, takie jak ma, ba, bu, gi, a nagle przestał i "wybucza" tylko denerwujące, gardłowe "aaaaaaa". Ale sama siebie doprowadziłam do porządku, on też testuje, co potrafi, sprawdza swój głos, możliwości.

Oj, Marcelku kochany, niech Ci już odpuści to choróbsko :(. Mam tylko nadzieję, że zastrzyki wytłuką tę francę do końca i więcej się już nie pojawi. Ściskam maluszka. I Ty też się trzymaj, Agusia, oboje się musicie doleczyć.

Pola-gaduła przeurocza, dzieciaki mają już tyle do powiedzenia w swoim języku, nie mogę się doczekać, aż to będą pierwsze słowa!

Robaczku Excelli, jaki Ty jesteś słodki! A jakie nuny (jakby to mój mąż określił, w sensie - nogi)! ;) Do schrupania.

Zosia aktoreczka, hehehe, obrót boski i mało "urazowy", Arturowi takie obroty z brzucha na plecy wychodzą raczej przez przypadek i niestety słyszę wtedy mocne łuppppp. Ale dramat z tego powodu jest na szczęście dość krótko ;).

Debiut spacerówki, czyli marne urozmaicenie rekonwalescencji w domu :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 14:57

karolina1990, Galanea, evas, Limerikowo, MonikaS, weronikaipola, NataliaK, Niesforna, Agusia2312, Mucha, alexast, Tusia84 lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znosze jak ktos mowi "a to czy tamto dziecko nie placze tyle" albo "czrmu ona tak marudzi"- no szlag mnie trafia. a moja tesciowa tak wlasnie do czasu robila. Bo jej wnuk ktory jest 3 mce mlodszy od Oliwii jest oaza spokoju- duzo spi, sam sobie cichutko lezy, kompletne przeciwienstwo Oliwkii. No nie ukrywam ze zazdroscilam im troche ze maja tyle luzu, ze nie ma tego ryku calymi dniami. Ale teraz sie pozmienialo- maly teraz im daje popalic a tesciowa od razu zamilkla.

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

‹‹ 1784 1785 1786 1787 1788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ