X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jaki gość był wredny bo czystą przyjemność i satysfakcję naocznie widać miał z tej całej sytuacji i się perfidnie uśmiechał...a co musi sobie do premii dorobić na święta...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 18:45

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Monika, nie spotkałam sie jeszcze z uprzejmą strażą miejską. Moja matka to nawet skargi pisze ale to nic nie daje.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nawet policjant byłby bardziej pobłażliwy, upomnienie by wystarczyło - bym więcej tam się nei zatrzymała. a przecież nie chodzi o samo ukaranie tylko o to żeby ludzie przepisów przestrzegali... pouczenie by wystarczyło... no nic było minęło trzeba się pogodzić :/

z dobrych wieści to Piotruś dzisiaj pupkę do góry zadziera i stara się na kolanka stawać, ale jeszcze sił mu brakuje albo ogólnie sposobu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 18:49

weronikaipola, Martynika lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo tej terapii sensorycznej, to u nas część z tych zachowań wynika przede wszystkim z napięcia mięśniowego, które u Anny jest bardzo mocne oraz z hipotrofią. np.
    - Ma trudności z jedzeniem (trudności ze ssaniem, gryzieniem, preferowanie ograniczonych typów pokarmów);
    - Nie chce „ssać piersi" a jeżeli już to robi odrywa się od piersi lub ssie tylko na początku, kiedy pokarm leci szybko; - tu hipotrofia

ale chętnie rozszerza dietę.

- Dziecko jest bardzo poirytowane przy zmianie ubrania, wydaje się mu być niewygodnie w określonych typach ubrań; - napięcie mięśniowe
    - Płacze przy ubieraniu (zwłaszcza nakrycia głowy); - jak 99% dzieci z tego co słyszę ostatnio..
    - Jest nadmiernie aktywne, wciąż w ruchu lub też jest letargiczne, ospałe - ponoć większość hipotrofików jest bardzo aktywna, wynika to właśnie z ich siły.
    - Unika manipulacji zabawkami/przedmiotami zwłaszcza tymi, które wymagają zręczności; - próbuje ale przy przykurczach paluszków jest jej ciężko i się zniechęca.
    - Pręży się i wygina w łuk; - napiecie
    - Dłonie ma zaciśnięte w pięści; - napięcie

Tak sobie podsumowałam Annę. Jak będziecie czytać to zwróćcie uwagę na możliwe napięcia mięśniowe, bo hipotrofii to żadne z Waszych dzieci nie ma na szczęście. :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam pewna, że ja na bioderka w piątek a ja na jutro. Dobrze, że sprawdziłam przy okazji bo chciałam zajrzeć jak tam z centylami przy wadze Piotrusia. Zupełny przypadek - przegapiłabym wizytę.

A zapomniałam :D uroczyście oświadczam, że Piotruś nareszcie wyszedł z 3 centyla wagi i jest teraz pomiędzy 3 a 10 :D ha ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 19:20

alexast, Martynika, weronikaipola, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:10

MonikaS, alexast, weronikaipola, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:05

NataliaK, Mucha, Limerikowo, weronikaipola, eta, alexast, Tusia84, Niesforna, excella, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    - Dziecko jest bardzo poirytowane przy zmianie ubrania, wydaje się mu być niewygodnie w określonych typach ubrań; - napięcie mięśniowe
    -- Pręży się i wygina w łuk; - napiecie
    no nie wiem, u nas jest tak ze na dodatkowa warstwe typu sweterek na bodziak lub kurtka jest klopot typu placz i zabawiam, rozbierac sie tez nei lubi
    na poczatku plakala nam na kazda zmiane pieluchy

prezenie i wyginanei w luk bylo plus silne wyginanie glowy do tylu, ale juz przeszlo

teraz wygina sie na spanie na prawym boku

mamy ok pediatre umowionego w Gdansku wiec sprawdzimy bo tu to kicha raczej, poweidza ze wyrosnie z tego i ze to normalne, by sie nei martwic

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia śliczna :) a jej akrobacje super :) mój prawie na tym samym poziomie wybigasów a miesiąc starszy :)
    był czas jakis temu, że się podczołgiwał do przodu a teraz już zapomniał jak to robił chyba :) ale już dzisiaj był postęp bo pupę z brzusiem do góry próbował podnosić :) na kolankach stawać. Grubasek z niego to ciężko :) ale za to jakie ćwiczenia z nogami robi :) jak jaka baletnica :) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 20:35

weronikaipola, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia agentka jak zawsze :)
    A moje dziecko od wczoraj samo siada! jestem w szoku, odwrocilam się na moment potem z powrotem a ona sobie siedzi i jest mega zdziwiona hehehe :)już od dawna próbowała siadać ale od wczoraj jej się to udaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 20:41

Galanea, MonikaS, Nalka, NataliaK, Martynika, Tusia84, Niesforna, excella, eta, evas lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikaipola wrote:
    Zosia agentka jak zawsze :)
    A moje dziecko od wczoraj samo siada! jestem w szoku, odwrocilam się na moment potem z powrotem a ona sobie siedzi i jest mega zdziwiona hehehe :)już od dawna próbowała siadać ale od wczoraj jej się to udaje :)

Wow, to gratulacje!! W takim razie już sama będzie rozpakowywała prezenty spod choinki, hehe :D

Monika, nie raz oglądam filmiki z Twoim Piotrusiem. On taki śliczny i słodki jest!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 20:42

weronikaipola, NataliaK, Martynika lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo ja napisałam z czego to u Anny wynika, a nie, że to świadczy o napięciu. :) Ale na Twoim miejscy bym to sprawdziła i tak. Dobrze, że macie umówionego pediatrę. A mogę zapytać gdzie w Gdańsku idziecie?

Galanea Zosia jest cudowna! Jaka słodka, jak pięknie się rozwija. Ciekawe ile ja będę musiała czekać, aż Anna zrobi coś takiego eh...

Gratulacje dla Poluni!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 20:48

weronikaipola, Galanea, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Galanea :) miód dla mych uszu ;) Twoja Zosia też śliczna dziewczynka :) i ta słodka czuprynka ;)

Weronika super :) patrzę, że te nasze ddziewczynki to też spryciulki ;) pewnie wszystkie do świąt będą siedzieć nasze bobaski ;) Jak to Galanea napisała - sami prezenty będą rozpakowywać ;)

Galanea, weronikaipola, NataliaK, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, Galanea - dokładnie, zwłaszcza, że wszystkie nasze skarby uwielbiaja jak coś szeleszczy, więc rwanie papieru będzie superrrrrr :)Już dziś ustaliliśmy gdzie będzie stała choinka, już sobie wyobrażam tą otwartą buzię na widok świecącej choinki :)

NataliaK, Galanea, MonikaS, eta, evas lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Franek tam cały tor przeszkód ma! :D Dobry jest skubaniec. Zdjęcie z młotkiem najlepsze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 21:01

NataliaK lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio, El Presidente nie odpuszcza hehe ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika a jak Pola siada? Juz raczkuje, albo sie podnosi do raczkowania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 21:07

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam napisać artykuł do nowej fajnej gazety, którą Wam bardzo polecam, moja dobra kolezanka jest tam naczelną, ale zmęczenie mi nie pozwala...ech.. deadline is tonight :)
    Uroda Życia się nazywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Weronika a jak Pola siada? Juz raczkuje, albo sie podnosi do raczkowania?
    Muszko no właśnie nie raczkuje, siada sobie z pozycji leżącej, szok! Moja teściowa mówi, że moj K miał tak samo, np nie raczkował bo nie lubił, po prostu pewnego dnia wstał i poszedł hehe :)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikaipola wrote:
    Muszko no właśnie nie raczkuje, siada sobie z pozycji leżącej, szok! Moja teściowa mówi, że moj K miał tak samo, np nie raczkował bo nie lubił, po prostu pewnego dnia wstał i poszedł hehe :)

Jak?! Mi fizjoterapeuta mówił, że to niewykonalne z pozycji leżącej. Chyba dopiero w wieku 2 lat. Przekręca się na bok i wtedy siada?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1782 1783 1784 1785 1786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ