MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Evas, to się nazywa węzeł Salomona, bardzo prosty, wrzucę za dnia link do filmiku z YouTube, z którego się uczyłam. I bardzo szybko się robi, co jest ogromnym plusem, zważając na fakt, że do świąt niecały miesiąc, a nie narzekamy na nadmiar czasu .
Szal:
http://youtu.be/PVGNkl4Ecec
Chusta:
http://youtu.be/tZDLYCiJTYw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 07:51
evas lubi tę wiadomość
-
Faktycznie prosty wzór też sobie taki szal wycuduję tylko do tego jakaś specjalna włóczka chyba potrzebna? jakaś grubsza żeby lepiej wyglądało?
Mąż w dom a dzisiaj znowu pojechał tylko blisko to ja może korzystając z okazji podjadę z dziećmi chyba po włóczkę zaraz zobaczę co mi z ostatnich robótek zostało - tzn włóczki jakeiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 08:39
NataliaK lubi tę wiadomość
-
Majka przybiera na wadze w miare ok, szalu tez nie ma.
Pani profesor powiedziala, zeby jeszcze poobserwowac i wrocic do gastrotussu.
Niesforna w luxmedzie polecam ortopeda dr Kabacyj, super podejscie do dziecka, robi usg i slucha i odpowiada na pytania. Tylkp po tym co napisala Martynika to nie wiem czy usg Ci sie przydaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 11:12
Nalka lubi tę wiadomość
-
Mucha wrote:Majka przybiera na wadze w miare ok, szalu tez nie ma.
Pani profesor powiedziala, zeby jeszcze poobserwowac i wrocic do gastrotussu.
Niesforna w luxmedzie polecam ortopeda dr Kabacyj, super podejscie do dziecka, robi usg i slucha i odpowiada na pytania. Tylkp po tym co napisala Martynika to nie wiem czy usg Ci sie przyda
Jakby się udało z wizytą do czwartku, to chciałabym się przejść jeszcze do jakiegoś lekarza....
Ok, już znalazłam że na Chmielnej i Puławskiej
Mucha a co do wagi, to mój Jaś też ostatnio jakoś bez szału przybiera. Średnio wychodzi 10-15 gram na dobę i dwóch lekarzy stwierdziło, że w tym wieku jest ok. Teraz dziecko dużo się rusza, więc powinno przybierać 400-500 gram miesięcznie.
Mam nadzieję, że to ulewanie samo niedługo przejdzie Majce, tak jak mojemu JasiowiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 11:40
weronikaipola lubi tę wiadomość
-
Mucha 25 centyl to jest ok! Nie każdy musi być typowym średniaczkiem i trzymać się 50 centyla
U nas teraz jest też 25 centyl.
Synek znajomych przez dwa miesiące był na 3 centulu, zrobili masę badań, masę wizyt lekarskich i nic nie wyszło. Aż w końcu jak zaczął przybierać tak w miesiąc wskoczył powyżej 25 centylaweronikaipola, Mucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Po wizycie u chirurga dalej jesteśmy w czarnej pupie. Wymiary na usg bardzo odbiegają od tych zrobionych poprzednio. Albo się tak poprawiło, albo któreś z usg jest źle zrobione. Jedno i drugie jest możliwe, dlatego mam 7stycznia zrobić kolejne usg u nich i wtedy zobaczymy co i jak. Mamy zrobić też morfologię i rozmaz, mocznik, kreatyninę, jonogram i oczywiście badania moczu.
Tak poza tym ciągle coś wyskakuje. Nie mam czasu, żeby pisać, ledwie podczytuję was na tel. Myślę, że następny tydzień będzie już lajcikowy.
Co do fotelików to znalazłam takie cudo. http://allegro.pl/romer-dualfix-0-18kg-kolekcja-2014-2kolory-i4807129895.html i prezentacja https://www.youtube.com/watch?v=bLC45Gu8Nic
Muszę jeszcze poczytać opinie itd. ale chętnie bym go kupiła, o ile finanse mi na to pozwolą. Najbardziej podoba mi się to, że jest obrotowy. Moje autko jest 3 drzwiowe i to by mi ułatwiło wkładanie i wyciąganie Olinka. Dużo kosztuje i nie wiem czy będzie mnie na niego stać, ale jak dla mnie jest bomba. Oglądałam na youtube niemiecki reportaż (nie będę go streszczała, bo dużo pisać) ale doszło do mnie, że nawet roczne dziecko (w reportażu mówi się poniżej dwóch lat) warto wozić tyłem do kierunku jazdy. Dla zainteresowanych tutaj ten reportaż ale niestety po niemiecku (chętnym mogę na priv streścić) https://www.youtube.com/watch?v=Ub5npKxDIcA
Póki co jeszcze Oluś będzie jeździł w obecnym foteliku. Jedno jest pewne, jak nie ten to inny ale tyłem do kierunku jazdy!!!!
EDIT - według ADAC ten model, który chciałam/chce dostał ocenę 4,5 (w de 1 jest najlepszy) bo istnieje średnie ryzyko urazu przy zderzeniu bocznym, niekomfortowe położenie nóg itd. No cóż będę musiała szukać dalej
Misia - pierwsze kaszki czy to holle czy inna firma powinny być bezglutenoweWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 20:24
misia_k1, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Co do kaszek z holly ja nie pomogę niestety.
Ciekawe jak tam Natalia i Franio po impressce. no i czy tort był zjadliwy:D
Moja mala szaleje w łóżeczku... Dziś ostatki a my sami... Chociaż obiadek wypasiony zrobiłam.. Filet ze szpinakiem i feta w cieście francuskim+sałatka grecka. 10mon roboty a jaki efekt.Polecam.
Mucha, Nalka lubią tę wiadomość
-
Muszka cieszę się, że Maja przybrała. 25 centyl? Nie jest źle kochana, to norma i to jest najważniejsze. Anna przybrała ostatnio 9,6grama na dzień. Więc powiedzmy, że prawie się mieści hahaha. U nas tak jak u Poluni wzrost na 90 - 95 centylu a waga poniżej 3.
Alexast trzymam kciuki za Olusia, wierzę, że wszystko ładnie się ułoży i skończy się to latanie po lekarzach..
Niesforna u Jasia tez z pewnością się wszystko rozwiąże pomyślnie. Idźcie na to rtg, będziesz spokojniejsza.
AISAK mmm pyszności!
Anna bardzo dziękuje za doping. Dzisiaj polubiła misia Michała. I chyba zostanie artystką. Malownicze wzorki z kaszy na twarzy.. to jest to..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 11:36
Mucha, Galanea, Martynika, Niesforna, weronikaipola lubią tę wiadomość
-
Anna artystka:
A tak się uśmiecham:
Miś Michał jest jednak w porządku:
Dam Ci misiu buzi:
Martynika a ja narzekałam, że podduszasz Artura... Anna zapadnięta w sobie:
Niesforna, MonikaS, alexast, Mucha, weronikaipola, Galanea, Martynika, Limerikowo, Agusia2312, evas, excella, NataliaK lubią tę wiadomość