MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jenyyy!!! U nas to samo!
jojczy, jęczy i narzeka. Łączy się to z brakiem jedzenia. Na raty mi zjadła 110ml od 9:30 do 11:30, po 50 ml no idzie się zastrzelić. Położyłam ją do łóżeczka teraz ale jojczy niesamowicie, wyje jakby była pełnia.. A jak ją wezmę na ręce to nagle: "świat taki ciekawy.." Nie mogę jej zostawić samej, bo pokonuje "fale", przemieszcza się jak glizda, chce się przekręcić no ale wiadomo, że dzięki napięciu nie może tego zrobić i dostaje furii. A ja razem z nią.
A wyników jak nie było tak nie ma. ;/ Coś czuje, że jak się ponownie znajdziemy w szpitalu to akurat przyjdą.
Nawet śniadania nie zjadłam przez Gugsa jednego!
Zosia piękne oczka. i ten uśmieszek.
OMG Nutka Twój mały Elvisek jest boski! Anna łysa jak kolano a Twój synek... ach ta czuprynka!
Weronika Anna tak robi. Tylko u nas pani rehabilitantka każe jej trzymać rączki w zgięciu ale dupka i plecki ma tak samo. No i my póki co to tylko na kolanach możemy ją trzymać na brzuszku, żeby ćwiczyć prawidłowe odruchy i wyczuwać kiedy się napina. Pola jest rozluźniona moim zdaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 11:38
weronikaipola, Galanea lubią tę wiadomość
-
mój Piotruś tak też robi
Cześć
Martynika wskrzesiła u mnie na nowo szydełkowania ochotę hehehe też robię ten szal tylko sobie później zrobię szalik dla Michasia
przez te imprezowe szaleństwo trochę się podziębiłam, gardło najbardziej ucierpiało
Piotruś też miał czas pisków a teraz ładnie mówi blabla baba mama tata nawet oczywiście nie, że do taty tata tylko tak sylabuje sobie a najbardziej mam ubaw jak płacze bo coś zrobię nie tak jak on chce, np położę go do łóżeczka w momencie kiedy on wcale nie ma ochoty na spanie. Płacze i na głos wykrzykuje bla bla i to w tak śmieszny sposób jakby coś tam po swojemu żalił się z taką zawziętością kiedyś nagramWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 11:37
evas, weronikaipola, alexast, Agusia2312, Mucha, Galanea lubią tę wiadomość
-
Nutka Gabryś jest cudny. Jakie ma piękne włoski. Zazdroszczę mój nie dość że ma mało to na tyle ma wytarty placek. Mój brat śmiał się że Oluś wygląda jak mnich
Galanea Zosienka słodka jak zawsze
Weronika Pola śliczna lasencja. Współczuję wszystkich maksów pozostaję nadzieja że jutro będzie lepiej.
Olinek też przestał jakiś czas temu gaworzyć. Były piski krzyki i jego słynne hyhyhy strasznie się martwiłam ale od tygodnia znowu zaczyna coś gaworzyć. Fajnie mówi (nieświadomie) nie, hej, no, a jak płacze to woła ma albo me
Wczoraj leżał na macie i wyczaił jak się przewracać z brzucha na plecy.
Dziewczyny czy wprowadzenie glutenu może wpłynąć na kupę? Tzn. Może powodować zatwardzenie?
Czy wasze dzieci też przez sen piszczą, krzyczą? Olinek tak robi piszczy ja lecę na łeb na szyję bo mu się krzywda dzieje a on śpi. Piszczy przez sen.
Wiem że to nie wyczyn miesiąca ale muszę się pochwalić że wzięłam się do roboty i os 3 dni robię 6Weidera i do tego lekka dieta. No wczoraj zrobiłam muffinki z gorzką czekoladą i trochę zgrzeszyłam. Mam nadzieję że wytrwam do końca z ćwiczeniami i stracę choć trochę ponad połowę brzucha.weronikaipola, Galanea, Mucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlexast, co do glutenu to tak moze zarwardzac, nalezy go wtedy na jakiś czas odstawić, az uklad pokarmowy dojrzeje bardziej, tak mi kazała Pani prof, najnowsze zalecenie w sprawie glutenu mowią, że nie ma zadnego znaczenia kiedy zaczniemy go wprowadzac, nalezy do tego podejsc indywidualnie i ocenic stan rozwoju ukladu pokarmowego.
Co do ćwiczeń to szacun, mi się nie udaję, raz byłam na orbitreku, musze się wziąc za siebie, bo nie mogę patrzec na ten brzuch! ale nie wiem o jakich ćwiczeniach mówisz..?
alexast lubi tę wiadomość
-
Gabi ma super czuprynke i jaki duzy z niego chłopak:)
Zosia achh te oczęta:)
Anna spojrzenie ma wymiatające, super laska:)
Pola jaka dama:)
Marcel wczoraj usnął juz przed 18 o 22 obudził sie na pitku i nie spał prawie do 24, a mi sie chciało mega spac!!
Dziś mamy kontorle u pediatry;)Galanea, weronikaipola lubią tę wiadomość
[/url]
[/url] -
tu link do cudeniek Pani Joanny- cieszy oko strasznie
https://www.facebook.com/joanna.szymanska.353
Unas też pompki, i kręcenie się wokól własnej osi.
zdaje sie podobne problemy = TAK MUSI BYĆ
mOJA CRCIA POSZŁA WCZORAJ SPAC O 21:30 , KARMIENIE O 5 I SPAŁA DO 8.30 - REAKCJA NA WIZYTE U TEŚCIÓW- CYBA BEDE JEZDZIC DO NICH CODZIENNIE:)weronikaipola, Martynika lubią tę wiadomość
-
Aisak, super te rzeczy są, zakochałam się w płaszczyku:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=803642013030399&set=pcb.803647079696559&type=1&theater
Weronika, Artur też ćwiczy pompki, to wstęp do "bujaczek" . Czyli dupska w górze, prostych rąk i bujania się na czworaka w przód i w tył. Ostatnio chyba bardzo chciał przemieścić się do przodu (bo umie pełzać tylko do tyłu) i mooocno się rozbujał, aż w końcu zrobił wyrzut do przodu, zarywając głową o podłogę (na której był miękki dywan i mata na szczęście ).
Wiecie, co do lęku separacyjnego, to u nas też się chyba zaczyna. Coraz częściej są takie sytuacje, gdy Artur robi się niespokojny jak wychodzę z pokoju, często potrzebuje wyciszyć się na rękach. No, nie wspominam już o nocach, kiedy popłakuje i trzeba go wtedy przytulić = w moment jest spokój. Ale ja sobie myślę tak: on kiedyś będzie miał naście lat i nie będzie już się tak chętnie tulił... korzystajmy z tego, że mamy małe dzieci, które teraz najbardziej potrzebują naszego ciepła, czułości. Tulmy się, kitraśmy, miętośmy, kokośmy, buziakujmy, zatęsknimy kiedyś za tym .
Evas, a Twoje starsze chłopaki przytulają się do Ciebie?weronikaipola, evas, Niesforna, Mucha, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość
-
a ja mam pytanie z deka odwrotne do tego które tu padło a propos glutenu. A może być tak, że rzadka kupa? Bo Piotruś po podaniu kaszki manny zrobił rzadką kupę i w dodatku ze śluzem. Odstawiam na jakiś czasu i może za 2 tyg spróbuję ponownie.
Ah zapomniałam wspomnieć - wczoraj mój maluszek skończył 6 miesięcy
Piotruś ma pół roczku - ah jak to poważnie brzmiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 13:54
weronikaipola, Martynika, evas, AISAK, alexast, Galanea lubią tę wiadomość
-
Och, boska! Skąd bierzesz zapięcia? Jakiś sprawdzony sprzedawca w necie? Jeny, jeny, chciałabym taką zrobić do świąt, ale czy zdążę? To się robi jakimś bardzo cieniutkim szydełkiem prawda? Jaki nr? I na jakim kordonku?
Piotrula, półroczniaku, najlepszego! Właśnie spojrzałam najpierw na Twój suwaczek i pomyślałam sobie "Ojej, pół roczku wczoraj było, to już???", a potem przeczytałam .Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:05
evas, MonikaS lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvas czad!!! a robisz na zmówienie? )
Piotrusiu Sto lat!!
Monika moga być i biegunki i zatwardzenia, generalnie jeśli organizm odrzuca gluten to reaguje w rózny sposób, ale oczywiście nie wiem czy u Was to kwestia glutenu, zawsze trzeba potwierdzić z lekarzem
Generalnie nikomu nie musi się z tym glutem spieszyć, bo do zdrowych rzeczy to nie należyevas, MonikaS lubią tę wiadomość
-
Uff, u nas gluten przeszedł jakoś totalnie niezauważenie . Wręcz bym powiedziała, że wszelkie problemy z kupą zanikły i dzieje się rzecz magiczna, której nie jestem w stanie pojąć, mianowicie kiedy Artur był tylko na moim mleku, robienie kupy to był cały rytuał, który potrafił trwać parę godzin, maratony stękania, napinania się, czasami 2-3 dni bez kupy, co nie pozostawało bez echa w jego humorach. Czasami to wyglądało jakby rodził nie wiadomo jak twarde bobki, a przecież ta kupa wypływała z pieluchy!
A teraz? Jak na hejnał - rano i wieczorem. Zamiera na moment, raz stęknie, i krzyczy, że zrobił . Pół minuty i po sprawie. A jest dużo bardziej zwarta, wreszcie bez żadnych śluzów, itd. Magia. Hahahaha.evas, alexast, MonikaS lubią tę wiadomość
-
Martynika odnośnie przytulania, to powiem, że moi nie są do tego chętni ostatnio złapałam młodszego i aż się wyrywał, by go mama nie przytulała wiec korzystajmy póki się da
Zapięcie jedno miałam w domu, mam nadzieję że w mojej pasmanterii je kupię, albo mi panie sprowadzą. Z internetu chyba nie opłaca się zamawiać, bo wysyłka droższa niż sam towar.
Szydełko raczej cienkie 0,9 lub 1,0, ja robiłam 1,25 bo mniejsze mi się gdzieś zapodziało. Można robić na kordonku, ale za żadne skarby świata nie dałam rady przewlec go przez igłę, więc użyłam cieńszej nici. Podobno są specjalne igły do nawlekania koralików, też musze się zaopatrzyć.
Czas pracy - mi zajęło to około 5 godzin, razem z nawlekaniem koralików, a to jest bardzo mozolne zajęcie.
Weronika, oczywiście mogę zrobić na zamówienie. Tylko nie wiem jaka cena. Właśnie chciałam Was prosić abyście pomogły mi to wycenić. U mnie ostatnio krucho z kasą, więc pomyślałam że zrobię kilka i będę miała na prezenty chłopcom.weronikaipola, Martynika lubią tę wiadomość
-
ZAZDROSZCZĘ UMIEJĄTENOŚCI , MI SIĘ POPROSTU NIE CCE- JABYM NIE MIAŁA CZASU NA NIC- A TYLKO Z cÓRECZKĄ SIEDZĘ- TO TAKIE GŁUPKOWATE WYCZEKIWANIE NA NOWY DOM- SZUKANIE POMYSŁOW, INSPIRACJI.. WIADOMO CHCE SIE JUZ U SIEBIE WSZYSTKO- MOŻE WTEDY BĘDE BARDZIEJ ZOORGANIZOWANA
Dla Piotrusia 10000 wspaniałych latek u Was 6 już u nas dopiero od niedawna 5:)niby róznice - a nie różnice:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:33
evas, MonikaS lubią tę wiadomość
-
weronikaipola wrote:Alexast, co do glutenu to tak moze zarwardzac, nalezy go wtedy na jakiś czas odstawić, az uklad pokarmowy dojrzeje bardziej, tak mi kazała Pani prof, najnowsze zalecenie w sprawie glutenu mowią, że nie ma zadnego znaczenia kiedy zaczniemy go wprowadzac, nalezy do tego podejsc indywidualnie i ocenic stan rozwoju ukladu pokarmowego.
Co do ćwiczeń to szacun, mi się nie udaję, raz byłam na orbitreku, musze się wziąc za siebie, bo nie mogę patrzec na ten brzuch! ale nie wiem o jakich ćwiczeniach mówisz..?
Dzięki za info dzisiaj zrobił normalną kupę, ale wczoraj nic z glutenem nie dostał. Dzisiaj zrobiłam mu kaszkę bananową i dałam 2 łyżeczki kaszki z herbatnikami, która zawiera gluten. Jeśli jutro będzie zatwardzenie to odstawie ten gluten w kąt. Niegrzeczny gluten.
Co do ćwiczeń to poczytaj sobie http://www.6weidera.com/ tu jest wszystko wytłumaczone ja mam w telefonie aplikację, która ćwiczy razem ze mną mówi które ćwiczenie robić pika czas (3s) taka dodatkowa motywacja. Najlepsze jest po skończonych ćwiczeniach dostaję oklaski
Evas bransoletki super. Patrzyłam na allegro i w zależności od (chyba) wzoru ceny są takie:
http://allegro.pl/036-bransoletka-koraliki-seeds-17cm-i4839425253.html
http://allegro.pl/bransoletka-koraliki-fire-polish-opalizujace-i4771414457.html
http://allegro.pl/bransoletka-koraliki-toho-i4848067317.html
http://allegro.pl/bransoletka-prezent-zawieszka-koraliki-upominek-i4849209565.html
http://allegro.pl/bransoletka-koralikowa-prezent-zawieszka-koraliki-i4849152367.html
A Olinek uparcie nic na brzuchu nie robi. Coś tam się podpiera na wyprostowanych rączkach ale ani wysoko ani nie robi pompek widocznie jeszcze nie jego pora
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:49
weronikaipola, evas, Martynika lubią tę wiadomość
-
Piotrusiu, sto lat
A mój krzykacz właśnie zasnął przed telewizorem. Reksio go pokonał
Mam już dosyć jego pisków, głowa mi pęka a jak proszę go by przestał to ma z tego wielki ubaw bierze wdech i wydaje kolejny pisk oszalejęMonikaS lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvas, popatrz w necie kochana ile i zaproponuj jakaś cenę ja jestem chętna na taką, tylko muszę nad kolorem pomyśleć jest jakiś wachlarz kolorów? A podjęliście już decyzję co do wyjazdu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:53
evas lubi tę wiadomość
-
Evas super bransoletki!
Co do ceny to na allegro popatrz.
To chyba coś takiego, nie?
http://allegro.pl/bransoletka-czerwona-bordowa-sznur-koralikowy-i4833958056.html
http://allegro.pl/bransoletka-brazowa-zlota-sznur-koralikowy-toho-i4841176350.html
http://allegro.pl/bransoletka-kolczyki-komplet-rekodzielo-i4843329592.html
Mój Jaś też jeszcze pompek nie robi. Na razie tylko leżąc na brzuchu próbuje dupkę podnosić (mój mąż się śmieje że wygląda to tak, jakby chciał robić rzeczy których jeszcze nie powinien )Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:56
weronikaipola, evas lubią tę wiadomość