X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas, na tej grupie szydełkowej, o której wspomniałam często przewija się temat ile powinno się brać za takie prace i dziewczyny mówiły, że trzeba policzyć koszt materiałów i dodać 5-7zł (różne różnie liczą) za godzinę pracy.

evas lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, dzięki ;) te tańsze to jakąś inną metodą robione są, moja wygląda jak te droższe, ale czy ktoś jest w stanie za to tyle zapłacić?

A tym że Olinek się jeszcze nie podnosi na rączkach to się nie przejmuj. Każde dziecko w swoim czasie zacznie się podnosić. Mój najstarszy dopiero jak miał 6 miesięcy, pozwolił położyć się na brzuchu, bo wcześniej był krzyk. Nie ma co porównywać maluchów ;)

weronikaipola, alexast lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Evas, na tej grupie szydełkowej, o której wspomniałam często przewija się temat ile powinno się brać za takie prace i dziewczyny mówiły, że trzeba policzyć koszt materiałów i dodać 5-7zł (różne różnie liczą) za godzinę pracy.
    Koszt materiałów niewielki, ale za to bardzo pracochłonne jest wykonanie. A palce to mnie bolą dziś na maksa, ale może się przyzwyczaję.

No ale za 20 zł to bym nawet do tego nie siadła. Myślałam o 35 zł. Oczywiście ceny koralików są różne, no i można tez zapięcia srebrne wziąć, więc tez cena będzie wyższa.

Weronika jak się zastanowisz to daj znać. Możemy tez umówić się na spacer do pasmanterii i wybierzesz sobie kolory.

weronikaipola lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Koszt materiałów niewielki, ale za to bardzo pracochłonne jest wykonanie. A palce to mnie bolą dziś na maksa, ale może się przyzwyczaję.

No ale za 20 zł to bym nawet do tego nie siadła. Myślałam o 35 zł. Oczywiście ceny koralików są różne, no i można tez zapięcia srebrne wziąć, więc tez cena będzie wyższa.

Weronika jak się zastanowisz to daj znać. Możemy tez umówić się na spacer do pasmanterii i wybierzesz sobie kolory.

Evas, te ceny za godzinę pracy dotyczą takiego "zwykłego" szydełkowania, myślę, że pracę z koralikami powinno się wyżej wycenić :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas smsujemy sie :)

evas lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Evas, te ceny za godzinę pracy dotyczą takiego "zwykłego" szydełkowania, myślę, że pracę z koralikami powinno się wyżej wycenić :).
    To wiem, ale jak widze ceny na allegro to uważam, że niektórzy wcale swojej pracy nie cenią. Zresztą doceni tylko ten co sam robi.

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    To wiem, ale jak widze ceny na allegro to uważam, że niektórzy wcale swojej pracy nie cenią. Zresztą doceni tylko ten co sam robi.

Tak jest niestety najczęściej z rękodziełem :(. Moja siostra często rzuca "zrób mi to, zrób mi tamto". Ok. Dobrej jakości włóczka (i to w Internecie, gdzie jest taniej, a nie w sklepie stacjonarnym) kosztuje ok. 12zł/motek (a siostra nigdy nie zaproponowała, że kupi włóczki we własnym zakresie). Do fajnego, dużego szalika potrzebuję ze 4 motki. Już za same materiały wydam ponad 40zł. A czas, a praca? No, właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:30

evas, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super te szydelkowe cudenka !!! Evas ja tez chetna :)

evas lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza? Czyżby wszystkie dzieciaczki były dziś tak samo marudne jak mój Bartuś?

Galanea lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    A co tu taka cisza? Czyżby wszystkie dzieciaczki były dziś tak samo marudne jak mój Bartuś?
    Jakos powoli zanika nasze forum.. Szkoda :-( wykruszają sie niewiasty, Eta czemu milczysz ? Madamama..? Monaa ? I inni..?
    Mojej Niuni po południu wrócił humor i apetyt, mam nadzieje ze na dluzej.. Poszła mega kupa po 3 dniach, mam nadzieje ze to działanie mleka comfort.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 19:23

evas, Mucha, Galanea lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nasz Marcuś dzis ma pół roczku :) bylismy u pediatry i jeszcze jutro ostatni zastrzyk i koniec, Marcel zdrowy :)

weronikaipola, alexast, NataliaK, evas, Martynika, Galanea, MonikaS, Niesforna lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dobrze ze sie odezwałas.. Jak zwykle przejścia u Was, duzo zdrowia dla Was obojga!!
    A siostra Męża jak?
    Marcelku sto lat i zdrówka!! :-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 19:35

• Mucha Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jamysle ze jego prawie bieganie ma duzy wplyw na przybieranie, nie martw sie. Fajnie ze imprezka udana.

My dzisiaj po ostatnim szczepieniu i teraz do 13 miesiaca zycia spokoj!!! Ufff. Jeszcze tylko obserwujemy jak Majka po tym szczepieniu sie zachowuje, ale nigdy nie bylo problemow, wiec wierze ze i teraz bedzie ok.

Majka juz zrobila sie tak fajnie "kumata", czasem wydaje mi sie ze dokladnie rozumie co do niej mowie. Teraz maz ja jeszcze kladzie, mam nadzieje, ze mu sie uda.

Weronika Pola super na zdjeciu :) Majka tez unosi sie na raczkach, ale widac ze jedna ma mocniejsza i druga jeszcze cwiczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 20:18

Martynika, weronikaipola, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelku sto lat

Natalia trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego. Z Franiem na pewno jest wszystko ok. Nie zamartwiaj się.
    A tak z innej beczki pamiętasz u kogo zamawiałaś worki próżniowe? Muszę kilka kupić i ubranka wpakować i wywieźć do mamy na strych. Będą czekać na drugą dzidzie (oby się nie znudziły czekaniem i nie dostały nóg ;) )

Weronika super że Pola ładnie je, oby tak dalej. Oczywiście trzymam kciuki.

Olinek już śpi :) ja wykąpana i oporządzona. Jutro idę do ginki bo nie dostałam jeszcze okresu. A chciałabym już dostać, bo chcę brać tabletki

Muszko u nas z rączkami to samo. Lewa mocniejsza od prawej.

Tak patrzę na mojego bąbelka i wydaje mi się, że jedno oczko mu ucieka do środka. Nie widać tego wyraźnie. Rodzina twierdzi, że przesadzam, ale ja sama nie wiem. Jak patrzy na mnie to oczka nie są po środku tylko są ułożone bardziej do środka (ku noskowi). Jak będę na szczepieniu to pogadam o tym z lekarzem.

Mucha, weronikaipola, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:03

Mucha, weronikaipola, alexast, MonikaS, evas, Agusia2312, Camilia lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea trzeba przetrwać, "w kupie" siła! ;)
    u mnie cięzki poranek, lepsze popołudnie, cięzki wieczór, właśnie K 3 raz usypia Polunię, lęk separacyjny? maybe..who knows
    Muszko zazdroszczę, że już po szczepieniach,trzymam kciuki, żeby było dobrze i co dodzwoniłaś się do psor? co powiedziała o tych wymiotach na brzuszku?
    Alexast podobnież do roczku dzieci mogą zezować i jest to normalne, ale jak każda przewrażliwiona mama sprawdziłabym to tak jak ty :)) choć na pewno wszystko jest dobrze!
    Galanea miałam pytać a jak je Zosia teraz? lepiej? jakie ty mleko dajesz?
    Nalka a Ty jakie mleko dajesz?

alexast, Galanea lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek

1c4e5b10f3009f16med.jpg

Tu w kombinezonie, który kupił mu wujek (kombinezon trochę za duży, ale co tam) Olinek ma nóżki przed "stopkami" kombinezonu :)

eff249fede081f59med.jpg

weronikaipola, Galanea, Bea_tina, Martynika, Mucha, evas, Limerikowo, Niesforna, Agusia2312, Nalka lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek słodki, urocze ma te oczęta, takie ciemne, na 100% zdrowe :))

alexast lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny Olinek i jaki duży! Fajny Misiołek :D

Weronika - podaję Bebiko 1. Z jedzeniem lepiej, choć czasem Zosia je na dwie tury. Czasem zje 70, a za pół godziny 130. Ostatnio je dość dużo. Dwa dni temu wyszedł mi bilans dobowy 1 litr i 40ml plus słoiczek warzywek. Tyle że robi średnio 3 kupki dziennie, czasem dwie. No i znów się wygina przy jedzeniu, obraca, ogląda wszystko. A jak zobaczy albo usłyszy kota, to koniec. Tylko kot się wtedy liczy ;) A u Was jaka średnia dobowa?

weronikaipola, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast u Łukasza zauważyłam dokładnie to samo, ok 2 miesiące temu. Nie byłam u okulisty, ale moja pediatra powiedziała dokładnie to co Weronika, że do roku wszelkie anomalnie sa ok. Ale ja jak się nie poprawi to pojade wcześniej, choć juzwidze mega poprawe :P

weronikaipola, alexast lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 1797 1798 1799 1800 1801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ