X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko na chwilę.

Zdrówka dla Piotrusia.

Franio ktoliczek:D

Moja Panna poszła spać o 21,20 obudziła się o 3.40 i rzeź gofz w łóżeczku się bawiła. Usnela dopiero w huśtawce. Karmienie o 6.40 i spala do 9.

Anna Madralinska. U mnie w pokoju ciagle tv gra, małej nie pr,eszkadza w niczym.

teraz mala leży na kocu przed szafa z lustrem i ma towarzystwo idealne:) fuuuu no prawie idealne, kupa zalatuje.. Chyba indyk wczorajszy:)

Co do smoka my mamy nuk on jest 0-6mc wiec jeszcze troche:) potem zmiana.

Podziwiam mamy i dzieci bez smoka.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko na chwilę.

Zdrówka dla Piotrusia.

Franio ktoliczek:D

Moja Panna poszła spać o 21,20 obudziła się o 3.40 i rzeź gofz w łóżeczku się bawiła. Usnela dopiero w huśtawce. Karmienie o 6.40 i spala do 9.

Anna Madralinska. U mnie w pokoju ciagle tv gra, małej nie pr,eszkadza w niczym.

teraz mala leży na kocu przed szafa z lustrem i ma towarzystwo idealne:) fuuuu no prawie idealne, kupa zalatuje.. Chyba indyk wczorajszy:)

Co do smoka my mamy nuk on jest 0-6mc wiec jeszcze troche:) potem zmiana.

Podziwiam mamy i dzieci bez smoka.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla maluchów. Biedny Piotruś, wiem jak katar męczy dziecko w nocy.
    U nas też marudzenie od rana, ale nakarmiłam Zosię kaszką, posadziłam sobie okrakiem na kolanach, przytuliłam i w minutę zasnęła. A te skrzeki i piski wykańczają :/

Karolina, my mamy smoczki 0-6, więc jeszcze nie zmieniam. Mam lovi i avent.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 10:45

Agusia2312 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam, jak Artur miał ok. 4 miesiące na 3-6. Ale dopiero jak sam o tym zdecydował. Tj. kupiłam jak skończył trzy miesiące, ale nie chciał. Spróbowałam za 2-3 tygodnie i od razu się przerzucił. Teraz zrobię tak samo, kupię 6-18 i jeżeli sam zdecyduje, że odpowiada mu większy, to zacznie używać :).

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam - szczepienie odłożone na za 2 tyg

Piotruś marudzi

Karolina mój Piotruś ostatnio w ogóle coś smoczka odmawia a dla mnie to na rękę :) ja mam te zwykłe okrągłe canpola i nie zmieniam bo te kolejne są ogromne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:06

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po szczepieniu. Jaś jak zwykle zaplakal tylko przy wkuwaniu igły, a później już spokój.
    Mam nadzieje, ze nie będzie teraz żadnych niespodzianek w związku z tym szczepieniem. No ale dzień i tak stresujący.
    Jak to dobrze ze teraz ponad pół roku przerwy od tych wstretnych szczepień! Uff!

Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków, żeby Pola i Anna smacznie wszystko jadły, Piotruś i Michas szybko wyzdrowieli, a Franiowi to na pewno nie jest nic poważnego! Tylko on z rozwojem idzie jak burza więc jego organizm nie nadąża za jego bieganiem :-) I tak droczy się z matką żeby jej ciśnienie czasem podnieść :-)

Mucha, Agusia2312, weronikaipola, Nalka, Galanea lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smoczka to ja używam Lovi. I dopiero jak Jaś miał skończone 4 m-ce to się kapnelam ze ten smok jest 0-3 i kupiłam ten 3-6. Jaś od razu go zaakceptował. Kolejny też pewnie jakoś niedługo kupię i zobaczymy jak będzie.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle mam ten 0-3, bo w sumie dopiero jakis czas temu Oliwia zaakceptowala inny smok niz zolty nuk. Od razu na 6-18 nie przeskocze ale ten 3-6 chyba kupie

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Natalia, wlasnie przeczytalam wpis w pamietniku, no co Ty teraz, jaka zawisc? nie wyglupiaj sie :)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia znów te niedomówienia na forum... nie uważam, że ktoś tu jakiś zawistny był :) wszystkie tu razem podziwiamy dokonania naszych maluszków a to, ze się porównuje osiągnięcia to nic złego, tak to już jest, że się porównuje :) jeżeli to porównaniem można nazwać jak ktoś napisze - kurcze a mój to jeszcze tego nie robi.... nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja jestem pełna podziwu dla osiągnięć synka Twojego i strasznie się cieszę jak piszesz o nowych :) a poza tym jego zdjęcia są cudne :) uwielbiam jego uśmiechy :)
    poza tym jest duża rozpiętość wieku naszych maluchów z tego wątku - nawet o miesiąc więc ten tego :)

aż mi się przykro zrobiło jak przeczytałam ten wpis w pamiętniku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 13:14

weronikaipola, evas, Niesforna, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś jak jadł o 8 tak do tej pory nic. Podałam mu lek przeciwbólowy bo płakał ponad godzinę biedactwo. Oczka czerwone od płaczu, teraz zasypia - chyba lekarstwo zaczęło działać. Tak mi go szkoda.
    Dziewczyny dziękuję za miłe słowa, słowa otuchy :) jakoś to przetrwamy - jak zawsze :)

co prawda od czasu grzechoczących skarpetek Piotruś łapał się regularnie za stópki ale dzisiaj pierwszy raz wziął jedną do buzi :D hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 13:15

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez napisałam swoje zdanie w pamiętniku.. Nie wiem o co come on, ale mam nadzieje, ze powiesz o co chodzi, tak jak zrobiłam ja czy Mucha i wszystko sie wyjaśni, mam nadzieje ze na zawiść nie ma tu miejsca, przeciez tu chodzi o dzieci!!! Na litość Boską. Swoja droga forum przygasa, moze to tak kolej rzeczy.. Mamy coraz mniej czasu a wiecej obowiązków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale hej hej dziewczyny...ja nie mialam i nie mam zamiaru sie klocic,nie do tych ludzi naleze. Ani sie nie obrazam,bo nie mam za co. Ale tez nie naleze do ludzi wylewnych w roznych kwestiach wiec musicie to przetrawic i uszanowac,nie macie wyjscia ;-) zauwazylam taka pewna zaleznosc jesli chodzi o czerwocowki,niekoniecznie jesli chodzi tylko o moja osobe,to co napisalas Weronika to kompletnie nie o to mi chodzi,ale tez nie mam zamiaru tlumaczyc bo jakbym miala taki zamiar to bym napisala tu a nie w swoim pamietniku. Ani tym bardziej o chwalenie czy cokolwiek innego jak to napisalas,nie w tym rzecz ;-)
    Monia to nie sa niedomowienia,ja wszystko rozumiem,ja mam tylko swoje spotrzezenia i absolutnie nie moze byc ci przykro bo nie ma powodu ;*
    Moze zle sie okreslilam jesli chodzi o moj wpis,ale inaczej nie potrafie,mam pewne swoje "wizje" i swoje zdanie,ok? ;-)
    dzieki,nie macie co sie "martwic",nie ma o co.

Pozdrawiam

Ps; ochlone moze i wtedy mi sie zmieni widok heh ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 13:50

Mucha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoj wpis Natalia w pamiętniku wyraźnie mówi o jakiejś zawiści. Skoro nie chcesz powiedzieć o co chodzi, masz do tego prawo, choć do tej pory zawsze byłaś ta ktora namawiała do szczerych rozmów.
    Ja tez momentami czuje sie nierozumiana itp ale nabrałam juz do tego dystansu. W każdym razie Twoj wpis zasmucił mnie i nie mam ochoty na razie tu zaglądać bo dziwnie sie zrobiło.
    Ps. Karolina tak to hipp comfort

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 14:12

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to forum jest wspanialym zrodlem wiedzy, tu dowiem sie wiecej niz od np lekarza. No i nie ukrywam ze tez milym oderwaniem od codziennosci. Ale widac taka kolej rzeczy...

Mucha, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ma rację - dziwnie się zrobiło. Może faktycznie użyłaś niewłaściwego słowa, ale mnie też ten wpis z lekka hmm zaskoczył bo nie zauważyłam, żeby ktokolwiek dał Ci powód do tego, że jest zazdrosny, zawistny? o dokonania Twojego synka. Toż tu same dorosłe babki a nie dzieci :)

ja tu zaglądam bo właśnie fajnie jest wymieniać się doświadczeniami, wiedzą :) wiele się od Was nauczyłam chociaż to moje drugie dziecko :) i też jak Karolina napisała traktuję to jako miłe oderwanie od rzeczywistości... a tak poza tym jak siedzę sama w domu to dobrze jest odezwać się do kogoś a nie samemu ściany oglądać ;) tak ze społecznego punktu widzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 14:12

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem chec oderwania sie i szanuje.

Tez fajnie mi sie was czyta i faktycznie duzo sie dowiaduje rzeczy ktorych pewnie nigdzie indziej bym mie znalazla, wiec fajnie jak sie bedziecie odzywac i dzielic swoja radoscia, ale rowniez klopotami (oby tych bylo jak najmniej)!

evas lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja rozumiem chec oderwania sie i szanuje.

Tez fajnie mi sie was czyta i faktycznie duzo sie dowiaduje rzeczy ktorych pewnie nigdzie indziej bym mie znalazla, wiec fajnie jak sie bedziecie odzywac i dzielic swoja radoscia, ale rowniez klopotami (oby tych bylo jak najmniej)!
    ja też szanuję tą potrzebę oderwawnia się :) tylko nie rozumiem tego zarzutu o tą zawiść :P nie rozwijam kwestii :) Nie zatrzymuję bo nie mam do tego prawa ;) w każdym razie naprawdę miło było się poznać chociaż tylko wirtualnie :)
    ja też nie chcę się kłócić :) Natalia ucałuj frania (przepraszam, że z małej ale mi ta literka nie działa w klawiaturze i za każdym razem muszę kopiowac :) cudny z niego chłopczyk :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 14:18

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Monika nie zegnaj sie. Wierze ze to przejsciowe :) pisalam moj wpis jak jeszcze nie przeczytalam Twojego, wiec nie byl to zarzut ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to naprawdę chyba mało spostrzegawcza jestem, albo za mało wnikam, bo bez kitu, ni cholery nie wiem, o co chodzi. No nic. Poczytajcie sobie na rozluźnienie (zwłaszcza dziewczyny z Warszawy) Hozmówki z Hanną na Facebooku, sikam ze śmiechu :).

NataliaK, Mucha, Niesforna lubią tę wiadomość

‹‹ 1799 1800 1801 1802 1803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ