X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko na chwilę.

Zdrówka dla Piotrusia.

Franio ktoliczek:D

Moja Panna poszła spać o 21,20 obudziła się o 3.40 i rzeź gofz w łóżeczku się bawiła. Usnela dopiero w huśtawce. Karmienie o 6.40 i spala do 9.

Anna Madralinska. U mnie w pokoju ciagle tv gra, małej nie pr,eszkadza w niczym.

teraz mala leży na kocu przed szafa z lustrem i ma towarzystwo idealne:) fuuuu no prawie idealne, kupa zalatuje.. Chyba indyk wczorajszy:)

Co do smoka my mamy nuk on jest 0-6mc wiec jeszcze troche:) potem zmiana.

Podziwiam mamy i dzieci bez smoka.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko na chwilę.

Zdrówka dla Piotrusia.

Franio ktoliczek:D

Moja Panna poszła spać o 21,20 obudziła się o 3.40 i rzeź gofz w łóżeczku się bawiła. Usnela dopiero w huśtawce. Karmienie o 6.40 i spala do 9.

Anna Madralinska. U mnie w pokoju ciagle tv gra, małej nie pr,eszkadza w niczym.

teraz mala leży na kocu przed szafa z lustrem i ma towarzystwo idealne:) fuuuu no prawie idealne, kupa zalatuje.. Chyba indyk wczorajszy:)

Co do smoka my mamy nuk on jest 0-6mc wiec jeszcze troche:) potem zmiana.

Podziwiam mamy i dzieci bez smoka.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla maluchów. Biedny Piotruś, wiem jak katar męczy dziecko w nocy.
    U nas też marudzenie od rana, ale nakarmiłam Zosię kaszką, posadziłam sobie okrakiem na kolanach, przytuliłam i w minutę zasnęła. A te skrzeki i piski wykańczają :/

Karolina, my mamy smoczki 0-6, więc jeszcze nie zmieniam. Mam lovi i avent.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 10:45

Agusia2312 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam, jak Artur miał ok. 4 miesiące na 3-6. Ale dopiero jak sam o tym zdecydował. Tj. kupiłam jak skończył trzy miesiące, ale nie chciał. Spróbowałam za 2-3 tygodnie i od razu się przerzucił. Teraz zrobię tak samo, kupię 6-18 i jeżeli sam zdecyduje, że odpowiada mu większy, to zacznie używać :).

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam - szczepienie odłożone na za 2 tyg

Piotruś marudzi

Karolina mój Piotruś ostatnio w ogóle coś smoczka odmawia a dla mnie to na rękę :) ja mam te zwykłe okrągłe canpola i nie zmieniam bo te kolejne są ogromne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:06

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po szczepieniu. Jaś jak zwykle zaplakal tylko przy wkuwaniu igły, a później już spokój.
    Mam nadzieje, ze nie będzie teraz żadnych niespodzianek w związku z tym szczepieniem. No ale dzień i tak stresujący.
    Jak to dobrze ze teraz ponad pół roku przerwy od tych wstretnych szczepień! Uff!

Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków, żeby Pola i Anna smacznie wszystko jadły, Piotruś i Michas szybko wyzdrowieli, a Franiowi to na pewno nie jest nic poważnego! Tylko on z rozwojem idzie jak burza więc jego organizm nie nadąża za jego bieganiem :-) I tak droczy się z matką żeby jej ciśnienie czasem podnieść :-)

Mucha, Agusia2312, weronikaipola, Nalka, Galanea lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smoczka to ja używam Lovi. I dopiero jak Jaś miał skończone 4 m-ce to się kapnelam ze ten smok jest 0-3 i kupiłam ten 3-6. Jaś od razu go zaakceptował. Kolejny też pewnie jakoś niedługo kupię i zobaczymy jak będzie.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle mam ten 0-3, bo w sumie dopiero jakis czas temu Oliwia zaakceptowala inny smok niz zolty nuk. Od razu na 6-18 nie przeskocze ale ten 3-6 chyba kupie

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Natalia, wlasnie przeczytalam wpis w pamietniku, no co Ty teraz, jaka zawisc? nie wyglupiaj sie :)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia znów te niedomówienia na forum... nie uważam, że ktoś tu jakiś zawistny był :) wszystkie tu razem podziwiamy dokonania naszych maluszków a to, ze się porównuje osiągnięcia to nic złego, tak to już jest, że się porównuje :) jeżeli to porównaniem można nazwać jak ktoś napisze - kurcze a mój to jeszcze tego nie robi.... nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja jestem pełna podziwu dla osiągnięć synka Twojego i strasznie się cieszę jak piszesz o nowych :) a poza tym jego zdjęcia są cudne :) uwielbiam jego uśmiechy :)
    poza tym jest duża rozpiętość wieku naszych maluchów z tego wątku - nawet o miesiąc więc ten tego :)

aż mi się przykro zrobiło jak przeczytałam ten wpis w pamiętniku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 13:14

weronikaipola, evas, Niesforna, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś jak jadł o 8 tak do tej pory nic. Podałam mu lek przeciwbólowy bo płakał ponad godzinę biedactwo. Oczka czerwone od płaczu, teraz zasypia - chyba lekarstwo zaczęło działać. Tak mi go szkoda.
    Dziewczyny dziękuję za miłe słowa, słowa otuchy :) jakoś to przetrwamy - jak zawsze :)

co prawda od czasu grzechoczących skarpetek Piotruś łapał się regularnie za stópki ale dzisiaj pierwszy raz wziął jedną do buzi :D hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 13:15

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez napisałam swoje zdanie w pamiętniku.. Nie wiem o co come on, ale mam nadzieje, ze powiesz o co chodzi, tak jak zrobiłam ja czy Mucha i wszystko sie wyjaśni, mam nadzieje ze na zawiść nie ma tu miejsca, przeciez tu chodzi o dzieci!!! Na litość Boską. Swoja droga forum przygasa, moze to tak kolej rzeczy.. Mamy coraz mniej czasu a wiecej obowiązków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale hej hej dziewczyny...ja nie mialam i nie mam zamiaru sie klocic,nie do tych ludzi naleze. Ani sie nie obrazam,bo nie mam za co. Ale tez nie naleze do ludzi wylewnych w roznych kwestiach wiec musicie to przetrawic i uszanowac,nie macie wyjscia ;-) zauwazylam taka pewna zaleznosc jesli chodzi o czerwocowki,niekoniecznie jesli chodzi tylko o moja osobe,to co napisalas Weronika to kompletnie nie o to mi chodzi,ale tez nie mam zamiaru tlumaczyc bo jakbym miala taki zamiar to bym napisala tu a nie w swoim pamietniku. Ani tym bardziej o chwalenie czy cokolwiek innego jak to napisalas,nie w tym rzecz ;-)
    Monia to nie sa niedomowienia,ja wszystko rozumiem,ja mam tylko swoje spotrzezenia i absolutnie nie moze byc ci przykro bo nie ma powodu ;*
    Moze zle sie okreslilam jesli chodzi o moj wpis,ale inaczej nie potrafie,mam pewne swoje "wizje" i swoje zdanie,ok? ;-)
    dzieki,nie macie co sie "martwic",nie ma o co.

Pozdrawiam

Ps; ochlone moze i wtedy mi sie zmieni widok heh ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 13:50

Mucha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoj wpis Natalia w pamiętniku wyraźnie mówi o jakiejś zawiści. Skoro nie chcesz powiedzieć o co chodzi, masz do tego prawo, choć do tej pory zawsze byłaś ta ktora namawiała do szczerych rozmów.
    Ja tez momentami czuje sie nierozumiana itp ale nabrałam juz do tego dystansu. W każdym razie Twoj wpis zasmucił mnie i nie mam ochoty na razie tu zaglądać bo dziwnie sie zrobiło.
    Ps. Karolina tak to hipp comfort

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 14:12

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to forum jest wspanialym zrodlem wiedzy, tu dowiem sie wiecej niz od np lekarza. No i nie ukrywam ze tez milym oderwaniem od codziennosci. Ale widac taka kolej rzeczy...

Mucha, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ma rację - dziwnie się zrobiło. Może faktycznie użyłaś niewłaściwego słowa, ale mnie też ten wpis z lekka hmm zaskoczył bo nie zauważyłam, żeby ktokolwiek dał Ci powód do tego, że jest zazdrosny, zawistny? o dokonania Twojego synka. Toż tu same dorosłe babki a nie dzieci :)

ja tu zaglądam bo właśnie fajnie jest wymieniać się doświadczeniami, wiedzą :) wiele się od Was nauczyłam chociaż to moje drugie dziecko :) i też jak Karolina napisała traktuję to jako miłe oderwanie od rzeczywistości... a tak poza tym jak siedzę sama w domu to dobrze jest odezwać się do kogoś a nie samemu ściany oglądać ;) tak ze społecznego punktu widzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 14:12

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem chec oderwania sie i szanuje.

Tez fajnie mi sie was czyta i faktycznie duzo sie dowiaduje rzeczy ktorych pewnie nigdzie indziej bym mie znalazla, wiec fajnie jak sie bedziecie odzywac i dzielic swoja radoscia, ale rowniez klopotami (oby tych bylo jak najmniej)!

evas lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja rozumiem chec oderwania sie i szanuje.

Tez fajnie mi sie was czyta i faktycznie duzo sie dowiaduje rzeczy ktorych pewnie nigdzie indziej bym mie znalazla, wiec fajnie jak sie bedziecie odzywac i dzielic swoja radoscia, ale rowniez klopotami (oby tych bylo jak najmniej)!
    ja też szanuję tą potrzebę oderwawnia się :) tylko nie rozumiem tego zarzutu o tą zawiść :P nie rozwijam kwestii :) Nie zatrzymuję bo nie mam do tego prawa ;) w każdym razie naprawdę miło było się poznać chociaż tylko wirtualnie :)
    ja też nie chcę się kłócić :) Natalia ucałuj frania (przepraszam, że z małej ale mi ta literka nie działa w klawiaturze i za każdym razem muszę kopiowac :) cudny z niego chłopczyk :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 14:18

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Monika nie zegnaj sie. Wierze ze to przejsciowe :) pisalam moj wpis jak jeszcze nie przeczytalam Twojego, wiec nie byl to zarzut ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to naprawdę chyba mało spostrzegawcza jestem, albo za mało wnikam, bo bez kitu, ni cholery nie wiem, o co chodzi. No nic. Poczytajcie sobie na rozluźnienie (zwłaszcza dziewczyny z Warszawy) Hozmówki z Hanną na Facebooku, sikam ze śmiechu :).

NataliaK, Mucha, Niesforna lubią tę wiadomość

‹‹ 1799 1800 1801 1802 1803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ