X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga,dostalam ostrzezenie w postaci smsa od Weroniki ze zaraz sie ponownie zaloguje zeby sprostowac moje klamstwa...wezcie na to poprawke cokolwiek nie napisze...mi sie juz nie chce niczego prostowac,komentowac,cokolwiek...

Martynika, karolina1990 lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak jestem pewna, że wszystko ładnie i przytulnie urządzisz :)

Natalia - może i dobrze, że się wygadałaś, bynajmniej nikt nie czuje się dziwnie i nie kmini co zostało powiedziane nie tak. Mam nadzieję, że ochłoniesz i dalej będziesz się udzielała :)

Nie wiem czy się chwaliłam, ale Luluś w niedzielę zaczaił, że potrafi się przewracać z brzucha na plecy. Sprawia mu to kłopot i się trochę namęczy ale się przekręca i potem mam zadowolony uśmiech jakby chciał powiedzieć "Mamo nie kładź mnie już na brzuch bo i tak się przekręcę"
    Wyniki posiewu siuśków też są dobre. Nic nie wyhodowali. Hurra. 9 stycznia mamy szczepienie i aż się boję.

eta, Martynika, Mucha, Nalka, Limerikowo, Galanea, evas, MonikaS, Agusia2312, Bea_tina lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że dobrze, że się "wylało". Coś mi właśnie nie pasowało, że się przejęłaś brakiem lajków dla Franka, tak na marginesie, he he :P.

Jak hematolog?

Aisak, Mucha dobrze radzi, poproś o umowę wcześniej.

Idę po popcorn :D.

Mucha, NataliaK lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast super że i przewroty się u Was zaczynają i siuśki czysciutkie ;-) przed szczepieniem każda z nas się boi, ale dzieciaczki radzą sobie :) teraz też będzie bezproblemowo u Was!

My dzisiaj pobieralismy krew: morfologia, żelazo,ferrytyna i Wit. D. Od 3 tygodni Ignacy nie dostaje juz żelaza na anemię, jutro wyniki zobaczymy jak sobie poradził organizm. No i wit D kazała pediatra kontrolnie zrobić.

alexast lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umowe sami im pryeszamz ale ksiazeczki cyznszowe, rachunki warto poprzegladac osobiscie, na spokojnie.

i tak powinno byc' co komu w duszy gra niech pisze bez zadnych ceregieli. kto bedzie chcial czytac to przeczyta i zrozumie jak chce.

Mucha, Martynika lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • excella Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sobie Panie już wyjaśniły.

Ja musze troche popłakać, bo dziecko me kaszle i juz mnie brzuch z.nerwow boli, czy znowu sie.nie.rozwinie cos grubszego ;(

Eta, jakie żelazo podawałaś ? My tez musiny brac, ale musze znalezc kartke.jakie mam kupic :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:06

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie - szok! :-)
    Nie wiem o co dokładnie poszło i nie chce wiedzieć. Jak chcecie to piszcie, jak nie chcecie to nie piszcie. Siebie wzajemnie możecie ignorować :-)

Aczkolwiek jedno w tym temacie chciałabym napisać - nie zgodzę się z Twoim wpisem Weronika że Natalii chodzi o brak lajków i pochwał dla Franka. Może widziałam ja tylko dwa razy na żywo, ale nie wydaje mi się żeby była osobą która się przejmuje takimi pierdołami ;-)

Aisak gratuluję zakupu mieszkania! Ja też uwielbiam projektować, urządzać, itp. Tez bym chciała znowu to przechodzić :-D

Jaś tylko lekko gorączkował, a poza tym złote dziecko po tym szczepieniu... I teraz już smacznie śpi. Ciekawe jaka będzie noc....

Mucha, eta, NataliaK, alexast, Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella pamiętaj ze tylko spokój nas ratuje! Rób inhalacje z soli,oklepuj, oczyszczaj regularnie nos, żeby jak najmniej jakiejkolwiek wydzieliny zalegalo i na pewno jutro będzie lepiej! Proszę Cię myśl pozytywnie :) :)

Na początku żelazo bez recepty - "actiferol 7mg start", potem już mocniejsze na receptę "ferrum lek" syrop.

Aisak meblowanie, urządzanie jest super tylko kasy zawsze za mało :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:14

excella, Mucha, Martynika lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Excella pamiętaj ze tylko spokój nas ratuje! Rób inhalacje z soli,oklepuj, oczyszczaj regularnie nos, żeby jak najmniej jakiejkolwiek wydzieliny zalegalo i na pewno jutro będzie lepiej! Proszę Cię myśl pozytywnie :) :)

Inhaluje go, dzis jak kaszel go wybudzil to od razu zrobilam inhalacje z soli i berodualu. Boje sie znowu szpitala, serio. Umowilam sie na poniedzialek do lekarza do dzieci zdrowych, obym.nie musiala rezygnowac z wizyty.

Jak sie podaje ten actiferol?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:16

• alexast Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ale mi smaka zrobiłaś na popcorn a ja nie mogę bo się odchudzam

Eta - trzyma kciuki za wyniki

Excella - biedactwo, może nie będzie tak źle, trzymam kciuki i życzę dużo zdrówka

Niesforna - super, że Jasiu tak dobrze zareagował, życzę wam, żeby nocka była spokojna :)

Niesforna, eta lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna u hematologa wszystko ok,okazalo sie ze to ldh moze byc powiekszone przez caly okres ząbkowania. Mam nie sluchac pediatry bo oni podobno nie znaja sie za bardzo na biochemicznych sprawach i mam walic prosto do hematologa zanim zaczne sie denerwowac :P te wezly chlonne nie wygladaja wg niej zle,w sensie na grozne. Moga byc powiekszone chociazby od tego łojotkowego zapalenia skory u Franka. Ale i tak jutro na jednej wizycie usg wszystko ogarne i na wszelki wypadek mam to sprawdzic. Kontrola wynikow za 3 miesiace.

Mucha, alexast, Niesforna, Martynika, eta, Nalka, Galanea, evas, MonikaS, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - super, że wizyta udana :) pewnie jesteś spokojniejsza. Jutro na usg też wszystko dobrze wyjdzie. Daj nam jutro znać co i jak

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Martynika ale mi smaka zrobiłaś na popcorn a ja nie mogę bo się odchudzam

To był taki żart sytuacyjny z tym popcornem... ;)

NataliaK, Niesforna lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    To był taki żart sytuacyjny z tym popcornem... ;)

wiem wiem, popcorn na "fight" :P ale mi naprawdę zrobiłaś ochotę, ale się powstrzymałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:59

Martynika lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym teraz Nutellę opitoliła...

Niesforna lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella, myślę o Was, musi być dobrze. Tylko spokojnie.
    Artur też mi coś dzisiaj kaszlał, a jest pierwszy dzień bez antybiotyku, ale kasłał inaczej niż poprzednio, sucho.Od razu go zabrałam z pokoju, otworzyłam okna na pół godziny, żeby wymroziło i włączyłam nawilżacz na najwyższe obroty, ciągle chodzi.Jak na razie jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:10

excella lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella - kciuki za Tymonka! Oby nic się nie rozwinęło.

Weronika szkoda, że znowu odeszłaś. Obie miałyśmy podobny problem z niejedzeniem naszych córek.

Wasze wsparcie dziewczyny jest dla mnie ważne ale wiecie jak to jest, inaczej się człowiek czuje jak ktoś ma podobny problem. Tak raźniej.

Jestem natomiast trochę zdziwiona (no dobra, nie AŻ tak bardzo) zaistniałą sytuacją pomiędzy Natalią a Weroniką. Relacja przyjaźni jednostronnej to żadna przyjemność a tym bardziej przyjaźń we właściwym tego słowa znaczeniu.

Cieszę się Natalia, że powiedziałaś o kogo i o co chodzi.

Osobiście Chcę powiedzieć, że jestem dumna z kazdego czerwcowego dzieciątka. Każda nowa umiejętność Waszych maluszków mnie bardzo cieszy. Smuci mnie fakt, że Annie daleko do takiej sprawności, to wiadomo ale jakoś nie przyszło mi do głowy żeby być zazdrosną.

A tak z dobrych wiadomości: w końcu jest lista osób, którym przyznano stypendium naukowe. Jestem jedną z nich. Bardzo się cieszę.:)

Martynika, eta, alexast, Limerikowo, evas, MonikaS, Agusia2312, Bea_tina lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka gratulacje, super :)

Nalka lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, mózgu! :)

Nalka lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Excella, myślę o Was, musi być dobrze. Tylko spokojnie.
    Artur też mi coś dzisiaj kaszlał, a jest pierwszy dzień bez antybiotyku, ale kasłał inaczej niż poprzednio, sucho.Od razu go zabrałam z pokoju, otworzyłam okna na pół godziny, żeby wymroziło i włączyłam nawilżacz na najwyższe obroty, ciągle chodzi.Jak na razie jest ok.

Dzięki :-) po chorobie kaszel jeszcze moze sie.utrzymywać jakis czas, tak mi ordynator mowila w szpitalu.
    Jaki masz nawilżacz ? Bo właśnie szukam czegoś dobrego.

‹‹ 1801 1802 1803 1804 1805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ