X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Inhaluje go, dzis jak kaszel go wybudzil to od razu zrobilam inhalacje z soli i berodualu. Boje sie znowu szpitala, serio. Umowilam sie na poniedzialek do lekarza do dzieci zdrowych, obym.nie musiala rezygnowac z wizyty.

Jak sie podaje ten actiferol?

Wcale Ci się nie dziwię że boisz się.. Ale robisz co możesz, na pewno będzie dobrze jak tak szybko zareagowalas.
    Ten actiferol 7 mg start ma 7 mg żelaza, wit b6, vit. C i kwas foliowy i podajemy go 1 raz dziennie np. Dając do mleka. Ale wszystko tez zależy od poziomu hemoglobiny i hematokrytu, u nas ten actiferol nic nie pomogl, trzeba było znacznie zwiększyć ilość żelaza. Ale jak byś dawała te 7 mg raz na dobę to nie zaszkodzisz maluchowi.to bezpieczna dawka.

Natalia to całe szczęście że jest dobrze:) jeszcze usg i będzie spokój :)!

A ja z tym popcornem myślałam że serio sobie zrobiłaś i aż poczułam jego smak B-) :-D :-P

Martynika, excella lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna przypomniałaś mi! Nutella!
    Nie zasnę teraz, bo tak mi się zachciało ze mi zaraz język ucieknie do... No... :-D

Nalka gratulacje!

eta, Nalka, Martynika lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje stypendium. Dumna jestem z Ciebie i wiem co czujesz, też zawsze w takiej sytuacji mówiłam sobie, widzisz potrafisz, jesteś silna i uparta:)

Trzymam kciuki by się choroby nie rozwinęły.

Natalia znaczy się takie wieści to dobre wieści.

Aj z tego wszystkiego nie wiem co komu miałam napisac:(

Nalka lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella podam Ci link do nawilzacza który ja mam, wygląd ma fatalny :-) ale jak robiłam rozeznanie to tylko ten miał badania kliniczne i pozytywną opinię instytutu pulmunologii w poznaniu. A mi zależało żeby też rzeczywiście oczyszczal powietrze. Poczytaj sobie.
    http://nawilzacz.com/

Nalka gratuluję :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:37

Nalka, Martynika, excella lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excela ja mam taki:

http://www.sklepmedyczny.net/towar/4/boneco-7135-nawilzacz-ultradzwiekowy.html

I jestem bardzo zadowolona. Już trzeci rok go używam i nic się nie dzieje. Co rok tylko trzeba wymienić filtr, koszt około 60-70 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:38

excella lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka gratuluję stypendium. Przypomnij mi proszę co studiujesz.

Dziewczyny a jaki inhalator polecacie

Nalka lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nawilżacz raczej średniej półki, więc nie będę go polecać, w nowym roku chcemy właśnie rzucić się na coś lepszego, co jednocześnie filtruje powietrze, więc bardzo mi się przydadzą Wasze linki :).

Jedno jest pewne, nawilżacz przy centralnym ogrzewaniu w pokoju dziecka jest bardzo potrzebny. Jak u nas nie chodzi jeden dzień, to już czuć ogromną różnicę.

I jeszcze głupi dowcip na rozluźnienie. Mało wyrafinowany poziom humoru, który lubię :P :

- Dlaczego tasiemiec Grzegorza nie pójdzie do nieba?

- Bo żyje w Grzechu.

evas, eta, alexast, Niesforna, Galanea, excella, MagdaO, Bea_tina lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a jak tam u Ciebie zdrówko? Co wyszło?

Madamama poraz kolejny wzywam, duchess, Edyta, flet, EvelineQ, Mati,Balonik, onka, co u Was?

Martynika, Nalka, madamama lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Nalka gratuluję stypendium. Przypomnij mi proszę co studiujesz.

Dziewczyny a jaki inhalator polecacie

Kupiłam ostatnio w chorobowej sytuacji awaryjnej Medel Family. Jestem zadowolona, szybko pracuje.Ale też nie mam porównania do innych.

alexast lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. :* Aisak aż się zaczerwieniłam. :)

Mój "mózgu" po ciąży wysiada niestety. :( I gdybym tak jeszcze ładnie łapała inglisz. Beztalencie jestem językowe. Ale artykuły po inglisz "czytam" twardo a co tam. :P

Alexast - w Polsce nieosławioną filozofię. U nas tyle ludzi wyleciało, że została garstka ludzi, którzy są niesamowicie inteligentni i lotni. Ciężko było się przebić do tego stypendium. A jeszcze jak się okazało, że moje jest drugie najwyższe spośród 2,3,4,i 5 roku to już w ogóle prawie dostałam parkinsona ze szczęścia. Ktoś miał 4.90 a ja 4.83. Przez głupią ontologię no. :D

A przed egzaminami "filozofy" śpiewają to:
    https://www.youtube.com/watch?v=rzpL_5CI0WQ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 23:01

alexast lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Excella podam Ci link do nawilzacza który ja mam, wygląd ma fatalny :-) ale jak robiłam rozeznanie to tylko ten miał badania kliniczne i pozytywną opinię instytutu pulmunologii w poznaniu. A mi zależało żeby też rzeczywiście oczyszczal powietrze. Poczytaj sobie.
    http://nawilzacz.com/

Nalka gratuluję :-) :-)

Ja też poczytałam, przemawia to do mnie! Ale wygląd istotnie paskudny :D.Duże to to? I czy głośne? Jutro jeszcze dokładnie przestudiuję. Może by to wcześniej kupić... w sumie mojemu to daleko do tego, a Arturowi ciągle coś tam w gardle furgoli. Jutro będę liczyć złotówki :P.

Nalka, hehe, jak z "wysiądniętym" mózgiem masz prawie same piątki na uczelni, to jesteś niezły numer :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 23:03

Nalka lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:04

Limerikowo, alexast lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku. Chyba muszę chwilę odpocząć. Będę Was podczytywała.

9bsp388.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ja też poczytałam, przemawia to do mnie! Ale wygląd istotnie paskudny :D.Duże to to? I czy głośne? Jutro jeszcze dokładnie przestudiuję. Może by to wcześniej kupić... w sumie mojemu to daleko do tego, a Arturowi ciągle coś tam w gardle furgoli. Jutro będę liczyć złotówki :P.

.
    Martynika zmierzylam: średnica 29 cm, wysokość 17 cm ;-) co do dźwięku to po prostu szumi, słychać wyraźnie, nie jest bardzo ciche ale też nie uciążliwe. Szybko się człowiek przyzwyczaja:-) Ignacy przy tym zasypia i mu nie przeszkadza. Ale design powalający, nie?:-D :-D hehe

Co do inhalatorow jeszcze nie mam ale chcę kupić, moja szefowa używa z microlife, jakiś najnowszy jest model neb 50a, ona ma model niższy ale ogólnie zadowolona bardzo. Ponoć inhalatory z tej firmy są okej.

Martynika lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ja
    niestety choroba Piotrusia się rozwija :(
    miał gorączkę 38,2 i dopiero zaczynała rosnąć, zapodałam czopka na gorączkę. Śpi, ale właśnie marudzi... do tego oczko mu tak zaropiało, że ma sklejone, ale że śpi to nie chcę teraz mu odklejać... biedne maleństwo :(

Natalia cieszę się, że dałaś znać o co chodzi :) teraz rozumiem :)

Nalka gratuluję :D

a teraz sama idę spać, może będzie mi dane trochę odpocząć.

a i zaczęłam szalik dla Michasia - na drutach jednak :) jak skończę to będę kończyć swój zaczęty szal :)

aaaaaaaaa zapomniałąm - ja tam nigdzie nie odchodzę :) dobrze mi tu z Wami ;) tylko czasami nie mam za dużo czasu to sięnie odzywam a z kolei jak mam czas to Wy nie macie hihi ;) ale w wolnej chwili zawsze się odzywam :) czas mi umilacie :) takie czasoumilacze z Was ;)

dobrej nocki życzę pa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 23:27

alexast, eta, Nalka lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Weronika dzięki za pamięć-Ty chyba jako jedyna ;) jesteś tu jeszcze?
    Ja na forum z doskoku, może to dlatego. No ale cóż, Maksio nie pozwala mi na siedzenie i nie zajmowanie się nim, o co to, to nie :)
    Czytam w łóżku z telefonem.Z telefonu, nie wiem dlaczego, nie mogę pisać.
    Później są takie zaległości, że odpisywanie każdej z Was szczerze nie wychodzi. A taki "schemat", jaki tu zaobserwowałam to własnie odpisywanie każdej po kolei, a później co u mnie. Najczęściej mój wpis jest pomijany, niewiele z Was odpowiada. Ale nie widzę nic złego w tym, że czasami wpadnę i zadam jakieś pytanie?..
    Monia- chociaż Ciebie to podziwiam, masz dwójkę dzieciaków, męża chyba w tygodniu nie ma, a jeszcze jesteś stałym bywalcem forum ;)

No nic to tyle.
    Jutro idziemy do alergologa. Zmiany na buzi się pogorszyły. Maksiu jest na Bebilonie Pepti, odstawiliśmy inne jedzonko :( Najgorzej gdy patrzy jak my jemy.

Agusia jak ta maść?

Weronika my byliśmy na Comfort, ale Bebilonie. Ale małemu strasznie jeździło w brzuchu i robił straszne kupy po nim. A jak Pola po Hippie Comfort?

Codziennie obiecuję sobie, że pójdę wcześniej spać i nie wychodzi.
    Dobranoc.

P.S. Monia teraz doczytałam- i jeszcze szalik robisz i mówisz, że za często to Cię tu nie ma ?? ;) no wiesz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 23:44

81clk9i.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z góry uprzedzam, że nie jestem po niczyjej stronie w tym konflikcie. Nie lubię sporów i niedomówień. Zostałam postawiona w niezręcznej sytuacji. Sms-a od Weroniki przeczytałam dopiero teraz, więc nie chcę po nocach do niej pisać.

Zostałam poproszona przez Weronikę o przekazanie takiej informacji.

"Nie mogę niestety przemilczeć obraźliwych kłamstw na mój temat, zgłaszam te sytuację adminowi forum, skopiuję wszystkie wiadomości i smsy w których to Natalia obrażała nie jedną z Was pisząc "Weronika zrób coś, napisz bo zwariuję zaraz jaka ta xxxx jest głupia itd" mam takich wiadomości mnóstwo. Tak, napisałam do natalii być może dwukrotnie prośbę o wsparcie mnie w byłej kłótni z Martyną, bo byłam zdziwiona, że prywatnie Natalia ją bardzo obgaduje, a na forum milczy. Ja zawsze pisałam co myślałam, nie było dwóch wersji tej dla Natali i tej dla forum, niestety Natalia postępowała inaczej czego dowodem będą wysłane przez nią wiadomości. Przykro mi że rozczaruje to wiele z Was, ale nie mogę pozwolić aby ktoś kto obłudnie postępuje, ze mnie robił kogoś kim nie jestem i kłamał bezczelnie, sam będąc bardzo dwulicowym.To tyle. Udostępnię wszystkie te wiadomości bo nienawidzę obłudy. Bardzo mi przykro, że tak kończy się mój pobyt na tym forum."

NataliaK lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz moje zdanie na ten temat, choć miałam się nie wypowiadać.

Uważam, że jako dorosłe osoby powinnyście załatwiać takie spory prywatnie. Mam nadzieję, że przez tą sytuację nie ucieknie stąd garstka osób które jeszcze zostały.

Osobiście każdą z dziewczyn lubię i chętnie czytam co u Was słychać. Oczywiście czasem są takie sytuacje, że ktoś działa mi na nerwy, ale wtedy znikam i nabieram dystansu. Moja mama mnie nauczyła, żeby nie ranić ludzi słowami. Powtarzała że lepiej się nie odzywać, poczekać aż emocje opadną. Wypowiedzianych słów nie da się cofnąć, a mogą bardzo boleśnie kogoś zranić.

A teraz znikam, będę nabierać dystansu. Mam nadzieję, że jak za kilka dni wrócę będzie jeszcze z kim popisać, bo bardzo się z Wami zżyłam i nie wyobrażam sobie żeby miało tu Was nie być.

Limerikowo, AISAK, NataliaK, Martynika, alexast, Niesforna, eta, Galanea, Nalka, excella, MagdaO lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie tak jak napisala Evas, ktora tez nota bene ucieka..dystansowac sie jak po kolei juz co ktoras

skoro juz macie swoje privy i oczyw sw prawo do nich to prosze tam sobie pisac, obgadywac, bluzgac etc

wg mnie najlepiej skupic sie na biezacych klopotach i radosciach, dzieciaczkach a z zreszta psychologicznie udac sie na priv lub do umyslowego
    taka tu tragikomedia ze hej wychodzi, zreszta nie 1y raz

ja nie chce wiedziec kto o kim i jak pisal, bo po co mi to??

konczmy ten zalosny temat klotni i tyle, nei ma co kota tu publicznie drzec, zglaszac adminowi...

tu byl b fajny watek i niech taki zostanie :--))))))))))))))))))))

AISAK, NataliaK, Martynika, Niesforna, eta, Galanea, excella lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jak tam Piotruś???? Bidulek:( mam nadzieje ze po nocy lepiej będzie.

Monaaa u nas bebilon Comfort na ulewanie zdziałał cuda i kupować. Też, po2 mc używania przesszlismy na zwykły z 3 razy ulala a poza tym juz nigdy więcej. Słyszałam ze mogą zachodzić zmiany na buzi przy zabkowaniu. Moze to też ma jakiś wpływ. Nie widziałam buziolka Maksa.

oh i ah, a mnie żadna lubiec nie musi:-P u mnie w domu tak samo, sa pewne granice tak samo mowa jest srebrem a milczenie zlotem.
    Szczerze Weronika wcale SMS nie musiała pisać, weszlabys i tu napisała, prosta dorosla sprawa. i mam na myśli czy te czy inne treści. A co do admina to chyba mu wisza takie pomówienia.

Martynika, monaaa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1802 1803 1804 1805 1806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ