X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa, a jakie to badanie z krwi. Czy to może panel.pediatryczny?

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    No Ty pokazywalas taki wypasiony nawilżacz, ale cena tez powala;)
    Musze popatrzec i poczytać i w koncu cos zamowie, i nie bede uzywac na full bo zaraz podlogi bedzie trzeba wymieniać;)
    No właśnie powiem Ci, że mnie ta cena teraz też powaliła... Ja go kupowałam 3 lata temu i płaciłam 400 zł z hakiem. Więc myślałam, że teraz max 300, a tu cena poszła w górę :|

Magda polubiłam, bo się przestraszyłam! :):):)
    Sto lat Stasiu :)

I dla Ignasia też wszystkiego najlepszego!

Kurczę jak ten czas leci... Za 10 dni Jaś też już skończy pół roczku. A przecież niedawno był taki malutki... <3

Mój malutki już śpi, a ja z nerwów spać nie mogę. Jutro to nieszczęsne rtg bioderek, i aż się boję co wykaże :(

eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna, kciuki za bioderka. Będzie dobrze :)

MonikaS lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Monaaa, a jakie to badanie z krwi. Czy to może panel.pediatryczny?
    Tak, dokładnie. Lekarka mówiła, że krew pobierana z żyły, córka koleżanki miała natomiast z paluszka hmmm no już się boję.
    Natalia Ty z Frankiem chodziłaś na pobieranie krwi, jak to zniósł za pierwszym razem?

81clk9i.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zastrzelcie mnie, oczy mi się zamykają a Michaś nie może usnąć. Już mam dosyć. Normalnie człowiek nawet wieczorem nie ma dla siebie 5 min. Katastrofa jak dzieci chore a jeszcze większa jak do tego samemu jest się chorym.
    w pokoju burdel na kółkach, nawet łóżka nie będę miała jak rozesłać a tu kurde spać nie chce grrrrrrr normalnie aż łzy się cisną do oczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 22:29

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Tak, dokładnie. Lekarka mówiła, że krew pobierana z żyły, córka koleżanki miała natomiast z paluszka hmmm no już się boję.
    Natalia Ty z Frankiem chodziłaś na pobieranie krwi, jak to zniósł za pierwszym razem?

Chciałam to badanie zrobić moim dzieciom, ale.nie wiem jak bardzo jest wiarygodne. Czy to badanie jest refundowane? Czy kase trzeba wykładać.

• eta Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella nawilżacz chodzi już cztery godziny na dwójce czyli najwyższym poziomie. Stoi na podłodze, tylko przy samym wylocie przy nawilzaczu czuje ze podłoga jest wilgotna, na malutkiej powierzchni. Reszta dookola sucha. U mnie nic się nie dzieje z podłogą, Ja mam drewno lakierowane, panele mogą się inaczej zachowywać.
    Ewentualnie będąc zapobiegliwą można przed wylotem na podłodze położyć dekoracyjny ręczniczek który pięknie skomponuje się z fantastycznym designem tego nawilżacza :-P ;-) i od razu +10 do wystroju wnętrza :-D :-P

Martynika, excella, Galanea lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dajcie link do tego nawilżacza muszę zobaczyć czy aktycznie taki paskudny z wyglądu ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie.Eta rozbawilas haha
    Ten nawilżacz wyglada jak moj sterylizator parowy :)

http://www.nawilzacz.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 22:44

eta lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    www.nawilzacz.pl Łatwo zapamiętać ;).
    Wygląda trochę jak R2D2 z Gwiezdnych Wojen :P. Ja mu zrobię na szydełku jego własny dywanik :D.

Niesforna, miałam właśnie pytać o to rtg! Kiedy macie konsultacje zdjęcia?

Monia, przesyłam energię... i rozumiem. Albo może raczej powinnam na Michasia zesłać senność.Czekaj, zaraz to wymedytuję :D.

Stachu, love :).

Monaa, weź mi to łopatologicznie wytłumacz, robią testy z krwi i od razu czarne na białym widać, na co jest uczulone?

Ja z Arturem też miałam trochę tych pobrań. Grunt to mieć osobę, która zrobi to sprawnie, która ma doświadczenie. Nie ma nic gorszego od grzebania w żyle dziecku, a raz trafiłam na taką panią, to była trauma i dla mnie i dla Artura (przede wszystkim dla niego, niestety). Przy innych pobraniach płakał oczywiście, ale w centrum zdrowia dziecka robili to tak błyskawicznie, że w moment zapominał, co się wydarzyło. A przy tej głupiej babie z przychodni, co nie umiała tego zrobić nie dość, że miał wybroczyny na całych rękach, to jeszcze był potem długo płaczliwy, niespokojny, nie mogłam sobie tego darować. Trzeba zrobić rekonesans, dowiedzieć się, kto to robi dobrze, nie boi się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 22:53

eta, Galanea, Agusia2312, MonikaS, monaaa lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignas dziekuje za życzenia wszystkim ciociom forumowym :)

Niesforna powodzenia jutro, trudno jak trzeba to trzeba zrobić to rtg, na pewno nie będzie żadnych nieprawidłowości! Trzymam kciuki!

Monia przesyłam morze cierpliwości, zaraz na pewno padną dzieciaki i będziesz miała chwile dla siebie :-)

Monaaa Ignacy od urodzenia ma dość często pobierana krew. Najważniejsze to żeby pielęgniarka umiała pobrać krew niemowleciu, bo to dużo trudniej niż u dorosłego wbić się w żyłę i pobrać. Jak pielęgniarka kumata to pójdzie sprawnie, wiadomo że jest płacz, choć u nas raz płaczu wogole nie było tak super babeczka się wbila. Wiec bądź dobrej myśli, może i bez płaczu się obędzie :-)

Galanea, Martynika, MonikaS, monaaa lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika buhahaha dywanik na szydełku!!!! Zrób kilka to jeszcze zhandlujesz na allegro :-P albo zrób mu taki kubraczek w renifery!!! Od razu będzie lepiej się prezentował na święta :-D

Martynika lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Martynika buhahaha dywanik na szydełku!!!! Zrób kilka to jeszcze zhandlujesz na allegro :-P albo zrób mu taki kubraczek w renifery!!! Od razu będzie lepiej się prezentował na święta :-D

Żebyś wiedziała, że mężowi zapowiedziałam, że ubiorę nasz nawilżacz :D!

• eta Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Żebyś wiedziała, że mężowi zapowiedziałam, że ubiorę nasz nawilżacz :D!
    Czekamy na foty :-D ;-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to chyba po świętach bo w kolejce czeka szal dla siostry, chusta dla kuzynki i nawet nie zaczęta maskotka dla chrześniaka :P.

eta lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna pwodzenia!!!

Monika i jak wczoraj? Szybko Michas usnal?

O ubieraniu nawilzacza to ja jeszcze nie slyszalam...ciekawostka ;)

U nas znow pobudki w nocy i nie wiem dlaczego :( mam wrazenie ze moze lekki katarek sie zaczyna...tfu, tfu oby nie...przypomnijcie mi co stosowalyscie na katar u Waszych maluchow?
    A moze to ten kleik, albo ja cos zjadlam :((( kurcze musze to szybko wyeliminowac zanim sie Majka przyzwyczai do nocnego wstawania!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 07:17

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wygladem na kolana nie powala. Dzis w nocy umarl moj tesc, telefon zadzwonil o 2 w nocy, maz pojechal a ja juz nie zasnelam.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Karolina!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpoznione Sto latek dla Stasia i Ignasia :)

Niesforna trzymam kciuki za dzisiejsze badanie bioderek , napewno bedzie dobrze. My mieliśmy powazna wadę i jest ok , u ciebie napewno jest wszystko dobrze :)

Monas wspolczuje pobierania krwi , u nas raz musi Marcel ale z paluszka. Ale nie wien czy takie badania maja sens w tym wieku. Spotkałam.sie z opiniami ze testy alergiczne u małych dzieci wychodzą blednie.

Marcel ostatnio wieczorem zasypia ok 20-20.30 a i tak śpi do 5,6 :P

Karolina wyrazy współczucia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 07:44

MagdaO, eta, monaaa lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka hmmm... jakby to powoedziec ;) badanie do powtorzenia w sobote,razem z mezem. Nie dalam rady utrzymac Franka zeby Pani zrobila dlugie i dokladne i usg mozgu i wezlow chlonnych. Jak trzymalam go zeby nie wierzgal to krecil glowa jak szalpny. W ten sposob po 5 minutach pani stwoerdzila ze nic z tego nie bedzie i mam przyjsc z mezem.
    Monaaa tak jak pisala Eta,musi byc odpowednia osoba do pobierania,najlepiej nadaja sie dla mnie babeczki z przychodni dzieciecych i oddzialow pediatrycznych.

Karolina wspolczuje,strasznie mi przykro.

monaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1806 1807 1808 1809 1810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ