MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za kciuki, mam nadzieję, że wszystko będzie ok, i że tej pani doktor się wydawało tylko, że coś nie tak jest
Martynika dziś od razu mamy konsultację, bo nie wytrzymałabym czekania dalej...
Lecę szykować Jasia, bo zaraz musimy wychodzić.
Karolina współczuję...Galanea lubi tę wiadomość
-
Karolina bardzo mi przykro.
Miałam okropny sen.. i to nie był zwykły sen. śniło mi się, że byłam w szpitalu na oddziale niemowlęcym. bez Anny. Nawet nie wiem, czy w tym śnie ją miałam. Weszłam do pokoju z maluszkami. Były trzy na jednym łóżku ale na początku tego nie widziałam. Dostrzegłam jedno maleństwo. Na fotelu lekarz prowadząca Annę, każe mi się przyjrzeć dziecku. przed łóżeczkiem jakaś pielęgniarka. Podchodzę powoli ale widzę, że maleństwo zbliża się do krawędzi łóżka, nie ma żadnego zabezpieczenia. Jestem pewna, że kobieta je złapie ale tak się nie dzieje. Nie mogę się ruszyć i maleństwo spada jej na but. Delikatnie, nic mu nie jest. Podnoszę je, jest takie malutkie, i odkładam. widzę, ze ma coś z rączkami.
Potem to ja jestem w szpitalu, coś mi pękło w jelitach i jutro mam umrzeć.
Jestem wykończona. Nie wiem co mam myśleć. -
Karolina wyrazy współczucia.
Nalka i MagdaO nie zazdroszczę snów chociaż mój też jakiś dziwny niepokojący był, ale nie pamiętam - na całe szczęście
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy Michaś zasnął o 23 praktycznie, noc taka sobie bo i jeden i drugi marudził przez sen i latałam od jednego do drugiego. Michaś 3 razy do mnie przybiegał a raz to już sama go wzięłam bo chciałam w końcu pospać
ja też słyszałam, że dla tak malutkich dzieci takie testy są bez sensu bo i tak i tak nie pokażą prawdy a ile w tym prawdy to nie wiem
Piotruś wstał dziś z oczkami zaklejonymi, nie dał rady otworzyć więc oczywiście wacik w ruch ale mam specjalne kropelki wczoraj doktorka wypisała Piotruś antybiotyk wypił ładnie a o to najbardziej sie martwiłam, za to jak już go wypił to odechciało mu się śniadania maksymalnie :] teraz znowu sobie chrapie a ja korzystając z okazji idę żeberka w sosie zrobić dla Michasia bo już nie mam pomysłu czym go do jedzenia zachęcić. Jeszcze trochę to będą same kości i skóra z niego przez te choroby... -
Dziewczyny, zdrowka dla Waszych maluszkow!
Karolina, bardzo mi przykro, wyrazy wspolczucia.
U nas znow ciezka noc. Klade sie przed 1, a po 2 juz Zosia kwekala przez sen. Znow do nien latalam co chwile. Na szczescie rano dala polezec do 9. Tez sie zastanawiam czy to kolejny skok rozwojowy czy zeby? Chodze juz jak zombie. -
Karolina bardzo współczuję..
Magda, Nalka co Wy wieczorem pijecie za herbatki do kolacji??
Jasiu trzymam kciuki za piękne zdjęcie zdrowych bioderek !!
Galanea współczuję nocy, u nas 2-3 dni po wyjściu zębów był już spokojny sen, oczywiście czasem coś się obudzi ale smok i śpi dalej, jest ogólnie spokój. Może u Was wiele rzeczy się nakłada?
Zdrówka dla Piotrusia, a Ty Monia jeszcze żeberka robisz, kobito jesteś nie do zdarcia ja jeszcze w życiu żeberek nie robiłam.
Na Frania dwie osoby to zamalo, przynajmniej pół forum musi z nim pójść na usg przynajmniej 3 do zabawiania, 1 trzymająca butle z mlekiem, 1 z wodą, 1 z tetra aby otrzec pot z czoła Frania bo przecież wygibasy mecza;-) hehe
Co do prezentów to tez miałam Was pytać co naszym dzieciakom kupujecie\ zlecacie kupić dziadkowie się pytają co kupić a ja sama nie wiem.
Potem wkleję linki jakie mam pomysły, teraz już Ignacy się obudził, a potem przychodzi koleżanka z synkiem, więc pewnie popołudniu się odezwę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 11:03
MonikaS, Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Muszko na katar - woda morska i odciagac aspiratorem, maść majerankowa pod nos do posmarowania, jak nos przytkany to nasivin soft,ale stosować go nie dłużej niż 5 dni.
Możesz też witaminę C np, cebion kropelki.
A jak masz inhalator to inhalacje z soli fizjologicznej, to też gluty ładnie rozrzedzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 11:11
-
ah zapomniałam napisać - Piotruś we wtorek ważył 7040g a wzrost 65,5 cm ważył więcej tydzień wcześniej o pół kg, nie wiem czemu tak waga w dół poszła - w sumie te choroby to wszystko...
śmiejcie się lub nie, ale ja już odkopałam piosenki świąteczne i sobie słuchamy z dziećmi
Dwie takie co mnie zawsze wzruszają:
1) Eleni - Maleńka przyszła miłość
2) Eleni - Święty Niepojęty
Dla mnie grudzień to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku pomimo, że zimy nie lubię, chyba, że krótką mega mroźną z ogromną ilością śnieguWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 11:43
eta, Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość
-
excella wrote:Chciałam to badanie zrobić moim dzieciom, ale.nie wiem jak bardzo jest wiarygodne. Czy to badanie jest refundowane? Czy kase trzeba wykładać.
Nie jest refundowane, u mnie 150 zł. Obiło mi się o uszy, że nie jest wiarygodne, ale żaden lekarz mi tego nie potwierdził. Byliśmy u podobno dobrej alergolog, jeśli takie badanie nie miało by sensu, myślę, że by nam go nie zleciła. Może akurat coś wyjdzie, a tak to naprawdę nie wiadomo na co jest uczulony, bo zmian na ciałku jest niewiele. Może być kurz, może jakiś pokarm. Nie toleruje mleka na alergię, jeśli w testach wyjdzie, że to nie skaza, to z czystym sumieniem będę mogła mu podawać normalne mleko.
-
Monia ja od 1,5 tygodnia słucham świąteczne piosenki i kolędy śpiewam z Ignacym hehe
I tez Lubie krótka bardzo śnieżna zimę żeby na wigilię był śnieg byłoby super, a przeważnie jest w styczniu, lutym, marcu a i w kwietniu bywa..MonikaS lubi tę wiadomość
-
no właśnie z tym śniegiem jest lipa. pamiętam jak byłam mała to jakoś częśćiej święta byy białe a teraz nie bardzo
Monaaa teraz tak sobie pomyślałam, że może lepiej jak skaza białkowa niż coś więcej czego nie można wykryć. A najlepiej żeby zdrowy był o!monaaa lubi tę wiadomość
-
Już po wizycie!
Ufff, na szczęście to nic poważnego. Żadnej dysplazji, wad w budowie panewek kości udowych, itp.
Po prostu w lewym stawie jest jeszcze trochę za duża przestrzeń między jakimiś kośćmi (na zdjęciu to widziałam, ale nie potrafię wytłumaczyć ). Podobno poprzez machanie nóżkami, leżenie na brzuchu, ćwiczenie mięśni i raczkowanie samo powinno "dojść do siebie" i jest jeszcze na to czas. Po prostu babka trochę za bardzo mnie nastraszyła ostatnio Najważniejsze, żeby nie przyspieszać rozwoju Jasia, żeby nie zaczął tak szybko stawać na nóżki, bo to byłoby niebezpieczne.
Jeżeli przed 10 m-cem zacznie stawać na nogi to mamy się szybko pojawić, żeby skontrolować czy już jest ok, a jak nie to dopiero jak będzie miał roczek.
Kamień z serca że to nic poważnego!
Jeśli chodzi o prezenty, to na Mikołajki Jaś dostanie żółwika i hipcia
http://www.fisher-price.com/pl_PL/products/Zowik-z-kuleczkami
http://www.fisher-price.com/pl_PL/products/Hipcio-z-kuleczkami
Na rehabilitację jak chodzimy, tam są te zabawki i zawsze szaleje na ich widok
A na święta jeszcze nie wiem... Od dziadków może krzesełko do karmienia, bo jeszcze nie mamy. Karuzeli na łóżeczko jeszcze też nie mamy, bo jak na razie Jaś śpi w kołysce u nas w sypialni. Spora by się lista zrobiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 13:18
Limerikowo, Mucha, Bea_tina, eta lubią tę wiadomość
-
Karolina współczuję
Monia dokładnie.
Martynika hmm bardzo bym chciała, aby tak było
Lekarka mówiła ,że robimy badania i po wynikach wdrażamy konkretne kroki.
A i takie coś znalazłam:
Testy alergiczne
Standardowe testy alergiczne wykonuje się u pacjentów poprzez oznaczenia na ręce, ale badania te dają niejednoznaczne wyniki. Znacznie bardziej dokładnym testem alergicznym, jaki można wykonać u dziecka, jest panel pediatryczny. Materiałem niezbędnym do badania jest surowica krwi, dlatego też trzeba pobrać od dziecka krew do badania.
Najlepiej, aby pobrać krew od dziecka na czczo, ponieważ wówczas wyniki są najbardziej wiarygodne. Panel pediatryczny wykonuje się w celu wykrycia alergii pokarmowej lub wziewnej u dziecka.
Alergeny przy badaniu
W skład panelu pediatrycznego wchodzą alergeny takie jak:
• trawy mix (tymotka+żyto),
• brzoza bylica pospolita,
• roztocza kurzu domowego i kurzu mącznego,
• sierść i naskórek kota,
• sierść i naskórek psa,
• sierść i naskórek konia,
• Cladosporium herbarum,
• Asp. fumigatus,
• Alternaria alternata,
• białko jaja,