MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
ano ja też zaglądam dla rozrywki a tu cisza
ja przez tą zbliżającą się pełnię durne sny miewam
wiecie co? poszłabym sobie po piwo, ale nie chce mi się całej wyprawy szykować, w sensie michaś piotruś, wózek a do tego ja a wyglądam ddziś koszmarnie no i wstyd mi z 2 dzieci piwo kupować :]
kiedyś jak byłam jeszcze z Michasiem w ciąży i to już takiej widocznej. Byłam w pracy. Wybierałam się na przerwę do sklepu i koleżanka poprosiła mnie żebym kupiła jej papierosy. Jeeeeeeju jak mi głupio było a jeszcze kobieta ze sklepu dla mnie uwagę zwróciła, że w ciąży nie można palić no i cóż było mówić, mówię, że dla koleżanki kupuję, ale nie wiem czy uwierzyłaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 19:52
-
Powiedzcie mi, dalej wyparzacie butelki? Ja tak, ale dzisiaj zwątpiłam i zaczęłam się zastanawiać czy jest sens. Dzieci teraz i tak gramolą się po podłodze, wszystko biorą do buzi, nie jesteśmy w stanie uchronić je przed wszystkim. A dzisiaj mało nie zwariowałam, jak zobaczyłam Zosię liżącą podłogę Zeszła z maty i dywanu nie wiem jak i kiedy
-
nick nieaktualnyGalanea uwazaj bo...kolejny level to lizanie butow oraz kapci. Jak ne zdazysz zareagowac oczywiscie ja wyparzam ale robie to tylko dlatego ze chciaz o ta jena bakteria mniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:09
Galanea lubi tę wiadomość
-
Galanea, ja karmię Stasia piersią, ale ciekawostka taka, że mój mąż wyparza butelkę Zuzce i nie idzie mu przetłumaczyć, że już nie trzeba, bo przecież talerza ani sztućców jej nie dezynfekuję, on i tak swoje. (Zuzka pije mleko z butli wieczorem przed snem, taki rytuał, inaczej nie zaśnie)
-
Ja nie piszę, bo w każdej wolnej chwili, kiedy mały śpi kombinuję z prezentami, stresuje mnie, że nie mam jeszcze wszystkich gotowych, a nie będę z nim po tym antybiotyku robić wycieczek do galerii handlowych. Właśnie opłaciłam zakupy w SMYKu dla dzieci i został mi kto? Faceci oczywiście. Mój mąż i tata. Uhhhh, jak ja nie lubię wymyślać męskich prezentów.
Duuużo czasu zajęło mi też zrobienie na fotojokerze kalendarzy na biurko dla dziadków, siedziałam nad tym cały czas wczoraj i dziś (jak mały dawał), musiałam dobrać zdjęcia spośród miliona zdjęć Artura, robiłam podpisy... ale udało się, już zamówiłam! Za parę dni powinny być do odebrania w punkcie, myślę, że dziadkowie się wzruszą.
Poza tym jeszcze ręcznie muszę dokończyć szal dla siostry i chustę dla kuzynki także... idę dziergać, póki Artur śpi. W ogóle coś mu się pokićkało po wizycie moich rodziców dzisiaj i poszedł spać o 18:30. Śpi nadal, bez kolacji i kąpania. Ale to dobrze, obudzi się pewnie jak tatuś wróci i wtedy się będą kąpać chłopaki, hehe .Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:33
-
Acha, Magda, wielkie dzięki za podsunięcie prezentu, zamówiłam Arturowi takiego pieska . Także pieska będzie miał na gwiazdkę, a na Mikołaja, niestety spóźnione, bo pewnie przyjdą w przyszłym tygodniu, będą ciuchy na święta - bodziak z długim rękawem w czerwono-czarną kratę z doczepianą muchą . Mam nadzieję, że się nie obrazi, że Mikołaj nie przyniósł mu zabawki, ale musiałam myśleć praktycznie z ograniczonymi funduszami .
A coś takiego kupiłam chrześniakowi, który w święta będzie miał rok i trzy miesiące, myślicie, że ok?
http://www.smyk.com/aquadoodle-standard-mata-do-rysowania,p1044883479,zabawki-gry-dla-dzieci-p
Ten flamaster jest tylko na wodę, ja bym się w sumie cieszyła, że nie wymaże pół mieszkania, a motoryka mała ćwiczona i takie tam . Chociaż nie wiem, czy nie jest jeszcze na to za mały, no, ale dzieci rosną . Ma super opinie, nie ukrywam, że mnie przekonały.
Niesforna, jak biodra??????Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:33
MagdaO lubi tę wiadomość
-
Martynika mam taką matę do malowania dla takiego malucha jest super bo właśnie niczego nie wymaże a i ciekawe to to dla starszego już mało interesujące mój Michaś jak był taki mały i ddostał tą matę to myślał, ze tym mazakiem na wodę może wszędzie malować hehe
są jeszcze malowanki na wodę i ten mazak się nada w sumie nie kupowałam tych malowanek już teraz Michaś maluje kredkami, mazakami zwykłymi i Farbami tamto już mu nie pasi ale był czas, że bardzo lubił bo on ogólnie lubi zabawy z wodą chyba jak każde dziecko -
Galanea ja też mam kota i Piotruś aż w głos się śmieje jak kot pojawi się w jego zasięgu wzroku a najbardziej w zasięgu ręki
hurrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dzieciaki śpią jupi jej jupi jej nareszcie wolny wieczór tylko dla mnie
o ile się któreś nie obudzi
aż żałuję, że po te piwo dla relaksaccji nie poszłamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:57
-
Jeżeli chodzi o matę wodną to Zuza też takową dostanie od Mikołaja (mojej siostry) w tym roku
Martynika, udało mi się umówić ją na usg tarczycy i do ortopedy. Do kardiologa też się dodzwoniłam, ale rejestracja póki co wstrzymana, do nefrologa będą rejestrować w lutym, ale za to udało mi się załatwić audiologa. Jeszcze trochę muszę podzwonić, ale co ważniejsze udało mi się załatwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 21:09
Martynika lubi tę wiadomość
-
Jaka slodka ta Twoja Zosienka:) a kot dla mnie brzydki, ale tylko dla tego ze poprostu nie lubię kocurów:)
Beatina co do tej wody to nie wiem dziś postawiłam dla pewności 2 szklanki przezroczysta i dymiona pełną. Zobaczymy. Zdam relacje jutro.
Z usnieciem był problem, 30min ale śpi w huśtawce, inaczej nie było mowy bo histeria. Czasem czuje się jak wyrodna matka ze w huśtawce dziecko.
Milo robić prezenty, ale najchętniej dalabym komuś kasę by ja wydal za mnie, bo nigdy nie moge się zdecydować
Galanea, Martynika, Bea_tina lubią tę wiadomość