X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas na kąpiel :) Ale tu dzisiaj cisza... Ja wróciłam to wszystkie uciekły ;)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Madziu bo my tak specjalnie:-P a tak serio to ja juz po grypie żołądkowej, Bogu dzięki ze tylko 1 dzień trzymalo.
    w nocy maz wstawał do małej, zbliża się pełnią i znowu cyrki z zasypianiem i spaniem w nocy:(

MagdaO lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak, powiedz mi ta szklanka z wodą, to jakieś specjalne ma być? Przeźroczysta, pełna wody? I kiedy, czy tylko w pełnię? Bo ja już nie spie znowu a Łukasz Buszmen też w nocy szaleje :P

Karolina, wyrazy współczucia dla ciebie i męża :(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano ja też zaglądam dla rozrywki a tu cisza :)

ja przez tą zbliżającą się pełnię durne sny miewam

wiecie co? poszłabym sobie po piwo, ale nie chce mi się całej wyprawy szykować, w sensie michaś piotruś, wózek a do tego ja a wyglądam ddziś koszmarnie :) no i wstyd mi z 2 dzieci piwo kupować :]

kiedyś jak byłam jeszcze z Michasiem w ciąży i to już takiej widocznej. Byłam w pracy. Wybierałam się na przerwę do sklepu i koleżanka poprosiła mnie żebym kupiła jej papierosy. Jeeeeeeju jak mi głupio było a jeszcze kobieta ze sklepu dla mnie uwagę zwróciła, że w ciąży nie można palić no i cóż było mówić, mówię, że dla koleżanki kupuję, ale nie wiem czy uwierzyła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 19:52

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, dalej wyparzacie butelki? Ja tak, ale dzisiaj zwątpiłam i zaczęłam się zastanawiać czy jest sens. Dzieci teraz i tak gramolą się po podłodze, wszystko biorą do buzi, nie jesteśmy w stanie uchronić je przed wszystkim. A dzisiaj mało nie zwariowałam, jak zobaczyłam Zosię liżącą podłogę :| Zeszła z maty i dywanu nie wiem jak i kiedy :P

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea uwazaj bo...kolejny level to lizanie butow oraz kapci. Jak ne zdazysz zareagowac oczywiscie :P ja wyparzam ale robie to tylko dlatego ze chciaz o ta jena bakteria mniej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:09

Galanea lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wyparzam

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, ja karmię Stasia piersią, ale ciekawostka taka, że mój mąż wyparza butelkę Zuzce i nie idzie mu przetłumaczyć, że już nie trzeba, bo przecież talerza ani sztućców jej nie dezynfekuję, on i tak swoje. (Zuzka pije mleko z butli wieczorem przed snem, taki rytuał, inaczej nie zaśnie)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piszę, bo w każdej wolnej chwili, kiedy mały śpi kombinuję z prezentami, stresuje mnie, że nie mam jeszcze wszystkich gotowych, a nie będę z nim po tym antybiotyku robić wycieczek do galerii handlowych. Właśnie opłaciłam zakupy w SMYKu dla dzieci i został mi kto? Faceci oczywiście. Mój mąż i tata. Uhhhh, jak ja nie lubię wymyślać męskich prezentów.

Duuużo czasu zajęło mi też zrobienie na fotojokerze kalendarzy na biurko dla dziadków, siedziałam nad tym cały czas wczoraj i dziś (jak mały dawał), musiałam dobrać zdjęcia spośród miliona zdjęć Artura, robiłam podpisy... ale udało się, już zamówiłam! :) Za parę dni powinny być do odebrania w punkcie, myślę, że dziadkowie się wzruszą.

Poza tym jeszcze ręcznie muszę dokończyć szal dla siostry i chustę dla kuzynki także... idę dziergać, póki Artur śpi. W ogóle coś mu się pokićkało po wizycie moich rodziców dzisiaj i poszedł spać o 18:30. Śpi nadal, bez kolacji i kąpania. Ale to dobrze, obudzi się pewnie jak tatuś wróci i wtedy się będą kąpać chłopaki, hehe :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:33

• Martynika Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, Magda, wielkie dzięki za podsunięcie prezentu, zamówiłam Arturowi takiego pieska :). Także pieska będzie miał na gwiazdkę, a na Mikołaja, niestety spóźnione, bo pewnie przyjdą w przyszłym tygodniu, będą ciuchy na święta - bodziak z długim rękawem w czerwono-czarną kratę z doczepianą muchą :). Mam nadzieję, że się nie obrazi, że Mikołaj nie przyniósł mu zabawki, ale musiałam myśleć praktycznie z ograniczonymi funduszami :P.

A coś takiego kupiłam chrześniakowi, który w święta będzie miał rok i trzy miesiące, myślicie, że ok?

http://www.smyk.com/aquadoodle-standard-mata-do-rysowania,p1044883479,zabawki-gry-dla-dzieci-p

Ten flamaster jest tylko na wodę, ja bym się w sumie cieszyła, że nie wymaże pół mieszkania, a motoryka mała ćwiczona i takie tam :P. Chociaż nie wiem, czy nie jest jeszcze na to za mały, no, ale dzieci rosną :). Ma super opinie, nie ukrywam, że mnie przekonały.

Niesforna, jak biodra??????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:33

MagdaO lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika mam taką matę do malowania :) dla takiego malucha jest super bo właśnie niczego nie wymaże a i ciekawe to to :) dla starszego już mało interesujące :) mój Michaś jak był taki mały i ddostał tą matę to myślał, ze tym mazakiem na wodę może wszędzie malować hehe
    są jeszcze malowanki na wodę :) i ten mazak się nada :) w sumie nie kupowałam tych malowanek :) już teraz Michaś maluje kredkami, mazakami zwykłymi i Farbami :) tamto już mu nie pasi :) ale był czas, że bardzo lubił bo on ogólnie lubi zabawy z wodą chyba jak każde dziecko ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, to mam nadzieję, że chrześniak też się zainteresuje :).

Magda, udało Ci się zapisać Zuzę do specjalistów? ktoś podniósł słuchawkę wreszcie? ;)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:04

MagdaO, excella, eta, Mucha, Martynika, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja też mam kota i Piotruś aż w głos się śmieje jak kot pojawi się w jego zasięgu wzroku a najbardziej w zasięgu ręki :)

hurrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

dzieciaki śpią :D jupi jej jupi jej nareszcie wolny wieczór tylko dla mnie :D
    o ile się któreś nie obudzi ;)

aż żałuję, że po te piwo dla relaksaccji nie poszłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:57

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaki sierściuch! :D

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o matę wodną to Zuza też takową dostanie od Mikołaja (mojej siostry) w tym roku :D

Martynika, udało mi się umówić ją na usg tarczycy i do ortopedy. Do kardiologa też się dodzwoniłam, ale rejestracja póki co wstrzymana, do nefrologa będą rejestrować w lutym, ale za to udało mi się załatwić audiologa. Jeszcze trochę muszę podzwonić, ale co ważniejsze udało mi się załatwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 21:09

Martynika lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ja też uwielbiam ten czas gdy dzieciaki już śpią. Przeważnie to jest godz 20, dlatego codziennie czekam na godz 19 jak na zmiłowanie, wtedy kąpanko i święty spokój:)

Galanea, MonikaS, Agusia2312 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:04

MonikaS, eta, Mucha, Martynika, alexast, evas, Agusia2312, Nalka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, ja, niestety, nie cierpię kotów, ale muszę przyznać, że Twój jest śliczny. Oczywiście nie tak jak Zosia :)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka slodka ta Twoja Zosienka:) a kot dla mnie brzydki, ale tylko dla tego ze poprostu nie lubię kocurów:)

Beatina co do tej wody to nie wiem dziś postawiłam dla pewności 2 szklanki przezroczysta i dymiona pełną. Zobaczymy. Zdam relacje jutro.
    Z usnieciem był problem, 30min ale śpi w huśtawce, inaczej nie było mowy bo histeria. Czasem czuje się jak wyrodna matka ze w huśtawce dziecko.

Milo robić prezenty, ale najchętniej dalabym komuś kasę by ja wydal za mnie, bo nigdy nie moge się zdecydować:-P

Galanea, Martynika, Bea_tina lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1809 1810 1811 1812 1813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ