X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas na kąpiel :) Ale tu dzisiaj cisza... Ja wróciłam to wszystkie uciekły ;)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Madziu bo my tak specjalnie:-P a tak serio to ja juz po grypie żołądkowej, Bogu dzięki ze tylko 1 dzień trzymalo.
    w nocy maz wstawał do małej, zbliża się pełnią i znowu cyrki z zasypianiem i spaniem w nocy:(

MagdaO lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak, powiedz mi ta szklanka z wodą, to jakieś specjalne ma być? Przeźroczysta, pełna wody? I kiedy, czy tylko w pełnię? Bo ja już nie spie znowu a Łukasz Buszmen też w nocy szaleje :P

Karolina, wyrazy współczucia dla ciebie i męża :(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano ja też zaglądam dla rozrywki a tu cisza :)

ja przez tą zbliżającą się pełnię durne sny miewam

wiecie co? poszłabym sobie po piwo, ale nie chce mi się całej wyprawy szykować, w sensie michaś piotruś, wózek a do tego ja a wyglądam ddziś koszmarnie :) no i wstyd mi z 2 dzieci piwo kupować :]

kiedyś jak byłam jeszcze z Michasiem w ciąży i to już takiej widocznej. Byłam w pracy. Wybierałam się na przerwę do sklepu i koleżanka poprosiła mnie żebym kupiła jej papierosy. Jeeeeeeju jak mi głupio było a jeszcze kobieta ze sklepu dla mnie uwagę zwróciła, że w ciąży nie można palić no i cóż było mówić, mówię, że dla koleżanki kupuję, ale nie wiem czy uwierzyła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 19:52

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, dalej wyparzacie butelki? Ja tak, ale dzisiaj zwątpiłam i zaczęłam się zastanawiać czy jest sens. Dzieci teraz i tak gramolą się po podłodze, wszystko biorą do buzi, nie jesteśmy w stanie uchronić je przed wszystkim. A dzisiaj mało nie zwariowałam, jak zobaczyłam Zosię liżącą podłogę :| Zeszła z maty i dywanu nie wiem jak i kiedy :P

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea uwazaj bo...kolejny level to lizanie butow oraz kapci. Jak ne zdazysz zareagowac oczywiscie :P ja wyparzam ale robie to tylko dlatego ze chciaz o ta jena bakteria mniej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:09

Galanea lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wyparzam

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, ja karmię Stasia piersią, ale ciekawostka taka, że mój mąż wyparza butelkę Zuzce i nie idzie mu przetłumaczyć, że już nie trzeba, bo przecież talerza ani sztućców jej nie dezynfekuję, on i tak swoje. (Zuzka pije mleko z butli wieczorem przed snem, taki rytuał, inaczej nie zaśnie)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piszę, bo w każdej wolnej chwili, kiedy mały śpi kombinuję z prezentami, stresuje mnie, że nie mam jeszcze wszystkich gotowych, a nie będę z nim po tym antybiotyku robić wycieczek do galerii handlowych. Właśnie opłaciłam zakupy w SMYKu dla dzieci i został mi kto? Faceci oczywiście. Mój mąż i tata. Uhhhh, jak ja nie lubię wymyślać męskich prezentów.

Duuużo czasu zajęło mi też zrobienie na fotojokerze kalendarzy na biurko dla dziadków, siedziałam nad tym cały czas wczoraj i dziś (jak mały dawał), musiałam dobrać zdjęcia spośród miliona zdjęć Artura, robiłam podpisy... ale udało się, już zamówiłam! :) Za parę dni powinny być do odebrania w punkcie, myślę, że dziadkowie się wzruszą.

Poza tym jeszcze ręcznie muszę dokończyć szal dla siostry i chustę dla kuzynki także... idę dziergać, póki Artur śpi. W ogóle coś mu się pokićkało po wizycie moich rodziców dzisiaj i poszedł spać o 18:30. Śpi nadal, bez kolacji i kąpania. Ale to dobrze, obudzi się pewnie jak tatuś wróci i wtedy się będą kąpać chłopaki, hehe :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:33

• Martynika Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, Magda, wielkie dzięki za podsunięcie prezentu, zamówiłam Arturowi takiego pieska :). Także pieska będzie miał na gwiazdkę, a na Mikołaja, niestety spóźnione, bo pewnie przyjdą w przyszłym tygodniu, będą ciuchy na święta - bodziak z długim rękawem w czerwono-czarną kratę z doczepianą muchą :). Mam nadzieję, że się nie obrazi, że Mikołaj nie przyniósł mu zabawki, ale musiałam myśleć praktycznie z ograniczonymi funduszami :P.

A coś takiego kupiłam chrześniakowi, który w święta będzie miał rok i trzy miesiące, myślicie, że ok?

http://www.smyk.com/aquadoodle-standard-mata-do-rysowania,p1044883479,zabawki-gry-dla-dzieci-p

Ten flamaster jest tylko na wodę, ja bym się w sumie cieszyła, że nie wymaże pół mieszkania, a motoryka mała ćwiczona i takie tam :P. Chociaż nie wiem, czy nie jest jeszcze na to za mały, no, ale dzieci rosną :). Ma super opinie, nie ukrywam, że mnie przekonały.

Niesforna, jak biodra??????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:33

MagdaO lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika mam taką matę do malowania :) dla takiego malucha jest super bo właśnie niczego nie wymaże a i ciekawe to to :) dla starszego już mało interesujące :) mój Michaś jak był taki mały i ddostał tą matę to myślał, ze tym mazakiem na wodę może wszędzie malować hehe
    są jeszcze malowanki na wodę :) i ten mazak się nada :) w sumie nie kupowałam tych malowanek :) już teraz Michaś maluje kredkami, mazakami zwykłymi i Farbami :) tamto już mu nie pasi :) ale był czas, że bardzo lubił bo on ogólnie lubi zabawy z wodą chyba jak każde dziecko ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, to mam nadzieję, że chrześniak też się zainteresuje :).

Magda, udało Ci się zapisać Zuzę do specjalistów? ktoś podniósł słuchawkę wreszcie? ;)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:04

MagdaO, excella, eta, Mucha, Martynika, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja też mam kota i Piotruś aż w głos się śmieje jak kot pojawi się w jego zasięgu wzroku a najbardziej w zasięgu ręki :)

hurrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

dzieciaki śpią :D jupi jej jupi jej nareszcie wolny wieczór tylko dla mnie :D
    o ile się któreś nie obudzi ;)

aż żałuję, że po te piwo dla relaksaccji nie poszłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:57

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaki sierściuch! :D

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o matę wodną to Zuza też takową dostanie od Mikołaja (mojej siostry) w tym roku :D

Martynika, udało mi się umówić ją na usg tarczycy i do ortopedy. Do kardiologa też się dodzwoniłam, ale rejestracja póki co wstrzymana, do nefrologa będą rejestrować w lutym, ale za to udało mi się załatwić audiologa. Jeszcze trochę muszę podzwonić, ale co ważniejsze udało mi się załatwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 21:09

Martynika lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ja też uwielbiam ten czas gdy dzieciaki już śpią. Przeważnie to jest godz 20, dlatego codziennie czekam na godz 19 jak na zmiłowanie, wtedy kąpanko i święty spokój:)

Galanea, MonikaS, Agusia2312 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:04

MonikaS, eta, Mucha, Martynika, alexast, evas, Agusia2312, Nalka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, ja, niestety, nie cierpię kotów, ale muszę przyznać, że Twój jest śliczny. Oczywiście nie tak jak Zosia :)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka slodka ta Twoja Zosienka:) a kot dla mnie brzydki, ale tylko dla tego ze poprostu nie lubię kocurów:)

Beatina co do tej wody to nie wiem dziś postawiłam dla pewności 2 szklanki przezroczysta i dymiona pełną. Zobaczymy. Zdam relacje jutro.
    Z usnieciem był problem, 30min ale śpi w huśtawce, inaczej nie było mowy bo histeria. Czasem czuje się jak wyrodna matka ze w huśtawce dziecko.

Milo robić prezenty, ale najchętniej dalabym komuś kasę by ja wydal za mnie, bo nigdy nie moge się zdecydować:-P

Galanea, Martynika, Bea_tina lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1809 1810 1811 1812 1813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ