MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikaS wrote:co do drugiego to już wiem co zmienić w podejściu żeby było jeszcze lepiej choć i tak jesteśmy dumni z naszych osiągnięć
I jak te osiągnięcia ciesząja bardzo "rosnę" jak mąż i teściowa mi powtarzają, że to moja zasługa, że Weronika robi do nocnika i że tak ładnie sama je (wszystko zanim skończyła rok) i że widać, że z nią pracuję
Chodzę wtedy jak paw
U mnie główna rzecz do zmienienia - moje nerwy i brak cierpliwości, choć i tak przy Weronice (z moim charakterem) osiągnęłam cudaLimerikowo lubi tę wiadomość
-
mi też brakuje czasem cierpliwości ale mąż zwraca mi uwagę i pracuję nad sobą
mi się jeszcze nie udało z tym nocnikiem - chętnie siada, sam chce nawet, ale nie wie jeszcze o co chodzi tzn nie udało mu się nasikać pomimo długich posiedzeńgratuluję postępów
-
Tak w tym wieku to dziecko z dnia na dzień przestanie jak załapie, bo to rozumny człowiek już
Weronika jak tylko zaczęła siedzieć to od razu zaczęłam ją sadzać na nocnik i od początku biła sobie brawo jak coś tam wpadło. Teraz przychodzi z nocnikiem i mówi siusiu albo pokazuje pupę i mówi papa/pupa - ciężko powtórzyć słowo ale wiadomo o co chodzi. Co prawda zdarza się, że już pampers jest brudny, ale już dużo rozumie. Ostatnio mówię do niej jak ją posadziłam, że ma zrobić siusiu bo idziemy na spacer - ona że nie, a ja na to, że na dworze jest zimno i nie będzie miała gdzie zrobić, a nie chcę żeby chodziła z mokrą pupą - i troszkę bo troszkę ale zrobiła
Zobaczymy jak pójdzie w marcu bo zamierzam na stałe skończyć z pampersami
-
Mi na wymioty pomagają wyłącznie chipsy. Straszne prawda? Uwielbiam je, ale w ciąży staram się ograniczać niezdrowe jedzenie, a tu masz babo placek. Jem zdrowe śniadanie, które zazwyczaj przyjmuje ubikacja ale jak zagryzę chipsami -> cały dzień nie wymiotuję. Jak żyć?!
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny. Ja mam pytanie odnośnie piasku jaki to ból i gdzie ? Bo mnie strasznie bolą na dole plecy jakby nerki - kiedyś miałam piasek ale nie wiem czy się go pozbyłam czy nadal jest? Dziś fatalnie się czuję !!!! Jestem zła i wogóle mam wszystkiego dość !!!!! Znów zostałam sama w pracy koleżanka poszła na l4 - ruch dziś straszny wszyscy czegoś ode mnie chcą !!!!! Mam dość !!!!Jestem strasznie zmęczona
Znów brzuch boli i kręgosłup od siedzenia już nie wyrabiam !!!!!!!!!! Sorki ale musiałam się wyżalić - ulżyło mi. Do tego kierowniczka regionu mi jako kierownikowi placówki kazała zrobic rekrutację na zastępstwo mojego stanowiska bo wie że od 3 lutego chce iśc na L4 ale nie wiem czy dam radę pociągnąć - już jestem zmęczona - jeszcze jak sama zostaje w pracy to w łeb sobie strzelić !!!!!!
-
topa u mnie było tak, że ból pojawiał się szybko i znikąd i bolało jakby najpierw w okolicach wątroby jakby żebra ją miażdżyły i ból przechodził na plecy także wszystko bolało naokoło i to tak, że nie dałam rady siedzieć, leżeć chodzić... to naprawdę silny ból i znikał w jednej sekundzie. po paru godzinach męki wstawałam jak nowo narodzona
ponoć wtedy odtykały się jakieś przewody, które wcześniej się piaskiem zatykały czy jakoś tak
-
Topa- jak byłam w szpitalu niedawno to była dziewczyna z kamieniem w nerkach. Zrobił jej się dopiero w ciąży. I właśnie ona mówiła że to taki silny ból, na początku jak przyjechała to nie wiedziała o kamieniu i myślała, że coś z ciążą. Ale na szczęście to tylko ten kamień, jednak bardzo ją bolał. I mówiła, że jak siedzi to bardziej, dlatego starała się chodzić ile mogła.
-
Ivv- te naklejki fajne. Najpierw poszukamy kogoś kto by nam to namalował, a jak nie to poszukam naklejek:)
Monika- już wiem czemu.Jak ten pierwszy wynik po godzinie wyjdzie powyżej 140 to trzeba za kilka dni powtórzyć i wtedy jest większa dawka i co godzinę przez 3 godziny po wypiciu sprawdzają.
-
Wy też babeczki macie takie dziwne ,senne samopoczucie. Juz 2h snu mam za sobą , boli mnie brzucho po bokach koło kości biodrowych=/ nie mily ten bol- sprobuje tab.wsiąść w końcu lepsze to niżby bol się nasilił.
Przez ponad miesiąc miałam spokój z bólem brzucha, chociaż urósł bardzo w ciągu 2 tyg. Wiec moze teraz wszystko się naciaga.
A i rosne nie tylko w brzuszku, waga mi skoczyła i juz tylko 1,5kg mam na -
Ledwo dałam rade zrobić obiadek, ale po chłopskim garnku tak smacznie mi się zrobiło ze 2 dokładki wzięłam:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 14:59
-
nutka wrote:Topa- jak byłam w szpitalu niedawno to była dziewczyna z kamieniem w nerkach. Zrobił jej się dopiero w ciąży. I właśnie ona mówiła że to taki silny ból, na początku jak przyjechała to nie wiedziała o kamieniu i myślała, że coś z ciążą. Ale na szczęście to tylko ten kamień, jednak bardzo ją bolał. I mówiła, że jak siedzi to bardziej, dlatego starała się chodzić ile mogła.
Dziś znów jestem zmęczona i kiepsko się czujębrzuch znów boli
eh zwariuję
-
Ja też się muszę wyżalić. Mam cztery szczury (wiem, nie każdy lubi te zwierzęta, niektórzy nigdy się do nich nie przekonają, ale musicie mi wierzyć na słowo, że to bardzo urocze i mądre istoty).
Wśród nich mam najukochańszego, białego samczyka, z którym mam ostatnio same problemy zdrowotne. Gdzieś tam kiedyś o tym pisałam, nie będę wdawać się w szczegóły, co mu było wtedy, bo to wszystko mało przyjemne, w każdym razie dziś myślałam, że dostanę zawału, jak zobaczyłam go całego zakrwawionego, dostał krwotoku z ucha.
Popędziłam taksówką do zaprzyjaźnionej przychodni weterynaryjnej, ryczałam jak bóbr, bo mój szczur wyglądał, jakby wykąpał się w barszczu, nie mogłam się powstrzymać. Babeczka dała mi cztery strzykawki lekarstw do domu, ale chyba z litości policzyła tylko jak za zwykłą wizytę.