MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Evcia gratulujemy skonczenia 7 mcy!
oby katarek przeszedl szybko a spanie w lozeczku cale nocki stalo sie mila rutyna
dzis czytam macie familijny dzien
my chodzimy raz w tyg w sumie,zaczelismy po skonczeniu 4mcy, ale na czas choroby i rekonwalescencji byla dluga przerwa, bo 4tyg od basenu
nas tez czeka przelozone szczepienie, ale tak mysle za 2tyg bo teraz maz wyjezdza na pare dni ubezpieczyc mieszk w Poz i inne sprawyEvcia lubi tę wiadomość
-
Dzięki Limerikowo:) dziś mężuś zabrał się uwaga uwaga za sprzątanie i gotowanie;) Poszłam z małą się przespać, a tu suprise. Co do przespanych nocek- to po tym co malutka wyprawiała, te 3h przespane są luksusem i mam nadzieję, że chociaż tak zostanie:) a jak u Was nocki?
-
Evcia gratuluje 7 miesięcy
Limerikowo fajnie że chodzicie na basen - ja bym sie trochę bała z tak małym dzieckiem iść ( jak mój mąż mówi do zarazków ) - on jest strasznie przewrażliwiony na tym punkcie.
U nas po szczepieniu tak sobie - mały juz kuma o co chodzi i jak tylko pielęgniarka się do niego z igłą zbliżyła to płacz !!!! za drugim razem jak chciała wbic igłę to aż się wyrywał - uf na szczęscie następne szczepienie jak bedzie miał rok.A co do wagi to ma 9200 kg a długości oni nie mierzą - ale wczoraj jak kupiłam rajstopy to na 80/86 i są idealnie dobre, np body na 80 cm juz ciasne, kurtki, spodnie itp ma na 80 cm ale już zaczynają byc ciasne, pajace na 80 cm juz małe więc ma na 86 cm Ogólnie Pani doktor powiedziała że jest kawał chłopa ! mieścimy się w 75 centylu. Biedny teraz śpi bo strasznie szlochał i marudził.Limerikowo, Evcia lubią tę wiadomość
-
A tu Borysek pod opieką taty - jak to zobaczyłam padłam ze śmiechu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae4d807f52d7.jpg
A tu nowa umiejetnośc
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ecd65d9f7c9.jpgLimerikowo, kasiula870, maagdaa, monalisa, Evcia lubią tę wiadomość
-
widze ze Tata to skarb i potrafi Boryska zainteresowac :--))
no u nas to ja jestem od zarazkow i wszyscy mowia ze przesadzam
w koncu jak dziecko chore to mama gania po dr, aptekach i leczy stresujac sie
juz wyluzowalam troche, bo wiadomo w maseczkach nie bede jej trzymac jak dziwadla a co ma przechorowac to przechoruje i tak
chodzimy na specjalny basen super cieplutki, nieduzy, tylko dla dzieci z rodzicami, przeznaczony do rehabilitacji, niepubliczny i 5e jest za 1os, mamy wykupiony karnet bo jednak jest oblozenie i trzeba zamawiac seans wodny :--))monalisa lubi tę wiadomość
-
Evcia gratuluje 7 miesięcy i fajnie że się troszkę bardziej wysypiasz.Ja tak 2 razy wstaje do małego w nocy. Topa42 Borysek to rzeczywiście duży chłopczyk a tatusiowie mają inne podejście do dzieci niż my mamusie wymyślają jak zabawić dziecko w zupełnie inny sposób niż my
A u nas znowu lekki katarek też się wybieramy na szczepienie no ale znów musimy czekać aż przejdzie.A też jestem ciekawa ile waży i mierzy mój Mikołaj -
Pisalam i wstawialam zdjęcia malego we wrześniu 2013 maly mial krwiak na szyjcebopanie przywiazywaly szarfami dzieci do grzejników za nozke albo rbily szelki z szarf nasz Alan zalapal sie na szelki niestety pozostale niemowlaki caly czas w lezaczkach , kojcach lub lozeczkach. Alan przez caly dzien nic nie jadl puszka z mlekiem nietknieta (nie zerwana folia aluminiowa) daly mu coś niby do jedzenia bo maly byl brudny d wymiocin w wyniku płaczu wymiotowal, jak go bratowa wziela na rece chwile i zasnął jej na rękach wiecej juz nie wrócil do zlobka byl z moja mamą. Nasza lenka pójdzie jak będzie juz mówic i chodzić by opowiedziała jesli będzie cos nie tak
-
Monalisa to straszne z tym żłobkiem.
A ja kp i mały budzi mi się 2 razy czasem trzeci raz ale jak go przytulę to od razu śpi, wiec w sumie to je 2 razy w nocy. Tak jest oczywiście jak mu nic nie dolega bo jak szły mu zęby to potrafił się budzić co godzinę i wtedy jadł co 2 godziny ale tylko tak troszkę ciągną a to pewnie pozwalało mu się poprostu bardziej uspokoić i zasypiał. -
Monalisa masakra.. jestem wstrząsnięta tym co piszesz. To zwierzęta,a nie ludzie. Te kobiety powinni tak samo potraktować lub nawet gorzej.
Odnośnie kp to moja różnie.. ostatnie dni to 2-3x, a wcześniej potrafiła nawet co 40min-1,5h i tylko pierś ją uspokajała. Raczej chce się dzieciaczek przytulić niż jeść. Choć ostatnio nauczyłam moją W KOŃCU żeby ssała smoczek (pewnie nie jedna mnie potępi:P), wcześniej nie chciała, a odkąd w końcu zaczęła ssać w nocy to przestała się budzić co chwila. A odkąd ma smoczek to tak jak pisałam budzi się co 3h i potrafi zasypiać w łóżeczku sama(muszę jej tylko pośpiewać i pogłaskać po pleckach, a wcześniej to trzeba było nosić i nosić
Kasiula a które to szczepienie was czeka?
Topa42 heheh Borysek wymiata:) świetne zdjęcia. To duży chłopaczek rośnie:) A Wy jesteście wysocy? Na szczęście macie już za sobą szczepieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 09:18
-
Evcia czeka nas szczepienie wzw B trzecia dawka to po 6 miesiącu. A co do smoczka to fajnie że się przydaje. Mój Mikołaj z początku nie chciał smoczka bo nie umiał ssać jak się nauczył to jakiś czas nam pomagał na spacerach bo strasznie nie lubi jeździć we wózku ale po jakimś czasie go odrzucił i w ogóle już teraz nie chce go.
A dzisiaj chyba dłuższy spacerek bo piękna pogoda i cieplutko. -
u nas 3 pobudki w nocy. Nie jest źle:) Malutka dziś grzeczna, pospała 1,5h i teraz się bawimy i czytamy bajeczki.
Kasiula u nas Gosia nie chciała w ogóle smoczka i dopiero teraz Do tej pory traktowała go jak zabawkę. Ale ja widzę dużą poprawę i cieszę się, że go chwyciła. Tak to ciągle chciała być na piersi.
Macie dalej gondolę czy już spacerówkę?
Boże! Ale słoiczek z gerbera jarzynki z cielęcina śmierdzi...bleee co w tym jest, że to tak cuchnie:// raczej więcej tego nie kupięWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 15:36
-
Monalisa no zlobkowy horror...
ok ze ich pogonili-pseudo opiekunki, brak slow
moja w sumie spi cale nocki, chyba ze big glod, pamper lub zeby
no mi sloik bolognese tez smierdzial ze hej, mysle na pewno nie zje, a gdzie tam 250 gram wciagniete na raz ;--))))) -
a dzieki Evcia, no ja posiadam magiczne dziecko he he
wg dziennika od 3tyg spala po 4h w nocy rzedem
a cale nocki to juz musialabym spr ale dawno temu
metoda od poczatku: egipskie ciemnosci i w nocy spimy, pobudka na butle i dalej faza nocna na regeneracje sil
u nas dziala badz co badz np 7pm-8am jak dziecko full zdroweEvcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻyje,byłam dziś na zebraniu u syna,jestem załamana,nauka same superlatywy,ale zachowanie do jednego kolegi masakra aż brak mi słów by to opisać.Chodzi do 2 klasy bo poszedł jako 6 latek.Muszę ochłonąć.Nie jestem matką polką i nie bronie swojego syna chociaż mąż co chwilę krzyczy żebym się wstawiła za nim ale nie chce się kłócić z matką tego chłopca,jedynie pocieszenie że ma tamten nie przejść do 3 klasy .
Moja też ma smoczka od urodzenia i w niczym jej to nie przeszkadza.
Niewiem co jeszcze miałam napisać taka jestem zestresowana,charakterek pewnie ma po mnie ten Bartek bo mąż spokojny .