X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia tak mi przykro... Myślałam, że na tym etapie ciąży będziemy sobie przekazywać już tylko dobre wiadomości. Nie wiem jak Cię pocieszyć, nie umiem... Zresztą nie ma chyba dobrych słów w takiej sytuacji. Pamiętaj, że czas leczy rany...

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weloniusia bardzo mocno współczuję :-( Bardzo mi przykro - trzymaj się jakoś :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Niestety nie udalo nam sie. wody mi odeszly jestem w szpitalu jutro rano dostane tabl na wywolanie poronienia. Nasza mala zyje ale nie ma szans na to by przezyla zdrowa do 32 tyg by mogla sie urodzic i normalnie funkcjonowac.
    Jutro badz pojutrze urodzi sie nasz Aniolek :'(

Jeju nieee! Boże :( Popłakałam się :( nie możliwe :(
    Same z siebie te wody Ci odeszły??? :(
    Współczuję, tulę i wg... Bądź silna, chociaż z tym to pewnie ciężko :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • eta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia - tak bardzo bardzo mi przykro.. nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie bólu jaki musisz czuć.. tak bardzo Wam współczuję. trzymajcie się dzielnie :* razem dacie radę :* nie trać nadziei :*

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę modlić się za Was.. :*

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Niestety nie udalo nam sie. wody mi odeszly jestem w szpitalu jutro rano dostane tabl na wywolanie poronienia. Nasza mala zyje ale nie ma szans na to by przezyla zdrowa do 32 tyg by mogla sie urodzic i normalnie funkcjonowac.
    Jutro badz pojutrze urodzi sie nasz Aniolek :'(

Modlę się za Was!!! Brak słów :(

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Wam za slowa otuchy. spalam tylko 2h i teraz to czekanie. dostalam o 7rano tabl na wywolanie poronienia ale poki co tylko krwawienie zero skurczow. to moze potrwac do 48h.
    wieczorem zaczelam odczuwac delikatne skurcze i przy jednym z nich pekniecie tak jakby balonika i zabolalo mnie to. po chwili wyplynely wody.
    zrobili mi badania i wstepnie ustalili przyczyne INFEKCJA!
    nie wiadomo jeszcze skad i jaka na razie dostaje antybiotyk dozylnie i czekam na rozwiazanie.
    moglam odmowic i na sile podtrzymywac ciaze ale jesli udaloby sie dziecko utrzymac przy zyciu to bylo by bardzo uszkodxone albo zdeformowane pani dr powiedziala ze kilka dni temu urodzilo sie tu dziecko tak wlasnie podtrzymywane do 32tyg i po 3h zmarlo.
    stwierdzilismy ze nie ma sensu tego ciagnac stad nasza decyzja i zgoda na przerwanie ciazy :-(

p19uskjohisr6juh.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia tak strasznie mi przykro... Współczuję i trzymaj się...

Welonisia lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonusia strasznie mi przykro :-( A jak myślisz o jaką infekcję chodzi? Przeziębienie ?

zem3i09keg891u11.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia infekcja?? Ale jakaś grzybicza czy jak ? Jejku :( No szok, nie wiem co napisać :/ Myślę o Was cały czas ...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • niunia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia-bardzo mi przykro:-( i podziwiam za podjętą decyzje moja byłaby taka sama mocno tule :*

pozdrawiam wszystkie czerwcówki :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infekcja bakteryjna wprowadzona z luteina dopochwowa albo zakazenie wewnatrzmacicy spowodowane ta stara krwia z krwiaka ale teraz jeszcze nie wiadomo. pewnie po bad histopatologicznym sie dowiem.

p19uskjohisr6juh.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia-ma sie prawo do pochówku płodu??? Wogóle pokażą dziecko???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia podziwiam za siłę!, jesteś bardzo dzielna :*

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia bardzo mi przykro.. tulę mocno.. obiecuję modlitwę..

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia aż nie wiem co napisać. Mam wrażenie, że każde słowo jest teraz bez znaczenia. Byłam przekonana, że czas, w którym może dojść do poronienia już za nami i możemy czuć się względnie bezpiecznie. Tak bardzo mi przykro kochana, życzę Wam dużo siły i wiary w to, że niedługo będziecie tulić swoje maleństwo. <3

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia bardzo mi przykro :( Życzę, żebyś potrafiła odnaleźć po tym wszystkim wiarę i nadzieję, że niedługo będziesz tulić swojego maluszka.

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mamy prawo do pochowku, jesli nie bedziemy chcieli to dzidzia zostanie w klinice i posluzy studentom do nauki wloza ja w formaline nie beda robili sekcji ani jej kroili.
    nie wiem czy nam j,a pokaza nie wiem czy chce ja zobaczyc jestem zbyt wrazliwa i boje sie ze ten widok bedzie mnie przesladowal w snach i nie dam rady psychicznie.
    Poki jestem w szpitalu jakos sie trzymam caly czas jestesmy razem boje sie co bedzie jak wroce do domu, do pracy....
    po tamtej stracie mialam gleboka depresje ale tez zero wsparcia ze str mojego ex i dokuczanie ze str jego rodziny. teraz jest inaczej, zupelnie inaczej mam duzo wsparcia i to mi pomaga.
    Przepraszam ze tyle pisze ale w jakis sposob mi to pomaga.
    zaraz druga dawka lekow i zobaczymy. po piereszej dawce leze i nic sie nie dzieje...
    nie jadlam juz 24h

Limerikowo lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to czas trudnych decyzji, ale najważniejsze że nie jesteś sama, że masz wsparcie, że ten trud i ból dźwigacie razem..

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia- szok po prostu szok.. Nie wiem co mam powiedzieć... przepraszam ale nie wiem :(
    Bardzo dobrze, że nie jesteś z tym sama i , że masz ogromne wsparcie najbliższych to jest bardzo istotne. Kochana pisz , pisz i jeszcze raz pisz wszystkie tutaj na forum jesteśmy z Tobą!!!
    To okropne , ze takie rzeczy mają miejsce.
    Moim zdaniem każda kobieta, która jest w ciąży powinna przy każdej wizycie ginekologicznej mieć przynajmniej robione badanie dopochwowe na szyjkę macicy. niestety nie każdy lekarz tak robi ( mówię o swoim przykładzie- zmieniłam ginekologa i teraz jestem badana należycie )
    Jak ginekolog może stwierdzić, że wszystko jest ok, jak nie zbada dokładnie pacjentki? Zapewne można by zapobiec wielu przykrych i tragicznych w skutkach sytuacji..

Boje się czytać już forum, bo takie straszne wiadomości się pojawiają co jakiś czas... boje sie teraz o siebie i dziecko.. masakra...
    Welonisia dzisiaj w nocy pomodlę się o Was

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ