X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej nie skurcze tylko kłucia po bokach w dole brzucha :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą :)

topa dobrze że z dzidzią wszystko w porządku, a Ty się kuruj i zapomnij o pracy.

Ja dzisiaj wpadłam na chwilkę do pracy przywitać się i dowiedziałam się że część moich klientek zastanawia się czy przed ich ślubem zdarzę wrócić do pracy - raczej nic z tego ale jedna z nich dopytuje o mój prywatny telefon bo chciałaby ze mną porozmawiać. Miło słyszeć takie rzeczy. Aż chciałabym wrócić do pracy chociaż na miesiąc, ale wiem że w ciąży to niemożliwe bo to praca w której muszę być dyspozycyjna 7 dni w tygodniu 24 godziny na dobę.

Niestety dziś świętuje sama, bo mąż w pracy od 8 rano do 2 w nocy - jutro będzie padnięty, a jeszcze wpada do nas cała rodzinka.

• ivv Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, dobrze, że pojechałaś do szpitala i że z dzidzią wszystko ok! A Tobie należy się porządny kopniak za pracowitość ;) Kuruj się i nie daj się zmobingować szefowej! :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałyście o ciuszkach - a myślałyście o ciuchbudach? Jak byłam w ciąży z Weroniką to chodziłam w pierwsze dwa najdroższe dni i za grosze (bo większość z tych rzeczy waży niewiele) nakupowałam masę perełek (za dużo, za dużo...). O ile w ciuchach dla siebie nie znoszę grzebać, to ciuszki dla dziecka sprawiały mi dużo frajdy :) A jak po przyjściu wykładałam te ciuchy na kanapę to mąż przy większości z nich z zachwytu wyjść nie mógł :)

AISAK, Marcysia86 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Dziewczyny pisałyście o ciuszkach - a myślałyście o ciuchbudach? Jak byłam w ciąży z Weroniką to chodziłam w pierwsze dwa najdroższe dni i za grosze (bo większość z tych rzeczy waży niewiele) nakupowałam masę perełek (za dużo, za dużo...). O ile w ciuchach dla siebie nie znoszę grzebać, to ciuszki dla dziecka sprawiały mi dużo frajdy :) A jak po przyjściu wykładałam te ciuchy na kanapę to mąż przy większości z nich z zachwytu wyjść nie mógł :)

Ja zamierzam kupować w ciuchlandach. Materiałowo zazwyczaj ciuchy są lepsze.

nutka lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nie wyjdzie się z dzieckiem ubranym jak pół miasta :)

AISAK, Marcysia86 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co- tak rozglądam się na allegro za ubrankami dla Maleństwa i tak się chce spytać doświadczonych mam jaki rozmiar kupić 56 czy odrazu 62, czy i to i to ?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciocię, która ma lumpeks więc od niej będę brać co lepsze;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dwa dni temu poczułam pierwsze delikatne kopniaki hehe super uczucie
    Sama nie wiem kiedy dowiem się jaka płeć mojego SKARBA, chyba dopiero na połówkowym bo mój lekarz nie robi zbyt często USG :(.

nutka lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka- mój też nie robi co wizytę. Teraz w czwartek może tylko zerknie czy jest ok i tyle i dopiero połówkowe. Ale gratuluję kopniaków:) Ja wciąż czekam.:)

Kobitki, jakbyście chciały przekazać 1% z podatku na kogoś, to proszę przekażcie na Rodzinny Dom Dziecka w Legnicy: KRS: 0000344827 cel szczegółowy: RDD Legnica
    Jeśli chcecie o nich poczytać to zapraszam na www.mojdom13.blogspot.com

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będzie chłopaka to wezmę od bratowej bratanek 15.01 skończy roczek wiec mieszczą się w tej epoce :)) Choć bratowa kupowała większość w neutralnych kolorach bo do 6 miesiąca miała być córcia, a po nieoczekiwanej wizycie na IP okazało się ze synuś i wtedy kupowali w neutralnych kolorach

bontbhr.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie udalo nam sie. wody mi odeszly jestem w szpitalu jutro rano dostane tabl na wywolanie poronienia. Nasza mala zyje ale nie ma szans na to by przezyla zdrowa do 32 tyg by mogla sie urodzic i normalnie funkcjonowac.
    Jutro badz pojutrze urodzi sie nasz Aniolek :'(

monalisa lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać nie moge=/ rano trzeba wstać szwagierka przyjeżdża z rodzinka na nocke a trzeba się ogarnąć i zakupki zrobić. A moze macie pomysł na dobry , szybki ale zaskakujacy obiadek ?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Niestety nie udalo nam sie. wody mi odeszly jestem w szpitalu jutro rano dostane tabl na wywolanie poronienia. Nasza mala zyje ale nie ma szans na to by przezyla zdrowa do 32 tyg by mogla sie urodzic i normalnie funkcjonowac.
    czemu takie rzeczy się przytrafiają... Od 15lat zadaje sobie to pytanie...
    3majcie się, bardzo gorąco tule i przesyłam duzo duzo pozytywnych myśli. Słoneczko kiedyś dla każdego zaświeci. Macie siebie i możecie jeszcze zawalczyć o promyczek i to nie jeden.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Slonce tak mi przykro znam to okropne uczucie. Nie ma slow by wyrazic ten bol jesli chcesz to placz i nie dus smutku w sobie. Eiem ze teraz Ci ciezko ale uwiez ze nadejda lepsze dni. Caluje :-(

• fler Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi przykro kochana. Płacz, krzycz, ale nie zamykaj się w sobie. Na pewno kiedyś się uda i po 9 miesiącach bedziesz tulila do serduszka swoje maleństwo!

Wydajac się niegroźny bòl brzucha kończy się taką tragedią - smutne :(

• Niecierpliwa87 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-( tule;*

Czekamy na Ciebie Skarbie już 4 miesiące ;*
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia, trzymaj się, Aniołek jeszcze do Ciebie wróci.

zem3upjygjyf6uag.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Spać nie moge=/ rano trzeba wstać szwagierka przyjeżdża z rodzinka na nocke a trzeba się ogarnąć i zakupki zrobić. A moze macie pomysł na dobry , szybki ale zaskakujacy obiadek ?

Ja zwyklę w takich chwilach lecę po rybę do Almy i robię pieczoną rybę. Przepis mega prosty, a pyszny:
    Łososia ze skórką (lub bez) układamy na kawałku folii aluminiowej, skórką do dołu. Na folię najpierw wylewamy odrobinę oliwy i kładziemy kilka plasterków cytryny. Na to łososia + sól + pieprz. Łososia dodatkowo skrapiamy (lub jak kto woli oblewamy) cytryną. Na łososia wykładamy pomidory krojone z puszki, trochę bazylii, oregano i gotowe. (W wersji dłuższej podsmażamy cebulę z czosnkiem, do tego wrzucamy pomidory, czosnek i bazylię z oregano i dopiero tę mieszankę wrzucamy na rybę). Przykrywamy drugim kawałkiem folii aluminiowej i do piekarnika. Po 15 minutach górną folię zdejmujemy i pieczemy jeszcze 15 minut.

Gotowe :) Przygotowanie zajmuje mi 10 minut :) Zamiast łososia dobrze się też sprawdzają inne ryby. Do tego robię sałatkę i podaję z bagietką (w idealnej wersji pokrojoną na kawałki, posmarowaną masłem czosnkowym i podpieczoną).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 09:19

AISAK lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia - tak mi przykro :( brakuje mi słów żeby to wyrazić :( bardzo bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki żebyś szybko doszła do siebie po tej stracie i jeszcze szybciej cieszyła się zdrową donoszoną ciążą :*

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ