MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wieczorową porą
topa dobrze że z dzidzią wszystko w porządku, a Ty się kuruj i zapomnij o pracy.
Ja dzisiaj wpadłam na chwilkę do pracy przywitać się i dowiedziałam się że część moich klientek zastanawia się czy przed ich ślubem zdarzę wrócić do pracy - raczej nic z tego ale jedna z nich dopytuje o mój prywatny telefon bo chciałaby ze mną porozmawiać. Miło słyszeć takie rzeczy. Aż chciałabym wrócić do pracy chociaż na miesiąc, ale wiem że w ciąży to niemożliwe bo to praca w której muszę być dyspozycyjna 7 dni w tygodniu 24 godziny na dobę.
Niestety dziś świętuje sama, bo mąż w pracy od 8 rano do 2 w nocy - jutro będzie padnięty, a jeszcze wpada do nas cała rodzinka. -
Dziewczyny pisałyście o ciuszkach - a myślałyście o ciuchbudach? Jak byłam w ciąży z Weroniką to chodziłam w pierwsze dwa najdroższe dni i za grosze (bo większość z tych rzeczy waży niewiele) nakupowałam masę perełek (za dużo, za dużo...). O ile w ciuchach dla siebie nie znoszę grzebać, to ciuszki dla dziecka sprawiały mi dużo frajdy
A jak po przyjściu wykładałam te ciuchy na kanapę to mąż przy większości z nich z zachwytu wyjść nie mógł
AISAK, Marcysia86 lubią tę wiadomość
-
ivv wrote:Dziewczyny pisałyście o ciuszkach - a myślałyście o ciuchbudach? Jak byłam w ciąży z Weroniką to chodziłam w pierwsze dwa najdroższe dni i za grosze (bo większość z tych rzeczy waży niewiele) nakupowałam masę perełek (za dużo, za dużo...). O ile w ciuchach dla siebie nie znoszę grzebać, to ciuszki dla dziecka sprawiały mi dużo frajdy
A jak po przyjściu wykładałam te ciuchy na kanapę to mąż przy większości z nich z zachwytu wyjść nie mógł
Ja zamierzam kupować w ciuchlandach. Materiałowo zazwyczaj ciuchy są lepsze.nutka lubi tę wiadomość
-
Bankierka- mój też nie robi co wizytę. Teraz w czwartek może tylko zerknie czy jest ok i tyle i dopiero połówkowe. Ale gratuluję kopniaków:) Ja wciąż czekam.
Kobitki, jakbyście chciały przekazać 1% z podatku na kogoś, to proszę przekażcie na Rodzinny Dom Dziecka w Legnicy: KRS: 0000344827 cel szczegółowy: RDD Legnica
Jeśli chcecie o nich poczytać to zapraszam na www.mojdom13.blogspot.com -
Jak będzie chłopaka to wezmę od bratowej bratanek 15.01 skończy roczek wiec mieszczą się w tej epoce
) Choć bratowa kupowała większość w neutralnych kolorach bo do 6 miesiąca miała być córcia, a po nieoczekiwanej wizycie na IP okazało się ze synuś i wtedy kupowali w neutralnych kolorach
-
Niestety nie udalo nam sie. wody mi odeszly jestem w szpitalu jutro rano dostane tabl na wywolanie poronienia. Nasza mala zyje ale nie ma szans na to by przezyla zdrowa do 32 tyg by mogla sie urodzic i normalnie funkcjonowac.
Jutro badz pojutrze urodzi sie nasz Aniolek :'(monalisa lubi tę wiadomość
-
Welonisia wrote:Niestety nie udalo nam sie. wody mi odeszly jestem w szpitalu jutro rano dostane tabl na wywolanie poronienia. Nasza mala zyje ale nie ma szans na to by przezyla zdrowa do 32 tyg by mogla sie urodzic i normalnie funkcjonowac.
Jutro badz pojutrze urodzi sie nasz Aniolek :'(
3majcie się, bardzo gorąco tule i przesyłam duzo duzo pozytywnych myśli. Słoneczko kiedyś dla każdego zaświeci. Macie siebie i możecie jeszcze zawalczyć o promyczek i to nie jeden.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Welonisia wrote:Niestety nie udalo nam sie. wody mi odeszly jestem w szpitalu jutro rano dostane tabl na wywolanie poronienia. Nasza mala zyje ale nie ma szans na to by przezyla zdrowa do 32 tyg by mogla sie urodzic i normalnie funkcjonowac.
Jutro badz pojutrze urodzi sie nasz Aniolek :'(
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
AISAK wrote:Spać nie moge=/ rano trzeba wstać szwagierka przyjeżdża z rodzinka na nocke a trzeba się ogarnąć i zakupki zrobić. A moze macie pomysł na dobry , szybki ale zaskakujacy obiadek ?
Ja zwyklę w takich chwilach lecę po rybę do Almy i robię pieczoną rybę. Przepis mega prosty, a pyszny:
Łososia ze skórką (lub bez) układamy na kawałku folii aluminiowej, skórką do dołu. Na folię najpierw wylewamy odrobinę oliwy i kładziemy kilka plasterków cytryny. Na to łososia + sól + pieprz. Łososia dodatkowo skrapiamy (lub jak kto woli oblewamy) cytryną. Na łososia wykładamy pomidory krojone z puszki, trochę bazylii, oregano i gotowe. (W wersji dłuższej podsmażamy cebulę z czosnkiem, do tego wrzucamy pomidory, czosnek i bazylię z oregano i dopiero tę mieszankę wrzucamy na rybę). Przykrywamy drugim kawałkiem folii aluminiowej i do piekarnika. Po 15 minutach górną folię zdejmujemy i pieczemy jeszcze 15 minut.
GotowePrzygotowanie zajmuje mi 10 minut
Zamiast łososia dobrze się też sprawdzają inne ryby. Do tego robię sałatkę i podaję z bagietką (w idealnej wersji pokrojoną na kawałki, posmarowaną masłem czosnkowym i podpieczoną).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 09:19
AISAK lubi tę wiadomość