X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonusia nie wiem co napisać :-( brak słów - bardzo współczuję

zem3i09keg891u11.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poroniłam 2,5 roku temu. Pamiętam, że mi też podawali tabletki i czekałam na to aż zacznie mnie boleć. Bolało bardzo mocno i przez kilka godzin aż doszło do poronienia. Z perspektywy czasu myślę, że tak miało być. Czas leczy rany...
    Krzycz jak Ci źle, płacz jeśli chce Ci się płakać. Bądź silna - musisz być silna!!!

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia cieszę się, że masz takie wsparcie i że rozmowy z nami też Ci pomagają. Myślę o Was cały dzień. Wszystkim nam tu smutno i myślę, że każda z nas przeżywa to razem z Tobą. Trzymaj się cieplutko i życzę żeby to szybko się skończyło żebyś mogła jak najszybciej zaznać spokoju. :*

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonisia kochana ja po tabletkach czekałam az nastaną bole nie nalezały do przyjemnych. nie chciałam widzieć Małej bardzo dokładnie bo troszkę mój wzrok wychwycił. pochowaliśmy Malutką u nas na cmentarzu i jakos tak spokojniej się poczuła. wsparcie meża ogromnie dużo mi dało sama bym się chyba załamała. grunt to nie odsuwać go od siebie bo faceta tez to strasznie boli. pisz i płacz ile chcesz. ludzmi się nie przejmuj ktoś kto tego nie przezył nie zrozumie co się wtedy czuje. buziaczki kochana. trzymaj się dzielnie.

• kambel Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia- tak bardzo mi przykro,Aż braknie słów...
    Wiem jedno na pewno Pan Bóg na pewno wam to wynagrodzi.i w końcu doczekacie sie maleństwa.
    Płacz i pisz tutaj tyle ile sie da to na pewno nie zaszkodzi a na pewno pomoże.

Trzymaj się.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonisia nie wiem co powiedziec :( Trzymaj sie jakoś ! Dobrze że masz teraz takie wsparcie.. Moge sobie wyobrazic co przeżywasz, my stracilismy fasolke w 10tc i tez było ciezko.. Wspieram <3

16udpc0z2d0ayq10.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Niestety nie udalo nam sie. wody mi odeszly jestem w szpitalu jutro rano dostane tabl na wywolanie poronienia. Nasza mala zyje ale nie ma szans na to by przezyla zdrowa do 32 tyg by mogla sie urodzic i normalnie funkcjonowac.
    Jutro badz pojutrze urodzi sie nasz Aniolek :'(
    Boże jak mi przykro wiem jaka to tragedia przeżyliśmy to 6 raz. Niech Bog ma was w swojej opiece.

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja mam do Was takie pytanie, czy posiadacie już dokument - zaświadczenie lekarskie z 3 chyba pieczątkami o opiece medycznej od 10 tygodnia ciąży? Po jednej pieczątce w każdym z trymestrów ciąży... czyli w chwili obecnej już 2 pieczątki...Słyszałam, że lepiej uważać na ten dokument aby go mieć - jest on potrzebny do składania wniosku o becikowe. I nie wiem czy np. teraz już powinien lekarz coś takiego wypisać , czy np. pod koniec ciąży.

I jak to się ma przy zmianie lekarza. Bo prowadził ciąże u mnie lekarz najpierw z NFZ a teraz od w sumie 2 trymestru przepisałam się prywatnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 21:37

• monalisa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam lekarza i mowil ze jak urodze to mam przyjść z wypisem albo aktem urodzenia i wpisze wszystko co trzeba.

bontbhr.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka u mnie jest tak, że przy wypisie już z dzieciątkiem wszystko dają i o nic nie trzeba się martwić ale ja od początku w jednym miejscu w prywatnej poliklinice. najlepiej jak zapytasz lekarza

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia- pamiętam w modlitwie...:(

Ja nie mam takiego zaświadczenia póki co, nic lekarz nie mówił. Nie będę się upominać, bo i tak nie dostanę becikowego,ale sam nic nie wspominał.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Musze się zorientować jak to jest po zmianie lekarza.

• monalisa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pl.tinypic.com/r/5l0uti/5
    Można się pomylić prawda? Zdjęcie przedstawia różnice między chłopcem, a dziewczynką to niesamowite

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa- widziałam to już kiedyś;P

monalisa lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie sie boje, strach mnie paralizuje. o polnocy dostane znowu tabl i rano ma sie zaczac. nie wytrzymam jak mnie bedzie bolalo. powiedzvie czy to jest straszny bol? czy to sa silne skurcze? czego mam sie spodziewac???
    bylam dzs na sali w ktorej to wszystko bedzie mialo, miejsce jestem przerazona. nie wiem czy moj M ma byc ze mna? chcialabym bo strasznie sie boje, on mowi ze bedzie przy mnie.
    prosze czy mozecie mi opisac jak to wyglada? Pytalam ale lekarze mowia ze dam rade ze to nie boli jak porod. nie chce cierpiec, pewnie bede tam plakac bo przy wkluwaniu wenflonu lzy mi leca z bolu.
    niech juz bedzie po wszystkim prosze!!!!!

p19uskjohisr6juh.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia, bardzo mi przykro :( myślałam że już wszystkie dotrwamy do czerwca. Myślami jestem z Wami.

9bsp388.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia, tak mi przykro ze przez to przechodzisz:-( popros moze o jakis lek uspakajajacy? po takich lekach to i bol sie chyba mniej czuje. Badz dzielna kochana, jeszcze jeden wysilek by pozegnac swoja dzidzie...:-(

f2wli09kll2jbdtn.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia żadne słowa nie ukoją Twojego bólu, takie rzeczy nie mają prawa się zdarzać! Jest mi strasznie przykro, łzy same napływają do oczu :( Jutrzejszą modlitwę poświęcimy tylko dla Ciebie, Twojego męża i Waszej Fasoleczki :* Czas leczy rany i choć blizny pozostaną na zawsze, kiedyś i dla Was zaświeci słońce. Dużo siły i miłości, bądźcie dla siebie podporą, tego teraz najbardziej potrzebujecie. I nie bój się, już niedługo będzie po wszystkim...

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem, ze nie boli, ale chyba bardziej psych, ja tam dosc czesto wspominam me 2 Aniolki, nawet w tej ciazy jest mi czasem b.przykro...
    Ja pierwsze starcilam w 10 tyg i skurcze nie powiem byly dosc silne i cisnienie poszybowalo 170/110 z tego co pamietam plus szok, ronilam w domu z mezem, nie wybralam sie do irl szpitala, i tak daja tab i odsylaja do domu a ja juz bylam w trakcie takze pol samochodu bym zalala...
    u mnie byl mocny krwotok od 9 do 14 , cala podpaska w kilka sec szlo gwaltownie, na szczescie wyczyscilo sie wszystko w 2 tyg
    pilam czerwone wino plus przeciwbolowe bralam jak popadlo, wiem ze to sprzeczne ale radzilam sobie jak umialam

Dobrze ze masz wsparcie Meza i przyjmij je w tak cholernie trudnej sytuacji plus oczywsicie pros o przeciwbolowe w szpitalu i moze jakies uspokajacze, zaden lekarz nei oszacuje skali Twego fiz i psych bolu..

Mysle o Was

tez myslalam , ze teraz bedziemy pisac i skurczach, malych bolach,badaniach,imionach, a tu taka tragedia jednej z nas..., b.przykro dzis
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    strasznie sie boje, strach mnie paralizuje. o polnocy dostane znowu tabl i rano ma sie zaczac. nie wytrzymam jak mnie bedzie bolalo. powiedzvie czy to jest straszny bol? czy to sa silne skurcze? czego mam sie spodziewac???
    bylam dzs na sali w ktorej to wszystko bedzie mialo, miejsce jestem przerazona. nie wiem czy moj M ma byc ze mna? chcialabym bo strasznie sie boje, on mowi ze bedzie przy mnie.
    prosze czy mozecie mi opisac jak to wyglada? Pytalam ale lekarze mowia ze dam rade ze to nie boli jak porod. nie chce cierpiec, pewnie bede tam plakac bo przy wkluwaniu wenflonu lzy mi leca z bolu.
    niech juz bedzie po wszystkim prosze!!!!!

Tak mi przykro :(

Pytasz czy boli nie ma co oszukiwać że nie co prawda ja roniłam w 12 tyg dostałam tabletki ale od razu do nich silne leki przeciw bólowe bodajże tramal dożylnie i czekałam aż zacznie się krwawienie do tego miałam łyżeczkowanie bo moja dzidzia była mniejsza od Twojej i nie musiałam jej rodzić...

Niestety najgorszy ból dopiero przyjdzie ból psychiczny ja do tej pory nie mogę się pogodzić ze stratą córci chociaż 3 marca będzie rok. Ja zostawiłam córcie w szpitalu bo nie zrozumiałam lekarza zrozumiałam że jak chce robić badania histopatologiczne to muszę się zrzec jej jak się później okazało to nie prawda ja to po prostu źle zrozumiałam i z tym nie mogę się pogodzić że jej nie pochowałam .... chciałam ją zobaczyć ale lekarze zaserwowali mi środek uspokajający i wybili ten pomysł z głowy ... ja osobiście strasznie żałuje że nie mam miejsca gdzie mogła bym pójść wypłakać się zapalić znicz ....

Przytulam mocno do serca <3

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ